Lotus Renault F1 İsmi Resmen Geri Döndü

yazar:

kategori:

Ekim ayında Renault’un F1 stratejisinin değiştiği ve hisselerini ortağı Genii’ye satıp sporda sadece motor tedarikçisi olarak yer almayı düşündüğü haber edilmişti.

Bu hamle, Genii’nin hisseleri Lotus Grubu’na satmasının yolunu açtı ve takımın ismi değişti, renginde de oynama yapıldı.

Lotus Grubu ile isim sponsorluğu anlaşması, 2017 sonuna kadar geçerli olacak ve Renault, takıma birkaç sene motor sağlayacak.

Renault F1 Takımı Başkanı Gerard Lopez: “2011’de Lotus Renault GP olarak yarışacağımız haberini artık kamuoyuna duyurabildiğimiz için memnunuz”

“Lotus Grubu ile birlikte takım olarak yeni bir döneme başlamak oldukça heyecan verici. Önümüzdeki senelerde de Renault ile güçlü bir ilişki kurmaya devam edeceğiz. Çok parlak bir gelecek için hem büyük sponsorluk hem de yeni yatırımlar çekmek, Enstone’deki takımın bu seneki mükemmel çalışmaları sayesinde oldu.”

Bu açıklama, gelecek sene Team Lotus olarak yarışmayı hedefleyen Tony Fernandes’in planlarını sekteye uğratacak gibi.

Ekleme:

Lotus Renault GP; (Proton’un sahibi olduğu) Lotus Grubu  ve Genii ortaklığıdır, Renault’un hissesi kalmamıştır; çünkü Renault, kalan hisselerini Genii’ye satmış, Genii’de bunların bir kısmını Lotus Gruba satmıştır. Renault motorları kullanılacaktır.

Lotus Takımı ise, Tony Fernandes’in liderliğinde 2010’da F1’e giriş yapan Malezyalı bir girişimdir. Gelecek sene Renault motoru kullanacaklar ama isim konusunda diğer (gerçek Lotus) takımla aralarında anlaşmazlık çıkabilir. Beklenti, Fernandes’in Lotus’unun gelecek sene 1Malezya Racing; asıl Lotus’un içinde bulunduğu takımın da bugün tanıtıldığı üzere Lotus Renault GP olarak yarışması yönünde.


Yorumlar

“Lotus Renault F1 İsmi Resmen Geri Döndü” için 64 yanıt

  1. isihxcueqwgfzuywzhcr, fyjhbilwvi

  2. hi, new to the site, thanks.

  3. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    iki takımın siyah üzerine altın rengi işlemesi mükemmel duruyo koltuğuna Anakin Skywalker oturmalı 🙂 özellikle bu tam bi Jedi aracı olmuş 🙂

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Tamam renkler hoş da o TOTAL reklamı öyle kalacaksa malesef berbat.. Uymamış…

  5. alonso ferrari avatarı
    alonso ferrari

    görünüş olarak kazanır ama görünüşe bakmamalıyız

  6. http://www.jamesallenonf1.com/wp-content/uploads/Picture-822.png

    bu da sanırım Team Lotusun planladığı tasarımmış 🙂 yazık oldu adamlara

  7. Gelecek seneki araçta R31 olmayacak muhtemelen. Artık Renault ta F1 den çekildiğine göre gittikçe heyecanını kaybediyor diyebiliriz,umarım büyük üreticiler tekrar dönerler.

  8. bu sene yarışanın adını değiştirmezlerse Team Lotus olacak

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    tamam şimdi anladım
    TRF1 sitesine yeni gelen haberler ışığında,
    2 Lotus olacak Lotus F1 Team ve Lotus Renault GP
    pilotları aynı olacak
    Lotus F1 Team : Trulli ve Kovaleinen
    Lotus Renault GP :Kubica ve Petrov (büyük ihitmalle)

  10. renaulta isim sponsoru olana kadar o parayla gerçek lotusa yatırım yapsalar daha iyiydi.ayrıca gerçek lotusun renkleri de sarı yeşil olarak kalmalı.orjinali neyse o olmalı.efsanevi lotusu efsanevi renkleriyle izlemek isteriz diye düşünüyorum

  11. şimdi ben LOTUS hayranı olsam nasıl olacak?

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    benimde kafam karışık iken buradaki yorumlardan anladığım kadarıyla…
    Renault F1 Team ile Team Lotus birleşti
    ortaya Lotus Renault takımı çıktı (yanılıyormuyum)
    peki pilotlar ne olacak?
    Kubica,Petrov,Trulli ve Kovaleinen bu pilotlar ne olacak?

  13. Abi çok teşekkür ederim Resim harika şuan yurdun internet kafesinden yazıyorum eve gidince hemen masaüstü yapacağım ne diyeyim kader böyleymiş böyle olmaya bilirdi ama bazıları gibi komple çekip gitmedik bir motorumuz ve 2011 de bizim hazırladığımız kersimiz ve Motorumuz olacak bu takımla başladım bu takımla biterim oradaki enstonyadaki insanlar aynı insanlar fark etmez iyi geceler herkese

  14. Oyumu 2010'da yarışan Lotus lehine kullandım. Bu arada Mike Gascoyne da twitter'dan "Takımın rengini ne olarak görmek istersiniz?" diye sormuş ve %77 "yeşil – sarı renk kalsın" denmiş.

  15. Renault takımıda gitti F1 den geçmiş olsun…Force İndia,Virgin,HRT,Torro Rosso,iki tane Lotus takımlara bak F1 ne hale geldi,gidenler,Honda,Toyota,BMW,Renault…çok yazık F1 i bu hale getiren FIA özellikle Mosley koca bir kutu kına alıp yaksınlar malum yerlerine..

  16. hamdi toprak avatarı

    ben bunden sonra lotus ve vettel i destekliyorum.hamilton olmadı bundan sonra sonuna kadar vettel ve takım olarakta lotus.lotusun tarihi zaten muhteşem.ben lotusla büyüdüm.umarım vettel 2012 de lotusa gelir.lotus diyorum ve 2011 i bekliyorum.

  17. Sadece bizim değil herkeslerin kafası karışmış. F1 fanatic.co.uk sitesinde oylama bile yapılıyor hangisi gerçek Lotus diye

    http://www.f1fanatic.co.uk/2010/12/08/who-are-the-real-lotus-in-f1-poll/

    vaybe bu iş çok eğlenceli olmaya başladı

  18. onu bunu bilmem ama siyah üstüne altın rengi çok manyak olmuş 🙂

  19. Bu arada Lotus'tan Dany Bahar 2010'un Lotus takımının Team Lotus adını kullanması hakkında "Karşı çıkmayız. 4 araba 2 arabadan iyidir." demiş. 😀 Ayrıca Petrov'un da takımda (Renault) kalmasını istiyormuş.

  20. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    biraz sanki starwars havası var 🙂

  21. artık renault da yok f1'de. resmen renault'un varlığı ortadan kalktı bugün. bir üretici firmanın daha çekilmiş olmasına üzüldüm. toyota, BMW, honda ve şimdi de renault. allah sonumuzu hayır etsin.

    yeni aracın görüntüsü ise gerçekten güzel. ve ben başarılı olacağını düşünüyorum. başarılı olmasını da isterim.

  22. Kadir YILMAZ avatarı

    saolasın, işte tam kastettiğim bu, istedikleri hakkı satın alsınlar efsane olan lotus ile isim ve şirket hisseleri hariç hiç bir bağları olduğunu düşünmüyorum, büyük deniz…

  23. Batuhan Karalar avatarı
    Batuhan Karalar

    Proton'un böyle bir hamle yapması tüm Formulacıları şaşırttı.Ama bence Proton'un işi bu kadar ileri götürmemesi daha iyi olurdu.Çünkü evet Formula'da efsane bir Lotus vardı bu Lotus'u Fernandes ve Proton anlaşıp yeniden köklerine döndürebilirlerdi ve de gayet başarılı bir takım ortaya çıkardı kanaatimce.Kısacası hem RenaultF1'e hem de Lotus Racing'e yazık oldu Lotus'a Proton'un ve Fernandes'in ihtiraslarıyla…

  24. Buna İngiliz taraftarları karar verecek. Acaba hangisini daha fazla benimseyecekler…

  25. teşekkürler Abdullah çelik açıklamaların için…

  26. Beni doğru çıkardığın için saolasın.

  27. şimdi hangisi gerçek lotus hangisi değil. birşey anladıysam arap olayım.

  28. Beni doğru çıkardığın için saolasın.

  29. Bununla beraber Renault F1 Den çekilmiştir.Renault Sadece motor tedarikçisi olarak f1 de kalacak.

  30. Yusuf  Hitay avatarı

    gerçek lotus ingiliz idi. ancak proton un bağlı olduğu şirkete satıldı, yani şu an malezyalıların kontrolünde tüm isim hakları.

  31. Kadir YILMAZ avatarı

    Bana biraz geri kafalı diyeceksiniz ama ben bu isim işine gıcık oluyorum, yenilerin özgün olması taraftarıyım, eskiler ise aile şirketi gibi olması taraftarıyım. Benim sorum şu, gerçek lotus hangi ülkenin, ya da kimlere ait.
    Gerçi ben bu büyük şirket olaylarını da anlamıyorum, sırf finans için birileri geliyor ve tüm hakları alıyor, yani Ferrari krizde olsa ve Almanlar gelip alsa onlara gerçek ferrari bu diyebilir miyiz? (illa farklı ülke olmak zorunda değil, örnek çarpıcı olsun istedim)

  32. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Haberin en altına durumun izahını ekledim. O kadar karışık değil aslında.

  33. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Çözemeyeceği !!!

    F1 sponsor takımlarının değil üreticilerin ilgi göstermesi gerek bence Renault, Toyota, Honda, Porsche, sayamadığım markalar olsa daha zevkli olacaktır kanaatimce…

  34. Ben de Abdullah gibi düşünüyorum. Lotus kendi aracını yapmalı, isim sponsorluğu Lotus ismine yakışmaz.

    Büyük resim; (özellikle Hakan için)

    http://f1.f-e-n.net/images/f1/20101208/Release-side-final.jpg

    Burnun ucunda klasik Lotus ambleminin hastasıyım 🙂

  35. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    İyi akıl etmişsin Sheldon'dan başka kimsenin çözemediği bir problem…

    Birşeye üzülüyorum F1'de tutacak takımım kalmadı Renault F1 team geri dönünceye kadar tabii…

  36. Yusuf  Hitay avatarı

    bizim takım hangisi turbo ? 😛

    o değilde bu aracın burnuda mclaren in burnuna benziyor (tasarım)

    şimdi bu habere sevinsem mi üzülsem mi bilemedim, bunlar birbirini yiyor ama iki takımda 2010 daki lotus gibi zayıf olursa o zaman görün şamatayı

  37. Bu 1Malezya Racing 2010 da yarışan Lotus takımının yeni adı diye biliyorum. Bunda bir karışıklık görmedim.

    Renault da kalan hissesini satıp sadece motor destekçisi olucak ve kalan hisseleri alan Proton da Renault la beraber efsanevi "LotusRenault" ismini geri getiricek F1 e.

    Bu çalışmayı ilk bu sene yarışan Lotus yapmaya çalışmıştı fakat "Lotus" isminin sahibi Protonla anlaşamamıştı.

  38. bu konuda benim de kafam çok karıştı ancak ben ismin diğer takımda kalması, renaultnun kendi başına devam etmesi taraftarıydım. lotus isim hakkı lotus carsın tabiki ancak team lotus isminin hakkı daha önceden david hunttaydı ve şimdi tony fernandeste. lotus ismi yıllarca bağımsız takım olarak sporda yer aldı ve öncülüğüyle bilindi. şimdi ise mevcut bir takımın hisseleri ve isim sponsoru alınarak spora dönüyorlar. bu bence ismin felsefesine ters. ve sırf gıcıklığına mı yapıyorlar anlamadım lotus tacing (1Malaysia) bu rengi kullanacağını açıkladıktan sonra onlar da bu rengi seçmişler. çook ilginç gerçekten. tony fernandese geçmiş olsun

  39. Harika. gerçekten beğendim.

  40. Renault un yüzde 25 lik bir hissesi vardı oda duruyor Lotus geniden aldı hisseleri Şase motor kers + diğerleri Renault yine sadece lotus isim sponsoru inş böyle daha güçlü oluruzz

  41. BU problemi bence The Bing Bang Theory deki dr. Sheldon cooper çözer

  42. pirelli bile kasaya uygun. 🙂

  43. bu görüntüsüyle araç gerçektende güzel görünüyor ancak tabiki parlak gümüş renkli aracımız gibi henüz değil …

  44. Takımın gelecği için iyi bir haber ismi belli olamayan birinde hisseleri duracağına Lotus da dursun yani bunu tercih ederim Geniden Lotus satın aldıı Renault un Yüzde 25 lşk hissesi duruyor.Renault R31 in yapımına çoktan başlanmıştı Renault sürdürüyordu gelişimi şimdi dahada iyi olacaktır takım dahada güçlenmiş oldu.Resimde ki araba çok güzel duruyor ama 2010 daki R30 da güzel duruyordu sarı çaydanlık :))

  45. @F1ilyoF1 , tüm değerli çabalarına rağmen ben şunu hala anlamadım , proton zaten malezya firması aynı zamanda şuanki lotus spor arabalarının da sahibi , ancak bu proton aynı zamanda efsanevi lotusunda isim sahibiyse malezya racing olayı nasıl oluyor. malezyanın bundan sonra iki tane f1 takımı olacak sanırım. ve proton Renault(kubicanın takımına)sponsor ve destekçi olarak katılacak sanırım… en doğrusunu bilen varsa lütfen açıklasın… ya da Abdullah Çelik yardımımıza koşsun lütfen 😀

  46. Abi şimdi ben bir açıklama yapayım Geninin payı yüzde 75 di Renault un ki yüzde 25 di Lotus geniden devraldı yüzde 75 lik hisseyi Renault un yüzde 25 lik payı duruyor yani.

  47. Birde şunu söylemek lazım 2010 da yarışan Lotus, 2 3 ismin kimseden izin almadan(bay E hariç) Lotus ismini F1 geri döndürme girişimiydi. Ama sadece bir sene sürdü.

    Gerçek Lotus isminin ve firmanın sahibi olan Proton, bu işe el atınca herşey karıştı.

    Yine yazıyım ben böyle biliyorum.

  48. Total ın rengi hiç olmamış ama.

  49. Aracı Lotus(Proton) üreticek Renault isim ve motor vericek. Renault kalan hissesini de satıp sadece motor tedarikçisi olcak diye haber çıkmıştı daha önce.

    Renault un isimden ve motordan başka bir bağlantısı kalmıyor şuan Kubica nın olduğu takımda.

    Kova nın olduğu takım da Renault motoru kullanıcak fakat onların adı Lotus olmayacak. 1Maleyza Racing olucak.

    Ben böyle biliyorum.

  50. reklam verenler için harika bir araç olmuş.

    güzellik bakımından ise aracımıza ciddi bir rakip.

  51. Bu sene yarışan Lotus aslında 1Maleyza Racing.

    Renaultla ortak olan Lotus sadece isim amaçlı. Lotus ismi, Proton firmasına ayit.

  52. Bu sene yarışan Lotus aslında 1Maleyza Racing.

    Renaultla ortak olan Lotus sadece isim amaçlı. Lotus ismi, Proton firmasına ayit.

  53. anladığım kadarıyla efsanevi lotus Renaultun hisselerini alarak Renaulta hem ortak olmuş hem de isim sponsoru olmuş. haliyle Tony Fernandesin hayalleri suya düşmüş olacak … bende proton kısmını anlamış değilim açıkçası , o da bu ortaklığın içindemi değilmi :))

  54. Benim de kafam karışıktı, hatta scuderia61 ile yaklaşık aynı şeyler kafama takılmıştı. Gökhan sağ olsun aydınlatmış.

    Yalnız şöyle bir şey var; 2010'da yarışan Lotus, Monako'da Lotus adına 500. GP'ye çıktı. Bu yarışa da 'ÖzLotus'un sahipleri de davet edilmiş, Lotus garajında takılıyorlardı. O zaman bu 'ÖzLotus'çular niye "Siz Lotus değilsiniz" demedi de şimdi ters döndüler?

    'ÖzLotus'un aldığı hisseler Genii'den. Peki Renault'un hissesi artık %0 mı?

    2010'daki 19 yarış sayısını tarihi Lotus'un istatistiğinden çıkaracakmıyız?

    2010'da yarışan Lotus zaten kural gereği kendi aracını üretiyordu. Peki 2011'de yarışacak Lotus-Renault'nun üretimini kim yapacak? Genii? Renault? Lotus???

  55. Efsanevi Lotus umuz diğeri değil bu oluyor hali ile 🙂
    Diğeri bakalım ne olacak.Bayağı bir istekliydiler.Renault motoru rbr vites kutusu falan.İsimleri ne olacak acaba?

  56. gökhan bey send olmasan bunların kafası basmayacak.ben bir okuyuşta anlamıştım zaten he he he:)

  57. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Şöyle izah edeyim;

    Renault, hisselerini Genii'ye sattı. Takımın isminde Renault var ama sahip tamamen Genii Capital. Sonra Lotus (gerçek Lotus), Genii'den hisse alıyor, ayrıca takıma isim sponsoru oluyor. Sonuçta Lotus Renault GP Team oluşuyor. Motorlar yine Renault olacak

    Tony Fernandes'in Lotus'u farklı. Onlar biraz "çakma" duruyor şu halde. Sanırım gelecek sene Malezya F1 Takımı olarak devam ederler.

    Umarım açıklayıcı olmuştur

  58. Şimdi Kafam feci halde karıştı. Lotus takımıyla Renault mu birleşti, yoksa Renault Lotus takımını mı satın aldı yada Lotus mu Renault takımını satın aldı. Bu Ne abi yaa Bi Lotus karmaşasıdır gidiyor. Şimdi Bu lotus hangi lotus efsanevi lotus hangisi ozaman geçen seneki lotus neyin nesiydi. Abi çorba olmuş bu resmen yaa

    (Ama hepsi bir kenara fotodaki araç güzel görünüyor)

  59. Yusuf  Hitay avatarı

    şimdi;

    renault – lotus renault oldu

    peki ya lotus ne olacak ?

  60. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    arap sacına döndü lotusun tam ismi nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir