Richards, Orta Doğu'yu Kilit Nokta Olarak Görüyor

yazar:

kategori:

Salı günü Bahreyn’deki ticaret forumda konuşan David Richards Orta Doğu motorsporları endüstrisinin geleceğinde önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Prodrive ve spor araba üreticisi Aston Martin’in yönetim kurulu başkanı olan, Benetton ve BAR gibi Formula 1 takımlarının başkanlığını yapan Richards, pazar günkü Bahreyn Grand Prix’i öncesi önemli noktalara değindi.

" Gelecek yıldan itibaren, bu bölge dünya çapında altı yarış pistine sahip olacak. Bu da Gulf’u motorsporları endüstrisinde önemli bir odak nokta haline gelmesini sağladı. Bağımsız pist modeli iş hacmi büyüyor."

" Dünya üzerindeki bu bölgede motorsporları gerçek anlamda uzun soluklu iş planları yapmayı düşünüyor ve bu noktaya dikkat etmeliyiz."

Bahreyn 2004 yılında Formula 1’in Orta Doğu’daki ilk ev sahibi pisti olmuştu ve Abu Dhabi gelecek yıl takvimde yerini alacak.

Katar mart ayında MotoGP’de gece yarışına ev sahipliği yapmasına ve Losail pistini yenileme planları içinde olmasına rağmen Dubai Formula 1 standartlarında bir modern bir piste zaten sahip bulunuyor.

Abu Dhai yakın zamanda Ferrari World eğlence parkı ile pisti hizmete açmış, Bahreyn ise Sakhir ve Dubai’deki Emirate MotorCity’nin gelişiminin bir parçası olan Autodrome’da teknoloji üssü kurma planları yapıyor.

Abu Dhabi hükümeti sahip olduğu Mubadala Development Company ile Ferrari’nin % 5 hissesini almış ve Etihad Airways ile birlikte şampiyonada Ferrari’ye sponsor olmuştu. Bunun yanında rakipleri Mclaren’in % 30’luk hissesi Bahreyn’in Mumtalakat Holding Company tarafından satın alındı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir