Benim Gözümle Serhan ACAR

yazar:

kategori:

Serhan Acar ile ilk kez 3 yıl önce konuşmaya başladım. Okulda proje ödevim için ondan yardım istemiştim. Kendisi gerçek anlamda yoğun olduğu için( böyle söylüyorum çünkü çalışma şekline gözlerimle şahit oldum) hemen cevap veremese de mümkün olan en kısa zamanda cevap vermişti ki bunu herkes için yapıyor.

 

Serhan Acar’ı tanımadan önce benimde ön yargılarım vardı. Şimdi mail attık ama, cevap verir mi? Bakalım bana nasıl davranacak gibi… Bunları yazıyorum çünkü onun yanında bir dönem çalıştığımı duyunca pek çok insan gelip, hakkında sorular soruyorlar.

 

 Size şöyle anlatıyım Serhan Acar ile konuşmaya başladıktan sonra, onun yanında çalışmak istediğimi söyledim. Tabii bunu bile diyebilmek yaklaşık bir yılımı aldı. İlk kez onunla tanışmaya gittiğim günü hatırlıyorum. Çok heyecanlanmıştım, Federasyon nasıl bir yer, Serhan Acar nasıl davranacak gibi pek çok soru kafamdaydı. Ancak gittiğimde Federasyon tam anlamıyla bir ev ortamı gibi sıcak, Serhan Acar ise gerçekten bir ağabey gibi içtendi. Beni gördüğünde hemen –ooh hoş geldin dedi.- Bu karşılama bile görüşmemin ne kadar rahat geçeceğinin göstergesiydi. O gün yanında bir saati aşkın kalmıştım sohbet etmeye başlayınca zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.

 

  Federasyon’da geçen yıl işler çok yoğundu, iki büyük yarış için (WRC-Formula 1) için herkes harıl harıl çalışıyordu. Bu arada ben fırsat bulduğum her anda Serhan Acar’ın yanına çıkıyordum. Her zaman insanlara yardım etmek için ayıracak zaman buluyor.  Günde kaç yüz tane mail alıyor, görevi gereği( sportif direktör) pek çok konuyu halletmesi gerekiyor, gözetmenleri eğitimlerini üstleniyor, çeviri yapıyor ve hepimizin okuduğu o köşe yazılarını yazıyor. Kısacası bu işleri yapmak insanüstü bir çaba gerektiriyor. Şu sıralar artı olarak İstanbul Park’ın elimizden gitmemesi için başta Mümtaz Bey olmak üzere bütün Federasyonla beraber çalışıyor.

 

 İşte bir insanın neden Formula 1 denilince akla ilk gelen isim olduğunu açıklıyor bunlar. Bu kadar iş yapmasına rağmen kesinlikle çok mütevazi biri. Bu zamana kadar ağzından kötü bir söz duymadım, yaptığım işleri beğenmediğinde bile beni rencide etmeden tekrar yapmamın daha iyi olacağını söylerdi ve birkaç örnek verirdi. İşi gereği konumu yüksek biri olsa da, kimseyi küçük görmüyor ve alay etmiyor. Kendi dahil olmasa bile başarılı bulduğu her kişiyi, her işi destekliyor.

 

  Bu özelliklerinin dışarısında, Serhan Acar tam bir arşivleme ustası. Model otomobiller, filmler, diziler… örnekler çoğaltılabilir her kayıttı saklıyor. En basit örneği ile belki de hepimizin çok sevdiği “Lost” un son bölümünü ancak aylar sonra izlemişti. O ana kadar kim “Lost” hakkında konuşursa sonunu söyleme deyip ortamdan hemen gidiyordu ki bu ortamlar bazen yemek sofrası bazen toplantı salonu olabiliyordu.

 

 İşte benim gözümde Serhan Acar işine son derece saygılı, titiz ve kimselere benzemeyen bir espri anlayışına sahip… Daha uzun yıllarda umarım Formula 1’i sunmaya devam eder.

 

 

Merve Akan


Yorumlar

  1. hacı daglı avatarı

    serhan bey merhaba ben bursa gemlikten hacı daglı senin sayende f1 keyifle izliyorom fakat 2011 f1 hangi kanalda seyredilecek yardımcı olurmusun teşekkürle

  2. SERHAN ACAR FORMULA 1 anlatmayi birkatiği an bende f1 izlemeyi birakacam bu adam bir harika ALLAH ona ses vermiş saygilarimi sunuyorum serhan abime

  3. Gerçekten yaptığı işe saygı duymamak elde değil, Geçen Fia gala videosu yayınlandı, orada Murray Walker`in bir kaç tarihi anlatımı vardı, sesiyle insanın tüylerini diken diken ediyor, İşte Türkiye de bunu yapabilen tek adam var o da Serhan Acar.. Anadili ingilizce olsaydı muhtemelen Murray Walker tahtını ona bırakırdı. Bilgisiyle, çalışkanlığıyla, büyük heyecanıyla bizlere harika yarışlar seyrettiriyor, kendisine kocaman bir teşekkürü borç biliriz.. Ayrıca Tosfed de ki görevinde de başarılarının devamını dileriz..

  4. eh ne diyelim görünen köy klavuz istemezmiş …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir