Abu Dhabi GP, Son Yılların En Çok İzlenen Yarışı Oldu

yazar:

kategori:

4 sürücünün şampiyon olma umuduyla başladığı yarış, tüm dünyada Formula 1 yayınlarının izlenme oranlarını arttırdı ve bir çok yayıncı kuruluş son yılların en fazla izlenme sayısına ulaştıklarını açıkladılar.

Almanya’nın RTL televizyonu yarışlarda ortamala 10.3 milyon izleyici çekerken Sebastian Vettel’in şampiyonluğunu ilan ettiği Abu Dhabi’nin 12.1 milyon izleyiciye ulaştığı belirtildi. Yayıncı kuruluş, Michael Schumacher’in emekliliğinden bu yana bu oranlara ulaşamadığını belirtti.

İspanya’nın Formula 1 yayınını yapan televizyon kuruluşu 9 milyon kişinin izlediğini söylerken İtalya’nın Rai televizyonu 10.6 milyon kişinin yayını takip ettiğini söyledi. Bu rakam, geçen sene Abu Dhabi’nin izlenme sayısının yaklaşık 2 katı.

Britanya’da ise izlenme sayısının geçen sene Jenson Button’un şampiyonluğunu ilan ettiği yarıştan daha az olduğu belirtildi. Haberde geçen seneki Brezilya GP’nin 6.6 milyon kişi tarafından izlendiği söylenirken bu seneki Abu Dhabi yarışının 5.3 milyon kişi tarafından izlendiği söylendi.


Yorumlar

  1. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Demek herkes en iyi pilotun şampiyon oluşunu izledi.Bu arada trt'yi kaç kişi izledi acaba?

  2. schumı sampıyonluga oynası o reytıng hep zırvede kalır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir