Takım Patronlarının 1 Numarası: Fernando Alonso

yazar:

kategori:

Autosport, her zaman olduğu gibi takım patronlarına sezon sonu anketi uyguladı ve 12 takım patronundan en iyi 10 sürücüye oy vermeleri istendi.

Puanlama Formula 1’deki gibi 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 şeklinde yapıldı.

Alonso, son yarış Abu Dhabi’de şampiyonluğu kaybetse de takım patronlarından en çok puanı alan isim oldu.

Geçen sene bu ödülü kazanan Sebastian Vettel, bu sene şampiyon olmasına rağmen 2. sırada yer alırken onu Hamilton ve Webber takip ettiler.

Renault’dan Kubica Button’un önünde 5. sırada yer alırken en dikkat çekici isim, Mercedes sürücüsü Nico Rosberg’in arkasında yer alan ve Brezilya’da sürpriz bir şekilde pol pozisyonunu kazanan Nico Hulkenberg oldu.

İşte Sıralama:

 1. Alonso     229
 2. Vettel     220
 3. Hamilton   196
 4. Webber     146
 5. Kubica     129
 6. Button      86
 7. Rosberg     68
 8. Hulkenberg  17
  . Massa       17
10. Barrichello 11

 

 


Yorumlar

  1. Formula 1 Takım Patronları arasında gerçekleştirilen ankette, Fernando Alonso yılın en iyi sürücüsü seçildi.
    söylenecek başka laf yok

  2. bunlar f1 bizden daha iyi bilen kişiler söylenecek laf yok

    alans düşmanlarına sesleniyorum altında rb6 aracı olsaydı açık ara şampiyon olurmuydu olmazmıydı

  3. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    alonso yarış kariyerine minardide başladı. peki ya sizin karaböcük? yoksa ron denisin kucağında mclaren aracındamı başlamıştı?. demekki bu önermeye göre mclaren minardi değerinde güçsüz bir takım anlamına geliyor. anladığın telden çalmaya devam et bakalım sen…

  4. Dikkat edersen haber Alonso'nun haberi,Vettel'le ilgili de bir durum yok.
    Konu da istatistiklerin farklı yerlere çekilebileceği,ve Alonso pilotajını hafife alma çabalarının komik olmaya başlaması.
    Alonso İstanbul trafiğinde 3 günde ehliyetini kaptırır o kadar rezil pilot mesela..

  5. şu farklı takımlarda başladılar yoksa şu olurdu bu olurdu sözlerini kabul etmiyorum sonuşta iyi pilotlarki iyi takımlarda başladılar sonuç olarak hakkını verdilermi yerlerinin evet hem hamilton hemde vettel sonuna kadar hakkını verdi haa hata yaptılarmı yaptılar ama hata yapmayan pilot varmı söyleyin bana. adamı büyük takımda başladı diye eleştirmek çok çocukça.

  6. Turbo (spa2000) istatistiklerine istinaden;

    İlk olarak Ferguson'un "İstatistikler mini etek gibidir,çok şeyi gösterir ama asıl önemli şeyi gizler" sözünü hatırlatırım.

    Bazı arkadaşlar Alonso ve Schumacher'in vasatın çok altında takımlarda kariyerlerine başladığını belirtmişler.Eksik söylemişler Alonso 2008-2009 yıllarında da rekabetçi olmayan Renault aracını kullandı.Buna bazı arkadaşlar 2003-2004 senelerini de dahil edebilirler.

    Peki 4,5 sezonluk kariyerinde 1 galibiyet 12 podyumu olan Kubica vasat bir pilot mu ?İstatistiği ne söylüyor?

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bence sen ….. gül anladın sen 😀 adam doğruları sölemiş

  8. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    ne güzel sıralamışsın güldük baya

  9. ben özür dilerim bir an ödülü kazanmış zannettim, ardından bir kaç saniye sonra jeton düştü 🙂 artıların sebebi ise aslında anti-alonso akımına karşı oluşmuş bir şey tamamen.

  10. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    senna alonso oyle bır yazı yazmıssın kı kardes elıne saglık alonso taraftarı aynı dusunup aynı seylerı paylasıyo sevgıler hak eden cercevesınde alonso

  11. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ya yazmı dıyorum ya kımıkolık falan ne konusuyo ya en ıyı araclarda yarıstın 1 sampıyonlugun var neyın pesındesın formula 1 i bırakıp gıtıs bır adamın hala en ıyı olup ondan bı hamıltonu alonsonun korkucanı falan mı zannedıyo bu kımı kolıge falan bırı tokat atsın kendıne gelememıs
    arkadas adamın ayrıldı sende bırak ıstıyosan cunku yarıs ızlerken keyıf almıyosundur yanı ben olsam oyle olurdu bu yorumlarından cok net bellı oluyo

  12. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    senn pilotun bu ödülü bile alamadı:D

  13. en az hata yapan pilotlar bu yılın en iyileridir.yani alonso-rosberg-kubica bence ilk 3 te olmalı.hamilton daha fazla hata yaptı onlardan balon wetteli hiç saymam ancak 4 yada 5.olur.oda aracının hızıyla.hata kralıdır kendisi aynı zamanda geçiş ve tırmanma özürlüdür.seneye balonu patlatırlar hiç merak etmeyin.mclaren-ferrari-mercedes pilotları vettelin havasını alırlar.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Çoğul ekler kullanarak terbiyesiz laflarla ortalığı batırma.
    İstanbul ve Spa dan bahsetmeden vetteli anlatmak ne kadar kolay öyle değil mi?10 tane pole pozisyonunun kaç tanesini zaferle sonuçlandırmış.İngiltere de birkaç yavaş aracı ve hemşerisini geçmesi dışında ne yaptı.İngilterede sutili bile biçmeden geçemedi.Yarış sonrası sutil şöyle dedi:bana çarpmasaydı beni geçemezdi.Zaten ingiltere geçişe en müsait pistlerden birisidir.

    vettel çok rahat kazanacağı yarışları kazanamadı.Almanya,macaristan,ingiltere en güzel örneklerdir.Çok iyi puan alacağı bazı yarışları da mahvetti.spa ve istanbul gibi.

  15. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tamam hele bi o şampıyonlukları alsında o zaman konuşuruz şimdi bence konuşma

  16. haklısın en büyük efsane alonso

  17. Teselli ödülü. Zuhahahahahaha.

  18. murat levent avatarı

    Ulen sanki bunlar AT ta, araçtan inip koşup yarış kazanıyorlar. o iyimiş o kötüymüş muhabbete bak. Bu kafayla devam edin siz. Efsaneyide gördük bu sene, sürünürken….

  19. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bence vettelin şampıyonluğu hikaye herkeste bi sn hızlı araçla diğerlerine fark atamıyosan ve o sene 5 şampıyonluk adayı varsa on o insanın şampıyonluğunda bi eksiklik görürüm madem vettel şampıyon o kadar diyosun bence şunu diyorum alonsonun 2 şampıyonluğu var en genç çifte dünya şampıyonu o kadar en çok yarış kazanan 6.pilot o kadar bence çok konuşma derim

  20. Kubica ya soruyorlar ıssız bir adaya düşsen yanına alacağın 3 şey nedir diye racing car wheels and fuel diyor.Bu sene en az hata yapan pilot kubica bence gridin en başarılısı ve istikrarlısı da o altında gerçekten rekabetçi bir araç olsa çok daha erken şampiyon olabilirdi bence.
    Formula 1 de bir tabir vardır consistency (İstikrar) is a key diye kubica bunun hakkını fazlasıyla veriyor.

  21. Saygılar & Hürmetler @Forever- McLaren

  22. Vettel'in hiç kimseyle kıyaslanmaması gerek. Hamilton iyi araçla başlamış olabilir ama GP2 başarısı ortada ilk senesinde de aynı araçtaki dünya şampiyonuna yenilmedi.
    Vettel bmw'yi geçersek toro rosso da ilk 5 yarışta 1.virajı geçememişti kaza yapmaktan ancak bu kadar hızlı bir araçla önüne kimseyi geçirmeyerek şampiyon olabilirdi.

  23. demeyi unuttum bu seneki massanın yol vermesini saymayalım.
    ama singapurda hile alındığı tespit edilmiş ve onaylanmış gp galibiyeti de bunun içinde.

  24. Bu açıdan haklısın. Alonso ve Schuminin başlangıçları Hamilton ve Vettelinki kadar şanslı olmadı. Araç ön planda oldugu için bu yüzdeler bence önemini yitiriyor.

  25. Vettel'in yarış kazanma yüzdesi 16.12, podyuma çıkma yüzdesi 30.64, en hızlı tur yüzdesi 9.6. Pole'de ise RB6'nın uçuk hızı sayesinde 24.1 gibi üstün bir yüzdeye sahip. Bir üstün yanı ise Vettel'in yarış başına alınan puan Vettel 6.145 ve Alonso 5.21… Bunlarda diğer istatistikler ama en önemlisi Alonso'nun bir şampiyonluk fazlası var.

  26. Vettel ile de karşılaştıralım. Toro Rosso'daki başarılarını tebrik ederim, iyi işler başardı. Bu işlerden sonra gridin en iyi 2 aracından birine kavuştu ve istatistiksel anlamda avantaj sağladı. Alonso ise 2001'de hurda 2003 ve 2004'te yapılanma sürecinde olan orta sınıf bir araçta yarıştı. Kullandığı iyi araç kariyerinin anca 4. senesinde kendisini bulmuştu.

  27. Madem cevap istiyorsunuz gelsin… Acaba o hesaplamaları yapanlar Alonso'nun kariyerine hurda diye tabir edebilecek Minardi PS01 ile başladığını, Hamilton'un bunun aksine gridin en iyi takımında en iyi arabayı kullanarak başladığını düşünmüş müdür? Düşünmemişse de düşünsün.

  28. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Fanatiklikten + veriyolar zaten.. 🙂 Mseajınızın içinde cevap da var..

  29. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Vettel'in şu anki durumu Hamilton'u iki, üç seneki durumu da Alonso'yu rahat katlar..

  30. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Alonsocular sürekli eğleniyorlar aslında..

  31. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Bu istatistikleri Vettel-Alonso arasında da ben koymuştum cevap veremiyolar yapabildikleri tek şey eksi vermek… Neyse zaten onlara göre şampiyonluk da önemli değil bu ödül ALonso'ya verilmişse kayıtsız şartsız en iyisi Alonso..

  32. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    10 sene anlatırız. sezonun en iyi pilotuydu son yarışta toz yuttu ama onun sevgili taraftarları, kendilerinin bol bol eleştirdiği takım patronları oylama yapınca kendilerini şampiyon saydılar hatta şampiyonluğun küçük meyve parçacıkları olduğunu iddia ettiler!.. falan filan… Şampiyon Vettel bu kadar… Bu ödül Alonso'da varsa geçen senede Vettel'de vardı hadi şimdi en iyi pilot şampiyonluğu yemişim Alonso tek büyük falan filan hadi iyi masallar!

  33. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sizin fanatikliğinizden korkulur
    gözünüzü kör ediyorsunuz :S
    dikkatlı olmaya çağırıyorum sizleri.
    son olarak şu artıları sana nasıl yakıştırıyorlar
    anlamakta güçlük çekiyorum :S

  34. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    yanlış adamlara sormuşlar.

    Burda takım patronlarından daha iyi bilenler var, Gelip te onlara sorsalardı ya…

  35. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    umut unutma rb6 da karaçocuk olsaydı bence o otomobil buna dayanmazdı hızlı evet ama dayanıklı bi araç değildi rb6 vettelin sürüşüne dayanamadı yeri geldi reno motoru ve aerodinami hamiltona hçç dayanamaz

  36. yani en azından ödülü değil aday gösterilmiş kendimi düzeltiyor ve özür diliyorum 😛

  37. http://www.laureus.com/nominees?id=416&locale=ar

    Alonso'nun laureus ödülleri.

    Ama Alonso'nun senin başının üstünde yeri olmasın, tamam şampiyonluğu kaybetti ama, o kadarda düşmedi.

  38. tam mynetlik bir yorum olmuş , ayrıca sen rahat ol ben rahatım… bu cahilce yorumlarını yeni olmana bağlıyorum… umarım eğleniyorsundur 🙂

  39. rocco junior avatarı

    Ya dostum sen şuna morardım desene.Aldın cevabı otur yerine mosmor oldun hadi relax ol relax saygılar=)

  40. @Turbo (spa2000) saygılar , yine çok yararlı bilgiler paylaşmışsın…

  41. dostum nekadar uğraşsamda sen ne demek istediğimi anlayamıyorsun. o yüzden haberi tekrar okumanı tavsiye ederim. söylediklerinle nekadar uyuştuğunu belki anlayabilirsin. ayrıca buarada f1 bilginede hayran kaldım 😀

  42. Madem yarış sayıları eşit değil. o zaman oranlara bakalım.

    1——————————-
    The Schumacher (266 yarış)
    Zafer: 91 %34.2
    Podyum: 154 %57.9
    En Hızlı Tur: 76 %28.6
    Pole: 68 %25.6
    1——————————-

    2————————-
    Carl Lewis (70 yarış)
    Zafer: 14 %20
    Podyum: 36 %51.4
    En hızlı tur: 8 %11.4
    Pole: 17 %24.3
    2————————-

    3—————————
    diaz (159 yarış)
    zafer: 26 %16.4
    Podyum: 63 %39.6
    En Hızlı Tur: 18 %11.3
    Pole: 21 %13.2
    3—————————–

  43. yok orta sıradaki pilotları nasıl geçtiğini hatırlamam bile benim için büyük takımların pilotlarına atakları önemlidir 2007 monzada raikkonen'e atağı 2008 yılında almanyada massa'ya atağı bu sene alonso önündeki pilota tur bindiremezken hamilton'ın gelip yanından kaybolup gitmesi… devamını istersen söyle çekinme.

  44. rocco junior avatarı

    Madem biliyorsun ve hayran kalıyorsun o zaman kendin ile çelişen yorumları neden yapıyorsun?Bana hayran kalman güzel bir şey tabi.Ama saçma bir yorum olmuş kusura bakmada arkadaşım.Yani 10 tane takım patronun düşüncesi bile sizin için Santanderi hatırlatıyor gerçekten enteresan=)
    Adam ağızı ile kuş tutsa Santander den biliniyor bu yorumlar sadece sizin f1 den ne kadar anladığınızın gerçeği.Biraz saksınızı f1in gerçeklerine çalıştırmanızı tavsiye ederim

  45. Lewis Gp2 de yaptıklarıyla adını duyurarak geldiği F1 kariyerinde 4 sezonda takım arkadaşlarını(2 si son şampiyon ünvanlı) yenmeyi bildi.4 sezonda 3 defa son yarışa şampiyonluk ihtimali ile girip 1 şampiyonluk yaşadı.Geriye kalan 1 sezonda da sana Force India gibi bir araçta yarışsa neler yapabileceğini gösterip 2 galibiyet aldı ve sezonu şampiyonadaki diğer iki şampiyon pilotun(alonso ve Kimi) önünde 5. sırada tamamladı.

  46. matematik bilgine hayran kaldım…sen en iyisi kimin kime kaç oy verdiğinide bize açıkla çok makbule geçer 😀

  47. alonso varya 2008 de olcaktı kimiyi o zaman yollasalardı

    alonso ve downforce manyağı F2008 güzel kombinasyon olurdu. :))

  48. güzel cevap olmuş:)))o zaman şöyle soruyu ben değiştireyim. acaba kimler vermedi alonso ya oy? aslında tahmin etmside çok zor değil han:D

  49. rocco junior avatarı

    Zaten 13 tane takım var 12si oylamaya katılmış 10 tanesi Alonso demiş neyini merak ediyorsun her şey ortada hemen hepsi oyunu aynı adama vermiş.Espiri anlayışınız Santander'den öte gidemiyor malesef=)
    Haber sadece tesellidir Vettel şampiyon olmuştur ayrı ama burda bile bir çekememezlik söz konusu

  50. bazı yorumlara çok güldüm. iyi yaşayın arkadaşlar. cidden ihtiyacım vardı gülmeye.
    gelelim benim sıralamama
    1- tabikide tartışmasız alonso. takım patronlarına,eski ve yeni pilotlara şiddetle katılıyorum yani.

    2- hamilton- inkar edilemez derecede çok iyi bir pilot. alonso fanı olmam bunu görmemi engellemiyor. yaşanacak rekabetin alonso-hamilton arasında yaşanmasını tercih ederim mesela.

    3- kubica- iyi araçta neler yapabileceğini görmeyi çok isterdim.

    kimi yok malesef. olsaydı 2. sırada o olurdu.

  51. ScuderiaFerrari avatarı
    ScuderiaFerrari

    santander soksun size amq. bi tutturmussunuz santander ne o santander s.kti galiba bunları amq insanları fitil etmekten basa kbi boka yaramassınız eee tabi ne de olsa arkanızda trf1.net aaa pardon mclarenf1.net'in mclarenci admileri var

  52. 05Alonso| SF avatarı

    Ve favorim :)))
    http://www.youtube.com/watch?v=8S_9urzUrcY

    Kesinlikle. 🙂

  53. hangi takım patronlarının alonsoya oy verdiğini çok merak ediyorum doğrusu. belkide alonso teselli bulsun diye santander birkaç takım patronuna biraz motivasyon primiyle işi garantiye almış olabilir :))
    alonsonun aldığı bu ödül vettelin dünya şampiyonluğundan daha önemli , ne de olsa alonso 🙂

  54. MaYKiL alonsoda zaten MaYKiL beğense bari diyip duruyormuş.bak adamı kahrettin şimdi!!!

  55. Benim sıralamam şöyle:
    1.Alonso, Kimi, Hamilton (en az hata yapana göre ondalık farkı koyabiliriz aralarına – siz kim olduklarını biliyorsunuz zaten)
    1,25.Kubica
    1,5.Button, Webber
    1,75.Vettel, Rosberg ve çok yakında da Kobayashi(çocuk hoş sürüyor beh!) falan filan işte…
    Dikkat ederseniz 2. yok 🙂 Kimi yarışmıyor demeyin onu sıralama dışında tutamam, elimden gelmez..

  56. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    öncelikle alonsocuların hoşuna gitmeyeceğini biliyorum
    ancak bu benim fikrim kimseyide bağlamamalı
    **********
    alonso'yu kutlarım en azından teselli olur
    ancak bu ödül o kadar dikkatede alınmamamlıdır
    sonuçta geçen yıl Vettel aldı (anlayan anladı)
    **********
    benim gözümde alonso öyle özel bir pilot değildir
    iyi pilottur ama sıradışı bir pilot değildir (garantici bir pilottur)
    **********
    şimdi gelelim esas bombaya
    arkadaşlar özellikle alonsocular
    bu ödül benim için peki bir değeri yoktur
    ancak bir ödül var ki bu ödülü alan her kimse (sporcu) benim başımın üstünde yeri vardır.
    neyden bahsediyorum tabiki Laureus ödüllerinden
    bu ödülü alan sporcu benim için çok değerlidir.

  57. alonso ferrari avatarı
    alonso ferrari

    alonso ile vettel arasında olacağı belliydi we doğru kişiyi seçmişler

  58. bu yıl bu ödüle iki kişi aday olurdu, biri alonso diğeri vettel. ben de olsam alonso yu seçerdim. ilk beş sıradaki pilotlardan hepsi zaten o araçla şampiyon olurdu (webber hariç 🙂 ) hatta son yarışa bırakmazdı..
    vettel hızlı olabilir ama hala pişmiş değil.

  59. Zaten Hamiltonun kötü pilot oldugunu söylemedim dostum.Unutmadım tabiki,ama Alonsonun geçişlerinide unutmadım.

  60. Sennalonso 2010 kore ve brezilya hamiltonu geçişleri unutmuşsunuz:)

  61. Bende devamını getiririm merak etme :)) Orta sıra takımları geçmiş onlarıdamı sayıyon sen? :))

  62. sana hamilton'ın geçişlerinin linkini verirdim ama site kaldırırmı bilemiyorum. :))

  63. çok güldüm gerçekten en iyi pilot alonsoymuş takım patronlarının geçiş özürlü pilotlara karşı bir sempatisi var herhalde. :))))

  64. Hamilton'un Alonso'dan iyi olduğu fikrine katılmayacağımı sen de biliyorsun Umut. Gelelim Hamilton Vettel karşılaştırmasına. Vettel'in RB6'sı vardı bu sene ama 2007 yılında gridin en dandik arabasıyla yarışmışlığı ve puan almışlığı da vardı. Ha ayrıca Vettel an itibariyle hiç tahmin etmediğimiz kadar fazla rekora sahip. Hamilton ile aynı önemde istatististiğe yani aynı sayıda şampiyonluğa sahip olmasına rağmen; aynı zamanda bir gp organizasyonunda en genç yarşta bulunma'dan kariyerinde en hızlı ceza alan pilotluğa kadar sıfatları var.

  65. Senin, Alonsonun Schumacherden daha iyi pilot olduğunu söyledigini biliyorum. Sen Alonsonun Schumacherden daha iyi olarak neyini gördüysen, bizde aynı şekilde Hamiltonun Alonsodan daha iyi oldugunu o şekilde gördük. Neyini gördünüz diyorsun ya hani.

  66. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Takım patronlarının geçiş yapamayan pilotlara sempati duyduklarını bilmiyordum.Olsun bu da bir görüş

  67. şüphesiz alonso her açıdan takım patronlarının sevebileceği bir pilot.hem de her açıdan(!)….

  68. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Saçmalık..

  69. Alonso olaganüstü bir pilot degil öylemi? :)))

    Yeni jenerasyon pilotlar harbiden çok şanslı.Bu bir geçrek.
    Lewis Hamilton 2007'de O senenin en hizli 2 aracından biriyle kariyerine başlamıştı(Lewis olaganüstü pilot,yanlış anlaşılmasın).
    Vettel keza,Bmw'yle dikkatleri üzerine çekti,Torro Rossoyla güzel işler yapıp,1 de pole ve galibiyet aldı.
    Ana takım olan Red-Bull hemen onu kaptı,ve RBR'de ilk senesinde onu çok hızlı bir araç verildi.Hatta 2009'un sezonun 2. yarısında en hızlı arac RBR5'idi.
    Bu sene malum,RBR6 her yarış herkesten daha hızlı olan,mükkemel bir RBR6 ile şampiyonluk..

    Fernando Alonso kariyerini 2001'de Minardide başlatmış.O sezon hem grdin en yavaş,hemde en dayanıksız olan aracla F1 kariyerini,kendinden çok daha tecrübeli olan Tarso Marquis'i bir çok kez sıralamalarda ve yarışlarda geçerek dikatleri üzerine çekmiştir.

    2002'de manageri Briatore,Alonsoya Benetton'da yarış koltugu verecegini duyurmuştur,ama sezon başladıgında Button tercih edilmiştir,ve Alonso test pilotu olarak devam etmiştir Benetton'da.

    2003'te Briatore Button'u takımdan uzaklaştırıp,Alonsoyu 2. pilot olarak,Jatno Trullinin yanında,takıma monte etmiştir.
    Tabi bu hamlesi Ingilizler gazeteleri tarafından hiçte hoş karşılanmamıştır,şayet Mike Gascoyne bu kritikler üzerine,Alonsonun test pilotlugu yaptıgı sene onun yeteneginden ve çalışma arzusundan dolayı yarışmayı hakketigini açıklamıştı.
    Sezon sonu bir pole alarak,1 yarış galibiyeti(o zaman en genç pole+yarış alan sürücü olmuştu)4 podyumla,sezonu 55 puan ile 6. bitirmişti Alonso.

    2004te Renault ile yarışmaya devam etme kararı alan Alonso,1 pole ve 4 podyumla sezonu 59 puanla 4. bitirmiştir.

    2005-2006,anlatmama gerek yok.Altında rekabetci 2 harika arac ve 2 şampiyonluk.

    2007.Aslında 2007 sezonundan fazla bahsetmek istemiyorum.Pistteki en hızlı 2 araçtan biri olan MP-22 ile şampiyonlugu öyle yada böyle 1 puanla kaçırmıştır.
    Alonso yarışcı degil diyen arkadaşlar,özellikle Lewis ve Fernandonun çekiştigi 2 yarış var aklımda,bir bakın izleyin her iki sürücüde nasıl "yarışcılar" Monaco ve amerika GP…

    2008 ve 2009 da zaten Orta sıralarda sürünen bir renault vardı.2008 sezonunun 2. yarısında Renault bayagı bir hızlanmıştır,ve Alonso o sezonun 2. yarısında en çok puan toplayan pilotu olmuştur.

    2010.Bu sene Alonsun altında rekabetci araç hem vardı hem yoktu.Kısa tutmak lazım.Redbull zaten hep hızlıydı.Bir ara Mclaren 2. hızlı takımdı ve Lewis ugraştı Redbullarla,bir ara Ferrari 2. takımdı ve Alonso ugraştı.Ama olmadı.
    MP-20 gibi en yakın rakiplerinden hep en az 0.5 hızlılardı,ve bu F1 de çok büyük bir fark.Hakeden kazanmadı aslında.Araç kazandı,ama pilot degil.Bu sezon verdigi ugraş ve istikrar ile 1 Alonso 2 Lewis hak ettiler pilotaj olarak.ama RBR6 hakketigi şampiyonlugu aldı.

    Yani Bir nevi Alonso-Vettel kariyerleri şimdiden karşılastıranlar içindi bu yazım.Alonso belki 9 senedir F1 camiasında,ama sadece (Benim fikrim) 3 kez şampiyonlugun en büyük adayı olan araçla yarıştı,bunun 2sini aldı(2005-2006)birisini maalesef alamadı (2007).

    Saygılar.

  70. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    yanlış hatırlamıyorsam o ankette f1racing 2003 te de yapıldığında raikkonen mika'nın öünde iki şampiyonu olmasına rağmen 9 alonso ise 15 üzeri bi sıradaydı. ve ikiside şampiyonluğa oyanayan araçlara sahip değildi ama kimi neredeyse bi hurdayla şampiyonluk kaçırdı bu tür anketler hep olur önemli olan kötü bi araçla ne yapabilirsin sencede kriter bu olmamalı mı?

  71. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    ne demek 🙂 ferrari'ciyim ama mika ve kimi gibi harika pilotlarınız vardı onlar sayesinde daha zevkliydi f1 şimdi ise hamilton . ve ilk gördüğüm yağmurda mikanın shumiyi geçişiydi ikisine hep hayran kalmışımdır:)

  72. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    Umut alonso iyi süren bi pilot ama alonsonun sıradışı bi pilot olduğunu düşünmüyorum. sadece olması gereken yere iyi kapak atıyor. 2006 mclaren kötü sezon gelişim duruyo kaynaklar gelecek yıla aktarlıyor sağlam bi araç 2007 alonso orda 2008,2009 yazmaya gerek yok ferrariye geçme planları 2009 ferrari sezon içimde kaynakları durduruyoruz 2010 yine olabilecek en iyi araçlardan bitanesi alonso orda.ne zaman aynı şartlarda oynar ozaman evet bi ölçü verebiliriz ki 2007 aslında ölçüdür. bence vettel bi sene daha pişmeli ama kubica ve hamilton ki sevmem ama adam ps gibi kullanıyor hala kanada aklımda tabi ki kimi bence daha iyi ve yarış ruhu daha fazla olan pilotlar

  73. Yavuz Balcı avatarı

    bir McLaren taraftarı olarak teşekkürlerimi borç biliyorum. mükemmel bir yorum.

  74. Yavuz Balcı avatarı

    demekki lewis en iyi araca direk oturtulabilecek bir pilottu. hakkını verdi mi verdi. gerisi boş arkadaşlar. ve iddia ediyorum lewisin teni beyaz olsa çok şey değişirdi. takım patronları alonsoyu sezonun en iyi pilotu seçmiş. saygı duyarız. takım patronlarının veya başkasının fikri umurumda mı ? asla değil :)))

  75. Enteresan bir sezon sonu yaşıyoruz.Şampiyon olan vettel ama konuşulan adam Fernando.
    Vettel sanki sayısal loto talihlisi misali ortalarda yok.Ya da Fernando varken F1 medyası vettel ile ilgilenmiyor.
    İnanın Abu Dhabi sonrası F1 i takip etmeye başlayan birisi Fernando'nun bu yıl şampiyon olduğunu zanneder.Bir tane hamilton veya vettel haberi yok.Bir mikrofon da onlara uzatacak kimse yok mu?

  76. murat levent avatarı

    Hamilton'nun neyini gördünüz daha yahu, destur deyin önce. Adam geldiği sene en hızlı araca oturdu, 2 sene öle idare etti. Sanki 10 senedir F1 de gibi konuşyosunuz. F1 kariyeri force india yada hrt gibi bir takımda başlasaydı kim biliyodu şimdi hamiltonu. Şu an hamilton diyebiliyosanız o bile Alonso'nun sayesindedir de anlayana işte..

  77. Gerçekler çoğu zaman karartılır ama hiçbir zaman sönmediklerini biz zaten biliyoruz.
    Daha önce de 271 adet F1 pilotunun katıldığı ,dünyanın gelmiş geçmiş ve tüm zamanların en iyi F1 pilotları anketinde 9.olmuştur.Aynı ankette hamilton 17,raikkonen 22 ve massa 59.olmuştur.
    Fernando bu tür anketlerle gaza gelecek biri değildir.Bu tür değerlendirmelere alışıktır.Görünen o ki,Takım patronları da yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler.

  78. Hatta ben, sen ayrı klasmana almışsın ama, Hamiltonun Alonsodanda iyi olduğunu düşünüyorum. Katılırsın katılmazsın şahsi fikrim.

  79. Hatta ben, sen ayrı klasmana almışsın ama, Hamiltonun Alonsodanda iyi olduğunu düşünüyorum. Katılırsın katılmazsın şahsi fikrim.

  80. Redbull en hızlı araçtı sezon boyunca,Ferrari ve Mclaren sene içinde farklı performanslar gösterdiler.Ferrari son 8 yarış gelişim gösterip 2. takım oldu ki Fernando'nun muhteşem dönüşene denk gelen yarışlar bunlar.
    Tabi maraton uzun olunca unutuluyor birçok şey,Ferrari hep en hızlı 2. takım olarak kalmış akıllarda ki öyle değil

  81. Bence etkisi bariz mevcut görünüyor 🙂 Yani iki pilot arasında bence bariz fark var. Ve Hamilton üstün. Bu yılki RB6'yı Lewiste düşünüyorumda, yanına yaklaşan olur muydu ? Hiç sanmıyorum.

  82. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    fakat ferrari en hızlı 2. makina en büyük rakibimiz sezon içindeki en hızlı 3. araç olmasına rağmen bizden sadece 12 puan geride ki bu yeni sisteme uyarlı, yani bi yarış galibiyeti dahi yok arada.ve düşünülürse takım desteğinide vermemiz +7 puan , ayrıca massa pist üstünde yavaşlayıp alonsonun trafikte takılmasını önlemek vs. örnekler var. sorun bu değil . sorun en hızlı ikinci araç olmamıza ve takım 1. pilot olarak görmesine rağmen alonsoyu en büyük rakibimizin sadece 12 puan önünde olmak. mclaren'ci arkadaşlarda şunu diyebilir ferrari bizde olsa şampiyonduk . çünkü onlarda en hızlı 3 araçla en hızlı 2. araca çok yakın sadece 12 puan.
    +7 puanı da yok sayarsak 5, pist üzerinde ferrarinin 3 sn yavaşlattığını da düşünürsek massayı ordanda puan kaybetme ihtimali var . yani hamiltonun 5 puan önündeyiz.en hızlı 3. araç en hızlı 2. araçla aynı puanı toplamış oluyor düz mantık. alonso tarftarları diyor ki en hızlı 2. araçla buralara geldi deyip şampiyon olmasada gönüllerin şampiyonu yakıştırmasını yapıyorlar. yahu adamlar en hızlı 3. araçla bizimle neredeyse aynı puanı aldı , aslında biz hiçte kötü bi araç vermedik, düşünülürse en hızlı 3. araçla bunları yapıyorsa hamilton sezon içindeki en iyi 2. araç la ne yapardı da diyesi geliyor içinden . yazmıştım bunu geçen hafta aracın hakkı zaten olması gerektiği yerde massa lastiklere alışamadı vs. alonso extra pekte bişey yapmamış. diyorsunuz redbull alonsoda olsa şampiyonduk ferrari hamiltonda olsa o zaman hamilton şunu söyler garanti şampyonduk.

  83. Ve bu düşüncemde Hamilton'u sevmemem etkili değil en başından söyleyeyim de. 😀

  84. Alonso'yu ve Schumacher'i geride bıraktığımızda da karşımıza gridin diğer iyi pilotları çıkıyor Hamilton ve Vettel. Pistin en kaliteli diğer ikilileri. Acaba bunlardan hangisi daha kaliteli, daha üstün? Aslında bunu da tartışmaya açmak gerekir. Ben Vettel diye düşünüyorum.

  85. Diyelim ki o anket ciddiyetsiz. Peki 1 sene önce bugünlerde gridde Schumacher'den sonra en iyi pilot seçilmişti Alonso (gerçi Schumacher o anket yapıldığında geri dönmemişti), aktif ve pasif pilotlar, takım patronları ve başka otoriteler tarafından. Ona ne kulp bulacaksın?

    Ayrıca BBC'den bir yazar 2010'Un en iyi sürücüsü ünvanına Alonso'yu layık görmüş. Link burada: http://www.bbc.co.uk/blogs/andrewbenson/2010/11/who_were_the_top_10_f1_drivers.html

    Ha bunlar 2010 şampiyonunun Vettel olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama en azından Alonso'nun kalitesini gözünüze çok çarpıcı bir şekilde sokuyor.

  86. f1 racing'in her yazdığını niye doğru kabul ediyoruz ki? ne zaman bir tartışma çıksa f1 racing referans gösterilmeye başlanıyor. oysa ki diğer f1 haber sitelerinden veya dergilerinden bir farkı yok. gayet de taraf tutan bir dergidir f1 racing.

  87. o belirttiğin yeri ben zaten sen belirtmeden önce de okumuştum, bunu durmadan sizin belirtmeniz avuntu bence 🙂 yani bunu belirtirken objektiftim de, bende yemiş numarası yapayım 🙂

  88. önemli isimlerin görüşleri bunlar. bunu onlardan duymak gerçekten hoş.

  89. F1 RACİNG sayı 115 sayfa 24 (eylül-2010)
    ….

    Özellikle Nico Rosberg in ''F1 in en yakışıklı bayanı'' olarak seçilmesi anketin pilotlar tarafından ne kadar ciddiye alındığına…

    üstteki kısmı değiştirmeden aynen aldım devamını ya da başını merak ediyorsan belirttiğim yerden okuyabilirsin

  90. f1 in en yakışıklı bayanı esprili bir cevap verilebilecek kadar laçka bir soru. fakat en iyi f1 sürücüsü hakkında dalga geçiyor olsalar yuji ide derlerdi, alonso değil. Kısacası bu yorumun sadece sizin kendinizi avutmanız.

  91. aynı ankette Rosberg de f1 in EN YAKIŞIKLI BAYANI seçildi…ciddiyeti düşünmek lazım

  92. Berk Sarıoğlu da 13 Kasım da Abu Dhabi de sıralamalardan sonra f1 klubünde''Alonso şu aşamadan sonra ŞAMPİYO sadece N eksik '' ifadesini kullanmıştı

  93. yanlış hatırlıyosun. bilhakis son çizgiyi geçmeden bişey söylemenin dogru olmayacagın sölemişti

  94. sene sonu nerdeyse tüm f1 külliyatları diazın kesin şampiyon olacağını hatta kıyamet koparsa ancak şampiyonluğu kaybedeceği minvalinde açıklamalar yapmıştı.

    işin daha da garibi diaz da bunları okuya okuya gaza gelip
    "%100 şampiyonum, kralı gelse burdan vermem abi" demişti. 🙂

    bunun da etkisi o yönde olacaktır.

    yarın diazdan bomba açıklamalar gelir.

  95. alonsonun dedigi gibi şampiyonluk pastanın en üstündeki küçük meyve parcacıkları.

  96. murat levent arkadasim bu kaçinci kapak oldu ama bizim sitedeki arkadaslar maalesef anlamiyorlar,pilotlar arasinda anket yapilir en iyi Alonso,eski pilotlarin tamamina yakinina gore en iyi pilot Alonso,simdi takim patronlarina gore en iyi pilot Alonso,bu adamlar f1den bizim sitedeki Alonsodan hoslanmayan arkadaslardan dahami az anliyorlar sanki tabiki hayir,tartismasiz Alonso en komple ve en iyi pilot.

  97. murat levent avatarı

    Buna KAPAK diyoruz. Helal olsun…

  98. Ee patronlar işini bilir

  99. Button o sezon yani 2009 un en iyi sürücüsüydü bence 2010 da da iyi bir sürücü oldugunu McLaren in bu yilki aracina göre gösterdi.

  100. 05Alonso| SF avatarı

    Button'da şampiyon oldu. Ancak en iyi değil/di.

  101. 05Alonso| SF avatarı

    Herkesin bildiği ortak birşey var demek ki 🙂

  102. Palavra en iyi sürücü belli sampiyon olan en iyidir.

  103. զսօ८ĸհεռ __FA__ |05| avatarı
    զսօ८ĸհεռ __FA__ |05|

    Heyt be adamım benim sen her daim birincisin

  104. Anaa Schumacher listede yok. Bu takım patronlarının işine derhal son verin büyük patronlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir