Schumacher, Formula 1'e Dönüşünü Savundu

yazar:

kategori:

2006’da emekli olduğunu duyurmasından 3 sene sonra Mercedes ile spora dönen Formula 1’in en başarılı sürücüsü Schumacher, zor bir sene geçirdi ve özellikle sezonun orta bölümünde çok sert eleştirilere maruz kaldı.

CNN’e konuşan Schumacher “Dönüşümden keyid aldım. Keyif aldığım şeyi yapma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. İsmime zarar veriyor muyum… Ben sadece kararımdan memnunum ve insanlardan çok büyük destek alıyorum.”

“Kesinlikle başarılı bir dönüş yapmak istiyorum. Eğer bu takımla tekrar kazanma yoluna dönersem o zaman mutlu olacağım. Bunun için çalışıyorum ve benim Formula 1’e olan tutkum burada.” dedi.

Schumacher’in dönüşünü destekleyen isimler de yok değil.

Heikki Kovalainen “İnsanların beklentileri yüksekti ve onun kazanmasını bekliyorlardı. Ancak Mercedes kazanabilecek bir araca sahip değildi ve bunun yanında onun Formula 1’i bırakmasından sonra bir çok şey değişti.” dedi.

Alain Prost “Bana göre 3 sene aradan sonra şampiyon olmak çok zor ve neredeyse imkansız. Ancak bunu yapabilecek tek bir sürücü varsa o da Michael’dir.” dedi.

Ross Brawn “Hayal kırıklığı yaşadığımız bir sene oldu ve genel olarak iyi performans gösteren bir aracımız yoktu, Michael’in istediği performansı sergilemesi biraz zaman aldı. Sezonun son yarışlarında ise görmeyi beklediğim Michael Schumacher’i gördüm.”

“Artık her şey daha iyi oluyor ve gelecek senenin çok heyecanlı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Schumacher ise konuşmasını şöyle tamamladı: Kesinlikle ilk başta düşündüğüm gibi ve diğer insanların düşündüğü gibi başarılı olamadık.”

“Ancak arkamızda böylesine güçlü bir grup ve takım varken ve Mercedes çok zorlarken, gelecekte başarılı olacağımız konusunda şüphem yok.” dedi.


Yorumlar

  1. Biraz gerçekçi olalım,normalde 2011 Schumi'nin yılı olacak diyordum ama bence 2012 de tam potansiyeli ortaya çıkacak.Ama 2011 de şampiyonluğa oynayan 5 takım olabilir.Ve her iki sürücüsünün de yarışa dahil olduğunu düşününce yorum yapmanın imkansız olduğu bir şampiyona izleyebiliriz önümüzdeki yıl.

    2012 de güç dengeleri tamamen değişecektir.Schumacher formunu kazanmış bir şekilde gençleri terletmeyi de aşıp onları geride bırakacaktır.

  2. Schumii Kimii avatarı
    Schumii Kimii

    Bahtsız bedevi misali hangi pilotu desteklesem Montezemellonun gazabına uğradı. Schumi ayrıldıktan sonra Kimi'yi desteklemeye başladım ikisi de montezemellonun kurbanı oldu 🙂
    Allahtan Schumi döndü de yarışları pilotsuz izlemekten kurtuldum ama onu bile çok görüyorlar bize. Size ne arkadaşım madem sizin dediğiniz gibi Schumi çok üstün yetenekli biri değil ve şampiyonluklarını en hızlı araçla aldı, bırakın da o zaman size göre rezil olmaya devam etsin.
    Ama bunların korkusu başka, eğer araç rekabetçi olur da Schumi bir şampiyonluk daha alırsa hepsi tükürdüğünü yalamak zorunda kalacak ve bunların pilot dieye esamesi bile okunmıycak. o yüzden yol yakınken bıraktırıp haklı çıkma gayretindeler ama Efsanelerin efsanesi adamım Schumi bunlara izin vermiycek ve hepsinin ağzının payını verecektir. Son olarak gönül isterdi ki Kimi de olsun ve 2011 tadından yenmesin benim için.

  3. Sen bu seneki kararlı tavrınla gerçek bir efsane olduğunu bir kez daha bilene bilmeyene kanıtladın.Çıkıp orda burda mızmızlanmadın yada yapılan anlamsız eleştirelere cevap vermedin herşeye rağmen sevdiğin işi imkanlar dahilinde en iyi şekilde yaptın ve ben bir hayranın olarak seni her yarışta büyük bir keyifle izledim hep söylediğim gibi iyiki geldin f1 sen olmayınca tatsız tuzssuzdu ve biliyorumki bu sezon herkesin ağzının payını vereceksin çünkü sen Schumachersin tek efsanesi:):):)

  4. schumacher61 avatarı

    budur dostum.yorumunu sonuna kadar destekliyoruz…kilit nokta 2011 aracı.eğer yeni araç iyi olursa , zaten hak ettikleri cevabı alacaklar.içim çok rahat….

  5. bn bu adamları anlamıyorum zaten yaa F1 kariyerinde geröek anlamda başarıları olmayanlatı geçtim diğerleri de sürekli olarak yorum yapıyo e tabi efsanenin onları eze eze yendiği günleri kim unutabilir ki ferrari yıllarca şampiyonluk özlemi çekerken bu adam sayesinde F1 in en başarılı takımı olmadı mı takım kötüyse adamın suçu ne anlamıyorum ki sanki takım arkadaşı tüm sezonu domine ettş de michael geride kaldı anlamıyorum bn bu adamları yaa gerçekten onun bıraktığı sene gerçek F1 araçları vardı şimdiki gibi oyuncaklar değil lastikler tamamiyle değişti ki bunu daha geçen sene yarışan pilotlar bile çözemedi özellikle de ön lastiklerin küçülmesi denge açısından çok büyük bi değişiklikti ama şumi yinede ilk yarışında button ve weber in önünde kalarak önemli bi başarı elde etti biri en hızlı araçaydı diğeri son şampiyondu ama tabi eleştirmeyi bilenler onun başardıklarını görmek istemeyenler bu sezon araca ve takıma alışması gerekiyodu çükü tamamen farklı bi araç farklı takım farklı sistemler o bıraktığında ne ayaranabilir ön kanat vardı nede küçük arka kanatlar bunlar F1 için gerçek anlamda çok büyük değişiklikler ki bu adam 3 sene boyunca doğru dürüst koltuğa oturmadı onun neler yapabileceğini herkes biliyo ama F1 eskisi gibi arkasında git nasıl olsa hata yapar kıvamında değil oda bunun farkında ve tüm pilotlar da farkında mısınız tüm pilotlar ondan övgüyle bahsederken onun yenilgiye uğrattıkları sürekli onu eleştiriyo sezon sonuna doğru aracı tanıma işini tamamladı ve eski şumiyi herkese gösterdi fakat artk araç o kdr geride kalmıştı ki diğer takımlara göre o saatten sonra onun bile yapabileceği bişey kalmadı efsaneyi sürekli eleştirmeye onu yıpratmaya çalışanlara soruyorum kimse nden mercedes i ona ii bi araç vermediği için suçlamıyo da sürekli ona dil uzatıyo sanki nico genç olmasına rağmen çok mu yarış kazandı sezon başında elde ettiği avantjı sayesinde sezon sonun da fark atmış oldu yoksa sezon sonun da durum tam tersi de olabilirdi bu adamları anlamak geröekten imkansız özellikle de Eddie Jordan ı özellikle onun eleştirileri çok saçma sanki şumi aracı yavaş götürüyomuş gibi bi imaj oluşturmaya çalıştı tüm sezon ama bn gayet ii hatırlıyorum ki Ross Brawn çıkıp söyledi michael ve nico nun telemetri verileri arasında geröekten fark yok buca yıl ara vermiş olmasına rağmen yinede aynı gidebilen fakat sezonu yeni sistemlere alışmaya çalışarak geçiren bi efsaneyi böyle acımasızca eleştirenler acaba kendilerini kariyerlerinde ki başarısızlıklardan ötürü mü başarısı inkar edilemez bi adamı eleştiriyolar…

  6. Kesinlikle katılyorum. Zaten Schuminin 2006 da bırakması çok anlamsızdı. Eğer bırakmamış olsaydı takip 2 yılıkesin şampiyon olarak tamamlardı.

    Benim şahsi görüşüm Schuminin 2008 de Formula 1 tamamen bırakmasıydı ama sağolsun Montezemolo adam harcamasını çok iyi bilen bi adama Schumi bile dayanamadı onu çarklarında, Kimiyi söylmeye bile gerek yok Kullanıp bi kenara fırtlatıp attı. Kendisinide aynı sonla görmek istiyoruz

  7. Schumi nin 2 yıl daha yarışacak olmasının tadını çıkarmak istiyorum.Elbette yarış kazansın ,polü alsın hatta şampiyon olsun isterim ama bu ikinci planda benim için…Çünkü unutmayalım ki bu geri dönüşünün ardından f1 i kesin olarak bırakıcak.İkinci bir geri dönüş olması mümkün değil.O nedenle f1 in en büyük efsanesini pistlerde görmenin keyfini yaşamalıyız…

  8. ''Keyif aldığım şeyi yapma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. İsmime zarar veriyor muyum… Ben sadece kararımdan memnunum ve insanlardan çok büyük destek alıyorum."

    Adam demek istiyor ki, Ben bu spora aşığım bırakamıyorum ve bunsuz yaşayamıyorum bu uğurdada isimin lekelenmesinin benim için hiç bir önemi yok… Önünde saygıyla eğilmeyenler utansın Efsane.

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu adam ölmedi daha
    verin rekabetçi araç asfaltı ağlatır.
    yine ben her bir paragrafı ağzım açık okudum 🙂
    her bir paragraf ayrı bir anlam ayrı bir özellik taşıyor
    ve son olarak adamımın kanında var yarışmak (yaş kaç olursa olsun)
    işte karşınızda gerçek bir yaşaayn efsane.

  10. Sen varsan formula1'de bizde varız seninle.İyikide döndün Seni izlemek ve heyecanını paylaşmak çok güzel.Her zaman yanındayız.Bekle bizi 2011

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir