Piquet "Alonso ile Bir Sorunumuz Yok"

yazar:

kategori:

2007’de Mclaren’de yaşanan karışıklığın ardından Fernando Alonso’nun Renault’ta takım arkadaşı olan Nelson Piquet, İspanyol pilot ile iyi anlaştığını söyledi.

İSpanyol El Mundo gazetesine konuşan Piquet "O mükemmel bir takım arkadaşı."

"Birlikte çok iyi çalışıyoruz. Piste çıktığımızda bazen bana bazı virajları nasıl dönmem gerektiğini söylüyor ya da pistteki oluşabilecek sorunlarla ilgili beni uyarıyor. O çoktan mükemmel bir takım arkadaşı oldu." dedi.

Ancak Piquet eski GP2 rakibi Hamilton ile de iyi anlaştığını söyledi ancak arkadaş olmadıklarını belirtti.

Arkadaş olup olmadıklarının sorulması üzerine Piquet "Tam olarak değil ancak Formula 1’de bir çok arkadaşınız olsun istemiyorsunuz."

"Ancak Vettel ve Glock ile olduğu gibi onlada iyi bir ilişkimiz var." dedi.

Piquet ayrıca Formula 1’de katılacağı 3. yarışta sıralamalarda daha iyi olmayı hedeflediğini söyledi.

Piquet "Malezya hafta sonu çok daha pozitif geçti ve her seansta daha fazla sürüş gerçekleştirdim ve bu da tüm hafta sonu iyi bir ritm tutturmamı sağladı. Ancak ideal bir sıralama seansı geçirmemiştim ve bunu biraz geliştirmem lazım. Yarışta oldukça zordu çünkü içeceğim çalışmıyordu ve trafikte takılmıştım ancak buna rağmen Fernando’dan çok uzakta bitirmedim yarışı ve ilk tam yarışı tamamladığım için mutluyum, bu benim için çok önemliydi."

"Amacım puan kazanmak. Malezya’da da amacım buydu ancak ne yazıkki bunu gerçekleştirecek konumda değildik. Fernando ilk 2 yarışı da puanla tamamladı ve ben de onu takip etmek ve takım için bazı önemli puanlar kazanmak istiyorum. 7. ve 8. sıraları hedefleyebileceğimizi düşünüyorum ve oluşabilecek her türlü fırsata hazır olmalıyız." dedi.


Yorumlar

  1. hakan köşk avatarı

    alonso gibi bir pilot yok tu f1 camiasında dürüst açık sözlü nelsin ho ilede iyi anlaşıyorlar işte bu nede olsa biriatore var takımda ron yok renault fernando alonsooooo gooo

  2. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    nelson ne güzel konuşmuş ama hala inanmayan şahıslar var.alonso'nun egoist ve bencil olduğunu düşünenler var zamanında hamilton'a da yardım etmişti insan nankör olmaya görsün.
    bugün sitede hem nelson'un hemde pat symonds'un alonso hakkında güzel demeçleri vardı.ama haberlerin altında fazla yorum göremedim kötü bir haber olsaydı bütün akbabalar toplanırdı.

  3. beril sarac avatarı

    ismail hacıoğluna ne kadar benziyor :))

  4. senden bir cacık olmaz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir