Schumacher: "2011'de Yarış Kazanabilirim"

yazar:

kategori:

Schumacher, son yarışlara kadar genellikle takım arkadaşı Nico Rosberg’in gerisinde kalsa da son yarışlarda daha istikrarlı performanslar sergilemeyi başarmıştı.

Schumacher “Artık daha iyi durumdayız çünkü Mercedes’ten çok büyük destek alıyoruz. Ancak hemen dünya şampiyonluğu mücadelesi verebileceğimizi söyleyemem. Büyük adım atacağız ve işler yolunda giderse yarışlar kazanabiliriz.” dedi.

Schumacher, Rosberg’e göre kendi aracında yaşadığı sorunların dışarıdan kolay bir şekilde görünebilecek sorunlar olmadığını savundu.

Schumacher “Egzozun çok sıcak olması nedeniyle zeminimin yanması ve F-kanalın çalışmaması gerektiği yerlerde çalışması gibi bazı sorunlar yaşadık. Yeniden yapılanma sürecinde çok sorun yaşadık ancak yine de şampiyon olmak istedik.”

“Spa’da F-kanalım çalışmadı ancak bir şey demedim. Suzuka’da bu yine oldu, benim aracımda sorun varken Nico’nun aracında yoktu. O zaman Brawn ve Haug’a bir açıklamanın zamanının geldiğini söyledim.” dedi.

Schumacher ayrıca yeni Pirelli lastikleriyle, bu seneki sorunları yaşamayacağından emin olduğunu yineledi.

Schumacher “Takım içerisinde konuşmayı tercih ederim ve 2011’de sorunların olmayacağına ikna oldum. Bu seneki lastikler ve araçla, istediğim gibi sürüş yapmam çok zordu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Kral böyle diyorsa bir bildiği vardır.

  2. ''EFSANE GERİ DÖNDÜ'' olacak kesinlikle.Arcınında Button'a göre ayarlanmış olduğunu biliyorduk ama
    "Egzozun çok sıcak olması nedeniyle zeminimin yanması ve F-kanalın çalışmaması gerektiği yerlerde çalışmaması'' gibi açıklamalarını hiç okumamıştım ve bilmiyordum.Mazeretlerin arkasına sığınmamış ve bence 2011 de tekrar F1 izleyeceğiz yani ''SHUMİ GERİ DÖNDÜ''

  3. Jet man sen farkında mısın bu sene şampiyonluğa koşan pilotlar her biri kaç tane birincilik aldı? Bir bak Jenson Button'na birazcık şanslı olsaydı iki yarış birinciliği ile şampiyonluğu bile kazanabilirdi.

    Mercedesin birincilik ya da birincilikler alabilecek bir araç yapması Rosbergi bilmem; ama kesinlikle Schumacheri şampiyonluk potasına sokacaktır ki Schumacher burada kesin kazanırım demiyor, işler yolunda gidersekazanabilirim diyor. Bu rekabet ortamında düzenli podyuma çıkan bir araç yapmak müthiş birşey.

    Geçen haberde de podyuma çıkabiliriz demişti. Podyum demek sadece üçüncülük veya ikincilik demek değildir. Bunun da farkına var.

  4. schumi daha geçen gün seneye podyuma çıkmaya çalışacağız yarış kazanmamız zor diyordu ne değişti 1 hafrada arabamı gelişti olağanüstü. yoksa mgp nin kafası dank ettide büyük bir sorunumu çözdü.seneye yarışlar kazanabilir mgp ama şampiyonluğa oynayamaz çok zor.ama seneye yarışlar kazanamazsada 2011de yeterince gelişememiş aracı 2012 de mükemmelleştirip şampiyon olamaz.benim fikrim bu bence mgp camiası pilotlarından yönetimine taraftarlarına kadar fazla heveslenmesin hayal kırıklığına uğrayabilirler rosbergci olarak bende dahil

  5. Schumi gerçekten çok iddalı konuş, tam da aydınlatıcı bir şekilde ben bundan kendilerine çok güvendiklerini çıkarıyorum. Başka bir deyişle bu sene yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağız gibi gözüküyor.

  6. bence f1 in 2 pilotu var haki ve şumi ben onlarla sevdim bu sporu umarım şumi seneye daha iyi olur.

  7. diyorsun ki yane mercedes schumi rosbergi gecemeyince ona spin atmasini söyledi?? S virajı çıkısında 220 kmh ile spin atti sonra rosberg?? yok artık buna da pes ama

  8. Haberlerde geçti mi bilmiyorum ama Daimler patronu Schumacher bizi üzmedi. Ondan beklentimiz fazla. Kalitesini biliyoruz kendisinin ve elimizden geldiği kadar iyi bir arabayı onun altına vereceğiz demiş.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    forever mclaren, albertparkta button kazanınca hamilton mızmızlanmış ve takımın satratejisini eleştirmişti.Benzer bir şekilde monzada f kanal yüzünden takımını eleştirmişti.
    Macaristan ve ingiltere buttonun şikayetleri ve dennisin ultimatomu da cabası.

  10. schumacher61 avatarı

    umarım takım 2010 daki gibi rosberg'e ağırlık vermez.eşit olsunlar yeter.schumacher o zaman zaten gereken yerlere cevabını çok iyi verecektir.galibiyetlerini bekliyoruz EFSANE……..

  11. Evet,önünde bir engel yok Schumi.Podyumun en üst basamağında ara sıra seni görmek çok iyi olur tabi ki.

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Şimdi Schumi'nin açıklamalarında 2 kritik nokta var
    1.cisi bu

    Schumacher "Artık daha iyi durumdayız çünkü Mercedes'ten çok büyük destek alıyoruz. Ancak hemen dünya şampiyonluğu mücadelesi verebileceğimizi söyleyemem. Büyük adım atacağız ve işler yolunda giderse yarışlar kazanabiliriz." dedi.

    *********
    2.cisi ise bu

    Schumacher ayrıca yeni Pirelli lastikleriyle, bu seneki sorunları yaşamayacağından emin olduğunu yineledi.

    kısaca 2010 sezonunda Schumi'nin hem araçla hemde lastiklerle özellikle araçla diyelim boğuştuğunu bilmeyen yoktur
    kaldı ki Schumi'nin 2005'deki aracından bile daha kötü bir araç 2010 aracı
    en azından 2005'deki araçtan daha huzurlu ve keyif alıyordu.

  13. adam birçok sorun yaşamış ama hiçbirinden bahsetmemiş , yani bazıları gibi mızmızlanmamış , kendi takımını suçlamamış , ve telsizle müdahale etirmemiş… işte schumi farkı…

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Suzuka dan sonra bunları söylememişmiydi? Yarış sonrası demecinde:''Aracım her zaman Rosberg in aracı ile aynı değil ''demişti.Sonra da mercedesin şumiye ultimatom verdiği haberleri yayıldı.Sonra da şumi bir açıklama yaptı ve'' ben de kendimi eleştiriyorum,hala gelişiyorum 41 imde bile'' dedi.
    Suzukada yaşananlar bununla da sınırlı değildi.Telsizden şumiye, rosberge atak yaparsan sana karşı iyimser davranacak dediler.Takım emri yok dediler.Sonra atak gerçekleşmeyince rosberg garip bir spin attı.Keşke tüm telsiz konuşmalarını duyabilseydik.Bugüne kadar hep Ferrari telsizlerini dinledik.Ne olurdu bir de mercedes telsizini dinleseydik.

  15. Yarışlarda kazanıcaz şampiyonluk ta Schumicim

  16. senin için geçilmenin nekadar kötü bir duygu olduğunu biliyorum

    İnan bana bu dediğin dünyadaki tüm pilotlar için aynıdır sadece şumi için değil.

    Seneye hızlı olacağını düşünüyorum ama şampiyon olamaz bence.

  17. Zaten ben bir hayranın olarak elindeki imkanları ne denli zorladığını ve senin için geçilmenin nekadar kötü bir duygu olduğunu biliyorum İyi bir araçla neler yapacağını hepimizi biliyoruz. Nico iyi pilot ama asla senşn gibi değil. zaten birçok sorunla boğuştuğun çok açık belliydi. Şimdi bunları söylemende güzel. Yarış kazanabilirim dediysen mutlaka şampiyonda olursun sen 🙂 Varlığın yetiyor. umarım en azından ilk 3 e girecek potansiyelde bir araç yaparlarda o şekilde nasıl şampiyon olunur ve nasıl sürülür herkese gösterirsin birkez daha. hava koridoruna girip geçiş yapmalarını ve tereyağından kıl çeker gibi tur bindirmelerini en çokta yüksek hızlı virajlardan arkadan kaydırarak dönmelerini özledim. heyecanla yeni sezonu bekliyorum. bol şans efsane adam..

  18. Sana güveniyoruz…
    Tekrar kazanman spor için çok önemli ve en çok sevinenler arasında olacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir