Webber: "Newey'e Şövalye Unvanı Verilmeli"

yazar:

kategori:

51 yaşındaki teknik deha, bu sene Red Bull’la kazandığı şampiyonlukla birlikte 7. kez takımlar şampiyonluğu, 14. kez pilotlar şampiyonluğu kazandı.

BBC Radio 5 Live’e telefonla bağlanan Webber “Eğer birisine şövalye ünvanı verilecekse, bunun için bir çok insan vardır ancak Adrian o kişilerden çok uzakta değil.”

“O zeki ve aracın aerodinamik olarak nelere gerek duyduğunu anlaması onun en büyük gücü ve bu onun araçlarını hızlı kılıyor.”

“Bu uçak ya da yat dizayn eden kişilere benziyor. Aracın yere basma gücü üretmesini anlama konusunda sansasyonel ve bu tür şeyler aracı hızlı yapıp galibiyetler kazandırıyor.” dedi.

Webber ayrıca, Newey olmasaydı Red Bull’un her iki şampiyonluğu kazanmasının çok zor olacağını söyledi.

Webber “Olağan üstü bir rekoru var ve 100’den fazla yarış kazandı. 3 farklı takımla şampiyon oldu ve nereye gittiyse orada başardı. Bazen zaman alabiliyor ve elinizi salladığınızda çok iyi bir araç yapamayabiliyorsunuz. Red Bull’da bu 4 senemizi aldı.” dedi.


Yorumlar

  1. kesınlıkle haklı aldıgı parayı sonuna kadar hak eden biri …yeterkı gereklı şartlar sunulsun adam işini laykıyla yapıyor.mclarendeyken o zamanın jaguar takımından da teklıf almış fakat ron denıs sayesınde takımda kalmıştı jaguarı satın alan redbul takımına geçtikten sonrakı karıyerını zaten herkes bılıyor .en basıt örnekle neden toyota takımındakı mıke gascoyne için herhangi bir unvan verilmelı denmıyor ; kaldı kı redbull un maddi manevı newey ın önune serdıklerini toyota fazlasıyla mıke ‘a vermıştı . dolayısıyla olayı abartıp nobel ödülü bile vermek lazim

  2. webber haklı , varsa başka onure edici unvanlarda verilmeli …

  3. rocco junior avatarı

    Oldu bir de kutsayalım istiyorsan=)

  4. adam hakketti artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir