Raikkonen, Bahreyn'deki Şanssızlığını Yenmek İstiyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, bu hafta sonu yapılacak olan Bahreyn yarışında zafere ulaşarak hayal kırıklığı yaratan bir seriye son vermek istiyor.

Sezonun ikinci yarışı Malezya’da zafere ulaşan Kimi Raikkonen, Sakhir pistinde 3.lükten yukarı hiç çıkamadı.

Ama Sepang’daki güçlü performansının ardından Fin pilot, şeytanın başağını kırabileceğini ifade etti.

Kimi Raikkonen: "Bahreyn’de ard arda 3 yarışı da 3. bitirdim. Bazen işler tekrar tekrar ters gidebiliyor. Sakhir, gerçekten kazanmayı istediğim o pistlerden biri. Sonunda."

"Açıkçası Bahreyn’de de zirve adına mücadele etmek için yeterli hıza sahibiz. Bu piste iyi bir yaklaşımım var ve Ferrari orada geleneksel olarak güçlü"

Toyota ile birlikte Raikkonen’in takımı Ferrari, kışın 6 gün boyunca Bahreyn’de test yaptı. Ama dünya şampiyonu pilot, bu durumun rakipleri karşısında büyük bir avantaj yaratacağına inanmıyor.

Raikkonen: "Bahreyn’de bazı iyi yarışlar çıkarmıştım ama şimdiye kadar kazanamadım. Şubat ayında test bu sene iyi geçmişti. Bahreyn’de tekrar yarışmayı ve galibiyet için mücadele etmeyi dört gözle bekliyorum"

"Açıkçası Şubat ayındaki testimiz bize zarar vermez tabii ki. Ama şüphesiz, şimdi farklı bir hava, farklı pist var ve açıkçası aracımız da farklı"

"Bahreyn testlerinden sonra aracımızı geliştirdik. Bu yüzden orada daha iyi olunacak. Ama rakipler çok geride değil. Bütün takımlar yeri biliyor. Bunda şüphe yok"

Lewis Hamilton’un 3 puan gerisinde olan Ferrari pilotu, durumları değerlendirmek için hala erken olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte BMW’nin, ön tarafta bir güç olduğunu belirtiyor.

Raikkonen: "Şampiyonayı düşünmeyin. Kimin kim olduğunu ifade edecek çeşitli söylemler için çok erken. Şampiyonluk için kimlerin ana adaylar olduğunu görmek için biraz daha yarışın geçmesini beklememiz gerekiyor."

"Geçen seneki kadar sıkı olacak. Bunda şüphe yok. Şimdi iki yerine üç takım arasında mücadele var. Ferrari ve McLaren ilk iki yarışı kazandı ama BMW’nin iki defa ikincilik aldığını unutmayalım"

"Bu yüzden Ferrari veya McLAren’den herhangi bir tökezlediğinde, puanları almak için onlar orada olacak. Bu sefer gerçekten alınacak her puan için savaşmanız gerekecek." dedi.


Yorumlar

  1. tahmine benzemıyor. şanssızlık yasadıgı pistler var bunları belirtip kazanmak istiyorum demesi tahminmidir bilmem aslında tahmin gibi bi cümlede göremedim. güzel konuşmus. tahmın olmaz ama kazanamam demekde aptallık olur.

  2. Raikkonen sanırım geçen sene de Almanya için şeytanın bacağını kıracağım demişti ve yağmurda pite girememe beceresini göstermişti, sonrasında da hidrolik sorunuyla yarış dışı. Raikkonen şeytana pek karşılık veremyior gibi, bırakın bacağını kırmayı… Galibiyete çok yakın görünse de F1'de işler tahmin edilemez…

  3. ingilizce çeviri tam olmamış 😀 arada cümleler kalmış 😀

    raikkonen bu sene burada en hızlı turu attı test zamanında. yarışın en büyük favorisi olacaktır. gerçekten çok hızlı şu anda. kazanması için tüm şartlar mevcut.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir