Ferrari: "2011'e İyi Başlamak Zorundayız"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin geleneksel Noel etkinlikleri kapsamında konuşan Di Montezemolo “Gelecek sene için hazırlıklarda neler yapmamız gerektiğinin farkındayız.”

“Daha ilk yarıştan itibaren kazanabilecek araca sahip olmalıyız. Bunlar çok kritik haftalar. Herkes kişisel olarak hedeflerine ulaşmak için kararlılık, yaratıcılık ve yenilikçilikle birlikte kendi işinde gelişmeye odaklanmalı ve dengeyi sağlamalı.”

“Aynı zamanda grup olma duygumuzu sürdürmeli ve Abu Dhabi yarışından sonraki gibi birlikte olmalıyız. Zor anlarımızdan her zaman birbirimize sıkı sıkı sarılarak kurtulmayı başardık.” dedi.

Domenicali “Gelecek sene çok uzun olacak ve her yarıştan mümkün olan en iyi sonucu alma hedefinden uzaklaşmamamız lazım.  2010’da, özellikle ilk yarışlarda fırsatları kaçırdık ve çok değerli puanlar kaybettik. Sonunda dabedelini ödedik.” dedi.

Domenicali ayrıca, 2010’daki yenilgiye rağmen takım kadrosunda büyük değişikliklerin olmayacağını, küçük çaplı değişiklikler yapacaklarını söyledi.


Yorumlar

  1. senin kafan baya bi karisik junior 🙂

  2. 🙂 Bende onu diyorum junior, hep kopyalayan olmussunuz, kopyalananlar yani senin deyiminle essiz parcalari hep baskalari bulmus, 2010 aracina ilk baslayan Ferrari idi ama hicbir akilli cozum goremedik kendilerinden, bundan bahsediyorum, nesini anlamiyosunuz? ha bire konusuyosun ama durdugun yerde patinaj yapiyosun 🙂

  3. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    + LARI – leri kafana takma diyeceğin birşey varsa buyur dee

  4. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    ross brawnı kimse sıradan idareci olarak göremez kimse buna cürret edemez biz sadece onun muhendis(yarış , tasarım) olmadığını takım patronu olduğunu yarı mclarenci yarı schumacherci ve tam bir ferrari düsmanı olan maykil schumacher arkadasımıza anlatmaya çalısıyoruz

  5. buradaki bazı ferrari fanları kendilerini okadar kaptırmışlarki Ross Brawnın sıradan bir idareci olarak görmeye başlamışlar… adam hernekadar ferrariden ayrılmış olsada bu onun dehasını göz ardı etmez. newey şuanda McLarende değil ancak McLarenin hemen hemen tüm fanları onun yaptığı işe hayranlık ve takdirle bakıyor , ama aynı şeyi Brawn için söylemek mümkün değil. hep derim asıl şuanki ferrari üç kişiye (brawn -schunacher-tod)borçlu onlar olmasaydı belki şuan ferrari orta sıralarda yarışan sıradan bir takım olacaktı ve henüz pilotlar şampiyonluğunuda 31 yıldır almamış olacaklardı…

  6. Turbo (spa2000)
    Kesinlikle biz hiç bir zaman yılmadık elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık vede yaptığımızıda düşünüyorum 2009 gibi vasat geçen bir yılın ardından 2010 için bizim buralarda olacağımızı kimse tahmin bile etmiyordu kapanmakta olan bir takım vardı çünkü ama başardık ayakta kalmayıı düne kadar.F duct sisteminin ne kadar önemli bir sistem olduğunun farkındaydı Renault mühendisleri ve bunu en iyi şekilde yaptılar bazıları dalga bile geçti hatda bir F duct sistemini bile takamadınız diye ama biz bazıları gibi bir ayda takıp helede şampiyonluk yolunda ilerlen rezil olmadık geç oldu ama temiz olduğunu düşünüyorum.Renault ve Mclarenin her bulduğu yenilik yasaklanır bizim kütle amasör sizin F duct bu böyledir yıllardır beri.Demek istediğim Renault 2005-2006 yıllarında şampiyonluklar yaşadığında 2007 di de köklü bir kural değişikliğine tam olarak hazırlanamadılar çünkü 2006 yılı çok çetin geçti nasıl ki Mclaren Ferrari 2008 sezonundan sonra 2009 yılında zorluk çektilerse bizim de 2007 yılında öyle oldu o yılıda atlattık 2008 e girdik ve tam geliştik herşey normala bindi derken 2009 da devlerin bile sıkıntı çektiği sezonda bizde boğulduk sonra ardında n gelen sorunlar bizi mahvetti 2008 yılının devamı 2009 olsa idi bugün burada Bmw Renault yüzde yüz olurdu diye düşünüyorum.Biraz duygulu olmuş olabilir yorumum.

  7. @Renault Engine
    Fan olmanın ne demek olduğunu gayet güzel örneklendirmişsin kendin ile.(budur)

    +Temmuz'dan itibaren yeni araca da kaynak ayırıp, f-kanalı mucidi olan McLaren-Mercedes'ten daha iyi çalıştırmayı başarmış olmanız ve rekabet düzeyini bu koşullarda artırmış olmanız takdirliktir. (okuduğuma göre arka planyalar ile f-duct arasında daha iyi bir harmoni yakaladınız)

    ki zaten bir çoklarının F1'den kaçtıkları ((bmw (Merdeces için f1'e tekrar dalmışlardı), toyota, honda) bir ortamda sizin için harika bir bahane varken (2008 skandalının sonuçlarının getirisi) "kaçmayıp" tekrar ayağa kalkmanız, bu sene sıfır çeken yeni girişli 3 takıma ve yeni geleceklere en güncel yol gösterici örnektir.

  8. rocco junior avatarı

    Pardon son yorumu bana yazıldı sandım aşağıda arkadaşa yazılmış.Bu yüzden geri alıyorum ancak sitede en son yoruma göre değil karışık sıra var benimde kafam karıştı=)))

  9. rocco junior avatarı

    Ben mühendis değil demedim ki sevgili arkadaşlarım.Nasıl okuyorsunuz anlamak mümkün değil.Yıllarca benim takımda çalışmış bir dehayı sizden öğreniyorum sanki=)
    Evet araçta tasarlamıştır ancak baş tasarımcı değildir,teknik yönü sayılan mühendisler kadar iyi dğeildir.Artık bir takım patronudur ve mühendistir.Zaten takım patronlarının hemen hepsi mühendistir büyük takımlarda.Bir Newey ile bir Brawn aynı derecede araç tasarlar mı Allah aşkına.

  10. rocco junior avatarı

    Farkettiysen ben diğerlerinde mühendis var demedim arkadaşın saydığı isimlere cevaben bizde de iyi mühendisler var dedim.Önce bir okumayı sorna anlamayı öğrenin.Bunun dışında ne 1.5 senesinden bahsediyorsun Ferrari 2009 ortasında aracın gelişimini durdurdu.Zaten diğer tüm takımlarda aşağı yukarı aynı zamanda önümüzdeki sezonun şasisini tasarlamaya başlar.Sadece tüm kaynaklarını aktardı.Bir diğer konu altta saymışım Ferrari Redbull ile beraber ayarlanilir süspansiyon yükseliği,esneyen kanatlar ve aynalardan aerodinamik kazanç sağlayan 2 takımdı.Zaten bunları Ferrari'de düşündü ancak tam olarak kuralların netleşmesinden sonra uyguladı.Hatta üzerinde çalışılan birde egzoz sistemi vardı ve bu yüzden hemen oturttu.Mclaren bir f kanal yaptı eee başka?O kadar ancak motor açısıda ve vites kutusu ile hava boşuklarında kullanılan riskli ve sınırda hamlelerde Ferrari'de göze çarpan diğer yenilikler oldu.Mclaren ne yaptı?Sadece itiraz etti.Bununla birlikte bilmiyorsanız öğrenmenizi tavsiye ederim;mevcut kurallar dahilinde eğer siz yeni bir sisteme sahip değilseniz kimin parçası fark yaratıyorsa o kopyalanır.F kanalı herkes kopyaladı mı evt,egzoz evet süspansiyon evet ve yasaklandı.Şimdi nasıl oluyormuş işler Ahmet Kara

  11. Dostum teşekkür ederim benide düşündüğün için Takım Temmuz ayından beri R31 üzerine çalışıyordu zaten çalışmalarda bir aksaklık olmamış aldığım bilhgilere göre Redbull Renault ile Lotus Renault arasında benim için biraz fark var biri 2002 den buya tuttuğum bir takımım tabi 2002 de yer alan ekiplerden kişiler olacak 2011 de de yine desteklemeye devem edeceğim takımımı tabiki Bu sene Redbull Renault ne kadar pol alıp yarış kazandıysa hepsinede Kubicanın monocoda spada japonyada Avustralyada aldığı başarılar kadar sevindim desteklemeye devam beni bu spordan yada bu takımdan ancak ölüm koparır diyorum nasıl ki seneler önece sonunda Kadar Renault F1 didiysem şimdide sonuna kadar Lotus Renault gp diyorum bunada şükür bazıları gibi kökten kaybolup gitmedik bakarsınız 2012 de Turbo motorlarla süprüz bir şekilde geri döneriz

  12. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    Size bu artıları kim veriyor anlamıyorum. Ross Brawn'ı da mühendislikten çıkartınızya helal olsun. :S

  13. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Ross Brawn her nekadar Mercedes takımında takım patronu olsa da aslen mühendistir. Üniversiteden sonra İngiliz Atomik Araştırmalar Kurumu'nda
    -kurum adını doğru yazamamış olabilirim- başladığı görevini motorsporları sevdası için bırakmış ve March takımında maalesef şimdi neolduğunu hatırlamadığım bir makinenin operatörü olarak F1 kariyerine başlamış ardından da Williams takımında aerodinamist olarak rüzgar tünelinde görev yapmıştır.
    Günümüz F1 takımları da birer mühendislik takımı olarak sayılmaktadır. Takımların teknik bölümlerinde, mekanikerler haricinde hemen herkes mühendistir.

  14. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Ross Brawn her nekadar Mercedes takımında takım patronu olsa da aslen mühendistir. Üniversiteden sonra İngiliz Atomik Araştırmalar Kurumu'nda
    -kurum adını doğru yazamamış olabilirim- başladığı görevini motorsporları sevdası için bırakmış ve March takımında teknik sorumlu olarak F1 kariyerine başlamıştır.
    Günümüz F1 takımları da birer mühendislik takımı olarak sayılmaktadır. Takımların teknik bölümlerinde, mekanikerler haricinde hemen herkes mühendistir.

  15. Yahu bi ton bagirip cagirmissiniz Ferrari soyle iyi boyle guzel, soyle muhtesem muhendisleri var, boyle super tasarimcilari var felan demissiniz ama 1.5 yillik 2010 aracinda hic bir yeni fikir goremedik, Mclaren hic olmazsa F-Duct sitemiyle karizmayi kurtardi, Ferrari napti? 2009 un yarisindan beri tum kaynaklarini ustune akittigi araca sezon boyunca onun bunun sistemini kopyalamaya calisti.. Hepimiz kabul edelim ki bu konuda Redbull tum takimlardan belki 1 belki 2 adim onde, Ferrari`den de daha iyi hareketler gormek istiyoruz, onun bunun biyerlerini kopyalamakla yurumuyor isler..

  16. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    arkadasım sen mclarencimisin evet mclarende herkes muhendis ama 1 yıldır esneyen kanatları anlayamadılar hatta 1 yıl bile olsa yine anlayamayız diye bi röportaj vardı f1 racingte

    ayrıca ross brawn muhendis değil takım patronu bunuda iyi anla

  17. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    ferrari fos cıktıysa mercedes battı gecen sene şampiyon olan araçla galibiyetleri yok eğer petrov hatalar yapmasaydı sezonu renaultun arkasında bitirirdiniz

    iğneyi kendine cuvaldızı baskalarına batır her seferındede ferrariyi asağalayıcı laflar etme

  18. rocco junior avatarı

    Bir de şöyle bir husus var arkadaşlardan farklı olarak 2010 sezonunu ele alırsak esneyen ön kanat,aynaların sidepod hizasında aerodinamik bir verim alınarak kullanılması,ayarlanabilir süspansiyon tarzı sistemler hep bu 2 takımda var ve hepsi yasaklandı.Yani ne kadar yenilikçi sistem bulsakta yasaklanıyor bundan sonra fark yaratmak diye bir şey kalmıyor.Bu adamlarda insan nihayetinde tüm sistemler 2 takımdan çıkıcak değil ya=)

  19. dostum senin içinde bir şeyler demek isterim.

    sıkı bir Reno taraftarısın ve son yıllarda başınıza gelenler malum.
    Skandal sonrası yeniden yapılanmanız (sponsor + idari kadro + pilot) ve bu sene alınan karar. senin için F1 hiç tahmin etmediğin şekilde gelişiyor sanırım.

    Skandal sonrası Reno'ya gelmeye tereddüt etmeyerek haklı bir saygınlık kazanan ve bu sene çok iyi bir iş çıkaran Kubica ile 2011 için oldukça güçlü bir konumda olacağınızı düşünüyordum. ama son alınan kararla tekrar pist dışı konularla uğraşarak çok değerli zamanlar kaybedeceksiniz.

    tabii artık motor desteğiyle var olacak reno için senin adına Red Bull Reno veya Lotus Reno arasında bir fark var mı bilemiyorum.

    Rumuzun Reno Motor halini aldığı için bunu diyebiliyorum.

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrari korkutmaya devam ediyor.
    2009 macaristandan sonra gelişimi durdurulup 2010 a aktarılan aracı da gördük.Sezon içinde gelişimi durdurulan bir araç bir sonraki seneye uçacak diye bir kaide yok ki.Hakeza reno takımı da 2009 mayıs ayında gelişimi durdurmuştu.Ama bu yıl şampiyonluğa oynayamadılar.
    Alonso nun bu takımda olması gelişimin en önemli temel taşını oluşturacaktır.Sizleri asıl tedirgin eden nokta bu olsa gerek.

  21. Güzel bir konuya değinmişin

  22. açıkcası diaz 47 puan geriye düştüğünde dillenmeye başlayan "gelecek seneye odaklanabiliriz" düşüncesi gerçekleşmediği için mutluyum.

    hem şampiyonluğu kazanamadılar, hem de geliştirme çabalarını mevcut seneye odakladılar.

    eğer 2011 kararını alsalardı, bu ferrari'ye oldukça olumlu yansırdı. kuralların önceden jean todt aracılığıyla kendilerine iletileceğini de düşünürsek….

  23. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    yahu herkes mühendis olsa ne olur mclarende 😀

  24. rocco junior avatarı

    Hem Mclaren de herkes mühendis ise neden araçlarında f-kanal dışında bir fark yaratacak sistem yoktu?neden onlarda egzoz sistemini,ayarlanabilri süspansiyonu kopyalamakla uğraştı ve neden oturtamadılar?ve neden herkes mühendis ise esneyen ön kanadı oluşturamadılar.Ferrari ve Redbull nasıl olduda yatı.Ferrari 2 tane büyük ve karmaşık sistemi nasıl oturttu?Ben 2007 de Ross Brawn ara verdi 2008de Honda patronu oldu diye biliyorum ve takım patronu Jean Todt idi

  25. rocco junior avatarı

    Ne kapalı kutusu arkadaşım sen işine geldiği gibi yorumlamışsın ve elinde bir bilgi de yok.Ferrari'nin hangi alanlarda aracında yenilikçi sistem var yazdım bunları sen de araştır öyle bir yazıyorsunuz ki Ferrari hep küçümseniyor.Pat Fry dediğin adam Mclaren 2005 ve 2007 yıllarında aracını yapan ancak 2009da kaynak aktarmasında çok geç kalındığı için kötü bir şasi üretmiş kişi ve şu an baş tasarımcı yardımcısı yani şef yardımcısı.Nasıl güveneyiz çok değerli bir mühendis sen bilmiyorsan ben yazayım Alda Costa,Fry ve Tombazis gibi çok değerli mühendisler var.Bunlar eski efsane kadronun da parçaları yanılmıyorsam Tombazis Mclaren de görev aldı ve Rory Bryne'nin asistanıydı.O yüzden epeyce bir oturmuş düzen var.Ferrari'de a rtık yeni bir dönem başladı hemen herkes İtalyan değil farklı ülke ve takımlardan mühendisler alınıyor.Sen Brawn demişsinde sizin aracı Brawn tasarlamıyor ki o taktik deha.Üstelik araç Alonso'nun geri bildirimleri ile oluşturalacak.Kapalı kutu diye bir şey yok bu 4 takım seneye favori girece tıpkı 2009 sonunda 3 takımın çekişmesini ve Ferrari'nin zirveye oynayacağının belirlenmesi gibi.
    O yüzden hem bekleyip göreceğiz demek hem de Ferrari kapalı kutu diğerlerinde şu adamlar var kesin zirvede olurlar görüşü bana göre yanlış.Son olarak Ferrari 2006 dan bu yana güncellemediği rüzgar tünelini güncelleyip çalışma metodlarını yenilemiştir.Ferrari seneye yine galibiyet mücadelesi vericektir

  26. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    arkadaşım yaratıcı özelliğini ferrari 2008 yılından itibaren kaybetti tamamen hemde
    yanlış hatırlamıyorsam 2007 yılında Ros Brawn ferrari'de idi.
    pat fry'e siz fazla güvenmeyin.
    ve bu yüzden hala benim için kapalı kutu ferrari
    şu anda 3 takım yaratıcı özellikleriyle ön plana çıkar

    Red Bull —> A.Newey
    mclaren —> (herkez mühendis 🙂 )
    Mercedes —> R.Brawn
    ferrari —> ??? (kapalı kutu)

    kısaca bekleyip göreceğiz.

  27. rocco junior avatarı

    Ferrari'nin gözle görülmeyen daha çok mekanik anlamda yenilikçileri oldu bunları araştırırsanız görebilirsiniz.Bazı parçalar ise hiç test edilmeden araca kondu buda aerodinami departmanına ne kadar güvenildiğinin bir parçası.Pat Fryin takıma gelmesi ile yükselişe geçip üst üste galibiyetler alındı.2011 de yine zirvedeki takımlardan biri olucak ayrıca kers ve tek katmanlı difüzör kounsunda epeyce avantaja sahipler ve bence asıl farkı lastik kullanımı sağlayacak.Mclaren ve Ferrrari kim ne derse desin kers konusunda 1 adım önde bununla beraber en karışık ve sıkıntı yaratıcak konu arka kanatta olucaktır.Bu araca rakiplerinden 3-4 yarış erken kaynak ayırmayaı başardılar.Redbull da 2 senedir sonuna kadar zorluyor ama sezona en iyi şasi ile giriyorlar.Evrim niteliğindeki kurallara 1 sene önceden başlamak büyük fark yaratmıyor.3 mücadele eden takımın avantajları gelişimi çok iyi yakalamak oldu bu yüzden Mercedes direk gelip zirveye oturmayacaktır kanımca.F kanal ve egzoz beslemeli difüzörü çok iyi oturtmaları ve o kadar vakit kaybına rağmen nasıl geri döndüklerini gördük.Takım yeni kuralları tekrar tekrar oturup konuşmuş muhakkak yenilikçi fikirleri olucaktır.
    Bekleyip görelim 2011 sezonunda 4 takım bu sefer daha ufak farklarla zirve için amansız bir mücadeleye girebilir.Yaratıcı tasarımlar umarım daha çok bizden çıkar ve diğerleri kers ile buna odaklanırken bizde yolumuzda yürüyebiliriz

  28. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    olabilirde olmayabilirde
    benim için ferrari yeni sezon için hala kapalı kutu (daha öncede belirtmiştim bir haber başlığı adı altında)
    ferrari sezona istediği şekilde kapatamazsa bunu tek parçadan kaybedebilir o'da arka kanat (kersde avajtajlılar en azından tecrübneliler)
    ferrari biliyorsunuz 2010 sezonuna başlarken 2009 un sezon ortasında başlamıştı çalışmalara ama sonrası fos çıktı (yenilikçi açıdan)
    f-kanal ve ezgos beslemeli difüzör konularında olduğu ibi…
    bekleyip göreceğiz.

  29. Bence Ferrarinin 2011 sezonu beklenildiği iyi olmayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir