Webber: "Omzum Sorun Değildi"

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, ülkesinde yayımlanan kitabında, Japonya GP öncesinde bisiklet kazası geçirip omzunu çatlattığını açıklamıştı.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner’in konu hakkında bilgisi olmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını belirtmesine rağmen Webber, araçta kendisini rahatsız etseydi durumdan takımı haberdar etmiş olacağını söyledi.

Webber: “Araçtaki performansımı etkilemeyeceğine inanıyordum; bu yüzden kimseye söylemedim. Gerek yoktu. Omzum sorun yaratmıyordu. Bu yüzden biriyle görüşmeme gerek yoktu. Araçta bir sorunum olsaydı elbette takıma söylerdim. Ama böyle olmadı. Hiç yarış kaçırmadım. Ama eğer aracı güvenli veya sınırlarda süremeseydim, takıma bildirirdim”

Webber, Suzuka öncesi vurulan iğnenin ise sadece tedbir olduğunu belirtti.

Webber: “İlk kez 50 yarış turu atacaktım, artı o sabah sıralama vardı. Bu yüzden yarış günü için en iyi tıbbi tavsiyeyi uyguladım”

Avustralyalı pilot, sakatlığının Abu Dhabi’den sonra bir ameliyatı gerektirdiği yönündeki söylentileri de reddetti.

Webber: “Bu masalların nereden çıktığını hayal edemiyorum. Bazıları, Kasım ayındaki Abu Dhabi lastik testinde olmamamın nedeninin omzum olup olmadığını sordu ama bununla ilgili değildi. O testi yapmayacaktım zaten”

Webber, kitabında bu konudan söz etmiş olmasını da savundu: “Avustralya’daki okuyuculara sporun içinde neler olduğunu bilme fırsatı sunmak istedim. Sakatlık da bu sezon içinde başıma geçen olaylardan biriydi. Bu yüzden bu da kitabın içinde yer aldı.”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir