Honda'dan Alex Wurz ile Bahreyn'de Bir Tur

yazar:

kategori:

Takımı 2008’in 3. yarışına hazırlanırken Honda’nın yedek pilotu Alexander Wurz, bu hafta sonu yapılacak olan yarış için Sakhir pistinde hızlı bir turu bizlere anlattı.

Wurz: “Formula 1 dünyası, Bahreyn’i ziyaret etmekten hoşlanır. Herkes, diğer padoklardan daha fazlasını arar. Bahreyn Uluslararası Pisti’nin yakınlarından yemek yemek ve gezmek için iyi yerlerin olduğu hoş bir şehir var"

“Öğleden sonraları genellikle çok rüzgârlı olur. Bu da, pistin üzerinde kumların uçuşmasını sağlar. Bunun etkisi, daha çok herkesin pistin en temiz zamanında piste en geç çıkmak istediği zaman, sıralamalarda olur. Bunun yanında genellikle çok trafik olur."

“BUP, Hermann Tilke’nin tasarladığı daha yavaş pistlerden biri. Ama yine de oldukça ilginç. Teknik açıdan frenleme ve çekiş, önemli ve birinci virajda çok sert bir şekilde fren yaparsınız, 7. vites ve 300 km/s’den, birinci vitese. Bu, tur içinde en iyi geçiş imkânını sağlar."

“İkinci viraj, sola bir kıvrımdır ve çekiş kontrolsüz oldukça meydan okuyan bir yer olacak. Çünkü, çok kayacaksınız. Sonuçta bazı arkadan kaymalar görebiliriz. Üçüncü viraj kolay gazlanır ve 3. viteste geçilen sağa yönlü 4. viraja gider. Kamberden uzaktıur ve çekiş kontrol sistemi olmadan büyük bir çekiş sorunu yaratabilir."

“Ardından pistin ilginç bir bölümüne gelirsiniz, Hızlı sağ-sol şikan. Eğlencelidir. Ama bir aracın ayarları açısından sıkıntılı olabilir. Çünkü, eğer (ayarlar) burası için değilse, aracı kaçırabilirsiniz. Bundan dolayı hızlı yön değişimi için araçta biraz koruyucu desteği sert tutmanız gerekir."

“Sonrasında U viraja gelirsiniz ve burası hafta sonu süresince çok tutunma yakalar. Çıkış uzun sola tepeye doğrudur. Keskin bir sol ile sıkıdır. Herkes biraz kilitler. Çünkü, kamberden kaçıktır ve tepenin üzerindedir. Bu yüzden önde yükleme olmaz. Çekiş, bu çıkışta gerçekten önemlidir. Çünkü devamında, 6.vitesle geçtiğiniz arka düzlük gelir Ardından 3.vitesle geçilen sola bükümde yavaşlarsınız. Aracımın aero dengesini bu viraj için ayarlarım, taşıdığım kanat miktarı ile."

“Bu virajın ardından sağa doğru tam gazla geçilen uzun bir tepe vardır. Ön sol, burada uzunca bir süre yüklemeye maruz kalır ve sonrasında bir başka sağ yönlü bölüme gelirsiniz. Burada önünüzdeki araç lastiklerini çok fazla kullanıyorsa size geçiş imkânı verebilir. Son viraj öncesinde uzun bir düzlük bulunur. Burada geç fren mümkündür ve kazandığınızdan fazlasını kaybedersiniz. Çünkü, başlangıç-bitiş düzlüğünde temiz bir çıkış elde etmeniz gerekir."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir