Rosberg, Bahreyn'de Geri Dönmeyi Umuyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, bu hafta sonu Bahreyn’de Malezya’daki gibi sıkıntı çekmeyeceklerine inanıyor.

Sezonun açılış yarışı Avustralya’da podyuma çıkmasının ardındna Rosberg ve takım arkadaşı Kazuki Nakajima, Sepang’da sıkıntılar yaşadılar. Williams araçları, pistin yeni asfaltında lastiklerinden yeteri kadar tutunma elde edemedi.

Bununla yanında Bahreyn’in pist yüzeyinin Williams için daha uygun olması ile Rosberg, takımın puanlar için mücadelesine Sakhir’de devam edebileceğine inanıyor.

Rosberg: "Bu hafta sonunu gerçekten dört gözle bekliyorum. Bahreyn, favori pistlerimden biri ve orada bazı harika sonuçlar aldım"

"Geçen sene hafta sonunda en iyisini çıkaramamıştık ama bundan ders çıkarmıştık ve bu sene daha iyi olacağız. Malezya’daki sıkıntıların ardından geriye daha güçlü döneceğiz"

"Sakhir’in pist ve asfalt yüzeyi, bizim aracımıza daha uygun. Bu yüzden aynı sorunları tekrar yaşamamalıyız. Bir bütün olarak sezona had safhada bir başlangıç oldu"

"Çok güçlü bir başlangıç yaptık ve sonrasında biraz aşağı düştük ama yarışmanın içinde durum böyle. Bununla yaşamalısın. Geçen iki yarıştan çok ders çıkardık ve bu gelecek bir kaç yarışa girerken gelişim kaydedeceğiz."

Nakajima ise Bahreyn’deki durum için eşit değerde iyimser.

Nakajima: "Sezonumuza biraz karışık bir başlangıç yaptık. Melbourne’deki yarış açıkçası çok iyiydi ve sonrasında Malezya, bizim için pek iyi değildi."

"Her iki yarıştan da dersler çıkardık ve takımı, olmamız gerektiğini düşündüğümüz yere getirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım"

"Kişisel olarak Bahreyn’deki pist gerçekten iyi. Yarışmak için harika bir pist. Çünkü, geçiş için bir kaç imkân var. Bu yüzden orada iyi bir yarış çıkarmayı dört gözle bekliyorum"


Yorumlar

  1. hırsı ve yetenekli bir pilot daha önceleri daha sert geçiş hamleleri denerdi, fakat profesyonelliğin sınırlı risk almak gerektiğini zamanla öğrendi, hırsını büyük oranda kontrol altında tutuyor. rosberg bu pistte sorun yaşamazsa ilk 6 ya girebilir diye düşünüyorum. bu pist biraz daha hızlı ve sürücü yeteneklerini öne çıkaran sert virajlı bir pist çünkü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir