Badoer'den Duygusal Veda

yazar:

kategori:

39 yaşındaki İtalyan sürücü, Felipe Massa’nın geçirdiği kaza sonrasında 2009’da Ferrari ile 2 yarışa katılmış ancak beklentilerin çok uzağında kalınca koltuğunu Giancarlo Fisichella’ya kaptırmıştı.

Bologna’daki gösterisi esnasında konuşan Badoer “Yıllarca bu işi yapmama rağmen bugün bile Formula 1 aracını sürmem, seyircilere bu kadar yakın olmam ve aracın gücünü sonuna kadar hissetmem sanki yeni bir şeymiş gibi geliyor.”

“Bunun yanında bugünkü deneyimim her zamandan daha duygusal çünkü Ferrari test pilotu olarak bu son etkinliğim.”

“Ferrari ile geride kalan 13 yılda üzüldüğüm tek şey sadece 2 yarışa çıkabilmiş olmam. Takım o zaman bana güveniyordu ve bundan dolayı her zaman minnettar olacağım.”

“Ne yazık ki o şans geldiğinde 10 aydan beri araç kullanmamıştım ve araca adapte olmam kolay olmadı. Bu yüzden gerçekten yapabileceklerimi yapamadım.”

“En çok özleyeceğim şey Formula 1 aracını sürmek olacak. Asla spot ışıklarının altında olmadım. Benim istediğim şey mümkün olduğu kadar aracı sınırlarında kullanmak ve gelişime yardımcı olmaktı.”

“Ancak testler sınırlandırıldığı ve test pilotlarının yapabileceği çok şey kalmadığı için bunu zaten özlüyordum.” dedi.


Yorumlar

  1. fatih keleş avatarı

    Badoer f3000 şampiyonu. F1 kariyerine bakıldığında maalesef hiç parlak değil. Büyük ihtimal yanlış kararlar yüzünden kariyeri iyi gitmedi.

  2. Vay be Badoer senide kapı dışarı koydular emi. Üzücü gerçekten ama boşver belkide daha iyi olur senin için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir