Alonso: "En İyisi Tekrar Kazanma ve Şampiyonluk Potasında Olmaktı"

yazar:

kategori:

Alonso “Geçen sene sadece Ferrari ile ilk senem olduğu için değil aynı zamanda yaşananlar ve 7-8 yarış varken çok geride olmamıza rağmen oldukça görsel bir şekilde geri döndüğümüz için güzel ve özeldi.”

“Sadece pastanın üstüne vişneyi koyamadık ancak bunu yapabileceğimizi biliyorduk.”

“Spor böyledir, bazen her şey yolunda gider, bazen kötü biter. Şampiyonluğu kazanamadığımız için yaşadığımız üzüntüden sonra takım ve benim için iyi bir sene olduğunu söyleyebilirim. Son 3 senedir yaşamadığım duyguları tekrar yaşadım.”

“En iyisi ise tekrar galibiyet ve şampiyonluk mücadelesi verebilmemiz oldu.” dedi.

Alonso, son yarış Abu Dhabi’de Vitaly Petrov’u geçemediği için şampiyonluk mücadelesinde büyük fırsat kaçırdı ancak İspanyol sürücü bunun en kötü anlarından birisi olmadığını düşünüyor.

Alonso “İlk 50’de bile yer almaz. 2008, 2009, 2007 ve 2010’da çok daha kötü anlarım oldu.” dedi.

Alonso ayrıca Red Bull ve Mclaren’in yanında Mercedes’i hesap dışına çıkaramayacaklarını söyledi.

Alonso “4 takım içerisinde Mercedes’i hesap dışına çıkaramayız. Nico Rosberg ve Michael Schumacher gibi pilotlara sahipler. Mclaren de her zaman zirvede ve büyük takım. Lewis Hamilton’a dikkat etmemiz lazım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. gjdjjfdchnfv

  2. eğer fanı olduğun pilotu diğerleriyle kıyaslıycaksan sana şunu hatırlatmak gerekir f1 de en büyük rakibin takım arkadaşındır hemen hemen aynı araçla yaparsın ne yapabiliyorsan pistte bende bunu aklımda tutarak derim ki 2010 dahil geçmişte Alonso Fisichella dan iyidir,Grosjean dan iyidir,Piquet den iyidir bu sezon Massa dan daha iyi bir şekilde bitirdi ama birde 2007 ye bakarsak çaylak takım arkadaşından daha iyi olamadı böyle kıyasla daha gerçekçi olur

  3. Gayet içten konuşmuş.Adam içten pazarlıkçı değil en azından.Seneye aracımız bu seneki son yarışlardaki gibi olsun Alonso rahat şampiyon olur.Takım ona inanıyor o takıma inanıyor sorun yok.Bol kırmızı kabuslu günler rakiplere.

  4. 2008'e niye bu kadar takıldın anlamadım. yaşamıştır, biz ondan daha iyi bilecek değiliz. singapur bile başlı başına kötü bir olay zaten. ki 2008, 2009 yıllarında sürekli renault'nun f1'den çekileceği söylentileri vardı. bu takımda bir stres yaratmıştır mutlaka. ayrıca 2010'da da kötü olaylar yaşadığını söylemiş ama 5 galibiyet elde etti, son yarışa favori olarak geldi. sadece yarış kazanmakla ilgili bir durum değil bu.

  5. sen takımı kendi üstüne oynat, ondan sonra çıkıp konuş…artist! her gittiğin takımda bir fitne-i fücurluk yapıyorsun. halbuki iyi bir pilotsun, biraz da delikanlı olsan ne güzel olurdu.

  6. 2008 kabus gibi geçen 2007 yılından sonra Alonso nun yuvaya dönmesi ve istediğini bulamadığı bir yıldı. Tamam sonlara doğru takım toparladı. Alonso bunu inkar etmiyordur zaten ama umduğu şampiyonluk yarışı içinde değildi. o yüzden hayal kırıklığıydı. belkide takımın bu kadar geç toparlanması başlı başına hayal kırıklığıydı. ayrıca alonso nun kişisel olarak neler yaşadığını biz çok iyi bilemeyiz bence. belkide bize hiç yansımayan birşeyler yaşamıştır.

  7. 2008'de bundan kötü ne anısı oldu Alonso'nun merak ediyorum..Kendi evinde 2.sıradan start aldı 2 galibiyet 3 podyumla tamamladı sezonu..Sezonun ikinci yarısının en çok puan toplayan pilotuydu takım ona iyi bir araç vermek için senenin son yarışına kadar güncelledi R28'i Brezilya'ya bile güncellemeyle gittik 3-5 yarış daha olsa Alonso şampiyon bile olabilirdi 2009'u anlarım gerçekten rezalet bir yıldı ama genede sene başında R29,F60 ve Mp4 23'ten kötü başlamadı hatta Mclaren'den daha iyi Ferrari ile ise başa baş performans sergiledi sene başında..2007 sezonunda kötü anıları olabilir,2010 içinde kısmen kabul ederim ancak 2008'de bu olaydan kötü ne anısı oldu Alonso'nun gerçekten merak ediyorum

  8. adamin okuyor ya..üzülüyor ya.beni engelleyemiyor ya.msn de muhabbeti dönüyor ya.ben bunu biliyorum ya.yayınlamasınızda olur.yayınlamak .öt ister benim delikanlı yorumlarımı.efendi çocuklar.

  9. senimi sikeeeeem pilotunumu sikem lan gosoş…söle söle sen söle.sen süleeemezzsen adminin süleesin garrrrrrrrrrrrrrrrk!!! geğirdik a.q 😀

  10. link atar mısın senın gordüğün yerlerin

  11. burak karakutuk avatarı
    burak karakutuk

    O değil de Massa 2010 sezonu ve Fernando'nun şampiyonluğu hakkında ilginç açıklamalarda bulunmuş.Doğru mu değil mi bilemiyorum ama haberi yayınlansa iyi olur.

  12. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sezonun başında hata yaptı dicektim sorry beyler

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    haber yorumnuna gelirsek bu sezon fernando için harika geçti ve biz fernando taraftarları olarak çok memnun kaldık onun performansından sezonunhata yaptı evet ama ben onu takıma adaptasyon olarak görüyorum ki sezonun 2.yarısında bunu ispatladı ne kadar uyuym sağladığını

  14. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    turbo o vagonun altında kalmış olabilir ama diaz bu sezonu karaçocuğun önünde bitirdi bence sen daha fazla konuşma konuşma hakkın olması için senn pilotunun diaz ile denk olması lazım ki 2 redbula kafa tutabilecek tek pilot olduğunu ztn kanıtladı o ne karaçocuk ne button ne diğerleri sadece o başetti

  15. 159 yarış yapmış bir pilot ve pistteki kötü anlarının Top 50'sini tutmuş.
    ve 40 tur bir çaylağın arkasında kalmasını ilk 50 içerisine bile almıyor.
    kötü anlarının listesine bu kadar güvenen ve bununla da gerinerek övünen başka bir pilot var mıdır. yoktur.

    diazın maksadı malum. lütfen bu olayı unutun demek istiyor.

    f1 tarihinin en büyük vagonuna adını yazdırdığını hala kabul edememiş.

  16. senın 2011 de ılk şampıyonluk yarışınmıs gıbı sürüceğine ınancım tam be aslanım yuru be her zaman arkadanyız senınnn

  17. bir röportajında sezonun ikinci yarısında, sıralama turlarında yumuşak lastiklerle maksimumu elde etmek için sürüş stilini değiştirdiğini söylemiş. etkileyici gerçekten.

  18. serdar yakut avatarı

    bende çöpe atılmış bir sezon olarak görmüyorum.beş yarış kazandı az buz bişey değil bu.sezonun ikinci yarısında 4-5 sene önceki alonso gibi kullanmaya başladı.sezonun ilk yarısında da o seviyede sürseydi yada daha doğrusu biraz az hata yapsaydı şampiyondu.2011'in şimdiden en büyük favorilerinden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir