FIA, Çalışma Saatlerine Sınırlama Getiriyor

yazar:

kategori:

 Yeni takımların, özellikle 2010’un başında yapmış olduğu zorlu çalışmaların ardından FIA çalışma saatinde sınırlama getireceğini duyurdu.

Cuma günü Dünya Motor Sporları Konseyi’nde alınan kararların ardından bugün açıklanan kurallara göre yarış hafta sonunda antrenmanlar 10:00’da başlıyorsa garaj gece yarısından sabah 06:00’a kadar kapalı olacak. 11:00’da başlıyorsa 07:00’a kadar kapalı olacak.

Ancak açıklanan kurallarda sadece 4 kişinin, diğer çalışanlardan ayrı çalışma iznine sahip olacağını söyledi

“Araçta yapılan operasyonlarla bir şekilde ilgisi olan personelden hiç kimse, birinci ve üçüncü antrenmanların belirlenmiş başlama saatlerinden 10 saat kadar öncesinden başlamak üzere 2 adet 6 saatlik süreçte pist sınırları içinde yer alamaz”

“Bununla birlikte her bir takımda, bir şampyona sezonu süresince 4 kişiye özel iltimas tanınacaktır”

FIA ayrıca gelecek sene vites kutularının 5 yarış kullanılması gerektiğini ancak takımlara ceza almadan bir defalık vites kutusu değiştirme hakkı tanıdığını söyledi.

28.6 maddesinde “Sadece 2011’de, sezonun son yarışı haricinde, sezon içerisinde ilk gerekli olduğunda vites kutusu değişiminde ceza verilmeyecek. Bu koşullar altında değiştirilen vites kutusunun o yarışı tamamlaması gerekecek.” denildi.

FIA, yeni açıklanan kurallarda lastiklere de açıklık getirdi.

Gelecek sene 1. ve 2. antrenman seanslarında sürücülere üçer set kuru zemin lastikleri verilecek ve her seansın ardından bir set geri verilecek. Hafta sonunun geri kalanında ise 8 set lastik verilecek.

FIA ayrıca kuru zemin lastiklerinin her iki setinin kullanılmaması halinde sürücüye verilecek cezaya da açıklık getirdi.

Kuralda “Yarış durdurulup tekrar başlatılamazsa her iki set lastiği kullanamayan sürücülere 30 sn zaman eklenecek. Ancak yarış sonuna kadar her iki kuru zemin lastiğini kullanmayan sürücüler yarış sonucundan çıkarılacaklar.” sözlerine yer verildi.

Bu değişikliklerin yanında FIA, hareketli arka kanatların gelmesiyle birlikte, sürücü tarafından aktif edilen F-Kanal ve çift katmanlı difüzör yasağını, sıralamaların ilk bölümünde yeteri kadar hızlı olmayan ve % 107’ye giremeyen araçların yarışa başlamayacağını da doğruladı.


Yorumlar

  1. bukadar çok kural herhalde başka bir sporda yoktur ve her sene yenileri ilave ediliyor seneler once f1 araçları çok hizli diye izlemeye başladıydım ama artık çok espirisi kalmadı

  2. Hasan Yaman avatarı

    FIA sen bu spora yeni takımlar sokuyorsan %107 kuralı olmayacak bence bu kural gelecek senelerde gelebilir.

  3. kuru zemin için geçerli. yağmur yağdığında her iki lastiği kullanma iptal oluyor

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    bu güne kadar gördüğüm en salak kurallar top 5 listesine 4. sıradan rahat giriş yapar. böyle saçma kural mı olur ?

  5. Basına geç belirtilen rötuşlar olucaktır eminim.

  6. Yarış durdurulup tekrar başlatılamazsa her iki set lastiği kullanamayan sürücülere 30 sn zaman eklenecek.

    aşırı yağmur başlar ve yarış (malezya 2009'daki gibi) durdurulursa, o ana kadar pit yapıp lastik değiştirmemiş olan pilotlar, neyin cezasını ödeyecekler, yağmur yağmasının mı?

    giridin arkasından yarışa başlayıp, sert bir fren sonucu lastiğini aşındırıp, erkenden pite giren sürücü, böyle bir durumda önündekiler 30 saniye ceza yiyeceği için kendini bir anda galip bile bulabilir. peki bu neyin ödülü olacak, üstün performansının mı?

    bence de saçma.

  7. Yarış durdurulup tekrar başlatılamazsa her iki set lastiği kullanamayan sürücülere 30 sn zaman eklenecek.

    Saçma!

  8. kurallarla oynamak alışkanlık yaptı fia'da. ellemeden duramıyorlar, takıntı olmuş. 5 yarışa 1 vites kutusu, 20 yarışa 8 motor, devlet kurumu mantığıyla işletilmeye çalışılan takımlar ve mesai saatleri zorunluluğu.. gerçekten nereye gidiyor f1 anlamıyorum. sanki birileri zorla insanları tiksindirip f1'i bitirmek için uğraşıyor gibi.

    içinden tek beğendiğim kural %107. hoş, bu kuralın getirilmesinin nedeni de fia'nın saçmalaması sonucu spora zembille indirilen takımların gülünç görüntüsü değil miydi zaten??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir