Mercedes Formula 1'e Adanmış Durumda

yazar:

kategori:

2009 şampiyonu Brawn GP takımını devralan Mercedes, Formula 1’deki ilk senesinde Michael Schumacher ve Nico Rosberg’le yarıştı ve sezon sonunda 4. olabildi.

Düzenli olarak podyum mücadelesi verilememesinin ardından bazı söylentiler Mercedes’in Formula 1’e veda edebileceği yönündeydi.

Ancak DPA’ya konuşan Dieter Zetsche “Bir süreden beri F1’deyiz ve uzun süre orada kalacağız.”

“Orada olmaya bir senelik başarılarla karar vermeyeceğiz. Ve Michael Schumacher’le bir senelik anlaşma yapmadık, anlaşmamız 3 senelik.”

“Yeni oluşturulmuş bir takıma sahip olduğumuz için daha fazlasını bekleyemezdik. Ancak şampiyon olsaydık şikayet de etmezdik. Ancak bu gerçekçi bir beklenti değildi.” dedi.

Zetsche ayrıca Michael Schumacher’in performansı karşısında hayal kırıklığı yaşamadığını söyledi.

Zetsche “Daha az rekabetçi bir araçla etkileyici performans sergilemek çok zor. Öncelikle ona, yeteneklerini sergileyebilecek bir araç vermeliyiz.”

“Ancak gelecek sene hem biz hem de toplum daha güçlü bir sene bekliyor.” dedi.

Zetsche ayrıca, Formula 1’in en başarılı sürücüsüyle oluşturdukları birlikteliğin gelecek sene daha fazla baskı altında olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Zetsche “Kesinlikle daha fazla baskı olacak. Bu bizim firmamızın bir gereği. Bu sektörde liderliğimizi göstermek ve en iyi olmak istiyoruz. Bu bir kibir değil, bizden beklenen bu ve bunu yapmamız gerekiyor.”

“Bu standartlara ulaşamazsak eleştirileceğiz. Buna katlanmalıyız. Ancak bu da iyi şeyler başarabileceğimiz konusunda bize güvenildiğini gösterir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. dilin sürçmemiştir elin kaymıştır :))
    mgp yi 2011 de bende büyük bir heyecanla bekliyorum bakalım Schumi ikinci kariyerinin ilk podyumunu nerede alıcak,ben bu yıl red bullun malum kazasından sonra İstanbul Park ta Weber de yarışı tamamlayamasında arkasındaki Schumi yi podyumda görelim hem o unutmasın hemde unutulmasın diye çok istedim ama kısmet

  2. pardon benimde jet man gibi dilim sürçtü , 2011 diyecektim…:)

  3. Mercedes gelecek sene çok başarılı olacaktır. bu sezon bgp kısıtlı imkanlarala tasarladığı araçla anca bukadar iyi yarışabildiler. 2012 de schumi geri dönecektir…

  4. pardon 2012 sonu dönüm yılı olacak

  5. formula 1 de şampiyonluk 3 yıl üzerine kurulur.seneye mgp 2.yılında şampiyon olamasa bile yarışlar kazanmalı.en geç 2013 te ise şampiyon olmalı şayet yarışlar kazanamazsa 2013 tede şampiyon olamaz.2013 sonu ise mgp için dönüm yılı tamam yada devam bunu daimler belirleyecek.

  6. Bu sezonun daha yarısına gelmeden herkes Mercedes'in tıpkı Toyota, Honda ve BMW gibi başarısız olduklarında çekip gideceğini düşünüyordu ancak görünen o ki Mercedes erken havlu atacağa benzemiyor. Tahminimce 2012'de MGP tam oturmuş bir takım haline gelecek; ancak o zaman da Schumi yarışacak mı yarışmayacak mı belli değil. Tek temennim bu seneki aracımızın diğerleriyle rekabet edecek düzeyde olmasıdır.

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher
    Zetsche "Daha az rekabetçi bir araçla etkileyici performans sergilemek çok zor. Öncelikle ona, yeteneklerini sergileyebilecek bir araç vermeliyiz."

    işte bu yukarıdaki açıklama herşeyi açıklıyor.

    ancak ben yinede "anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az" diyerek Zetsche'nin şu açıklamasını tekrar tekrar okuyup sindirmelerini istiyorum. Öncelikle ona, yeteneklerini sergileyebilecek bir araç vermeliyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir