Moss: "Schumacher'e Karşı Yarışacak Olsam Endişelenmezdim"

yazar:

kategori:

Moss “Onun 7 defa şampiyon olmuş olması gerçeği, dünya şampiyonluğunuu tahribata uğratıyor. O artık çatladı. Hep en üstteydi. Yanında çok iyi takım arkadaşı varken ne kadar iyi olduğunu asla görmedik. Ferrari’de gerçekten eş değer yetenekte bir takım arkadaşı olmadı bu yüzden onun şampiyonluk sayısı aldatıcı.”

“Dönüş yapmasından pişman olduğunu sanmıyorum ancak tedbirsiz bir karar oldu. Ferrari’deki en önemli katkısı, takımı tekrar zirveye taşımaktı.”

“Ancak gelecek sene de devam edecek olması ilginç. Buna rağmen dürüst olmak gerekirse ona karşı yarışacak olsam endişe duymazdım.” dedi.


Yorumlar

  1. Umut kardesim tum soylediklerin Rosberg`in Schumi`yi yendigi gercegini degistirmiyor, Rosberg icin bende sunu soyledim hep, henuz onu degerlendirecek bir referans noktasi olmadi, bakin dikkat edin bu sezon ki Schumi`yi degerlendirmeye sokmuyorum, yoksa Schumi`den iyi referans noktasi mi olur degilmi? Rosberg hakkinda kesin karar vermemiz icin iyi bir referans noktasina ihtiyacimiz var, ve umarim bu sezon Schumi ona referans noktasi olur, yoksa Schumi bazilarimiz kesinlikle karsi ciksada 7 sampiyonlugu bulunan Efsane unvanini lekeleyecek..

  2. Ne kadarmi kuculduk? aslinda biz kuculmedik, sizin durdugunuz yer fazla yuksek 🙂 yalniz dikkat edin o yukseklik size fazla gelmeye basladi, bas donmeleri mide bulantilari basladi.. Bu arada bilmeyenler icin tekrarlayalim, en buyuk rakibiniz takim arkadasinizdir, Schumi Rosberg`le mucadele etmeyecekte go-kart da benle mi mucadale edecek? lutfen mantik lutfen..

  3. Hani biz 7 dünya şampiyonluğu var diye tutturduk da siz de güçlü bir takım arkadaşıyla yarışmadı diye tutturdunuz. Dikkatinizi çekmek istiyorum, güçlü bir takım arkadaşıyla yarışmadı kısmı yoruma açık, mesela bence kimse onun kadar iyi olmadığı için takım arkadaşları zayıf kaldı yani başkası gelse de aynı şey olacaktı. Ancak size göre durum farklı; böyle düşünmenizde normal başka şekilde gerçek olan ve yoruma açık olmayan 7 dünya şampiyonluğu durumu için bahane bulamayacaktınız. Bir de kafanızda birşeyler kurgulayıp sonra soru sorup cevap bekliyorsunuz( Güçlü takım arkadaşı istemedi, Başka takıma gitmak istemedi gibi) Başka takıma gitmeye cesareti yoktu da 3 yıl aradan sonra Mercedeste ne işi var? Güçlü takım arkadaşı istemedi de Rosberg varken yanında yarışmayı neden kabul etti.(Bana göre Rosberg çok iyi pilot). Adam yarışmayı seviyor ve geri döndü, siz halen yok şöyle yok kazamazdı yok şu yok bu. Senne Prost aynı takımda yarışmışlar. Kaç yıl yarışabildiler acaba? Ha deyinki Schumi bu sene iyi değildi tamam kabul de 7 kez dünya şampiyonu olmuş bir kişinin başarısını sadece takıma bağlamak da anlamsız. Moss a gelince bence de endişelenmesin, çünkü öyle bir şansı yok!

  4. Az kaldı 2011 e bekle bakalım ne diyeceksin merak ediyorum
    Moss beyefendi sezon sonunda MOSSMOR kesilmede

  5. Hani biz tutturduk 7 dünya şampiyonluğu var diye ve bizden başka şey istiyorsunuz. Ama dikkat edin sizde tutturmuşsunuz güçlü takım arkadaşı olmadı diye. Bize aynı şeyi söylemeyin diyorsunuz siz neden söylüyorsunuz? Bunun yanında kendinizce bişeyler uydurup (Yanına güçlü takım arkadaşı istemedi, başka takıma gidemedi gibi?) sonra cevap bekliyorsunuz. İstemediğini nerden biliyorsunuz ya da Ferrarinin mi Schuminin mi istemediğini? Başka takıma gitmeye cesareti yoksa 3 yıl aradan sonra Mercedeste ne işi var? Güçlü takım arkadaşı istemiyorsa Rosberg gibi kaliteli bir pilotla neden takım arkadaşı oldu? Habere gelince Moss bencede endişelenmesin; çünkü öyle bir şansı yok!

  6. Hani biz tutturduk 7 dünya şampiyonluğu var diye ve bizden başka şey istiyorsunuz. Ama dikkat edin sizde tutturmuşsunuz güçlü takım arkadaşı olmadı diye. Bize aynı şeyi söylemeyin diyorsunuz siz neden söylüyorsunuz? Bunun yanında kendinizce bişeyler uydurup (Yanına güçlü takım arkadaşı istemedi, başka takıma gidemedi gibi?) sonra cevap bekliyorsunuz. İstemediğini nerden biliyorsunuz ya da Ferrarinin mi Schuminin mi istemediğini? Başka takıma gitmeye cesareti yoksa 3 yıl aradan sonra Mercedeste ne işi var? Güçlü takım arkadaşı istemiyorsa Rosberg gibi kaliteli bir pilotla neden takım arkadaşı oldu? Herzaman söylüyorum 7 şampiyonluk tatmin etmiyorsa, şampiyon olamadığı senelerdeki şampiyona derecelerine bakın. Birde sizin iddialarınızın hepsi (güçlü takım arkadaşı olmadı gibi) yoruma açık ancak Schumaherin dereceleri rakamsal olarak gerçek. Habere gelince Moss bencede takım arkadaşı olmaktan endişelenmesin; çünkü öyle bir şansı yok!

  7. şumaherin güçlü bir rakibi olmadı fakat onun gücünde bir pilotta yoktu ki ona rakip olsun

  8. nxsurface kardes yorumunun altina izin verirsen imzami atiyorum agzina saglik

  9. nxsurface gibi yorumcular sene başındada rosbergle ilgili iddialarda bulunmuşlardı.schumiyi geçemez,podyuma çıkamaz,hızlı tur atamaz,büyük pilotlarla mücadele edemez.vs vs.bunlar fos iddialardır.bunu bu yıl gördük daha neyi iddia ediyorsunuz.birde şu açıdan kıyaslayın bakalım schumi ile değilde diğer rakip takımların pilotlarıyla kıyaslayın bakalım sonuç ne çıkıyor.tabi mgp nin gücüne göre kıyaslayın kalkıpta pol alamadı yarış kazanamadı demeyin.sıralamalar dahil.yani bir takım patronu gibi süzün.sonuç ne çıkıyor

  10. şumaherin yanında güçlü bir takım arkadaşı yoktu… çünkü onun gücüne ulaşabilen başka bir pilot yoktu…….

  11. Yorumunuz kontrol edildikten sonra yayına girecektir. SEBEBİNİ AÇIKLAYIN DA BİLELİM.Sizi rahatsız eden şeyi çok merak ediyorum.Ben de diğerlerinden farklı olan şey nedir.Bir tane küfürlü yorumumu gösterin.Sizin yorum anlayışınız; Onur Aybars gibilerin ,bir arkadaşın anne ve babasına ŞEREFSİZ dedikten sonra hala engellenmeden yazabiliyor olması mı?.Diğer sitelerden ve başka kaynaklardan birkaç alıntıyı burada paylaşıyor olması ,ŞEREFSİZ kelimesini rahatça kullanmasını sağlıyorsa ben de günde 5 sayfa yazı bulup kopyala yapıştır yapayım.Sonra da önüme gelenin anne ve babasına şerefsiz diyeyim.Siz tarafsız olduğunuzu her zaman söylüyorsunuz ama icraatlarınız bunun tam tersini gösteriyor.Turbo spa 2000 adlı şahsın yazdıklarını neden görmezden geliyorsunuz.Tarafsız davranın ve adil olun.Eğer engellenmemin nedeni hamiltonun küfürlü demecinin yayınlanmamasına verdiğim tepki ise bunu benden sonra en az 10 kişi daha dile getirdi.
    Açıkca ve mertçe soruyorum.Sebeb nedir??İletişim bölümünden size bu konuda mail attım.Cevap verme erdeminde bulunursanız sevinirim.
    Bu sitedeki emeklerinizi yok saymıyorum.Adil olduğunuz müddetçe elinize sağlık.Yalnız siz de bizlerin her gün bu siteyi ziyaret etmek için nelere katlandığımızı unutmayın.Bu engellemelerin sonu yoktur asıl olan insanın kendisidir.İnsan kendini bilmelidir.Aksi halde ne IP adresi biter ne de engellemenin sonu gelir.

  12. Onunla aynı takımda yarışacak cesaretleri yoktu da ondan

  13. Mclaren mercedes bu adamın adını mercedes SLR 300 modeli baz alınarak üretilmiş bir modele vermiştir.Sadece 75 adet üretilen bu aracın fiyatı 750.000 euro ve ismi de'''Mercedes SLR Stirling Moss'''
    Anlaşılan ingilizler bu adama çok değer veriyor.Belki de dünyanın gelmiş geçmiş en iyi F1 pilotlarının seçildiği listede 8.sırada yer aldığından seviliyor olabilir.

  14. schumi takım arkadası;pique, mansel,prost,senna gibi yakın zamandada büyük pilotlardan hakkinen,alonso,raikkonen gibi çok değerli pilotlarla yarıştı.rakibiniz kimi zaman takım arkadasınız kimi zaman rakip takımın pilotudur bu farketmez sonucta herzaman rakibiniz vardır saydıgım isimler gibi en iyiler herzaman sizin rakibinizdir.böyle yeteneklerin icinde elde edilen başarı gerçek başarıdır.hakkinenli mercedes ferrariyle eşdeğer bir rekabet icindeydiler ne eksikleri vardı.1997 yılında ferrariyle schumi şampiyonluk mücadelesi veriyordu rakibi villeneuve schumi villeneuve e arkadan bilerek kasti çarptı ve sezonu 0 puanla kapattı neden biliyormusunuz çünkü bütün puanları silindi söylenecek bir çok sey var tabiki! herneyse sizce o tarihe kadar ferraride şampiyonluk da yok böyle bir pilotun arkasında ferrari niye durdu? böyle bir durumda su an hangi pilotun arkasında durur bir takım bu bile ondaki yeteneği f1 dünyasının gördügü ve karsılığını aldığı yeteneğin büyüklüğünü gösteriyor.benetton-ford daki şampiyonluk yıllarını anlatmıyorum bile ayrı hikaye, schumi söyleydi böyleydi demek ona verilen tüm ünvanları açıklama gayreti,gerçeğin dışına çıkmak olur. İnsanların hayallerini elde etmiş bir pilot dan bahsediyorsak böyle bir kariyer, sözün bittigi yerdir.bizse sözün başlangıcındayız.tek bir yarış kazanmanın bile zorlugu mücadelesi ve keyfini gördükden sonra bu tabloda konusmak yersiz.Objektif olmak dan uzak verip veristirmek hep bir seyleri ispat etme çabası kime ne kazandırır. kaldıki sezon başından beri bir seyi sürekli kacırıyoruz schumi eski schumi değil 25 yaşındaki halini kimseyle kıyaslamam zaten o da yapıcağını yaptı ama su an o açlık ve zindelik mümkün değil.insan beyni hep ister ama fizik müsade ettigi oranda olur hersey, felçliykende düsünebilirsiniz ama yapamazsınız yaş da fizigi eskiten yıpratan bir kavramdır. 20 yaş ile 42 yaşı fiziksel açıdan mukayese edemezsiniz bu siyaha beyaz demek gibi birsey olur. bu yaşda böylesine yüksek efor sarfı isteyen teknik bir motor sporunda başarıya aç genç yeteneklerle rekabet etmek herseyi elde etmis bir pilot doymuslugunda bu yaşda oldukça zor.benim kişisel kanaatim f1 deki her pilot emekçi ve oraya gelmek için farklı olmanız gerekiyor bu yüzden hepsine saygı duyuyorum schumi ise bu arenada ne yapar ben bunun heyecanını taşıyorum açıkçası başarılı olmasada farketmez zaten tüm rekorlar onda yapabileceği herseyi yaptı dünyadaki yeri belli ama ya digerleri öylemi onların yapması gereken çok sey var. arac arac diyorlar sevgili üstadlar bu sene en iyi arac redbul du ama son yarıs nerdeyse bir mucize oldu vettel aldı şampiyonlugu alonso mutlak favoriydi oysaki, ferrari redbuldan daha zayıfdı sezon boyunca, ama ne tek başına arac nede tek başına pilotdur basarıyı getiren. önemli olan pilot araç kombinasyonunu saglayabilmek ikisinde biter mesele.

  15. schumi takım arkadası;pique, mansel,prost,senna gibi yakın zamandada büyük pilotlardan hakkinen,alonso,raikkonen gibi çok değerli pilotlarla yarıştı.rakibiniz kimi zaman takım arkadasınız kimi zaman rakip takımın pilotudur bu farketmez sonucta herzaman rakibiniz vardır saydıgım isimler gibi en iyiler herzaman sizin rakibinizdir.böyle yeteneklerin icinde elde edilen başarı gerçek başarıdır.hakkinenli mercedes ferrariyle eşdeğer bir rekabet icindeydiler ne eksikleri vardı.1997 yılında ferrariyle schumi şampiyonluk mücadelesi veriyordu rakibi villeneuve schumi villeneuve e arkadan bilerek kasti çarptı ve sezonu 0 puanla kapattı neden biliyormusunuz çünkü bütün puanları silindi söylenecek bir çok sey var tabiki! herneyse sizce o tarihe kadar ferraride şampiyonluk da yok böyle bir pilotun arkasında ferrari niye durdu? böyle bir durumda su an hangi pilotun arkasında durur bir takım bu bile ondaki yeteneği f1 dünyasının gördügü ve karsılığını aldığı yeteneğin büyüklüğünü gösteriyor.benetton-ford daki şampiyonluk yıllarını anlatmıyorum bile ayrı hikaye, schumi söyleydi böyleydi demek ona verilen tüm ünvanları açıklama gayreti,gerçeğin dışına çıkmak olur. İnsanların hayallerini elde etmiş bir pilot dan bahsediyorsak böyle bir kariyer, sözün bittigi yerdir.bizse sözün başlangıcındayız.tek bir yarış kazanmanın bile zorlugu mücadelesi ve keyfini gördükden sonra bu tabloda konusmak yersiz.Objektif olmak dan uzak verip veristirmek hep bir seyleri ispat etme çabası kime ne kazandırır. kaldıki sezon başından beri bir seyi sürekli kacırıyoruz schumi eski schumi değil 25 yaşındaki halini kimseyle kıyaslamam zaten o da yapıcağını yaptı ama su an o açlık ve zindelik mümkün değil.insan beyni hep ister ama fizik müsade ettigi oranda olur hersey, felçliykende düsünebilirsiniz ama yapamazsınız yaş da fizigi eskiten yıpratan bir kavramdır. 20 yaş ile 42 yaşı fiziksel açıdan mukayese edemezsiniz bu siyaha beyaz demek gibi birsey olur. bu yaşda böylesine yüksek efor sarfı isteyen teknik bir motor sporunda başarıya aç genç yeteneklerle rekabet etmek herseyi elde etmis bir pilot doymuslugunda bu yaşda oldukça zor.benim kişisel kanaatim f1 deki her pilot emekçi ve oraya gelmek için farklı olmanız gerekiyor bu yüzden hepsine saygı duyuyorum schumi ise bu arenada ne yapar ben bunun heyecanını taşıyorum açıkçası başarılı olmasada farketmez zaten tüm rekorlar onda yapabileceği herseyi yaptı dünyadaki yeri belli ama ya digerleri öylemi onların yapması gereken çok sey var. arac arac diyorlar sevgili üstadlar bu sene en iyi arac redbul du ama son yarıs nerdeyse bir mucize oldu vettel aldı şampiyonlugu alonso mutlak favoriydi oysaki, ferrari redbuldan daha zayıfdı sezon boyunca, ama ne tek başına arac nede tek başına pilotdur basarıyı getiren. önemli olan pilot araç kombinasyonunu saglayabilmek ikisinde biter mesele.

  16. schumi takım arkadası;pique, mansel,prost,senna gibi yakın zamandada büyük pilotlardan hakkinen,alonso,raikkonen gibi çok değerli pilotlarla yarıştı.rakibiniz kimi zaman takım arkadasınız kimi zaman rakip takımın pilotudur bu farketmez sonucta herzaman rakibiniz vardır saydıgım isimler gibi en iyiler herzaman sizin rakibinizdir.böyle yeteneklerin icinde elde edilen başarı gerçek başarıdır.hakkinenli mercedes ferrariyle eşdeğer bir rekabet icindeydiler ne eksikleri vardı.1997 yılında ferrariyle schumi şampiyonluk mücadelesi veriyordu rakibi villeneuve schumi villeneuve e arkadan bilerek kasti çarptı ve sezonu 0 puanla kapattı neden biliyormusunuz çünkü bütün puanları silindi söylenecek bir çok sey var tabiki! herneyse sizce o tarihe kadar ferraride şampiyonluk da yok böyle bir pilotun arkasında ferrari niye durdu? böyle bir durumda su an hangi pilotun arkasında durur bir takım bu bile ondaki yeteneği f1 dünyasının gördügü ve karsılığını aldığı yeteneğin büyüklüğünü gösteriyor.benetton-ford daki şampiyonluk yıllarını anlatmıyorum bile ayrı hikaye, schumi söyleydi böyleydi demek ona verilen tüm ünvanları açıklama gayreti,gerçeğin dışına çıkmak olur. İnsanların hayallerini elde etmiş bir pilot dan bahsediyorsak böyle bir kariyer, sözün bittigi yerdir.bizse sözün başlangıcındayız.tek bir yarış kazanmanın bile zorlugu mücadelesi ve keyfini gördükden sonra bu tabloda konusmak yersiz.Objektif olmak dan uzak verip veristirmek hep bir seyleri ispat etme çabası kime ne kazandırır. kaldıki sezon başından beri bir seyi sürekli kacırıyoruz schumi eski schumi değil 25 yaşındaki halini kimseyle kıyaslamam zaten o da yapıcağını yaptı ama su an o açlık ve zindelik mümkün değil.insan beyni hep ister ama fizik müsade ettigi oranda olur hersey, felçliykende düsünebilirsiniz ama yapamazsınız yaş da fizigi eskiten yıpratan bir kavramdır. 20 yaş ile 42 yaşı fiziksel açıdan mukayese edemezsiniz bu siyaha beyaz demek gibi birsey olur. bu yaşda böylesine yüksek efor sarfı isteyen teknik bir motor sporunda başarıya aç genç yeteneklerle rekabet etmek herseyi elde etmis bir pilot doymuslugunda bu yaşda oldukça zor.benim kişisel kanaatim f1 deki her pilot emekçi ve oraya gelmek için farklı olmanız gerekiyor bu yüzden hepsine saygı duyuyorum schumi ise bu arenada ne yapar ben bunun heyecanını taşıyorum açıkçası başarılı olmasada farketmez zaten tüm rekorlar onda yapabileceği herseyi yaptı dünyadaki yeri belli ama ya digerleri öylemi onların yapması gereken çok sey var. arac arac diyorlar sevgili üstadlar bu sene en iyi arac redbul du ama son yarıs nerdeyse bir mucize oldu vettel aldı şampiyonlugu alonso mutlak favoriydi oysaki, ferrari redbuldan daha zayıfdı sezon boyunca, ama ne tek başına arac nede tek başına pilotdur basarıyı getiren. önemli olan pilot araç kombinasyonunu saglayabilmek ikisinde biter mesele.

  17. schumi takım arkadası;pique, mansel,prost,senna gibi yakın zamandada büyük pilotlardan hakkinen,alonso,raikkonen gibi çok değerli pilotlarla yarıştı.rakibiniz kimi zaman takım arkadasınız kimi zaman rakip takımın pilotudur bu farketmez sonucta herzaman rakibiniz vardır saydıgım isimler gibi en iyiler herzaman sizin rakibinizdir.böyle yeteneklerin icinde elde edilen başarı gerçek başarıdır.hakkinenli mercedes ferrariyle eşdeğer bir rekabet icindeydiler ne eksikleri vardı.1997 yılında ferrariyle schumi şampiyonluk mücadelesi veriyordu rakibi villeneuve schumi villeneuve e arkadan bilerek kasti çarptı ve sezonu 0 puanla kapattı neden biliyormusunuz çünkü bütün puanları silindi söylenecek bir çok sey var tabiki! herneyse sizce o tarihe kadar ferraride şampiyonluk da yok böyle bir pilotun arkasında ferrari niye durdu? böyle bir durumda su an hangi pilotun arkasında durur bir takım bu bile ondaki yeteneği f1 dünyasının gördügü ve karsılığını aldığı yeteneğin büyüklüğünü gösteriyor.benetton-ford daki şampiyonluk yıllarını anlatmıyorum bile ayrı hikaye, schumi söyleydi böyleydi demek ona verilen tüm ünvanları açıklama gayreti,gerçeğin dışına çıkmak olur. İnsanların hayallerini elde etmiş bir pilot dan bahsediyorsak böyle bir kariyer, sözün bittigi yerdir.bizse sözün başlangıcındayız.tek bir yarış kazanmanın bile zorlugu mücadelesi ve keyfini gördükden sonra bu tabloda konusmak yersiz.Objektif olmak dan uzak verip veristirmek hep bir seyleri ispat etme çabası kime ne kazandırır. kaldıki sezon başından beri bir seyi sürekli kacırıyoruz schumi eski schumi değil 25 yaşındaki halini kimseyle kıyaslamam zaten o da yapıcağını yaptı ama su an o açlık ve zindelik mümkün değil.insan beyni hep ister ama fizik müsade ettigi oranda olur hersey, felçliykende düsünebilirsiniz ama yapamazsınız yaş da fizigi eskiten yıpratan bir kavramdır. 20 yaş ile 42 yaşı fiziksel açıdan mukayese edemezsiniz bu siyaha beyaz demek gibi birsey olur. bu yaşda böylesine yüksek efor sarfı isteyen teknik bir motor sporunda başarıya aç genç yeteneklerle rekabet etmek herseyi elde etmis bir pilot doymuslugunda bu yaşda oldukça zor.benim kişisel kanaatim f1 deki her pilot emekçi ve oraya gelmek için farklı olmanız gerekiyor bu yüzden hepsine saygı duyuyorum schumi ise bu arenada ne yapar ben bunun heyecanını taşıyorum açıkçası başarılı olmasada farketmez zaten tüm rekorlar onda yapabileceği herseyi yaptı dünyadaki yeri belli ama ya digerleri öylemi onların yapması gereken çok sey var. arac arac diyorlar sevgili üstadlar bu sene en iyi arac redbul du ama son yarıs nerdeyse bir mucize oldu vettel aldı şampiyonlugu alonso mutlak favoriydi oysaki, ferrari redbuldan daha zayıfdı sezon boyunca, ama ne tek başına arac nede tek başına pilotdur basarıyı getiren. önemli olan pilot araç kombinasyonunu saglayabilmek ikisinde biter mesele.

  18. Gel bakalım ikisine, çok saçma kıyaslamak ama yazacagım artık.

    Rosberg; Formula 1'de 5. sezonunu tamamladı elinde koca bir ''0'' var.

    SCHUMACHER: Formula 1'de 4. sezonunun sonunda ''Tarihin en genç çifte dünya şampiyonu'' olmuştur.

    Rosberg iyi bir pilot, ama bir Hamilton bir Alonso bir Raikkonen kadar degil. Heleki Schumacher ile aynı cümleye bile alınmaz. Bazı pilotlar vardır ellerindeki en iyi degildir ama onlar en iyiyi çıkartmayı başarırlar. Örnek bu sene F10 ile şampiyonluga oynayan Alonso. Örnek çogaltılabilir. Nico'ya şampiyonluk için gerekn RB6 olurdu, F10 performansında bir araç ile bunu başaramazdı. O ışığı yansıtacak performanslarını göremedik şu yıla kadar. Bizi şaşırttıgı olmadı. Şimdi diyeceksiniz eline iyi araç geçmedi, unutmayın, İyi bir pilot, iyi bir araca mutlaka oturur.

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/18163-moss-schumacher-e-karsi-yarisacak-olsam-endiselenmezdim.html#ixzz17Sila4tG

  19. Gel bakalım ikisine, çok saçma kıyaslamak ama yazacagım artık.

    Rosberg; Formula 1'de 5. sezonunu tamamladı elinde koca bir ''0'' var.

    SCHUMACHER: Formula 1'de 4. sezonunun sonunda ''Tarihin en genç çifte dünya şampiyonu'' olmuştur.

    Rosberg iyi bir pilot, ama bir Hamilton bir Alonso bir Raikkonen kadar degil. Heleki Schumacher ile aynı cümleye bile alınmaz. Bazı pilotlar vardır ellerindeki en iyi degildir ama onlar en iyiyi çıkartmayı başarırlar. Örnek bu sene F10 ile şampiyonluga oynayan Alonso. Örnek çogaltılabilir. Nico'ya şampiyonluk için gerekn RB6 olurdu, F10 performansında bir araç ile bunu başaramazdı. O ışığı yansıtacak performanslarını göremedik şu yıla kadar. Bizi şaşırttıgı olmadı. Şimdi diyeceksiniz eline iyi araç geçmedi, unutmayın, İyi bir pilot, iyi bir araca mutlaka oturur.

  20. Çok şık bir yorum.

  21. yazılanları okudum ve bir dostun verdiği linkten monaco 2006 yı tekrar hatırladım.sanırım o yarışta 21.sıradan başlayıp 4. olmuştu.ve bir kaç tur daha olsa 1. bile olurdu.evet üzerine yazılan söylenen adam bu işte.monaco 2006 gibi ferrariyi en bitik olduğu zamanda en arkalardan gelip üstüste takımlar şampiyonu yapan adam.nico rosberg ne yapmış sorarım?hangi takımı alıp zirveye taşımış.bu tip pilotlar takımı düşünmez.düşünse sanırım williams taydı orayı bırakıp gelmez uğraşır.işte michelin farkı budur.ister yanında baricello olsun ister ralf olsun ister massa olsun.önemli olan takım.takım için bu kadar çalışıyorsa her şeyi hak ediyor bence.2011 13 mart sabırsızlıkla bekliyorum.ben michell la f1 sevdim.3 sene sonra beni ekranda f1 izleten adam bua adamdır.3 sene içinde de kimi raikonen dir iksine de saygı duyuyorum.go michell

  22. thrillercd thrillercd
    saygılar & hürmetler

  23. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    "Sir Stirling Moss" Bu adam şaşırmış olsa gerek adamı resmen kirletmiş Schumacher gibi bir cok yetenekli pilotlar vardı takım arkadası konusuna gelicne schumi hic bir zaman 1 ci pilot konumuna gelmek istemedi onu ferrari zirvede kalması sağladı Moss Sen schumacherin başarıları kaldıramıyorsun bari susda schumacher karşı biraz saygın olsun o kaar gereksiz bir konusma yapmiski sanki kendisi cok iyi bir iş cıkarmış senin gibiler zaten sadece moral bozar başka bir şey değil adam 3 sene aranın ardından geldi rosberg ise kac senedir yarisiyor bu 4 cu senesi ve aradaki farka bak oyle konus maloz herif.

  24. Tek diyebileceğim Rosbergin çaylak Kamui Kobayashi kadar iyi bir pilot olmadığıdır.İster kabul edin ister etmeyin.Rosbergte kabiliyet yok gridin yarısında olmadığı gibi.Bu çocuk parlayabilecek kaportaya sahip değil.Saygılarımla.

  25. yahu at gözlügünü çıkarıpta yorum yapsannız nasıl olur bi deneyın komıklıkmı yapıyorsunuz…
    herkesin kendine göre bir görüşü var ,ama bunlar bence tamamen saçmalık.
    Bence hiç kimsenin 7 dünya şampiyonlugu kazanmış,hayatının yarısını kondisyon
    çalışarak geçirmiş, kişisel çıkarlarını ve ailesini bir kenara koyarak %120 işine ve
    kazanmaya adamış birisini eleştirmeye hiç kimsenin hakkı yok.
    Şimdi hayatının bir b…aşka evresinde geri döndü ve yine sevdigii işi yapıyor.
    Herkes bir anda bunu yapamayacagını söylemeye başladı .Hiç kimsenin ona yapabileeceginin yada yapamayacagını söyleme hakkı yok.İstedigi tek şey hayattan keyif almak ve bu keyfi en çok da formula 1 otomobilinin içindeyken alıyor.Bazıları ona
    formula 1 otomobili ve bir şans vermekten mutlu olduguna göre , ortada sorun yok.
    GERHARD BERGER

  26. 🙂
    bir yandan da adamlara hak veriyorum.
    neredeyse almadığı tek ünvan kaldı. o da "sir" ünvanı.
    dua etsinler adam ingiliz değil de ellerinde Schumi de olmayan bir ünvan mevcut.

  27. 🙂
    bir yandan da adamlara hak veriyorum.
    neredeyse almadığı tek ünvan kaldı. o da "sir" ünvanı.
    dua etsinler adam ingiliz değil de ellerinde Schumi de olmayan bir ünvan mevcut.

  28. @Turbo (spa2000) , alzeimer olduğunu sanmıyorum :))

  29. F1 'e 10 yıl aktif hizmet vermiş.24 podyum,16 pole ve 19 fastest lapı 16 zaferle süslemiş.Ayrıca dünyanın gelmiş geçmiş ve tüm zamanların en iyi F1 pilotları listesinde 8.sırada yer almaktadır.Mercedesin SLR 300 modeli baz alınarak tasarlanan bir modele de bu adamın adı verilmiştir.Ayrıca Sir'in bir ingiliz olduğunu belirteyim.Ne de olsa bu sitede ingiliz hayranı arkadaşımız çok fazla.

  30. hazımsızlık mı peh kim hazımsız acaba.her konu açılışında klasik cevaplar.7 kez dünya şampiyonu efsane aslan schumi kaplan schumi tamam kardeşim anladık.birazda başka cevaplar verin.
    sorduğum soruya cevap verecek kimse yokmu bu adam niye kendisi gibi bir pilotu kendi takınına istemedi yada başka takıma gitmedi.niye çünkü adam otoriterdide mücadele etmeden laylay lom kazanmakmı istiyordu ben bu sonucu çıkarırım.senna ve prost nasıl takım arkadaşı oldular.çünkü onlar artık başarılacak herşeyi başarmışlardı zor olanı kendisi gibi mükemmel bir pilotu mağlup etmek istediler ve bu nedenlede cesurdular.bu nedenle kahraman oldular.schumi ne yaptı tüm takım arkadaşları b sınıftı a sınıf bir takım arkadaşına tahammülümü yoktu acaba.yada bu adam ortaçağdaki despotlar gibi kendisinden başka otoriteyi istemiyormuydu ?

  31. Tabi siz alismissiniz tek basiniza yarismaya, oyle ya Schumi varken ayni takimda ki diger pilot 2.pilot rolunu ustlenir 🙂 aslinda biz kuculmedik, sizin durdugunuz yer fazla yuksek, ondan oyle geliyor size 🙂 yalniz o yukseklik dedigim gibi size fazla geldi, basladi mide bulantilari..

  32. rosbergle schumacher arasında bir müsabaka oldugunuda ilk kez duyuyorum tarih rosber schumacheri yendi diye rosberge madalyamı takılıyor ? ne kadar küçüldünüz bu kadar ya ürikasit yarışına çevirdiniz bu hazımsızlık nedir neyin peşindesiniz onu açık konuşunda bizde ona göre karar verelim

  33. rosberg kim mi malezya 2006-bahreyn 2006 çaylak yılı lider gidiyor ama williamsın motoru patlıyor aynı şekilde takım arkadaşı webberinde motoru patlıyor.fastest lap yapıyor.evet singapur 2008 rahat kazanabileceği yarış pit çıkışı çizgi ihlali nedeniyle kaçan galibiyet.bunlar benim ilk aklıma gelenler.2010 haricinde zaten rekabetçi bir arabaya sahip olamamış bir pilot.yıl 2010 ve işte nico rosberg adeta bana rekebetçi araç verin size kim olduğumu göstereyim diyor.katalunya hariç tüm yarışları mükemmel hatasız sürüyor srılamalar dahil.tarihinde takım arkadaşlarına geçilmemiş bir pilotu adeta mağlup değil nakavt ediyor.işte o pilot benim adamım.gelelim kişiliğine kimseyle sataşmıyor.kimseyle kavgalı değil.yeri geldiğinde konuşuyor.nadiren konuşuyor.gerektiğinde konuşuyor.takım arkadaşlarına karşı son derece saygılı bir pilot.işte o pilot benim adamım.

  34. stirling moss (1929)

    hangi yılda olduğumuzu sorsunlar doğru cevap verebilirse yorumunu tekrar okurum.

  35. Rosberg kim mi? 2010 sezonunda 7 sampiyonlugu olan Efsane Schumi`yi maglup etmis adam 🙂 Hayir Rosberg`den fazla haz etmem ama sayenizde Rosberg`ci olup cikacam 🙂

  36. sn doç dr.kalpazan schumiyi bir kenara bıraktık.ama bu kadar otorite çıkıpda rosberg hakkında methiyeler diziyorsa adamların bir bildikleri var demekki adamlarda futbol terimiyle antrenör zekası var bir pilotun ne kadar yetenekli olduğunu anlayabiliyorlar izlediklerinden anlıyorlar.illaki yarış kazanmasımı gerek.yani kalkıpta kamuiye yada kubicaya yarış kazanamdı diye sen kimsinmi diyelim.sen pilotmusun diyelim bu mudur.

  37. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Hala rosberg ile schumacheri kıyaslayanlar var.rosberg kim aklınızda kalan kaç yarışı var.belki singapur 2008

  38. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Kafa karışdırıcı iğrenc laflar söyleyebilirsin.ama birdse şu videoyu izle

    http://www.myvideo.de/watch/3998720/Michael_Schumacher_F1_GP_Monaco_2006

    Sataşmak için söylemiyorum ama şu an f1 takım patronları içinde en iyi pilot seçilen alonsonun monacoda en son virgini(yanıla bilirim) geçtiğini görmüştüm

  39. ben schumi gibi bir pilot olsaydım.şunu düşünür ve yapardım.defalarca şampiyon olmuşum ama bir kez bile olsa kendim gibi bir takım arkadaşıma sahip olmak isterdim.herşeyi başarmışım rekorlar kırmışım.artık başka şeyler başarmak isterim.kendim gibi bir takım arkadaşıyla yarışmak için yarıştığım takıma ültimatom veririm çünkü ben schumiyim efsaneyim isteklerim adeta emirdir.yahutta kendim gibi bir pilotun takımına geçerim misal mclarende hakkinen le takım arkadaşı olmak gibi.yada 2000 lerin ortalarında mclarene geçmek gibi.ha bu konuda schumiyi eleştirebilirmiyiz kati suretle eleştiremeyiz ama schuminin bunu yapmasını isterdim.

  40. schumacher çok uzun bir süre yarıştı değişik takımlarla şampiyon oldu , inişli çıkışlı dönemleride oldu , ancak bir pilot 7 kez şampiyon olmuşsa bunu tesadüfe veya rakip takım arkadaşı olmamasına bağlamak pek mantıklı gelmiyor. ferrari 2000-2004 arası gerçektende rakipsiz sayılırdı sadece 2003 te açık ara iyi sayılmazdı o senede şansı daha fazla olan schumiydi , kimide büyük sorunlar yaşado montoyada ralf ile mücadele etmek zorunda kaldı ancak schumi yine kazanmayı bildi o sene… sonuç olarak yapılan yorum schuminin 2010 performansına göre yapılmıştır okadar…

  41. stirling moss dedeye soruyorum roberg kimdir ? bugüne kadar ne başarısı var ? kaç yarış kazanmış ? kaç tur 1nci gitmiş ? vs… eşdeğer sürücü arkadaşı olmamış diyorsun schuminin 41 yaşındaki halimi rosbergle eş değer ha bunu kastediyorsan bilemem ama artık böyle saçma yakıştırmalar yorumlar yapma be dede ya belki sırf zevk için yarışıyor sanene yada sizene schumacherin kariyerini tartışmak size düşmüyor madem bu kadar seviyosunuz 7 şampiyonlugu lekeliyor diyosunuz adama destek olunda bizde iyi niyetinizi anlayalım böyle sığ böyle köhne yorumlardan artık sıkıldık

  42. söz çok iyi takım arkadaşlarından açılmışken bu konuda çok iyi takım arkadaşına yada arkadaşlarına sahip olmuş en iyi pilotda kimi dir.en başta montoya.hiedfeld-coluthard-massanın olgun zamanı bu pilotlarda iyi pilotlardı.
    hamiltonda alonso gibi çok iyi bir takım arkadaşına sahip oldu.button da iyi bir pilot ve sonrasıda olacak zira button gitse bile mclaren takımını yerine hamilton yada en az button kadar iyi bir pilot alacaktır.bu açıdan mclaren takımının pilot politikasını takdir ediyorum.örneğin ferrari de büyük bir takım ama mclaren gibi bir pilot politikası gütmediğinden mclaren kadar takdir etmem

  43. İyi bir lider olduğu için.Adam tek başına takım zaten.Başarı kesinken niye riske atsınlar ki?.Hem bu adam yanlış bilmiyosam Piqueti benettondayken mağlup etmişti.

  44. Yanında çok iyi takım arkadaşı varken ne kadar iyi olduğunu asla görmedik.bu kısmına katılırım.ve sorarım yıllarca yarıştı ama neden hiç bir zaman çok yetenekli bir takım arkadaşı olmadı !!!

  45. Gene aynı durum,Schumacher'den ağızlarının paylarını vermesini istiyorlar…

    Schumacher bunu kırmayacaktır 😀

  46. "Sir Stirling Moss'a göre Michael Schumacher artık eskü büyüsünü kaybetti."

    Burdan başka anlamlarda çıkar aslında. Ama Sir ün demek istediği sadece hız galiba.

  47. schumacher61 avatarı

    81 yaşındasın utan yaauu utan…. milletin işi gücü schumiyi eleştirmek.ayıp!!!

  48. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    gecen sene kimi ile yarırsasydı massanın kazasıyla kimiyede gecemezdi ferrariyle. cunku o kadar kötü bi ferrari kullanmadı hıc schumi hep kullandıgı araba pistin en hızlısıydı

  49. Schumi`ye bende saygi duyarim, insan olarak bir cok pilottan daha cok severim, ama Moss bazi noktalarda hakli olabilir, cunku genel olarak Schumi`nin takim arkadaslari pek rekabetci tipler degildi, yani bir referans noktasi gosteremiyoruz, Rosberg referans noktasimi? bence degil cunku Rosberg`i kiyaslayabilecegimiz iyi bir takim arkadasi olmadi. Ama Schumi`nin dedigi gibi takim arkadasiniz en yakin referans noktanizdir. Ben kesinlikle vucudu yaslandi, refleksleri zayifladi, zinde degil yorumlarina katilmiyorum, bu etkenler Schumi yi 1000 de 1 etkiler. 2010 yili icin Schumi yi elestirebiliriz ama daragacina sallandiramayiz, ama 2011 Schumi hakkinda karar yili olacak, Gercekten 7 sampiyonlugu super yetenekleriyle mi kazandi yoksa Ferrari araclari uzak ara herkesten hizlimiydi..

  50. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Stirling Moss ve gibilerini artık görmezlikten geliyorum.
    benim için en önemli ve iple çektiğim husus yeni araçtır
    bu yeni araç Schumi'nin tam istediği gibi bir araç olacaktır
    yeni sezonda takım arkadaşını geride bırakıp şampiyonluğa oynayacağına inanarak bu şov niteliğindeki şöleni dört gözle beklemeye koyuldum.

  51. Valla bi Alonsocu olarak bu sözleri garipsedim.Sanane ihtiyar onun şampiyonluklarından.Anasını satim adam kötü ya herkes sallıyor.Eskiden kaçacak delik arıyorlardı.Schumiyi çok sevmem ama saygı duyarım.Ona en çok saygıyı Alonso da duyuyor.Bi tek o atıp tutmuyor.Çünkü Schumi gerçek bir şampiyon.

  52. thrillercd emin ol schumi tempolu bir başlangıç yapabilecek bi araca sahip olursa bunların hepsi çark edecek.hep yaptıkları şey zira bu. hepsi evet schumacher gerçek hızına kavuştu, zoru başardı, ondanda bu beklenir gibi ikiyüzlü açıklamalar yapacak.atıp tutanların hepsi utanmadan çark edecek.

  53. Şampiyon olmayan en iyi sürücüden tekrardan inciler. Merak ettim Schumacher'den başka bir pilotla neden uğraşmıyor. Onu bunu bilmem de Schumacher sezona iyi başlarsa ki,elbette imkansız değil, bu elemanların yüzünü görmek isterim.

  54. Ferrari'deki en önemli katkısı, takımı tekrar zirveye taşımaktı."

    dimi ne kadar da önemsiz bi katkı:))) adam kullandığı cümlenin büyüklüğünden bile habersiz:))

  55. hadi diğerlerini anladımda sen bu yaştan sonra schumi ye laf atıp gündeme gelerek ne kazanacaksın???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir