Montezemolo Notları Verdi: Massa 7-; Alonso 9,5

yazar:

kategori:

2008 sezonunda Lewis Hamilton ile çok çekişmeli bir sezon geçirmiş ve son virajda şampiyonluğu kaybetmiş olan Felipe Massa, 2010’da takım arkadaşı Fernando Alonso’nun temposuna ulaşmakta sıkıntı yaşadı.

Massa, Almanya’da kazanmaya yakındı ama takım emri ile yerini Alonso’ya bırakmıştı. Brezilyalı pilot, İspanyol pilotun 108 puan gerisinde sezonu tamamlamıştı.

Reuters’e konuşan Montezemolo, daha öncesinde Kimi Raikkonen’e yapmış olduğu benzetmenin bir başka versiyonunu Massa için kullandı.

Montezemolo: “Sezonun belli bir noktasında Felipe bıktı ve yerine kardeşini gönderdi.”

“O Felipe’ye 7- veriyorum. Alonso için ise; Ferrari’deki ilk senesinde ona 9,5 veriyorum ama ne yazık ki kazanamadı”

İtalyan patron, politika için Ferrari’den ayrılacağı yönünde devamlı olarak gündeme gelen söylentileri yine reddetti.

Montezemolo: “Bırakın işimi yapayım. Ferrari’de yapılacak çok şeyin olmasından hayet memnunum”


Yorumlar

  1. 05Alonso| SF avatarı

    Sezon başlarında ki McLaren aracı Fernando Alonso Diaz'da olsa idi herşey alt üst olabilirdi 😀

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kaç senedir emek verdiği, çalıştığı takımda kazasından sonra tekrar yarış kazanmaya giderken bölye bişey yapılması da yeşilçamdaki tokatlar gibi indi suratına

  3. Bir pilot olarak değerlendirildiğinde massa nın performansına 7- değil -7 daha uygun gibi ama ferrari onu kazansın diye değil kazandırsın diye o koltuğa oturttuğu için bence görevini yerine getirdi ve o da 9,5 puanı hak etti.

  4. Ertan Akkaş avatarı

    Ben en çok şeyi merak ediyorum her yorumunda Diaz hariç, tüm pilotların isimlerini Türkçe'ye uygun olarak yazıyorda; Diaz'ın ismini niye öyle yazmıyor. Türkçe'de sorun yok kuralları belli. Böyle yapınca küçük düşürmeye çalışıyor, saygı duymadığını ifade ediyor. Ama böyle yaparakta milyonlarca insana saygısızlık yaptığının farkında mı? Sorun Türkçe'de değil, sorun kimde Allah aşkına? =)

  5. murat levent avatarı

    Çok bile vermiş massaya monte 7 puanı, almanyada yaptığı artistiklerden sonra ben olsam çoktan yollamıştım bile takımdan. Kaç senedir ekmek yediği yere attığı trip yeşilçamdaki figüranlardan beterdi.

  6. Sen rahat ol,yeterki iyi bir araba versinler Alonsoya,gerisi kolay.

  7. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    senin istatistikleri kim takıyo onuda bi not et altına. beni kim takıyooooo diye bi not düş bence 😉

    harika pilotunuz, size göre vasat pilotu geçememiş durumda nasıl olsa…

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sonuç olarak diaz karaçocuğun önünde bitirdi turbo başuna yırtma kendini:D

  9. ortalama grid

    1 Sebastian Vettel 2.0
    2 Mark Webber 2.5
    3 Lewis Hamilton 5.2
    4 diaz 5.8

    ortalama finiş

    1 Sebastian Vettel 3.63
    2 Lewis Hamilton 3.75
    3 Mark Webber 4.00
    4 Jenson Button 4.47
    5 diaz 4.56

    yarış dışı kalmalar bu sezon bir çok şeyin yanlış yorumlanmasına sebebiyet verdi.

  10. Bu artçı deprem, Massa'ya çok zarar vermez. Eğer 2011'de takımın seferber olduğu pilot gerekli başarıyı getirmezse sen o zaman gerçek deprem nasıl olur gör.

  11. Sorun yedi rakamının sağında solunda olmasıyla ilgili değil,
    sorun şu ki ferraride,mekanikerden tutun patrona kadar kimse massadan memnun değil,Patron şüpheye yer bırakmayacak şekilde massanın bünyesin de 7 şidetinde deprem yaratacak açıklamayı yaptığı açıklamadır

  12. ama biz seni istemiyoruz be monte…

  13. Bende Ferrari ye son yarışta yaptıkları hatayla birlikte bu sene 3 veriyorum. Oda sezon içi iyi bir şekilde geliştikleri için.

  14. O eksi yedi dediğin şey ile 7- aynı şey değil.

  15. İşte, küsersen Patronda çıkıp sana -7 puan verdiğini söyleyip seni dünya aleme rezil eder
    Şayet massa bu sezon ferraride başlasa bile ferraride bitireceğini düşünmüyorum,belki Türkiye deki yarışı son yarış olabilir,aha buraya yazıyorum.

  16. rocco junior avatarı

    Ve pilotların böyle büyük bir takımda yarışan profesyonel pilotların küsmek gibi bir yaklaşımları olamaz.Massa vasat perfonmans sergiledi ama yapabildiği buydu çünkü araç içinde ciddi şekilde zorlanıyordu.2010 tıpkı Kimi'nin 2008 de yaşadığı benzer lastik ısıtma sorunu ve aracın gelişiminde kendi geri bildirimlerine tepki vermemesine benziyor.Alonso araç üzerinde ve takımda daha hakim durumda hatırlarsanız Kimi sıralama turlarında lastik ısıtmakta çok sorun yaşardı ancak bu sezon Massa daha hızlı olucaktır umarım bu sefer ısıtmada sorun yaşamaz.Biraz sürş stili ile de alakalı yaşadığı sorun iki pilot çok farklı çizgilerde dönüyorlar virajları.Alonso erken fren yapıp ideal çizgiyi yakalarken bu sene Massa daha geç fren yapıp zorluyordu.

  17. rocco junior avatarı

    Hiç sanmıyorum yine büyük bir fark olucaktı sadece 3-5 puan oynardı bence.Perfonmansları arasında çok fark vardı o yarışta yapmasak diğer yarışlarda yine yapardık.Bu doğru karardı ve 2010 da Massa ile şampiyonluğa yürüyemezdik.108 puanlık farkı görmezden gelip 1 yarışta olmasaydı şöyle olucaktı demek bence yanlış.Tamam bazı yarışlarda piste çıkış vakti hatalıydı zaman zaman talihsizlikler oldu ama herkesin başına geldi.

  18. massanın almanyada kazanmasına izin verseydiler belki ilerleyen yarışlarda o da iyi bir performans gösterip yine alonso için yardımı dokunabilirdi. ancak sezonun ortasında massaya sen ikinci pilotsun muammelesi yapılınca o da doğal olarak küstü ve böyle bir performans sergiledi. yine bindikleri dalı kestiler ve adaletde yerini bulmuş oldu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir