Costa: "Red Bull Takımlarının Oyununa Geldik"

yazar:

kategori:

Bu ifade, İtalyan takımın Teknik Sorumlusu Aldo Costa’ya ait. Costa, Red Bull’un iki F1 takımının yarış sırasında Ferrari’nin Alonso için uyguladığı yarış stratejisine etkide bulunduğunu düşünüyor.

Ferrari, bir süre Toro Rosso’dan Alguersuari’nin gerisinde kalan Mark Webber’in önünde kalabilmek için Alonso’nun erken pite girmesinin yanlış olduğunu kabul etmişti.

Costa’ya, Ferrari’nin stratejistlerinin Red Bull sponsorluğundaki geçişleri geç fark edip etmediklerini sordu.

Costa: “Takım oyunları tarafından çarmıha gerildik. Abu Dhabi’de gördüklerimiz, takım oyunlarıydı.”

“Neyse, bazı ani değerlendirmeler yaptık ve işler ters gitti.”

Öte yandan Adrian Newey, Webber-Alguersuari mücadelesine farklı açıdan bakıyor ve İspanyol pilotun, Webber’i aslına yavaşlattığını söylüyor.

Newey: “Mark engellendiği için (Ferrari) onun önünde kalabildi. Bu yüzden aslında Toro Rosso istemeyerek bize yardım etti”


Yorumlar

  1. massathebest arkadaşım güzel yazıyonda hemıltında kubikayı geçemedi. şimdi hemıltın kötü pilotmu değil hatta harika . aynı harika bir pilotta
    alans

  2. sizin hiçmi b planınız yok koskoca ferrari takımı b planı berlirlemiyor ve saçma sapan bahaneler uyduruyor ferrari takımı anlaşılan planını sadece alonso sıralamalarda 3. olduktan sonra podyum için kurmuş oysa daha mantıklı stratejiler kuralabilirlerdi ferrari erkenden pite alarak aslında alonsonun şampiyonluğunu 15.turda hediye etti.

  3. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    Ya şeker kardeşim sen ne lastik ısıtma sorunundan bahsediyosun yada ne dayanıklılık sorunu ferrari ye raikkonen gelince dayanıklılık sorunları baş gösterdi.Raikkonen bu sene gitti o gidince bi sorun kaldımı kör olmayın bu kadar ya birazda kendi pilotunuzun hatalarını eleştirin Raikkonen Mclarenden ayrılınca dayanıklılık sorunundan kurtuldular bunlar hiç dikkatinizi çekmiyomu raikkonen F1 e döndüğünde hangi takıma giderse gitsin dayanıklılık sorunu olacak gene merak etmeyin

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    F2008 gibi bir araçla diyorsunda. o araç bi F2002 veya F2004 değildi. Massa şampiyon olamadıysa Raikkonen neredeydi? F2008in lastik ısıtma problemleri vardı. dayanıksızlık sorunlarıda oldu, pit ekibinin dangalaklıklarıda oldu Massa bu yüzden şampiyonluğu kaybetti. 1 puan farkla!! dikkatini çekerim 1. Massa'nın macaristandaki motor patlamasını geçtim o elinde olmauan birşeydi. Ama o Singapur'daki olay olmasa şampiyondu. Birde 2008'in en iyi aracı MP4-23 bence. F2008in kusurları vardı.

  5. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    2009 senesinde mclaren çok iyi çalışan bir "kers"e sahipti.Bunun avantajını kullanarak rahat geçişler yapıyordu . bu sezon başında mclaren'in rahat geçiş yapma sebebi de f-duck sistemiydi. Sezonun ortasından sonra başka takımlar da sistemi onlarınki kadar başarılı olmasa da araclarına yerleştirdiler ve mclaren avantajını kaybetti. Ferrari moturu da en az mercedes motoru kadar iyi. Red-bull aracı ve mclaren aracı farklı ozelliklerdeki araclardı. bunun sonucunda duzlukte mclaren red-bull'a fark atarken virajlı bolumlerde red-bull aracı durumu tersine çeviriyordu. Keklik diye ifade edebilecegimiz bir durum yoktu ortada.

  6. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu arada button o yarışta ilk galibiyyetini almıştı

  7. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ne yalan söyleyim ben alonsoyu yaklaşık f1 girdiğinden beri bir sürü yarışını izledim ben de öyle ahım şahım yarışını hatırlamıyorum.bir tanesi hariç macaristan 2006

    İzleme inkanınız olursa çok güzel bir yarıştı.raikkonen lider giderken tur bindirme esnasında kaza yapmıştı.alonso yarışın ortasında lastiğinin vidası çıktı.yanılmıyorsam sol öndü.ondan sonra schumide bitime 3 tur kala fren sorunu yaşayıp yarış dışı kaldı

    O yarış schumi 15. alonso 17. başlamıştı schumi muhteşem bir yarış çıkarmışı aynı şekilde alonsoda.içinde her türden duyguyu barındıran bir yarıştı.benim en iyi 3 e kesinlikle giriyor

    Alonsoya gelince genel olarak atak konusunda katılıyorum ama bence bunun suçlusu alonso değil ferrari 2006 dan beri öyle pilotun yıldızlaştığı bir yarış otomobili yapamadı bence.raikoonen bile ferriye geçtikten sonra o eski halini arattı.aynı eleştiryi raikkonen de yapa biliriz.o zaman bu şu anlama geliyor suçu pilotlarda aramak pek adil değil

    Dikkat ediyorsanız mclarenin aracları çok rahat atak yapıyor.bunun nedeni bana kalırsa kesinlikle motorları.örneğin dikkat ediyorsanız lewis bile mercedes motorlu aracların peşine takıldığına atak yapamıyor.benim gözlemim bu.ama red bulla gelince çantada keklik gibi bir durum oluyor mesela.sonra da red bull pilotları korkak oluyor

  8. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Öncelikle alonso taraftarı falan degilim ki kendisi pist uzerindeki en uyuz oldugum pilottur. Ama sunu da soylerim : 2010 senesinde griddeki en iyi ve en başarılı pilot fernando alonso'dur.
    Simdi insanlarimizin cahilliği beni öldürüyor. trt'de macaristan gp'sinden sonra oradaki seyircilere soz hakkı tanınıyordu. Birisi aldı mikrofonu eline dedi ki:
    -Vettel'in ne kadar yeteneksiz oldugunu gördük. Aracı Alonso'nun aracından hızlıydı ama onu geçemedi.
    İçimden kendisine sen simdiye kadar macaristan'da kaç geçiş gordun diye sorasım geldi ama kendisi studyoda ben evde oldugum icin arkadas Vettel'e lafı soktugunu sandı geçti kenara.
    Abu dhabi pisti de macaristan kadar olmasa da geçiş için çok uygun bir pist değil. Fernando'nun ferrari'si de renault'u geçme için çok uygun ayarlara sahip değildi. Kobayashi'nin durumu hakkımda bir fikrim yok ne oldu da geçildi bilmiyorum , keske telemetre verileri olsa da bizde yorum yapabilsek.
    Massa fanı arkadasım unutmasın ki massa da diger ferrari ile toro-rosso'yu gecemedi.

  9. Yahu su yere goge sigdiramadiginiz Alonso`nun adam gibi 3-5 gecisini saysaniza bana? sampiyon oldugu 2005 ve 2006 yillarinda ki performansina bile bakiyorum adamin aman aman super denecek pek yarisini goremiyorum, hep takip eden konumunda kalmis aslinda, onunde ki sorun yasarsa galibiyet almis yasamazsa podyum yapmis, bu yuzden massathebest arkadasima kismen katiliyorum, maalesef Alonso gecisler konusunda zayif. Hatta bu sezon bir yarisini hatirliyorum, yarisin ortasinda telsizden takima beni rahatsiz etmeyin telsizi kapatiyorum yikacam yakacam ortaligi dedi fakat hic bir aksiyon gorememistik kendisinden..

  10. Singapur 2008 kazası (manipule) olmasaydı Massa şampiyondu 😀

  11. Yarışı izlerken ve tekrarında benımde dikkatimi çekmişti Neweyde söylemiş zaten.Algersuerinın ardında 1-2 tur takıldı Webber yoksa Alonsonun önunde olacak gibiydi sanki.

  12. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    raikkonen in beceriksizliği sayesinde massa şampiyon olacaktı kendi yeteneği ile değil F2008 in kuvvetiyle

  13. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    bunu defalarca yazmaktan bıktım arkadaşım ya massa F2008 gibi bi araçla şampiyon olamamış kocaman bir HİÇ!!! anladınmı bunu?

  14. neye dayanarak söylüyorum, herkes biliyor ama sen hatırlamak istemiyorsun.

    alonso'nun petrov'u geçememe sebebi, petrov'un düzlük hızının yüksek olması, uzun düzlüklerde farkı kapatamaması (dediniz).

    kobayashi'nin düzlük hızı, yarıştaki en yüksek hızdı (320,1). bu adamı 3-5 tur içinde önce kubica, sonra hamilton geçti mi? geçti.

    kendisinden daha yüksek düzlük hızına sahip bir araç, abu dhabi'de geçilebiliyor muymuş? kubica ve hamilton'a bakarsak evet.

    alonso niye geçememiş?

    yoksa petrov, kobayashi'den daha iyi mi sürmüş?

    ikisi de ufak bir hata bile yapmadı.

    ama petrov, arkasında herhangi bir tehdit hissetmeden rahatça sürdü. çünkü arkasındaki pilot atak yapmaya cesaret bile edemedi. bir deneme, onda da vurmamak için pist dışına çıktı. sonrası? tık yok.

    kobayashi ise arkasındaki pilotlarla mücadele etti, savunma yaptı. şampiyonluk şansı olmayan kubica ve hamilton'a 3-5 tur ancak dayanabildi. en hızlı düzlük hızına sahip aracına rağmen, boyun eğmek zorunda kaldı. çünkü arkasındakiler, sağdan girdi soldan çıktı bir yolunu bulup geçiş yaptı.

    çünkü burada devreye beceri giriyor.

    kendinden daha hızlı bir aracı geçeceksen, daha hızlı bir araca sahip olmana gerek yok. düzlüğe çıkan virajda yeteri kadar yakın olman yeterlidir.

    uzun düzlüklere çıkan virajda hamilton'un aracının, kobayashi'nin neredeyse arkadan üstüne çıkacak gibi hemen dibinde girdiğini gördük.

    ama 39 tur, alonso ve petrov'un uzun düzlüğe çıkan virajda aralarında bulunan mesafe, yarım top sahası kadardı.

    bu farkı kapatamazsan, 39 tur tren olursun.

    kapatanı gördüm, pistteki en yüksek hıza sahip aracın sağından solundan saldırıp geçeni gördüm, hem de 2 pilot.

    yeterli mi?

    anladın mı niye beceriksiz dediğimi?

  15. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    Ya kardeş bunlarla muhatap olma boşver onlar F2008 gibi bi araçla şampiyon olmayı beceremeyen pilotlarıyla neyi ispat etmeye çalışıyolar anlayamıyoruz Bunlar Fernando yu çekememezlikten oluyo ama içimden bi ses diyorki 2002 ve 2004 teki dominant yıllarımız geri gelecek ve Fernando herkesi ezecek 😀

  16. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    2008 yılında pistin açık ara en iyi aracı F2008 le şampiyon olamayan raikonenciğini sen gitte wrc de izle yorum yap F2008 Alonsoda olsa idi bütün yarışları kazanır şampiyon olurdu

  17. El_Nano_Ferrari avatarı
    El_Nano_Ferrari

    yav raikonenciler siz gidinde wrc ye yorum yapın hadi bakim raikkonen 2008 yılında pistin açık ara en iyi aracı F2008 le mors oldu massa o haliyle neredeyse şampiyon olacaktı F2008 alonsoda olsaydı bütün yarışları kazanırdı be

  18. geçiş özürlüsü olup bir çaylağı geçemediği için şampiyon olamayan alonso'nun beceriksizliğinin adını "pistin yapısı" koyarken de düşündün mü bunları??

    Şimdi bunu söyleyen adam neye dayanarak bunu söyler!
    -desteklediği pilot birkaç geçiş yapar
    -diğer pilotlar,yine bir kaçı diyelim geçiş yapar
    (Şimdi tutup webberin alguasariyi geçtiği pozisyonu gösterecek ki aldo costayı haklı çıkaracak)
    o zaman dersin valla bizim gözümüz körmüş biz bu geçişleri göremedik adam bunları savunuyor…
    ama yok böyle bişey,
    Yine de şampiyona bittiğinden beri her yorumunda geçiş üzürlüsü,çaylağı geçemedi,yok piste bağlıyormuşuz! tamam da massa kimşn arkasındaydı,kimi geçti,cevap!

  19. Aslında sizi üzmek istemediğimi sizde biliyorsunuz,(Haklı olduğuma inandığım bir konuda karşıdakini fazla sıkmamak prensibimdir)o yüzden bence bir daha düşünün
    Düşüncenizde demeyelimde,yazdıklarınıza kelimesi kelimesine cevap verebilirim ama uzatmaya gerek yok
    unutmayın ki sizin beğenmediğiniz haberleri bekleyen başka ukuyucularda var.

  20. brezilya 2008 az daha şampiyon oluyordu 😀 bilmem hatırladınız mı 😀

  21. Ferrari bir hata yaptı şimdide kılıf aramaya çalışıyorlar yanlış. Abu dhabi yarışında her ne olduysa hepsi Ferrarinin suçu, Webber'e göre strateji oluşturmak hataydı kaç hafta önceden belliydi zaten Vettel'e yöneldikleri. Alonso'yu erken pite almamaları gerekirdi ben bile izlerken neden erkenden aldıklarını, bir sıkıntı olduğunu anladım bu adamlar anlamıyor, sonra bahaneler arıyorlar olan oldu seneye bu hatalardan ders çıkarmaları şart yoksa çok şampiyonluk avuçlardan gider.

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2007 nurburgring in acısı bunlar.Massa hangi yağmurda iyi sürmüş ki.2 metre önden start alan massayı kimse kaale bile almadı.Pit yolu çizgisini ihlal edince de görmezden gelindi.Ya ingilterenin son turuna ne diyeceksin.Neden pite girdi veya zorunda kaldı.

  23. Aslında herşey aşikar ortadaydı.Webber'in son haftalardaki tutumu,tüm hesapların vettel üzerinde yoğunlaştığını açıkça gösteriyordu.Takımın sahibinin ve patronun da demeçleri bunu açıkça desteklemektedir.Yani yarışa vettel odaklı çıkmak gerekirdi.Brezilyada takım emri uygulamamalarının tek nedeni dürüstlük değildi.Tüm çabalar vetteli şampiyon yapmak üzerine kurulmuş olgulardan ibaretti.Ferrari takımı 1 hafta önceki takım emrinin neden uygulanmadığını yanlış özümlemiş olmalı.Webberin sıralamada 5.olması bile işinin bittiğinin bir kanıtıydı.Birilerinin önünde kalmak ve yarış dışı kalmadan finişe varmak şeklinde hedeflerle yarışa başlamak yerine ,redbullun öz çocuğuna odaklanıp olası sc periyotlarında nelere dikkat edilmeli gibi çalışmalar yapılabilirdi.Kim kimi kollayabilir, veya kim kime ışık tutabilir diye düşünmek lazımdı.Malum zaman kötü.Yapılması gereken bir çalışmada son yarışa kimin ne yaparak geldiği idi.Örneğin mclarenin çalışmayan arka kanadı bir anda abu dhabide çalışıverdi.Son haftaların en hızlı 2.takımı Ferrari ,bir anda en hızlı 4.takım oluverdi.Bunlarda beklenmedik gelişmelerdi.Tabi biz bunları o anda orada olsak yaparmıydık o da ayrı konu.Ama ben webberin ipinin çekildiğinden emindim.

    Redbullun macaristanda ve monzada yaptığı hareketlerin etkisinde kalanlar olmuş.Acaba sağ gösterip sol vururlar mı diye düşünenler olmuştur.

  24. ayrıca, yağmurlu havalarda dedin de aklıma geldi.. bu yılki yağmurlu yarışlardan aklımda kalanı, spa'da alonso'nun duvarlarla fantezi yaptığı yarıştır. tabi bunun da sorumlusu barrichello'ydu değil mi? unutmuşum alonso'nun her türlü beceriksizliğinin ardından herhangi bir pilota fatura kesme huyunuzu.

    öyle ki, erken start aldı diye alonso'yu parmağıyla gösteren charlie whiting bile suçluydu, ceza veren hakemler de. ama alonso hep haklıdır, hep suçsuz, hep hatasız =)

  25. geçiş özürlüsü olup bir çaylağı geçemediği için şampiyon olamayan alonso'nun beceriksizliğinin adını "pistin yapısı" koyarken de düşündün mü bunları??

  26. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gelecek yıl çok daha hırslı ve güçlü ,üstelik aracına tam adapte olmuş bir Alonso'dan alacağınız tokatları sabırsızlıkla bekliyorum.Özellikle yağmurlu havalarda.Bu yıl beceriksizliğin adına lastik ısıtma dediniz bakalım gelecek yıl ne diyeceksiniz.Antrenmanda dahi varlık gösteremeyen pilot bakalım yarışta ne yapacak.

  27. istediğiniz singapur 2008 gibi bir "yardım" ise, başka kapıya..

    alışıksınız tabi kendini duvardan duvara vurup alonso'ya galibiyet kazandıran takım arkadaşına.

  28. tabi bir de şu ifadesi var.

    "Takım oyunları tarafından çarmıha gerildik. Abu Dhabi'de gördüklerimiz, takım oyunlarıydı."

    şu sözü söylerken hiç utanmamış mı acaba =) balık hafızası diye buna deniyor demek..

  29. neyse ki costa "red bull takımlarının oyunu" derken işin içine renault ve kobayashi'yi katmamış.

    renault'lardan biri, 39 tur hatasız sürmüş, yerini korumuş.

    kobayashi, düzlük hızı 320,1 km.hız ile en hızlı araçken, hem kubica'ya hem de hamilton'a geçilmiş.

    gerçi ilk duruma kusursuz sürüş, ikincisine de geçiş kabiliyeti deniyor ama; costa değil de başka biri olsa bu takımları da oyun'un içine katardı. costa'nın sözlerini beğendim.

  30. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Çok doğru kendine hayrı yok.Albert parkta nasıl süreceği telsizle tarif edilen pilottur.2008 çinde raikkoneni kendi hızıya ve becerisiyle geçmiştir.Ayrıca 2010 spa a barichello nun hemşerilik damarı tutmamıştır:)Yine albert parkta Alonso Massanın podyuma çıkmasını sağlamamıştır.Bunların hiçbiri yardım değildir olamaz da.

  31. ben de neredeydi diyordum..

    kelime oyunu yapma altında kalırsın.

  32. "Takım oyunları tarafından çarmıha gerildik. Abu Dhabi'de gördüklerimiz, takım oyunlarıydı." bu komplo teorisi değilse zaten bence konusmayalım bile bu özeleştiri ise yorum yapmıyorum daha fazla..
    Neden şikayetçi oldugumu üstüne basa basa vurgularken hala neden şikayetçisin diye soran bir insana da ne cevap versem inan bilemiyorum..

    Hergün yok Schumacher Vettel için kaza yaptı yok Red Bull bizi Webber'le oyaladı.Yok Torro Rosso Red Bull'a yardım etti yok Petrov fazla agresifdi arkadasım ben böyle komplo teorilerini bir takımın aero uzmanından duymak istemem sen istersen devam et cıksın desin ki egzos beslemeli difizör için sukadar ugrastık bıze sukadar getirisi oldu sukadar goturusu oldu nitelikli seyirci böyle haberler duymak ister takımın aerodinamistinden bilmem anlatabiliyomuyum yoksa bu gidişle yakında Ferrariden Petrovun amcasının oglu pit duvarındaydı Sc aracının sürücüsü alkollü olabilir Kubica bilerek Q3 e kalmamıs vs vs iddaalar gelmeye baslayacak…

  33. bence de mal meydanda.

  34. "Dünyanın kuralıdır kimse değiştiremez,
    Eğer bir konuda yardıma ihtiyaç duyuyorsanız
    ilk önce size yardım edebilecekler listesine bakarsınız
    Takım mı
    Takım arkadaşın mı
    Vatandaşın mı
    Sponsorun
    Takımının finanse ettiği başka takım mı
    Yada motor tedarik eden takım mı
    kim olursa olsun yardımını beklersin."

    bu dünyanın değil, alonso'nun karakteridir.
    ayrıca yardım beklemek başka şey, yardım edilmesi için çirkeflik yapmak başka şey.

    felipe'nin kendine hayrı yokmuş..
    almanya'da yerini verdi, +7 puan.
    2.bitirdi, +3 puan.
    etti 10 puan.

    +10 puan bonusla bile şampiyon olamıyorsa, zaten hiç olmasın beyimiz.

    felipe'den aldığı gözüne dursun diyeceğim ama, zaten Allah vermiş cezasını, fazla konuşmak düşmez bana. destekle şampiyon olamadığını mı, geçiş yapmayı beceremediği için şampiyon olamadığını yazayım.. mal meydanda..

  35. Biz niye bıkacağız!
    Biz taraftarın,yada okuyucuların işi, başkalarının demeçlerine ayar vermek mi?
    Şimdi neden şikayetşi olduğunu bilmediğimden ne çözüm getireceğimide bilmiyorum,
    Komplo teorinin tanımı nedir?
    Adam özeleştiri mi desek,durum değerlendirmesi mi desek,bir tespitte bulunmuş kendince,,,,, ve açıkçası ben,belki bizler diyebileceğim, biz taraftarlarda,mc laren ferrari ve pilotları ile ilgili her haberi sabırsızlıkla bekliyoruz,(aslında sizde bekliyorsunu ki yorum yapmışsın:)bunun komplo teorisi tezi ile toplayıp bir kenara atıp ve eleştiride bulunmaz ki ben her türlü eleştri yapılmalı taraftarıyım,
    -birinci okuyucuya haksızlık

    -şkları yazmıyorum, siz relax olun

  36. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Jaime Webber'e yol verince ferrari muhtemelen "Alonso da pite gelsin bak millet buyuk takimlara yol veriyo bugun" deyip Alonso'yu pite çağırdı. Alonso garibim de o umutla pite geldi. Alonso'nun yarışın sonuna kadar petrov'un arkasında gidip sonra ona el kol yapma sebebi de bu sanırsam.

    Koskoca ferrari'nin dustugu duruma bak. **** **** red-bull bize oyun oynadı diyorlar. Arkadas senin kafan basmıyomu da alonso'yu pite cagiriyosun. Pit-stop sonucunda nerede cıkacagın belli , Renault'un duzluk hızı belli , pistin yapısı belli. Ne umut ediyodun adamı pite cagirirken.

  37. dostum iyimisin sen kafa dinlemek isteyen kim böyle komplo teorilerinden artık sıkıldık diyorum her gün yeni bir komplo teorisiyle geliyor takımınız.. Ferrari durmadan atıp tutacak biz tepki göstermeyeceğiz öyle mi sizin zihniyet bu zaten sizden başkası yorum yapmasın hep siz konuşun..

  38. Ertan Akkaş avatarı

    Yok biliyorum ben senin takım tutmadığından yorumum okunurken genel anlaşılsın diye öyle yazdım. =)

    Ayrıca tabiki katıla katıla gülersin bu kimsenin zoruna gitmemeli ama birçok kişinin düşündüğün aksine Ferrari kötü bir durumda değil. Aksine yeni bir başlangıç için temel atmaya çalıştıklarına rağmen bence işi gayet iyi götürdüler. Yani bunu söylemek istedim herkes Ferrari'nin berbatlığından konuşuyor ama biraz düşünseler durumun farklı olduğu ortada. Şahsi fikrim bu =)

  39. siz derken beni kastetmiyorsun sanırım çünkü ben hiç takım tutmadım.tutmamda.pilot taraftarı olurum.
    adam oyuna geldik demiş bende kendi yorumumu yazdım.gözünüzün önüne baksaydınızda oyuna gelmek yerine siz oyuna getirseydiniz.şampiyonluğu kaybediyorsunuz ve oyuna geldik diyor adam kusura bakmayında ben buna katıla katıla gülerim

  40. Ertan Akkaş avatarı

    Şimdi bende şu bakış açısından bakıyorum. Eğer Abu Dhabi'de yapılan hata başka bir yarışta olmuş olsaydı şimdiye unutmuştuk. Şampiyonluğu kaybetmemize bu sebeb oldu ama bu işlerin kötü gittiğine mi işaret ediyor? Hem biz Ferrari taraftarları bu kadar üzülmeidk sanırım şampiyonluğun gitmesine hata yaptığımız için. Başka takım taraftarları neden bu kadar taktı anlamadım =)

    İkincisi evet biz 2009'da sırtüstü yatsaydık bu sene aracımız McLaren'den hızlı olabilecek duruma gelir miydi? Demekki sırtüstü yatmamışız. Siz 2009'da parayı o seneki araca harcadınız biz bu seneki araca. Fark nerede şampiyonluğu kaybettiğimiz kadar sizde iki senedir herhangi bir dalda şampiyon olamıyorsunuz 😉

  41. durumunuzda ne var söyleyim;abu dabide bariz şekilde stratejik bir hata yaptınız ve şampiyonluğu kaybettiniz.2009 da sırt üstü yatıp tamamen 2010 aracına odaklandınız ama ortaya çıkan araba şampiyon olamadı.yani 2009-2010 2 yıllık çabanın sonucunda ne oldu.fıs oldu şampiyonluk nerde ? şeytan aldı götürdü satamadan getirdi :)) yel aldı sel götürdü yandı bitti kül oldu şampiyonluk kuş gibi pır pır uçtu.

  42. Tabi ya Raikonen de tam mazlum tipi var:)
    sen raikonene yaptığın mazlum yakıştımana gül yarıl,adamın haberi olsa oyle bir yakıştırma yaptığından seni taraftarlıktan men eder alimallah.

  43. Ertan Akkaş avatarı

    =)) Durumumuzda ne varmış? 🙂 Ne yani şampiyonluğu kaybettik diye çıkıp takımımızdan birileri yorum yapamıyacak mı? Hayır nesi var şu an Ferrari'nin anlatsın biri bana? Cveabını ben vereyim aslında herkes kötü birşey olmadığını biliyor ama Medya'ya malzeme lazım. Bazı arkadaşlarımızada hıncını çıkaracak haber …

  44. zuhaaa zuhaaaaa gülmekten yarılacam
    almayın mazlumun ahını çıkar aheste aheste aldınız kimi ciğimin ahını beter olun.

  45. Dünyanın kuralıdır kimse değiştiremez,
    Eğer bir konuda yardıma ihtiyaç duyuyorsanız
    ilk önce size yardım edebilecekler listesine bakarsınız
    Takım mı
    Takım arkadaşın mı
    Vatandaşın mı
    Sponsorun
    Takımının finanse ettiği başka takım mı
    Yada motor tedarik eden takım mı
    kim olursa olsun yardımını beklersin.
    bu saydıklarımın hepsinin senin kazanmanda menfaatleri varsa ki var,hiç şüphen olmasın hepsi sana yardım eder,

    diğer taraftan Takım arkadaşın sana yardım ediyormuş gibi görünebilir ama aslında kendine bile hayrı olmayıp,senin kaybetmeni bile istiyor olabilir.

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu sene takım oyunlarını en iyi oynayan hornerdi.Kendisinden başka oyun oynayanlara da kurbanlık kuzu gibi yakıştırmalar yapmıştı.
    F1 de yıllardır her hareketin altında bişeyler aranmıştır.Mesela ben hala spa da barichello nun Alonsoyu biçmesini massaya karşı hemşerilik yapması olarak düşünüyorum.Katılmayabilirsiniz.

    Bazıları hala Taraftarların takımı suçladığını söylüyor.Oysaki sezon boyunca Hem pilotların hem de takımların hatası olmuştur.Hatasız kimse yoktur.

  47. Kardeş kafa dinlemek istiyorsan dağa çık havaiye git ne bileyim bu siteye girme,bir sürü seçeneğin var,dahası okuma yorum yapma silah zoruyla sana yorum yaptıran mı var,,,,
    sezon bitti,yarışlar sona erdi,öyle takımlarla ilgili haber çıkacak ki yazılı ve görsel medya haber yapsın,f1 severlerde haberleri okusun senin yaptığın gibi yorum yazsın.

  48. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Ayrıca Alda Costa Redbull yarışı haketmedi,komplo kurdular da demiyor.Türkçeniz kaç sizin nasıl okuyorsunuz ya da nasıl anlıyorsunuz anlamıyorum.Ayrıca Newey adam bize yardım etti diyor yani isteyrek yada istemeyerek arkadaşta Alonsoya yaradı demiş.Yani sizin f1 anlayışınız kıtsa biz ne yapalım=) hemen daha ilk virajda mı yol vericekti herşeyin de bir yolu yordamı var

  49. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    Alda Costa yanlış bir şey söylemiyor ki?Muhtemelen bir gazeteci sormuştur oda cevaplamıştır olmadı resmi sitede konuşmuştur ancak burda bir itiraf var hemen ne herkes cellallenmiş anlamıyorum.Saçmalamak ile ne alakası var biz hata yaptık oyuna geldik diyor ee doğru Ferrari taktik hata yapmadı mı?Yaptı.Nasıl da oturduğunuz yerden bunları kolayca söylüyorsunuz.Ferrari bir hata yaptı düştü milletin ağzına.Hani ipe sapa gelir birileri olsa neyse

  50. Hak eden kazandı işi uzatmanın anlamı yok.

  51. costa oyuna geldiğini söylüyüyorsa birileride çıkıp , oyuna gelmeseydin demezmi… yarış tümüyle kurallar çerçevesinde sona erdi , kime neye niçin ittiraz ettiğini anlamak güç. ha son yarışa girerken şampiyonluk adayları içerisinde şansı en yüksek olana , şampiyonluk potasında olmayanların yol vereceğine dair bir gizli kural varsa , ozaman petrov , ve jaime büyük ayıp yapmışlar demektir…:))

  52. Bu komplo teorileride sıktı artık yeter ya nedir bu adamlar bileğinin hakkıyla yendi işte sizi yendi nokta..Ozaman biriside çıksın sezonun ikinci yarısında Hamilton ve Red Bull'ların yarış dışı kalmalarında Ferrari parmağı var diye ütopik bir iddia atsın ortaya ağzı olan konusuyor artık bıktık bu sacma sapan komplo teorilerinden susmakta bir erdemdir ama yenilen güreşçi hesabı doymuyor Ferrari ekibi konusmaya..

  53. vettel is faster than you avatarı
    vettel is faster than you

    ilginç…

  54. Habere gelecek olursak, Costa sacmalamista sacmalamis, Alguersuari resmen Alonso`ya yardim etti, Webber`e erken yol verseydi belki de Alonso Webber`in arkasina dusecekti.. Siz oyunu istediginiz gibi oynayamadiniz, kalkip takim oyunlarindan bahsedip milleti suclamayin, sizden iyi oyun mu oynayan var Costa?

  55. YAZIM HATALARI:
    Red Bull Rakımlarının Oyununa Geldik (RAKIM)
    Ferrari'nin stratejistlerinin Res Dull sponsorluğundaki (Res Dull)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir