Ferrari'nin Abu Dhabi'deki Hatalı Stratejisinin Ayrıntıları

yazar:

kategori:

Yarışta yayınlanmayan ancak daha sonra ortaya çıkan telsiz konuşmalarında, Alonso’nun telsizde durumu yarış mühendisi ile değerlendirdiği görünüyor.

Bunun yanında Alonso’nun stratejiyi uygulamadan önce planlanan stratejiyi Felipe Massa ile denenmesini istediği görülüyor.

Corriere della Sera gazetesi pit duvarı ile konuşmaları yayınladı. İşte o konuşmalar:

9. Tur

Alonso, Jenson Button’un 1.7 sn arkasında, Massa’nın 0.8 sn önünde olan MArk Webber’in 1.4 sn önünde

Andrea Stella: Webber’den 0.3 sn kazandın. Massa da yaklaşıyor.

12. Tur

Webber pite giriyor.

AS: “Webber pite geldi ve Vettel Hamilton’a karşı zaman kaybediyor.”

Fernando Alonso: “Eğer Felipe geçebilecekse onu da pite çağırın.”

AS: “Bunu düşünüyoruz, sen Button’a konsantre ol.”

14. Tur

Massa pite geliyor.

FA: “Felipe’de durum nedir?”

AS: “Webber’in arkasında döndü.”

15. Tur

Ferrari, Alonso’ya 16. turda pite gelmesini söylüyor.

AS: “Tamam, şimdi pite gel.”

FA: “Tamam.”

AS: ” Webber’e yakın bir yerde çıkacaksın. Öndesin”

17. Tur

Alonso Webber’in 1.1 sn önünde, Petrov’un 1.5 sn arkasında.

FA: “Durum nedir?”

AS: “Renault’yu geçmemiz lazım çünkü pite girmeyecek. Ardından Rosberg var.”

22. Tur

Alonso Petrov’un 0.5 sn arkasında. Önündeki araçlar henüz pite girmedi.

AS: “Elinden geleni yaptığını biliyorum ancak Petrov’u geçmemiz kritik.”


Yorumlar

  1. siz bizim yarışlardaki teamspeak konuşmalarını duysanız 😀

  2. massathebest seni anlıyorum acın büyük ama ne yaparsın senin pilotun hep ikinci pilot olmak zorunda.bunu ben söylemiyorum koskoca ferrari söylüyor.eeee artık sende seneye mclaren taraftarı felan olursun alonso bir kez daha massayı ezince.ezince diyorum çünkü bu sene gerçek manada alonso massayı ezmiştir daha ilk yarıştan itibaren.bana massanın bu sene şöyle aman aman bir geçişini göstersene bende bileyim.sana gri daha çok yakışır buna emin ol.

  3. o bir espriydi:)

  4. "ALMA MASSANIN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE"…EĞER BU KONUŞMALAR DOĞRU İSE, MASSANIN DERHAL BU TAKIMDAN AYRILMASI GEREKİR. AYRILMAZSA HER TÜLÜ SEMERİ TAŞIMAYA LAYIKTIR.

  5. mehmet ceviz avatarı

    2011 7 veya 8. yarış
    f.a:vırgın tur bindirirken sorun çıkardı neden anlamadım
    takım:o felipe hakettiği yeri buldu ama hala hazımsızlık yapıyor.

  6. bilmiyorum ne kadar doğrudur ama auto motor und sport'un haberine göre alonso pite girmeden önce radyodan erken pite girmenin ve sadece webber'e odaklanmanın hata olduğunu söylemiş. fakat takım alonso'yu pite alma konusunda ısrar etmiş.ve yarıştan sonra alonso'nun yarış mühendisi andrea stella alonso'nun, takımdan daha büyük bir desteği hak ettiğini söylemiş. doğruysa yazık olmuş fer'e

  7. Geçiş özürlü he Alonso geçiş özürlü değilde sen biraz hafıza kaybına uğradın sanırım çok uzağa değil ya brezilya gp de Hulkenbergi Hamiltonu geçti Alonso ha daha iyilerini istiyorsan Youtube a Suzuka 2005 130R yaz yada 2006 Hungry Gp yaz orda Alonsonun Schumiyi nasıl DIŞTAN gelip geçtiği gayet net görünüyor. Sende hafızanı tazelemiş olursun ne dersin;)

  8. felipe mi geçiş dersi vericek 😀

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ulan massathebest sen yokmusun swen :)))))
    bizleri güldürdün ya Allah senide güldürsün
    harika harika harika 🙂

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Evet alonso ferrariye geçerken herkez reno daki yarış mühendisinide getirecegini sanıyordu ama fernando ferrarideki yarış mühendislerine güvendiğini ve böyle bi talepte bulunmayacagını belirtmişti o dönemde….

  11. bırakın kendi kendini avutsun konuşsun arkadaş sezon boyu çok yüklendiler ona

  12. araştırman için teşekkür ederim radiohead. ben de yanlış biliyormuşsum, öğrenmiş oldum.

    sorunlu diyerek hedef saptırmaya çalışan arkadaşım, esas konumuz mühendis değil, alonso'nun "geçiş özürlüsü" olmasıdır. çaylağı geçecek becerisi olsa bunları konuşuyor olmayacaktık bugün.

    mühendis, alonso'ya bakıp bir şey sanmış; "bir çaylağı da geçer herhalde" diye düşünmüş ama sonradan anlamış ki stratejinin işlemesi için üzerine düşeni yapmaktan aciz bir pilot var ortada..

    "alonso onu zaten geçerdi canııım" diye sezon boyunca ahkam kesenlere bir kez daha selam olsun.

  13. bu arkadaşın üstüne fazla gitmeyin, gördüğünüz üzere sorunları var.

  14. hatta şimdi biraz araştırdım. hakkında şunları buldum: andrea stella 2000 yılında ferrari'ye katılmış. 2002'den 2006'nın sonuna kadar schumacher'in mühendislerinden biri olarak çalışmış. daha sonra kimi raikkonen'in yarış mühendisi olmuş ve şimdi de fernando alonso'nun. bu üç büyük isimle de çalışmış, 10 yıldır ferrari'de çalışan birisi anlayacağın. bilip bilmeden yorum yapmamak gerekiyormuş demek ki.

  15. andrea stella kimi raikkönen'in ferrari'deki eski yarış mühendisi değil miydi? ben öyle hatırlıyorum. ferrari'ye alonso'nun ricasıyla falan gelmedi yani, bu yıl gelmedi zaten önceden vardı.

  16. -felipe nerede?
    -kendi pistimiz fiorano'da.
    -ne yapıyor orada?
    -seni bekliyor, sana geçiş dersi verecekmiş =)

    seneye:

    -yusuf yusuf
    -hayrola yusuf da kim?
    -bana yusufu getirin. nerden çıktı bu adam. yetişemiyorum.
    -felipe'yi mi istiyorsun? o senden 30 saniye önde yarışı bitirdi. pistte galibiyet selamlaması yapıyor.
    – ne? valla takımı fia'ya veririm, polat alemdar'a söyler sıktırırım ayağınıza, kafamı bozmayın, yavaşlatın felipe'yi.
    -hadi len..
    küüütt
    (tekmenin alonso'yla buluştuğu anda çıkan ses).

    (aylar sonra)
    -selamünaleyküm eric boullier.
    -aleykümselam alonso buyur hayırdır?
    -kürkçü dükkanını özledim de.. zaten renault benim en sevdiğim takı….
    -hadi len. briatore yok artık.
    küüüüüt.

    =)

  17. yıllarca schumacher'in yarış mühendisiğini yürüterek schumi'nin onca şampiyonluğunda büyük payı olan, kimi'nin yarış mühendisi olup kimi'yi şampiyon yapan chris dyer'ı, yarışın sonunda günah keçisi ilan edenlere selamlar..

    alonso'nun yüzü suyu hürmetine ve yoğun ısrarıyla ferrari'ye transfer edilen yarış mühendisi bay Andrea Stella hazretlerinin yediği nane, başta alonso'ya olmak üzere tüm ferrari'ye hayırlı olsun. madem sen getirttin, buyur afiyet olsun o halde. sevigili mühendisinle sana hayatta başarılar.

    adam yememiş içmemiş felipe'yi dert etmiş kendine.

    felipe ne yapıyor?
    webber'in arkasında.
    felipe'nin durum nedir?
    petrov'u geçmen lazım.
    felipe ne alemde?
    yarış bitiyor şampiyonluk gidiyor.
    felipe ne yapacak?
    finish çizgisini geçtin yarış bitti.
    felipe nerede?
    üzerini değiştiriyor.
    felipe ne yapacak?
    eve gitti eve. hadi çık artık moddan =)

    bu felipe'yi de seneye göremeyeceksin alonso, bu yıl bolca tadını çıkarmışsındır umarım. seneye felipe'den daha çok "yusuf" ismini söyleyeceksin =)

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yas Marinada Yumuşak lastiklerle sorun yaşayan Alonso dur.Button 40 turdan fazla gitti çok zaman kaybetmesine rağmen yine de 3.oldu.
    Bu ilginç yarışta geçen diyaloğu dillerine dolayıp alay edenler acaba spa ve suzuka nın mclarene ait telsiz konuşmalarını merak etmiyorlar mıdır?Spa da hamiltonu arkadakilere karşı koruyan buttonu vettel biçtikten sonra tüm konuşulanlar:(Button artık yok ve geridekiler sana yaklaşıyor dikkatli ol) cümlesinden mi ibaretti.
    Peki ya suzukada horneri çileden çıkartacak ve kurbanlık koyun dedirtecek olayın telsiz konuşmalarını hiç mi merak etmediniz.?Çünkü size göre gayet normal bir durum var ortada.Hiç kimse bu iki yarışta yaşanan stratejileri ve kime ait olduğunu sorgulamamış.Belki de akıllarına albertpark gelmiştir.50 tur aynı lastikle gidip yarışı kazanan buttonu gören hamilton takımın stratejisini eleştirmişti.Ortalığı temizlemek de martine düşmüştü.Acaba buralarda neler konuşuldu.Kimbilir neler döndü.

    Abu Dhabide webbere yakın giden massanın pitstop sayesinde onun önüne geçirilmesi gerektiğini birçok F1 sever anlamıştır.Webber içeri girince önü biraz da olsa açılan massa hızlı bir tur atarak webberin önüne geçebilirdi.(O turlarda birbirine en yakın pilotlar massa ile webberdi).Bu sayede Alonso ayrıca webberle uğraştırılmak zorunda kalmaz ve ön gruba konsantre olurdu.Webberin bu beklenmedik hareketine massa ile karşılık vermek aklın yolu birdir demektir.Plan tutmadı ama tutsaydı Alonso webberden kurtulmuş ve öndekilere bakıyor olacaktı.Massa buttonun spa da yaptığını bile yapamadı.İşte hata buradan sonra başlıyor.Massanın beceremediğini Alonsoya yaptırıyorlar fakat son yarışta şahlananları unutarak.Kim derdi ki son 4 yarışta aldığı puanın tamamını tek bir yarışta alan renoyu göreceğiz.Kim derdi ki arka kanadı suzukadan beri çalışmayan mclarenin kanadı bir anda çalışıverecek.

    Yarış sonrası sakin kafayla hangi stratejinin daha iyi olduğunu anlayanlar ahkam kesmeye devam edip bu olaya para bulmuşcasına seviniyorlar.

  19. tencere dibin kara seninki benden kara 🙂

  20. Bildiklerini anlatması karşılığından dolayı ceza almaz çünkü FIA'nın kendisine ve Pedro De La Rosa'ya yazdığı mektupta Bu meselenin önemine binaen (casusluk), bu yazıya cevaben sağlayacağınız her türlü bilgi, Uluslararası Spor Yasaları ve Formula 1 kuralları çerçevesinde hiçbir şekilde size karşı bir yasal süreçle sonuçlanmayacaktır. Ancak uzaktan veya yakından ilgili herhangi bir bilgiyi gizlediğiniz daha sonra ortaya çıktığı takdirde, ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. şeklinde bir bölüm bulunmaktadır. Bu ciddi sonuç da süperlisansların iptali anlamına geliyor. Eğer Alonso ve Pedro bilgileri paylaşmasaydı, McLaren aldığı cezadan fazlasını alacaktı ki Max Mosley hala McLaren'a daha ağır ceza vermeyi savunmakta.

    Ayrıca McLaren aracının çalıntı olduğuna 2007 yılındayken de karşı çıkmıştım. 3 yıl geçti aradan hala karşıyım. Ferrari ve McLaren aracı birbirine zıt özellikler taşımaktaydı. Son olarak Alonso bir hırsız değildir ama McLaren'da çok kötü hırsızlar varmış o kesin mesela Mike Coughlan.

  21. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Ankette neden Alonso şampiyon olmalıydı seçeneği fazlaysa, neden sitenin genelinde Alonso melekse ondan dolayı 😀 Fanatikler anlayacağın.. Alonsomuz Amin!

  22. Braitore olsaydı dominikalinin yerine şimdi alonso açık ara şampiyon olmuştu…

  23. Braitore olsaydı dominikalinin yerine şimdi alonso açık ara şampiyon olmuştu…

  24. Santander sen neymissin be 🙂

  25. Tabi,alonso dedi gidin çalın.
    Ayrıca,kulanılmadığı için 100 miyon dolar ceza aldı,
    Ayrıca mosle mc laren için, sadece hırsız değiller aynı zamnda yalancılar dediğini untmadık

  26. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Ya ben hep diyorum Alonso için bir takım arkadaşı yetmiyor iki olsun bi strateji de diğerine yaptırdırdı hata olasılığı azalırdı 😀

  27. alonsoyu tanıyoruz kendisi suç ortağımız olur bildiklerini anlatmak karşılığında ceza almaktan yırtar casusluktan haberi olmasına rağmen, verileri kullanamsına rağmen kullanmaya herkesten çok isteğinin olmasına rağmen 😀 işte budur alonso açıkçası çok iyi hırsızdır alonso hep bişeyleri çalar yardım eder sonra da hiç bişey olmamış gibi ceketini alır gider cezasını hep başkaları çeker
    neler olduğunu saymaya gerek yok mclarenin onu KOVMASINA hiç pişman değiliz olmayacağız da öyle suç ortağı olmaz olsun 😀
    hem ayrıca bakıyorum da çalıntı araç laflarını siz de kullanmaya başlamışsınız yoksa sebebi boynuzun kulağı geçmesi mi? utanıyor mu boynuzun taraftarları ondan 😀 bilgiler çalıntıydı ama araç hiçbir zaman çalıntı olmadı iftira atmayın desin ki aldınız bilgileri kabulümüzdür ama kullandını o yüzden o kadar hızlıydınız denirse orda dur derim
    huyumdur vazgeçemem 😀
    "elimizdeydi ama kullanmadık cezamızı aldık suç işlemesine rağmen ceza almayanlar utansın"

  28. Alonsonun mc laren taraftarına ıspatlayacağı birşey yok ………..
    Şampiyonluk kupası dediğiniz bir teneke parçası…….
    Alonso o teneke parçasını sadece mc laren taraftarına kapak olsun diye almasını isterdim,onun dışında bizim için hiç bir kymeti harbiyesi yok….

    Şuan f1 camiasında mc laren yöneticileri dahil kime sorarsanız sorun,asıl şampiyon kim!!!!!!
    asıl sorun şu ki, mc laren kendi hatalarına yansın,alonsoyu ellerinden kaçırmasalardı 2007 den 2010'a kadar ki şampiyonlukların hepsi mc larenin olacaktı,(gerçi çalıntı araba ile olcaktı ama olsun onlar bunada razıydılar,

    Şimdi bazı mc laren taraftarı çıkıp,aaaaaaaa Alonso massanın stratijisini belirliyor diye çok şaşırmış görünüyorlar, bende diyorum ki aaaaaaaaaa çokmu şaşardınız,,,,vah vah vah nasıl olurda sizi hayal kırıklığpına uğratır bu alonso,bak şimdi çok ayıp oldu,kos koca mc laren taraftarı hayalkırıklığına uğradı olacak şey mi şimdi,nıç nıç nıç,neyse önünüzden yeyin, Alonsoyu bilen biliyor siz kendi pilotlarınızı değerlendirin.

  29. Ferrarinin,daha yarışın başında arkalarda kalmış ve kötü bir start yapmış olmasına rağmen hala daha webber e göre strateji belirlemesi inanılmaz bir hata,ya mclaren button kunusunsa bile nekadar ustaca taktik belirlemiş,ama gel gör ki en büyük şampiyon adayı ferrari pilotunu petrovun arkasına çaktı,zaten petrov ölse yol vermezdi,redbull gibi renault motoru kullanan bir takımın pilotu şampiyon olcak,renault da ferrariye yol mu vercekti buyur geç de sen şampiyon ol diye?!! ferrariyarışı kazanmak veya podyumda bitirmek yerine işin siyasetine girmiş belli ki,adam zaten hızlı ama takım pilotunu frenledi yani,olan bu…Vettel nekadar odaklanmıştı,ben gaza basıp kazanıcam ,diğerleri düşünsün derken,Alonso bu şekilde odaklanmış olsa takımını bile kendisi yönlendirir ve şampiyon olurdu…Ama yinede seyir zevki açısından müthüştü ve vettel sonuna kadar haketti…

  30. massanın burada kullanılması doğru ancak bu fikri takım öne sürmeli pilot değil çok önceki hadiselerden beridir sürekli bahsederim
    "pilot asla takımın yetki sınırlarına girmemeli takımın otoritesini kabul etmeli"
    var mı böyle şey? massayı içeri alın diye emir veriyor takıma? kendi takımımı bir kez daha kutluyorum hiçbir pilotun mclarenden üstün olmadığını gerekirse şampiyonadan ihraç bile edilebileceğimizi kabullendikleri için.
    ferrariden de aynı otoriteyi beklerdim yönetimi resmen bir pilotun eline vermişler
    şumi döneminde bile şumi takım elemanıydı tamam takım emri uygulanıyordu ama bunlar güçlü bir pit duvarının eseriydi onlar şumi şunu yap rubens şunu yap diyip şampiyonlukları süpürdüler
    ferrarinin şu anki halini görünce tifosi arkadaşlar alınmasın ama gülesim geliyor bu takım bir daha 6 yıl önceki ferrari olmaz
    briatore gelse de olmaz sonuçta pit duvarının pilot üstünde bir otoritesi yine olmayacak kararlar yine alonsodan çıkacak
    tüm bunlar sataşma değildir sadece benim gördüğüm resmin betimidir

  31. alonso geldi ve ne olduğunu 2010 sezonu boyunca göremedin de benim anlatmamı bekliyorsan yanılıyorsun. buna zahmet etmem:D sen her defasında konuyu başka yere çekiyosun ama.

  32. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    tamam sen git kendi kendini ye spin attı diye işin içinden çıkmaya bak 🙂
    ayrıca şaibe yapmadı lafını bana değil alonso zihniyetine söyle 🙂
    monza örneğimi kavrayamadıysan k.bakma alonso becerememiş işte 🙂
    lewis kubicayı geçse ne olur geçmese ne olur 🙂
    esas rakip alonso idi ve ne pahasına olursa olsun risk alacakda alonso idi 🙂
    ne hikmetse 40 tur Petrov'un egzoz dumanını ve arka kanadını seyretnmekten başka hiç bir şey yapamayan beceremeyende kendisi 🙂
    2009 yılının ortasından sezon sonuna kadar gelişmeyi durduran ve 2010'a kaynaklarını aktaran takım Ferrari idi başkası değil
    alonso geldi sonra ne oldu onu bir anlatırmısın lütfen?

  33. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  34. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Abdullah çelik burda yemek dağıttığı yazmıyor

  35. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aldınmı cavabı murat levent :))

  36. ben schumi şaibe yaptı demedim ki? :)))yazdıklarımın neresinden çıkardın bunu hayret. lewis raikkonen ve monza hikayesini çok iyi hatırlıyorum ama bu konuyla nasıl bağdaştırdın ki? bunada bi hayret:)) farketmediysen söyliyeyim. bu şampiyonluk yarışı nereye dalıyosun. lewis bu yarışta niye dalmadı öyleyse kubica ya? burda alınacak risk değil çünkü. Alonso bırak ferrari içinde hissetmesini ferrari yi yaşıyor. bunu herkes söylüyor. tüm ferrari ailesi farkında ama sen kaçırmışın.

  37. evet hissetmeyerek yarıştığı için karşı konulamaz güçteki rb'ye karşı son yarışa 8 puan avantajla geldi.zaten alonso hiçbişey yapmadıki o ferrari'yle şampiyon olamaması utanç verici dimi? takım arkadaşı kaçıncı oldu alonso kaçıncı oldu bir bak ona göre konuş.hissetmeyerek yarıştı lafına günlerce gülünür.alonso da bu sene hissetmeyerek yarıştıysa bütün pilotlar ölsün en iyisi…

  38. http://www.trf1.net/index.php?news=1182

    massanın tam olarak geçmişini buradan öğrenebilirsiniz.

  39. meyveli ağaç taşlanır

  40. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    :))

  41. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    peki bir şey soracağım
    bu Schumi değilde başkası olsaydı ne diyecektiniz?
    hani oluyor ya yarışlarda ilk turun herhangi bir virajında kazalar sonrada güvenlik aracı giriyor
    Schumi hiç beklenmedik bir anda herkesin şaşkın şaşkın baktığı anda spin atıyor olamazmı
    sırf Schumi spin attı diye şaibelikle suçluyorsunuz
    ya bırakın Allah aşkına ya
    ———-
    ya adam şampiyonluğun 1 numaralı adayı
    bu pistte geçiş olmaz diyenede şaşıyorum açıkçası
    bak ne diyeceğim katılırmısın katılmazmısın onu bilmiyorum
    hamilton ile Raikkonen mücadelesi vardı İtalya gp idi sanırım
    uzun düzlüğün sonunda hamilton gözü kara bir şekiklde kabaca bodoslama girerek Raikkonen'i geçmişti
    peki alonso bunu yapamazmıydı
    üstelik adam şampiyonluk elinde yani.
    Ferrari yi içinde hisstemeyerek yarışıyor ise jhiç kullanmasın daha iyi.

  42. murat levent avatarı

    Alonsonun yanında Massa kim yahu. Direk soruyorum Massa kimdir, sıfatı ne, hangi seride ne şampiyonu olmuş nerden gelmiş girmiş f1 e, yemişim edeceği lafı. 2 kere üst üste şampiyon olsun sonra gelsin ne söylecekse söylesin.

  43. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Şimdi de eksi 7 den artı 2 oldum.anlamadım gitti

  44. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Abdullah çelik bir anda artı 20 den 4 de düşdüm yemin ederim.aslında benim yorumlar hep ekside alışkınım ama bir anda olması akıl karı değil

  45. Ben 2. pilot mu olsun dedim?Farkındaysan yorum katmadım.
    Yapılan açıklama ile şu durumun ne kadar ironik olduğunu deklare ettim o kadar.!

  46. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bana eksi paunlar dohanmıyor,zaten gerçek söylediğimiz için hep eksideyiz.ama düşünsene artı 20 den bir anda -7 düşdüm.bana mantıklı gelmedi

  47. Ertan Akkaş avatarı

    Evet Sinan Bozok'un eksileri bana devrediliyor =)

  48. umarım bunun site yöneticileri ile bir alakasının olduğunu düşünmüyorsunuzdur çünkü + – sisteminin panelden değiştirilmesi mümkün değil. birileri sizin yorumu beğenmeyip sürekli sayfayı aç kapa yapıp çerezleri silerek elsiye basıyordur ya da sistem sapıtmış olabilir 🙂

  49. yarışı izledim emin olabilirsin ve senin pilotunun attığı spini çözmek için tekrar tekrar sardım izledim ama işin içinden çıkamadım. Madem bir sebebi vardı o zaman yazda öğrenelim neden spin atmış. Yere göğe sığdıramadığım pilotum neleri telafi etti bugüne kadar. bunuda telafi etmek için elinden geleni yaptı ama herşey öyle toz pembe değil bu f1 de. burdan oturup ahkam kesmek kolay tabi. neden geçiş olmadığı burda defalarca kez yazıldı. tekrar etmenin manası yok.

  50. Ertan Akkaş avatarı

    Neden bu mesajın bu kadar eksi aldığını merak ettim?

  51. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Kalpazan boşver arkadaş
    şunu düşün bu site bizler olmasa ayakta duramazlar 🙂
    biz yinede kendi fikirlerimizi yazalım.

  52. Sinan Bozok
    "Asla bir numaralı pilot olmak istediğimi söylemedim sadece 2. pilot olmak istemiyorum"

    Doğrusu ''Birinci sürücü olmayı asla talep etmedim.Ama dördüncü yada beşinci sürücü gibi muamele görmeyi de kabullenemem'' F1 racing Ağustos 2008

    2 kere dünya şampiyonu olmuş,gittiği takıma 1 numarayı götürmüş bir pilottan bunu kabullenmesini beklemek mi gerekiyordu??

  53. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  54. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Düşündürücü

  55. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sebepsiz derken sebebi belliydi değilmi ama 🙂
    bir şeyi dikkatinizden kaçırıyorsunuz
    Schumi yarışa dönmek istedi
    oturun izleyin tekrar tekrar
    yalnız benim anlamadığım bir konu var
    her ne kadar stratejik hatada olsa alonso bunu telafi edemezmiydi?
    hani şu yere göğe sığdıramadığınız pilotunuz nasıl beceremedi hayret!!!
    üstelik bir ara rosberg ile fark 3-4 saniye idi.

  56. Yusuf  Hitay avatarı

    baksana massa'nın ne zaman tuvalete gideceğine, ne zaman yatıp ne zaman camiye gideceğine alonso karar veriyor.

    fasulyeden oynamak diye buna denir.

  57. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Evet 20 artıdan bir anda 4 düşdüm nasıl oldu merak ediyorum yönetici arkadaşlar?

  58. "Asla bir numaralı pilot olmak istediğimi söylemedim sadece 2. pilot olmak istemiyorum"
    …………………………………….

  59. sebepsiz yere spin atıp üzerine başka bir aracın çıkmasına sebep olan kadar zevk almamıştır sanırım bu durumdan.

  60. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    doğru haklısın 40 tur önündeki aracın arka kanadını seyretmekten zevk almıştır
    haa değilmi ya tabi 1 saniye hızlı olarak cepteydi 🙂

  61. yaa ne yaparsın. herkes onun kadar özel olamıyor işte.

  62. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    tabi tabi 🙂

  63. MagicAlonso avatarı

    ferrari kötü bir hata yaptı yarışta.elbette stratejiyi önce massada deneyecekler şampiyonluğa oynayan pilot kim webber üzerinde mi deneyecekler.bazen kusura bakmayın ama saçmalıyorsunuz arkadaşlar.ferrari resmen tek birşeye odaklanmış diğer ihitmaller üzerine fazla düşünmeden karar vermişler.biraz satranç oynamaya benziyor ileride olacak hamleleri durumları düşünmeden karar vermişler.geçen geçmiştir aptalca bir hata ile şampiyonluğu kaptırdık sağlık olsun diyelim.umarım ders çıkarırılar da bundan sonra daha düzgün stratejilerle yarışırlar

  64. kesin kesin. 10 parmağında 10 marifet maşallah.

  65. bir reklam vardı,çocuk benim annem hem doktor ,hem mühendis,hem ev hanımı,….darısı Alonso nun(hem pilot hem mühendis hem stratejist):))) başına ama bir koltukta da iki karpuz taşınmıyor Weber in önünde çıkmayı düşünmek yerine birazda kimin arkasında çıkabileceğim,nasıl geçiş yapabilirimi düşünselermiş :))

  66. bir reklam vardı,çocuk benim annem hem doktor ,hem mühendis,hem ev hanımı,….darısı Alonso nun(hem pilot hem mühendis hem stratejist):))) başına ama bir koltukta da iki karpuz taşınmıyor Weber in önünde çıkmayı düşünmek yerine birazda kimin arkasında çıkabileceğim,nasıl geçiş yapabilirimi düşünselermiş :))

  67. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    evet orası kesin 🙂

  68. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    massathebest duymasın 🙂

  69. firat savas avatarı

    burda ekran başında biz bile hesapladık ama ferrari mühendisleri hesaplayamadı pit saniyelerini çıkacağıyeri helal olsun hadi massa yı denedin hata da diğerinide yaktılar
    kaldıki weber sürtmeden dolayı pit yapmak zorunda kaldı mesajlardanda dinledik
    tek kelime yazık ettiler ferrari ciler kendilerine

  70. Massa pite geliyor.

    FA: "Felipe'de durum nedir?"

    AS: "Webber'in arkasında döndü."

    alonso buna ne cevap verdi acaba:))) ya şimdi siz burdan stratejiyi alonso nun yaptığınımı çıkardınız. valla bavo. alonso petrov ve rosberg in durumunu nerden bilsin. gördüğüm kadarıyla pite girmeden önce onu bu durumdan haberdar etmemişler.çünkü pit duvarı webber üzerine yoğunlaşmış ve petrovla rosberge dikkat etmemişler. bu biraz alonso ya süpriz olmuş. yalnız alonso emekli olduktan sonra pit duvarında çalışmaya başlasın. çok başarılı olacağı kesin.

  71. Yusuf  Hitay avatarı

    :S massa fasulyeden yarışıyor

  72. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Zaten massa nın bu yarış üzerine herhangi bi stratejisi olmadığı ve olmasınada gerek olmadığı düşünülünce isabetli bi karar olmuş, fakat kendi pit stratejisinde kötü bi hata yaptılar, webberle uğraşırken petorv ve rosberg yokmuş gibi davranmak şampiyonluğa maloldu….

  73. 🙂
    Harika resmen diazı ele vermişler.

    kendisinin ve takım arkadaşının stratejisini webberin üzerine kurduğunu harika ispatlıyor. (umarım takım arkadaşının bundan haberi vardır)

    yani webber ile aralarında 8 puan yokmuşta sanki webber kendisinden 1 puan öndeymiş gibi davrandıya helal olsun.

    kesinlikle pite gelmese lastikleri onu rahat idare edecekti ve 4.lüğü rahat şekilde alacaktı.

    şampiyonluğu kendi hatası (+tekrar start alamadı) ile kaybetmesi resmen ballı börek oldu bizler için.

    tabii Massa'nın bu haber üzerine yorumlarını duymakta ilginç olacak.

  74. Alonso'ya bir kere daha hayran oldum. Kendi stratejisini bırakın Massa'nın stratejisini belirliyor. Valla helal olsun. Şu dakikadan sonra "2008 Singapur'da olanlardan Alonso'nun haberi yoktu" demeyin, gülerim.

    Bunun yanında Alonso'nun stratejiyi uygulamadan önce planlanan stratejiyi Felipe Massa ile denenmesini istediği görülüyor.

    Alonso'nun Massa'yı gördüğü şekil 🙂
    http://www.xresimleri.com/wp-content/uploads/2008/11/kobay-olarak-kullanilan-beyaz-bir-fare1.jpg

  75. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Ne alakası var şimdi, son yarış ve felipenin başka hiç bir amacı yokken felipe yi webber e çelme takması yolunda değerlendirmekten başka ne yapılabilir, amaçsız saf saf dönsünmü yani felipe, tabiki webber e en yakın o ve ondan webberi geçmesi bekleniyor..

  76. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Fernando Alonso: "Eğer Felipe geçebilecekse onu da pite çağırın."

    Fotoğrafı anlamak için fazla lafa gerek varmı.felipenin ne zamana pite gireceğine karar veren adam kendi pit kararını mühendisine mi bırakacak

  77. Fernando Alonso: "Eğer Felipe geçebilecekse onu da pite çağırın."

    geçemeyeceğini ben pite girerken gördüm, siz göremediniz mi :S ne yapıyorsunuz o ekranların önünde çok merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir