Domenicali, Takım Emirleri Yasağının Kaldırılmasını Övdü

yazar:

kategori:

Domenicali “Sonunda bu anlamsız ikiyüzlülükten kurtulduk. Bize göre Formula 1 takım sporudur ve her zaman bu şekilde olaylara yaklaştık ve bize göre böyle olmalı.” dedi.

FIA, takım emirlerini yasaklayan kuralı kaldırsa da, sporu kargaşaya sürükleyecek hareketlerin ceza alacağı konusunda uyarıda bulundu.

Domenicali, yeni kuralla birlikte daha adil mücadele olacağını düşünüyor.

Domenicali “Kurallar zaten aşırı olayların yaşanmasını engelleyen bir şekildeydi. Dün alınan karar çok önemliydi.” dedi.

Takım emirleri yasağı, Ferrari’nin Almanya GP’de yaptıklarından sonra tekrar gündeme gelmiş ve FIA, cuma günü gerçekleştirilen Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında takım emirlerini yasaklayan 39.1 maddesini kaldırdığını duyurmuştu.


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bence bu emir durumu zaten bir yapılıyor olmalı artık tüm radyo konuşmaları televizyona açık olacakmış böyle bir kural gerekiyordu 🙂

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takım emirleri yasağı kalkmış olabilir ama F1 basını ve yorumcuları bu işlerin yakasını kolay kolay bırakmayacaktır.Tabiki emiri uygulamakla görevli olan pilotun ve yarış mühendisinin sesi çıkmazsa kimse bu olayları irdelemez.Mesela 2008 almanyada kovalainen gık bile diyemedi.Bu yıla bakarsak suzukada rosberg gık bile demedi.İstanbulda button gık bile demedi.Massa ve mühendisinin verdiği tepkileri bu güne kadar kimse vermedi.Hal böyle olunca da kimse bu olayları irdelemedi.

  3. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    kaldırsan ne olur kaldırmasan ne olur…
    bence kural duruyor çünkü ferrari'nin Almanya'daki yaptığı şey şu burada herşeyi belirtiyor zaten haksızmıyım arkadaşlar (aşağıdaki yazıyı okuyun anlayacaksınız.)

    sporu kargaşaya sürükleyecek hareketlerin ceza alacağı konusunda uyarıda bulundu.
  4. çok merak ediyorum ''takım emirleri serbest olursa f1 i bırakırım'' diyen button u…. boyundan buyuk kelimeler kulanmak nasıl birşeymiş anlar umarım:D

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Keşke birde şu saçma sapan SC kuralına bi düzenleme yapsalar, her SC girdiğinde yarış yeniden başlamak zorunda kalmasa, öndeki pilot bi tarafını yırtsın fark koyacam diye, sonra arkadaki bi aptalın kazasıyla tüm avantajı kaybolsun, iş mi bu yaa, bu kadar bariz bi olay varken,kaldırılan takım emri kuralına sevinmek saçmalık, zaten kimsenin takmadığı bi kuraldı takım emirleri….

  6. Ne kadar da hoşuna gitti dimi domenicali

  7. Domenicali "Sonunda bu anlamsız ikiyüzlülükten kurtulduk."
    burası önemli.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    şimdi işin cılkını çıkarıcaklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir