Newey: "Motor Konusunda Hâlâ Dezavantajlıyız"

yazar:

kategori:

Motorların dondurulmasına rağmen geçtiğimiz senelerde bazı üreticilere küçük çaplı değişikliklerle motorlarını geliştirme hakkı tanındı ve Renault bunlardan birisiydi. Ancak Newey, Renault motorunun hâlâ rakiplerinin gerisinde kaldığını düşünüyor.

Newey “Motorların dondurulması bizim için kesinlikle büyük bir sorun.”

“Bir iki motorun avantajlıyken dondurulduğunu biliyoruz ve umarım bu konuya dikkat edilir çünkü bu şekilde devam ettiği sürece cevabın bir anlamı olmayacak.”

“Motor, bu formülün en büyük parçası. Doğru sürücülere, doğru motora ve doğru şasiye sahip olmalısınız ve hepsinin birleşimi doğru olmalı. Ancak biz kendi işimizi yapmaya devam edeceğiz. Her zaman bunu yapıyoruz.” dedi.

Newey ayrıca takımların motorların eşitlenmesine izin vereceği konusunda iyimser olmadığını, güçlü motorlardan birisine sahip üreticilerden birisinin buna istekli olmadığını söyledi.


Yorumlar

  1. Nevey büyük adamsın bastırın alın şu Motor geliştirme iznini ne kadar güç okadar performans sen geliştirip bir kenara bırakıyorsun ama diğerlerii geliştirmeye devam ediyor.Bu bayramda en büyük hediye alan kişi benim galiba Her iki klasmanda da şapiyonluk işte budur Bir ekip olarak kutluyoruz Renault imzalı motorun şampiyonluğunu :))
    Hayel pilavı yemeye devam…

  2. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu sene kers ile beraber motor farkı büyüyecek.eskiden 0.4-0.5 saniye olan motor farkı 0.7-0-8 e kadar çıkacak.mercedesin kersinin en iyi olduğunu düşünürsek fark 1 saniyeye kadar yükselebilir

    Ayrıca red bullun renault ile anlaşmayı sezon bitmeden yaptığına göre kapalı kapılar arkasında dönüyor bir şeyler.muhtemelen güncelleme izni çıkacak çıkmasına da,renault iyileştirme yapa bilirmi
    ondan şübheliyim

  3. Ne kadar mızmızlandınız renault motoru iyi değilse bırakın coswort kullanın yada paranız çok ferrariye yalvarın onlar size motor verir,tabi kendilerininki ile aynı olmayan daha güçsüz bir üniteyi,bunu göze alıyorsanız hiç durmayın

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ohh ne ala hazırda motor kullan ne güzel, herifler o motorları geliştirmek için paraları harcasın, sen de tak kullan 🙂 sonra da eşitlensin de arkadaş doğru demiş, sende şasini eşitle ozaman…

  5. mercedes motoru renault motoruna göre sahiden söylendiği kadar avantaj sağlıyorsa motorları eşitlememek ya da motor gelişimin önünü tıkamak FIA için utançtır. F1 bir spor olduğuna göre mücadele adil olmalı. Şasi farklı konu; red bull yaptığı yatırımın karşılığını aldı.

  6. Şasiler eşitlensin olurmu sayın newey

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir