Massa Malezya'da Kullandığı Motor ile Devam Edebilir

yazar:

kategori:

Felipe Massa Malezya’da yarışı tamamlayamamış olmasına rağmen Ferrari Bahreyn’de aynı motor ile devam edebileceğini işaret etti.

Massa Malezya’da 2. giderken hatası sonucu spin atıp yarış dışı kalmıştı. Bunun sonucunda Ferrari Massa’nın motorunda değişikliğe gidebilir.

Ancak Malezya’da Massa tam bir yarış tamamlamadığı için Ferrari aynı motorla devam etmek istiyor.

Ferrari Teknik Direktörü Aldo Costa "Özellikle motor bakımından dayanıklılığa dikkat etmeye devam edeceğiz. "

"Massa’nın motoru ile devam edebiliriz ancak Malezya’da yarışı tamamlamadığı için değiştirebilirizde." dedi.

Ferrari Malezya’dan sonra Vairano’da düzlük testi yaptı ve Sakhir’de aynı aerodinamik paket ile devam edecek.

Costa "Bu sene boyunca planımız sürekli gelişim göstermek. Neredeyse her yarışta gelecekyeni parçalar ile paketi adım adım geliştireceğiz ve Bahreyn’de bazı yeni parçalar olacak." dedi.

Ferrari bu sene Bahreyn’de test yapan 2 takımdan birisi olsada Costa genel performans bakımından bunun bir faydası olacağını düşünmüyor.

Costa "Formula 1 gibi rekabetçi bir sporda buraya kış testlerinde yaptığımız ziyaret ancak cumartesi ikinci antrenmanların sonuna kadar olur çünkü o zaman tüm takımlar kendi performanslarını bulurlar çünkü daha öncede burada bulundular."

"Kış testlerinin hepsi yalnızca tek çeşit sert lastik ile yapıldığı için Scuderia’nın bundan avantaj sağlayacağını sanmıyorum." dedi.


Yorumlar

  1. yanılmıyorsam geçen sene kazanmıştı fakat bu sene tracing control olmadan başarılı olabileceğini düşünmüyorum yarış içerisinde. çünkü sürüş stiline bir türlü uyduramadı yeni aracın yapısını. alışmış elektronik sistemlerin aracı dengelemesine, viraja girince aynı şekilde çıkamıyor haliyle. zaten tc iptal edildiğinde kendisi büyük kaydı duyduğunu söylemişti. gerçek pilot arabasını her halükarda idare eder. biz gerçek pilotları izlemek istiyoruz. şu anda kimi raikkonen bunu harika bir şekilde yapıyor. massa kendini adapte etmeli. yoksa takımlar şampiyonluğu hayal olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir