Schumacher: "2011'de Podyum Mücadelesi Verebiliriz"

yazar:

kategori:

Formula 1’e dönüşünde bekleneni veremeyen ve henüz podyuma bile çıkamayan Schumacher’in, gelecek seneki Pirelli lastikleri ile daha iddialı olması bekleniyor.

Schumacher “Gelecek sene bazı yarışlarda podyum mücadelesi verebileceğimizi düşünüyorum ancak şu anda şampiyonluk hakkında konuşmak için erken.”

“Tepedeki takımlar karşısında teknik eksikliğimizi azalttık ancak henüz yeterli seviyede olmadı.” dedi.

Bu arada Almanya’da çıkan bazı haberlerde, son şampiyon Red Bull’un teknik patronu Adrian Newey’in, KERS’i 2011 aracına nasıl yerleştireceklerine dair planlarında erteleme yaptıkları için tasarımda da geride olduğu söyleniyor.

 


Yorumlar

  1. mclaren KERS'i kullanacak olmaları avantaj. ama daha önce hiç KERS deneyimlerinin olmaması, KERS'in aracın tasarımına etkileri ve sistemi en etkin şekilde kullanma gibi konularda, daha önce deneyim sahibi olan takımlardan 1 yıl daha gerideler. bu da dezavantaj.

    ayrıca, mclaren ve ferrari'nin KERS sistemleri arasında sandığınız gibi bir fark yok. ferrari de oldukça etkili bir sistem üretti. yalnızca kalkışlarda bile, tavuk keser gibi araç geçerek start alan massa ve raikkonen'e bakarak, bu durum görülebilir.

  2. sessiz ve derinden adımlar atıyor schumi.çok sakin. hiçbişey için acelesi yok.acele ederse işlerin dahada srpa saracağının farkında bence. tam bir avcı içgüdüsü ya:))

  3. arkadaşım mecleren ne kersi üreten ve bu sene bir cok takıma kers saglıyacak firma mersedes bunu unutma dez avantaj degil avantaj

  4. red bull örneğine bakarak, eski şasinin üzerinden gitmek daha mantıklı olacaktı denebilir fakat; her takımın bu kadar kural değişikliğinin ardından aynı başarıyı göstermesi pek mümkün değildi. aracın yakıt nedeniyle büyümesi ve daralan ön lastikler, ağırlık dağılımının ön taraftan arka tarafa doğru kaymasına neden oldu ve zaten ön lastiklerini ısıtmada sorunlar yaşayan 2009 model brawn aracında bu durum daha da kötü sonuçlara sebep olabilirdi. ha, şasi değişikliğine gittiler, yeni bir tasarımla yaptılar bu seneki aracı ama yine sonuç olumlu olmadı, yapacak bir şey yok.

    seneye KERS'in gelmesi, mercedes aracı ve hatta massa için çok iyi bir haber. ross brawn bu konuda şöyle demişti: "araca ilave edilecek olan KERS, aracın ağırlık dağılımını yeniden arka taraftan bir parça daha ön tarafa kaydıracak ve ön lastiklerde yaşanan tutunma sorununa olumlu etki yapacak". ağırlık dağılımın ön tarafa doğru kayması, hem ön lastiklerin daha kolay ve çabuk ısınmasına, hem de daha iyi yol tutmasına neden olacak.

    tabi mercedes'in hiç KERS kullanmamış olması da onlar için ayrı bir dezavantaj. aynı şekilde red bull da. muhakkak ki, KERS deneyimi olan takımlar araç tasarımında ve KERS'in püf noktaları konusunda bunun faydasını göreceklerdir.

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Bana sorarsanız bu sezon için Mercedes hata yaptı. Brawn gp'yi satın aldıklarında BGP01in temelinden otomobili geliştireceklerdi. İlk 8 yarışın 6sını kazanmış, şampiyon olmuş, böylesine başarılı bir otomobilin şasisini çok değiştirdiler özellikle ön bölümü. 2011de Mercedes, Brawn tarzına döner diye düşünüyorum. BGP01 kadar olmasada Mercedes aracını düşük burunlu yapıda görebiliriz.

  6. Bu arada Almanya'da çıkan bazı haberlerde, son şampiyon Red Bull'un teknik patronu Adrian Newey'in, KERS'i 2011 aracına nasıl yerleştireceklerine dair planlarında erteleme yaptıkları için tasarımda da geride olduğu söyleniyor.

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/18027-schumacher-2011-de-podyum-mucadelesi-verebiliriz.html#ixzz16gw9DQJe

    cidden önemli bir sorun kers ağırlık dağılımında direkt belirgin rol oynuyor bu arada beklediğim olucak sanırm red bull Mercedes,Mclaren ve Ferrari nin gerisinde kalabilir sezon başında ama şunu da belirtmeliyim ki en çok Mercedesi merakla bekliyorum artı yönlerinde 2010 dan büyük bir parçayı buna ayırmaları ve mercedes motoru başı çeksede eksi yönde tecrübesizlik ve test yasakları başı çekiyor sanırım onlarda diğerleriyle oranla nasıl olduklarını merak ediyordur

  7. bazı yarışlarda podyuma çıkabiliriz ancak öndeki takımları yakalayamadık şu an itibariyle.şampiyonluk için konuşmak erken diyor.bu sözler mgp adına beni hiç tatmin etmedi.umarım sezon başlayana kadar mgp öndekileri yakalayabilir.bi zahmet yakalayın şu öndekileri yoksa ben seneye ben kahrımdan kanser olurum.koskoca mgp koskoca daimler ha gayret.

  8. Başkalarının gücünü bilmedikten sonra temkinli konuşmak iyidir. Eğer MGP hemen hemen her yarışta podyuma çıkabilecek bir araç yaparsa bence bu çok ama çok büyük bir gelişme olacak, ki gerçekten istediklerinde DAIMLER'in kaliteli mühendislerinin yardımıyla bunu yapabileceklerini düşünüyorum ama gerçekten istemeleri ve F1 takımlarına destek olmaları gerekiyor.

    Seneye bu kadar olmazsa da yine güçlü olabilecek bir Red Bull, neredeyse kalıcı olarak ilk iki sırayı zapt etmiş Ferrari ve Mclaren, keza bu seneki ivmesini devam ettirmek isteyen bir Renault karşısında sürekli olmazsa da podyum yapacak bir araç bize ilaç gibi gelecektir.

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Ysusf öyle diyorsun ama
    senin dediğin gibi iddialı açıklamaktan ziyade temkinli açıklamalar yapmayı tercih ederim
    çünkü rakiplerimizin durumuda var
    yani sonra pişman olurlarsa ne olacak
    çık bakalım işin içinden
    değilmi ama Yusuf.

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    daha iddialı bi yorum beklerdm açıkcası, renault'da podyum mücadelesi verebiliyor.

    neredeyse yarım sezondur 2011 aracı üzerinde çalışıyor mercedes, galibiyet mücadelesi vericez demelerini beklerdim

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    2011 sezonu tüm zamanların en sansasyonel sezonu olabilir her açıdan diyorum bakın
    bu sezon başlarken dedilerki yaş sorunu Schumi için büyük engel diye
    gelin görünki bu konuda Schumi o diyenleri ters köşe yatırmasını bildi
    mesele yaş değil
    Schumi çakı gibi bir insan (bunda senelerdir spor yapmasına bağlıyorum kendisine çok iyi bakan bir insandır)
    bunlardan en belirgin özelliği Monaco'daki futbol şölenine katılması idi.
    eğer Schumi yeni sezonda o özlediğimiz çıkışı yakalarsa ve sergilerse burada en önemli şey lastikler olacaktır.
    bekleyip göreceğiz.

  12. schumacher61 avatarı

    en güzeli de böyle temkinli konuşmak.schumacher 2011 aracının özelliklerini biliyor ama henüz rekabetçiliği konusunda emin konuşmuyor.doğrusuda bu.ama schumi kurnaz bir adamdır.bence bazı yarışlarda podyum diyor ama bunun tercümesi HER YARIŞTA PODYUM = GALİBİYET demek istiyor…..hadi hayırlısı güldürün artık yüzümüzü….EFSANENİN 100'ler KLÜBÜNE GİRMESİNİ dört gözle bekliyoruz….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir