Lopez: "Efsanevi Lotus Olduğumuzu İddia Edemeyiz"

yazar:

kategori:

Renault, takımın isim hakkını Lotus Cars’a sattı ve gelecek seneden itibaren takım Lotus Renault GP olarak adlandırılacak.

Gridde Team Lotus adı altında Tony Fernandes’in takımının da olması Lotus isminin kullanımı ve isim değeri hakkında da kargaşaya neden oluyor.

Lopez “Buna faydacı bir yaklaşımımız var. F1 dışında da bir çok projeyi Proton ve Lotus ile görüşüyoruz ve bunu yaklaşık 1.5 seneden beri yapıyoruz.”

“F1 konuşmaları ise onların 1Malezya Racing takımı ile anlaşmalarının bitmesinden sonra başladı ve bize birlikte olma teklifinde bulundular.”

“Group Lotus ve Proton için bu çok mantıklıydı. Bu birlikteliğin sonucunda ne biz ne de Group Lotus Bay Chapman’ın yarış takımının devamı olduğunu iddia edemeyiz.”

“Group Lotus’un iddiası çok basitti. Onlara göre biz Lotus isimli, yol araçları üreten Group Lotus’un yarış takımıyız. Hepsi bu.”

“Eski Team Lotus’a dair bir iddiada bulunamayız ve aynı şekilde 1Malezya takımı da böyle iddialarda bulunamaz. İşte burada karışıklık ortaya çıkıyor. Kimse eski efsanevi takımın devamı olduğunu iddia edemez.” dedi.

Lopez ayrıca şampiyonluk için konuşmanın erken olacağını, şimdilik hedeflerinin yarış kazanmak olduğunu söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir