Alonso: "Pirelli'ye Geçiş Pürüzsüz Oldu"

yazar:

kategori:

Pirelli lastiklerini bugün ilk defa test etme şansı bulan Alonso, günün en hızlı ismi oldu ve İspanyol sürücü 105 turla günün en çalışkan ismiydi.

Alonso “Genel olarak lastiklerin davranışlarından oldukça mutluyum. Önceki lastiklere göre çok farklı değiller ve bana göre büyük sorun olmadan sorunsuz bir geçiş olacak.” dedi.

Pirelli lastiklerinden iyi performans çıkarmak için aracın ayarlarını değiştirmede sorun yaşamadıklarını söyleyen Alonso gelişmelerden memnun.

Alonso “Bizim için büyük değişiklik yok. Lastiklere uyumlu olması ve Pirelli’nin her iki lastiğinin tepkilerini iyi anlamak için araçta bazı ayar değişiklikleri yaptık. Testler iyiydi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    slm arkadaşlar ben snopy mx-v19 direksiyon seti alıcamda ancak param buna yetiyo f1 de ii oynanır mı acaba hassas gaz ayarı hassas direksiyon ayarı felan oluyo mu bunda elimde patlamasın araştırmam lazım bi yardım ederseniz sevinirim

  2. fantastico_alonso avatarı
    fantastico_alonso

    yok bi süzmelik var var. kesin var. kafada mı akılda mı yoksa uzuvlarda mıo bilemicem. turbo ismini nickine değilde kafana yaz beki idrak konusunda faydası olur. ivmelenme sağlar belki sana 😉 😀

  3. Yok canım seni hiç kimseyle karıştırırmıyım,(ALLAHtan yok ikinci bir spa 2000 çkilir mi)

  4. su sıçratan gerçekten ferrariyse

  5. murat levent avatarı

    Şu (-) ye gömülen adamlara hayret ediyorum yaw, kardeşim ne yüzsüzmüşünüz be, valla kendim utandım artık. Beni istemeseler, yorumlarımı beğenmeyip sürekli küfür eder gibi (-) yi bassa diğer üyeler utanır gelmem bidaha vallahi. Anlamadık ki neyi ispatlamaya çalışıyosunuz, Alonso'nun karakterini mi yoksa kendi karakterinizi mi ?

  6. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Üslubunu gereksiz yere bozma! F1 de zaten kollama vatandaşlar arasında olucaktır.Son yarışta bile menfaatin ne kadar üst düzeyde olduğunu gördük.Bugün Michael Schumacher Vettelin mi yoksa Alonso'nun mu şampiyonluğuna sıcak bakar? derken neyi kastettiğini anlamamızı bekliyorsun!.. Sonradan görme taraftar diyeceğine kendi taraftarlığını sorgula, kendi pilotlarını sorgula ondan sonra ben ve benim gibi arkadaşlarla tartışabilirsin belki…

  7. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Ben millet gibi kaçan şampiyonluktan sonra bahane yada kılıf bulmam VettelundMichael arkadaşım.Ben bir versiyon değilim sen ve saz takımın birer versiyonsunuz ama.Aşağıda yazdım kaç versiyon olduğunuzu.Ben kazadan da bahsetmedim herhalde okuduğunu anlamaktan acizsin sonradan görme taraftarlar sizi

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ne bu chad nezzar?

  9. Lastikler konusunda karar verlirken serhan acar Ferrari MClaren ve Fia'nın michelin'i istediklerini diğer takımların ise pirelliyi tercih ettiklerini söylemişti.Yani Ferrari fransız bir tedarikçiyi istiyordu italyan bir firma dururken.Yani olaya biraz bu açıdan bakmak gerekir.F1 de faaliyet gösteren ister üreticiler olsun ister redbull williams gibi bağımsız takımlar olsun daha da ötesi diğer yan tedarikçiler olsun hepsi bir nevi Uluslararsı işletmeler neznindeler.Schumacher FerrariDe şampiyonlular alırken italyan bir takımda japon lastikleri ile fransız bir takım patronunun idaresinde(Jean Todt) İngiliz bir teknik şefle(Ross Brawn) ve Avustralyalı bir yarış mühendisi(Chris Dyer) ile hep birlikte başarılar elde ettiler.Bir başka ifade ile F1 de bir kişi veya kuruluşun milliyetinden ziyade yapması gerkenleri ne kadar iyi yaptığı önemli.

  10. http://www.trf1.net/author/canbundy

    galiba başka bir arkadaşımızla beni karıştırıyorsun. yaptığım yorumların tarihlerini kontrol edebilirsin.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    ingilizler bahaneleri hazırlamışlar bile.
    Ulus oyunlarını en iyi ingilizler oynarlar.Örnek Çanakkale.
    İngilizlerin Çanakkale'de yaptıkları âdiliklerden birisi de kimyasal gaz kullanma teşebbüsleridir. Zehirli gaz kullanmaya muvaffak olamayan İngilizler başka bir kalleşliğe, başka bir insanlık suçuna imza atmayı başardılar. 28 Haziran 1915 gecesi direk, Sargı Yeri Hastanesini hedef alarak, çoğu parmağını bile kıpırdatamayacak kadar ağır yaralı olan 18.000 yaralı askerimizi şehit ettiler. Mehmetçiğimiz onların hastane gemilerinin hiçbirine tek kurşun bile atmazken, buna mukabil düşmanın yaralı askerlerini bile büyük bir şefkatle tedavi ederken İngilizler Ortaçağdan kalma vahşiliklerini pervasızca sergiliyorlardı. Bir savaş ve insanlık suçu işleyerek 18.000 savunmasız insanı katlediyorlardı.

    Çanakkale'de İngilizler ve müttefikleri mağlup oldular. Savaş bitti, fakat İngiliz hilesi bitmedi. Savaştan sonra İngilizler Londra'nın iki önemli caddesine, Oxford ve Cambridge caddelerine birer heykel dikmişlerdi. Hâlen mevcut olan bu heykellerde, Osmanlı askerinin süngüsünün ucunda bir İngiliz askeri tasvir edilmekte ve altında şu ifadeler yazmaktadır:Türkler, Çanakkale'de babanı böyle öldürdüler.

    İşte 2007 de ingiliz mclaren takımında dennis hamilton ittifakı vardı.Kime nasıl oyun oynanacağını bunları okuyarak atalarından öğrenmişlerdir.

    2007 hamilton –ingiliz
    dennis —-ingiliz
    mclaren—-ingiliz

    kardeş dalgın çıkma yola
    bir yol tut ki emin ola
    önde varsa bir ingiliz
    gitme sakın,fena bir iz.

    ZİYA GÖKALP

  12. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    pirellide durum ne olacak şuan için bilinmez ama ferrarinin avantajı olursa kimse için süpriz olmayacaktır. bu arada geçmişte bridgestone ferrariye özel lastikler üretmiştir bunun aksini iddia edip durmayın. bu kadar nefret edilesi bir firmadır kendileri. pirelli inşallah söylediği sözü tutar ve tamamen eşitlikçi çerçevede takımlara yaklaşır. umarım şüpheler doğru çıkmaz. aksinin olmasını hiçbir F1 tarftarıda istemez.

  13. Bunlar nedir biliyormusunuz,olurda 2011 de Alonso şampiyon olursa şimdiden kılıf dikme hazırlığı,bu can bund turbo motorlu arkadaş iki aydır yorum yazmıyordu,ne zaman ki alonso şampiyonluğu kaybetti öyle çıktı ortaya,ama untmasın ki Alonsoya rakip gördükleri hamiltonton Alonsonun iki basamk altında birrdi şampiyonayı, birde bu turbo motorlu arkadaş 1 bide herkül var ikisi yolda giderken allah muhafaza araba çarpsa yada su sıçratsa ferrariden bilecekler.

  14. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Hani hala Schumacher'in kazası Vettel'e yardım diye gösteriliyor ya bence F1'e devam versiyonları sizsiniz!..

  15. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Aha bu lastiklerle ne geçişler yaparım.Alonso bizi korkutuyorsun:D

  16. 08Alonso| SF avatarı

    Baksana bu adam için uluslar birleşiyor dahası var mı?
    Saygılar Can Bundy kardeşim.

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aslında aşağıdaki mesakımda eklemeyi unuttuğum yazıyı yazayım
    neden olmasın diye yazacaktım neyse bir anlık unutmuşum.
    doğru akıl var mantık var.

  18. Toyota Japon Bridgestone Japon ama Toyota gidip Fransız lastiği Michelin'le yarıştı. Hatta üstüne 2005 yılında F1'deki tarihinin en iyi sonucunu aldı. Honda Japon Bridgestone Japon ama BAR'ken de Honda iken de uzun süre firma Fransız Michelin kullandı.

    Bir ülkenin lastik üreticisi, kendi ülkesinden bir üreticiye kesinlikle avantaj sağlar diye bir genelleme olsaydı Toyota da Honda da Michelin kullanmaz, Bridgestone kullanırlardı; performanslarının yüksek olacağını bildikleri için.

    Ayrıca Pirelli'nin takımlara, elde ettiği bilgileri şeffaf olarak paylaşmayı garanti altında bulundurduğunu da hatırlatayım.

  19. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Sizin gibi adamlar Kurtuluş Savaşı yıllarında çok vardı.Meydanlarda böyle felaket tellaı gibi dolaşır din gelden gidiyor diye mücadelemizin önüne geçmeye çok çalıştılar.Bunlar işte o zamanki şeyh,tarikat kurucuları vesaire gibi adamlardı.Sizde onların formula1e uyarlanmış devam versiyonlarısınız.2010 yılı sürümü versiyon 1.0.0.0
    Seni ayrı tutuyorum Maykil kardeş sen güzel söylemişsin uslup farkı var.Eksi vermek vermemek çok mühim değil buna takılmamak lazım.bizde bir takım şeylerin olabileceğine inanıyoruz.Ama bu kesin olucak demek değildir.F1 de zaten kollama vatandaşlar arasında olucaktır.Son yarışta bile menfaatin ne kadar üst düzeyde olduğunu gördük.Bugün Michael Schumacher Vettelin mi yoksa Alonso'nun mu şampiyonluğuna sıcak bakar?Hele bir testler başlasın,yarışlar başlasın kim nasıl lastikleri anlamış görücez.Daha şimdiden bunları dopru demek çok saçma?Henüz olmamış bir şeye masıl doğru denir akıl var mantık var

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    niye eksi veriyorsunuz
    doğru söylüyor tabiki
    bunlar tesadüf olamaz yani değilmi ama eksi verenler size diiyorum.

  21. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Bu kadar kaygılanma Can Bundy ha pardon Turbo motorlu arkadaşım.Gel bize rahat et=)

  22. reno – fransız
    mişlen – fransız
    (2005&2006 diaz şampiyon) (tabii kütle amortisörünü de eklemek lazım)

    Ferrari – italyan
    pirelli – italyan

    şimdi tekrar aynı ulusun 2 önemli parçası tek bir hedef uğruna çalışacak.
    (geri bildirimlerde adaletsizlik olacak ve Ferrari'nin isteklerinin karşılanması elzem olarak görülecekitr)

  23. 08Alonso| SF avatarı

    Tabi Pirelli'den bilgileri aldınız çakallar :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir