Todt: "Geçiş Sorununu Görüşeceğiz"

yazar:

kategori:

Abu Dhabi’de otomobillerin birbirini geçmesinin ne kadar zor olduğu tartışmalarının ardından konuşan Todt, “Geçişleri arttırılması gerek. Abu Dhabi’de bu imkansızdı.” yorumunu yaptı.

Ferrari’nin şampiyonluğu Alonso’nun Petrov’u geçememesi nedeniyle kaçırmasının ardından Todt’un bu yorumları yapmasının özel bir anlamı olup olmadığı sorulduğunda ise  Fransız başkan, “Ben FIA başkanı olarak görüş bildiriyorum. Hamilton’ı düşünün: lastikleri yeniydi. Kubica’dan iki saniye daha hızlı turlar atabilirdi. Ancak onu geçmeyi başaramadı. Artık, pistlere onay verilmeden önce, güvenliğin yanında gösteri ve heyecan potansiyelini de değerlendirmeye alacağız.” dedi.

FIA’nın geçiş sorunu karşısında harekete geçeceğini belirten Todt, “23 Kasım’da bu sorunu komisyonda görüşeceğiz. Bu otomobillerden ve pistlerden kaynaklanıyor. Pistlerin rekabet seviyesini gösteren raporlar oluşturacağız ve 2011 için bazı düzenlemeler yapılabilir mi diye bakacağız.” diye ekledi.


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    İstanbul ?!

  2. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    bu açıklama her ne kadar todt aksini iddaa etsede alonso şampiyonluğu kaçırdığı için yapılmış bir açıklamaya benziyor. pistlerin geçişlere uygun olmadığı önceden belliydi. şimdiye kadar konuşmuyordunda alonso şampiyonluğu kaçırıncamı konuşmak aklına geldi sayın todt.

  3. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    benim gördügüm geçis pistleri monza ve spa başka varsa soyleyin

  4. MagicAlonso avatarı

    yorumuna katılmakla beraber uzun düzlüğün sonundaki şikan daha da yavaş hale getirilmeli.şuanki durumda hızlı sayılabilecek bir şikan.ayrıca son sektörde daha hızlı hale getirilmeli.bu sayede geçiş daha fazla olabilir.bunlar gerçekleşirse güzel olan bu pist daha zevkli hale gelecektir

  5. Kovalainen keşke Mclaren deki koltuğunu koruyabilecek yeteneğe ve performansa sahip olabilseydi

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    kaç tane yüksek downforce pisti geçişe uygundur bi açıklayıverin bana.

    abu dhabi'nin son sektörü olmasa bol bol geçiş görürdük, ama son sektör eşşek yüküyle downforce gerektirdiğinden kanat açıları ve vites oranları bir hayli değişiyor, bu da düzlüğün yarısında maksimuma ulaşmış araçlar görmemizi sağlıyor

    bunun yanında bu pistte tasarım hatalarıda var, düzlük sonlarındaki şikanlar çok dar.

    çok basit bir tavsiye, iki uzun düzlüğün arasındaki şikanı kaldırıp son şikanı biraz geçişletin, 330 km fren noktasına geldiklerinde geçiş için bolca alternatifler olacaktır.

  7. Şöyle bir şey buldum. Nereye koyacağımı bilemedim. Buradan paylaşayım.

    10-7-5-3-2-1 şeklinde olan hayali bir puan sistemi yapılmış. Bu sisteme yalnızca yeni takımlar dahil edilmiş. Maksat yeni takımların şampiyonlarını tespit etmek. Yarışları tamamladıklarında en üstte olan pilot 1. en altta olan ise 6. olacak şekilde. Hayali bir örnek verelim; X GP'de Kovalainen 14., Trulli 17., Glock 18., Senna 22., Karun23., ve di Graasi 24. olmuş olsa bu özel puanlamalı şampiyonada şu şekilde kabul edilecekti: 1. Kovalainen, 2. Trulli, 3. Glock, 4. Senna, 5. Karun, 6. di Grassi. (%90 kuralı burada da geçerli.)

    Sezon sonu şu tablolar oluşmuş:

    Sürücüler;

    1. Kovalainen 121

    2. Glock 74

    3. di Grassi 66

    4. Trulli 63

    5. Chandhok 51

    6. Senna 45

    7. Yamamoto 17

    8. Klien 8

    Kovalainen 10 galibiyet, 3 de ikincilik almış. Diğer 6 yarışı ise tamamlayamamış. Virgin pilotlarının 3'er galibiyeti, Trulli'nin 2 ve Chandhok'un 1 galibiyeti var. (Karun'un 9 yarışta koltuğunu Yamamoto ve Klien'e bıraktığını buna karşılık Senna'nın 1 GP'ye katılmadığını hatırlatalım.)

    Üreticiler;

    1. Lotus 184

    2. Virgin 140

    3. HRT 121

    Lotus, 12 galibiyetin 5'inde duble yapmış. 2 yarışta puan alamamış. Virgin'in 6 galibiyetinden 1 tanesi duble zaferi. 5 yarışta sıfır çekmişler. HRT ise 2 yarıştan eli boş ayrılmış.

  8. geçişin zor olduğunu yeni mi fark ettiniz.

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hamilton ve alonso da zaten griddeki en kazma 2 pilot, bi reno ları geçmeyi beceremediler, pistin ne günahı varki 😀
    lastik yeni olsa ne yaza 2 sn hızlı olsan ne yazar eğer kazmaysa geçemessin, pistin ne günahı varki 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir