Ferrari: "Sürücüler 2011'e Eşit Başlayacaklar Ancak…"

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, sezonun ikinci bölümünde Fernando Alonso’yu ön plana  çıkarmasıyla dikkatleri üzerine çekmiş ve Almanya GP’deki takım emriyle tartışmaların odak noktasında yer almıştı.

Takım emirleri yasağının kalkması ile gözler tekrar Ferrari’nin üzerine çevrildi ancak Montezemolo, sezona eşit bir şekilde başlamanın önemli olacağını söylüyor.

Montezemolo “Sürücülerden birisi şampiyon olamayacak durumda olunca durumu değiştireceğim. Ben sürücülerimin kazanacak koşulda olmasını istiyorum.”

“Daha az güce sahip olacağını düşüneceği için ilk yarıştan itibaren hayal kırıklığı yaşayan kişiler istemiyorum. Bunun yanında yarışlar çok beklenmedik olabiliyor.”

“Önemli olan gerekli anlarda her iki sürücünün olayı açık bir şekilde anlaması olacak.”

“Sezonun 2. yarısında tabiki çok açık olmak zorundayız ancak ilk bölümde takımın iyiliği için her iki sürücüyü mümkün olan en iyi koşulda bulundurmalıyız.” dedi.

Montezemolo ayrıca, bu sene Almanya’da verdikleri kararın doğru olduğunu savundu.

Montezemolo “İlk yarışta, hatta 3. yarışta bu tabiki saçma olurdu. Hockenheim’da ise durum öncesine göre oldukça açıktı çünkü Felipe onun kadar hızlı değildi.” dedi.

Montezemolo, takım emirlerinin bu seneye kadar yasak olmasında etkili olan 2002 Avusturya yarışında ise hata yaptıklarını kabul etti.

Montezemolo “Bana göre o zaman hata yaptık çünkü sezonun henüz başındaydık ancak o zaman da takım ruhu vardı. Birlikte kazanıp birlikte kaybederiz.” dedi.


Yorumlar

  1. mehmet ceviz avatarı

    bencede pistte olsun.ama medya ve antialonsocular kendine sağlam bir pilot bulsun.massayla olmaz.ne yani alonso massayı pistte yenmedimi.daha ilk yarış ilk virajda geçmedimi.herkes biliyor ama işine geldiği gibi konuşuyor.her takım takım emri uyguluyor.kimi hissettirmiyor.kimi saçmalıyor.almanya buz gibi belliydi alonso ya geçecekti yada kaza olacaktı.orda massayı korudu takım.vettel-webber olayı gibi bir olay olsaydı.şuan ferrari pilot massa koltuk arıyordu.ben avustralyada takımın alonsoya massayı geçirttirmediğinide düşünüyorum.baktılar massa gaza ne zaman,frene ne zaman oturacağını karıştırdı alonsoya yavaş dediler.bende böyle düşünüyorum.

  2. eee sonuc? abicim siz yorumu okumadan mi cevap yaziyosunuz yahu? kim hizli olursa olsun, kim iyi olursa olsun, onemli olan mucadelenin pistte olmasi, masada degil. insallah bu sefer ne demek istedigimi anlamissindir 🙂

  3. Abicim siz yarislari nasil izliyosunuz yahu? Takim Schumi ye aynen soyle dedi: Atak yaparsan Rosberg zorluk cikartmayacak.. Sen tam tersini soyluyorsun, yarisi bul bida izle..

  4. OUTLAW RIDER avatarı

    "Oradaki telsiz konuşmasını yapan smedley, sürekli atak yiyen massanın nasıl sürmesi gerektiğini tarif ediyordu.Rakiplerine zaman verdiğini söylüyordu ve bu konuşmalar geçerken Alonso çok gerideydi"
    Ben sana 2010 avustralya gp nin kopyasını göndereyim bir kaç kez daha izle istersen >:)

  5. görkem yılmaz;hassas davranacak kelimenin tam karşılığı buysa eğer bu kelime farklı yorumlara neden oabilir.ancak hatırladığım kadarıyla schumi start düzlüğünde 3 kez rosbergin hava koridoruna girdi ve geçmeyi denedi.peki takım geçme dediyse neden bu hamleleri yaptı.ve son geçiş denemesinde telsiz konuşmasını duyduk.ilk 2 geçiş hamlesinde telsiz konuşması neden duymadık.suzukada schumiyi suçlamıyorum gayet güzel bir sürüş yaptı.ama mgp ve suzuka olayı gerçektende garip.

  6. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    yanlışlık oldu suzuka yerine kore olacak.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    sen ne diyon ya takım emrini duymamazlıktan gelmişin işte. schumacher'e ''geçmeye kalkarsan hassas davranmak zorundayız'' dediler. Açıkça ''geçme'' dediler. Schumacher'in son yarışlarda Rosberg'e pit stratejileriyle yardım ettiğide oldu. Yardım ettiğini açıkça röportajlarındada söyledi. Yoksa Japonya'da, Suzuka'da, Brezilya'da Rosberg'i ezecekti buna emin ol. Bildiğin bir şey varsa söyle herkes aydınlansın demişsinde. Bunlar gayet açık! herkesin bildiği şeyler. gizli saklı yok.

  8. Katılmamak elde değil.+1, yüreğine sağlık misafir arkadaş.

  9. Birincisi;ben Nebuchadnezzar isimli nike sahip kişi değilim.İkincisi;Monako hadisesinden sonra McLaren in açık desteği Hamilton üzerine olmuşdur.En salak F1 izleyicileri dahi bunu anlamışken sizlerin anlayamaması imkansız sadece gönül gözünüzü biraz kapatıp baksanız yeterli.Vodafone ve Santander,Mutua … vss isimli sponsorlar ALonso adına gelmişlikle birlikteHamilton un ilgi çeken başarısı sonucu Vodafone un açık seçik taraflığı başlamışdır.Yapılan haksızlığı gören Santander de ayrılmak istemişdir ama İngilteredeki yatırımlarının tepki toplamasından endişelenip bu kararını sözleşme bitimine ertelemişdir.F1 İngiliz tabanlı bir spordur ve İngilizlerle atışmak istemezsiniz.Vodafone ve Dennis in açık desteğine birazcık muhalefet eden sadece Martin dir ki Alonso ile iletişimi halaa dewam etmektedir.

  10. mehmet ceviz avatarı

    pistte şumi farklı bir olaydır.konuşmak bile hatadır.ondan sonra sadece alonsomu hamiltonmu sorusu sorulur ve farklı cevap alınır.ve her ikiside takım eşit davransa bile(birbirleriyle takım arkadaşı olmadığı müddetçe)zaten birinci pilotluğu alırlar.yani ikisinin olduğu takımda birinci pilot farkını yine ikisi belirler.monteninde martininde birinci pilot belirleme sıkıntısı yoktur.

  11. mehmet ceviz avatarı

    zaten massanın alonsodan hızlı olduğunu değil ona yakın hızda olduğunu söylemek bile abesle iştigaldir.alonso pol+en hızlı tur+yarış birinciliği+tüm yarışı lider götürdüğü yarışta(singapur)sırf massaya tur bindirmemek için nerdeyse son tur son sektörde vettel atak yapacak kadar yaklaştı.ha sen diyeceksinki massa son sıradan kalktı.alonso monacoda(dikkat monacoda)pitten kalktı.massayla arasında sadece 3-5 saniye ve hamilton vardı.avustralyada 18.liğe düştü massanın arkasında bitirdi.yahu ben button gibi bir şampiyonu bile hamiltonla kıyaslamıyorum.massayımı alonsoyla kıyaslayacam.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Canın sağolsun .Belki birgün seni de tebrik ederim kimbilir.Burada hepimiz arkadaş sayılırız.İyi akşamlar..

  13. yorum hoşuna gidince tabi değerli olur işinize gelmeyeni yazan biri olsa böyle konuşur muydunuz bilmem 😀 ben de mi acaba bir misafir yorumu yapıp sonra tekrar log in olsam 😀

  14. hamiltonla anlaşmadan vodafone imzayı atmıştı onların isteği değildir
    ayrıca vodafone santanderin alonso nerede biz oradayız mantığı da yok mukayese etmeyin bilmem hatırlar mısınız monaco 2007yi hamiltona atak yapmaya kalkmaması şeklinde talimat geldiğine dair takım emri uygulandığı için soruşturma açılmıştı bize o zaman da sponsor vodafonedu santanderin yaptığını yapıp ingiliz pilot hamilton bir ingiliz aracı ve sponsoruyla monaco gibi prestiji yüksek pistte kazansın demedi işinize gelen şekilde konuşuyorsunuz işte 😀 sponsor ingiliz olunca bizi de aynı seviyeye nidirebileceğinizi düşündünüz sanırım 😀

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen albertparkı nasıl izledin.Belki de eski albertparkları hatırladın diyeceğim ama işin ilginci Massa'nın o güne kadar o pistteki en iyi derecesi sadece 6.lıktı.
    Massa 2010 Albert parkın en çok atak yiyen adamıdır.Alonso ise 18.liğe kadar düştüğü yarışın sıralamalarında dahi vettelin pole zamanına oldukça yakın bir zaman elde etmişti.Eğer hamilton ve webberi müthiş savunmayla arkasında tutmasaydı, Massa ikisine de rahatlıkla geçilecekti.
    Oradaki telsiz konuşmasını yapan smedley, sürekli atak yiyen massanın nasıl sürmesi gerektiğini tarif ediyordu.Rakiplerine zaman verdiğini söylüyordu ve bu konuşmalar geçerken Alonso çok gerideydi.

  16. görkem yılmaz;bırak bu işleri bildiğin bir şey varsa söyle herkes aydınlansın.suzuka ve mgp olayını taraflı tarafsız bir çok kişi merak ediyor.
    bu arada nebuchaznedar;ahmet karanın dediği gibi rosbergin sol süspansiyonu kırıldı ve kaza yaparak yarış dışı kaldı.o ana kadarda schumiyi arkasında tuttu.bunda gariplik yok.haa diyorsanızki schumiye takım tarafından daha önce söylenen mesajın tam tersi söylenip rosbergi geçme dendiyse ispatlayın.başka gariplik varsa yazın herkes öğrensin.

  17. OUTLAW RIDER avatarı

    DİKKAT!!! (Montezemolo "İlk yarışta, hatta 3. yarışta bu tabiki saçma olurdu. Hockenheim'da ise durum öncesine göre oldukça açıktı çünkü Felipe onun kadar hızlı değildi." dedi.) Bu açıklamaya sadece zekası gelişmemiş moronlar ya da gözünü ferrari sevgisinden dolayı gerçekleri idrak edemeyen, görmek istemeyen veya işine gelmeyen fanları inanır. Bende kendilerine sormak istiyorum 2010 sezonu 2. yarışı avustralya da felipe massa ya telsizden aynı Almanaya da dendiği gibi "Felipe, Fernando is faster than you" dendi mi denmedi mi? Dikkat! sezonun henüz 2. yarışı "Fernando is faster than you" bu şifreli cümle daha 2010 sezonu başlamadan hazırlanmıştı kimse bana hikaye anlatmasın gerçekleri görün biraz!!!

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mükemmel yorum.Sizi misafir olarak değil de sürekli buralarda görmek ve yorumlarınızı okumak isterim.

  19. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ama rosberg kendinden hızlı olan schumiyi geçirmiyor aslan parçası.

    hadi oradan sen schumacher'e telsizden gelen takım emrini duymamazlıktan geldi galiba.

  20. Birileri çıkıpda Santander in arkasına birilerini saklamanın yerine gerçekleri görüp onuda anlatabilselerdi hayat daha gerçekçi olabilirdi.Santanderin desteğiyle buraya gelmiş gibi görünen kişi profilini çizenlerin 2007 de Vodafone desteğini alan Hamilton un pozisyonuna itiraz eden bu pilotun neden hakkının yendiğinin hesabınıda sorarlarmı (Hiç sanmam…)??Vodafone desteğiyle kendisiyle yarıştırma münasebetine itirazı Martin e ulaştıran bu pilota Martin in cevabı:' Sana yapılanlara karşı senin iyi davranış göstermen bir centilmen olduğunu gösterir. Vodafone desteğiyle seninle yarıştırılan Lewis e en iyi cevabı pistde verebilirsin ve herşeye rağmen yarışmaya dewam etmelisin.'Santander e laf atanlar Vodafone uda anlatırlarmı??? Hiç sanmam…

  21. bazı arkadaşların(nebuc) kimi hakkındaki haberleri doğru okumasını tavsiye ederim arkadaş kendini citroen red bull direktörü sanmasın yoksa işin içinden çıkılmaz:P

  22. bazı arkadaşların(nebuc) kimi hakkındaki haberleri doğru okumasını tavsiye ederim arkadaş kendini citroen red bull direktörü sanmasın yoksa işin içinden çıkılmaz:P

  23. bazı arkadaşların raikkonen in haberlerini dikkatli okuması lazım yoksa herkes kendini mark arnall yada steve robertson sanarsa işin içinden çıkılmaz!

  24. sayın Abdullah Çelik lütfen cevap bekliyorum , şuana kadar birkaç defa daha yorumum silinmişti ancak her seferinde de buna benzer birileri doğrudan şahsıma yönelik saldırıda bulunmuş ve bende onların terbiye sınırlarını aşan yorumlarından sonra kendimi savunduktan sonra sizler yorumlarımı silmiştiniz. bugün yine aynı olayla karşı karşıya kaldım adam hakaret ediyor ben terbiyemi bozmuyorum sizlerden müdahaleyi doğru buluyorum ama sizlerde her defasında o tür şahıslara prim verir derecesinde çok geç müdahale ediyorsunuz… madem böyle olacak bizdemi o insanlar gibi ağzımızı bozalım birkaç hakaret ve küfürle hemen tartışmaların içinde olalım … lütfen bir açıklama bekliyorum… kendime ve sizlere olan saygımdan bu açıklamayı bekliyorum saygılar…

  25. "Sürücüler 2011'e eşit başlayacaklar ancak sene sonuna doğru santander'le ve pilotuyla yeni anlaşma yapılabilmesi için eşit bitirmeyecekler. Bizde parayı veren düdüğü çalar arkadaşım ya sev ya terket"

    Bir Santandersever…

  26. Bir cok kisi zaten Massa Alonso`dan daha iyidir daha hizlidir demiyor ki? Birakin adil bir sekilde yarissinlar diyor, gecen pistte gecsin diyor, Santander`in mudahalesini istemiyor. Olay bu..

  27. Santander oraya da mi el atmis 🙂

  28. sonra yanılmıyorsam Rosberg`in arka süspansiyonu kırıldı ve kaza yaptı, yani?

  29. mehmet ceviz avatarı

    öyle oldu böyle olduyu geçin.alonso ömrünün sonuna kadar massayla aynıtakımda yarışırsa ve takım eşit hatta %10 massadan yana bile davransada alonso massayı geçer.massa bence pistteki pilotlar içinde orta grupta bile değil.orta gruptan sonra gelir.alonsonun rakibi ancak hamiltondur.massada massa neymiş ya.hani hamilton olmadı bari kubica,rosberg,vettel takım arkadaşı olsada takımdan destek beklese.hepi topu massa arkadaş.

  30. değerli adminler neden yorumlarımın silindiğini anlamış değilim. ben ve diğer McLaren fanlarına kocakarı dırdırı yapıyorsunuz diyen üyelerin yorumları gün boyu burda dururken , benim kendimi savunmak için ve onlarıda daha uygun bir usluba teşvik etmeye yönelik olan yorumlarım siliniyor. demek oluyorki o arkadaşların uslubu siteye dahamı uygun açıklarmısınız?

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Buraya kadar ben de biliyorum ,sen asıl bundan sonrasını anlatsana.

  32. suzuka ve mgp olay şöyle;rosbegin lastikleri aşınmış schumi daha taze lastiklerle rosbergin arkasında takım schumiye telsizden diyorki atak yaparsan rosberg iyimser olacak yani sana zorluk çıkarmayacak diyor.niye çünkü schuminin lastikleri daha taze ve rosbergden hızlı geçmesi mormal bir durum aslında ama rosbergi geçemiyor.rosbergin fazladan 2 puana bile ihtiyacı var çünkü kubica ile genel klasman mücadelesinde çok yakınlar.schumiye yol vermek istemiyor muhtemelen bu nedenle.rosberg savunma yapıyor schumi atak yapmaya çalışıyor çırpınıyor nafile.ama rosberg kendinden hızlı olan schumiyi geçirmiyor aslan parçası.

  33. uydur uydur söyle.kimi kovulmadıki citroenle 1 yıllık anlaşması vardı bitti.ford la anlaşabilir.nascarıda düşünüyor evet.

  34. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Suzukada yaşananları unuttun mu? Hani şu takım arkadaşına numarasını zorla veren pilot önde giderken bir takım konuşmalar sonrası aniden out oluveriyor ya.Tam da senin anlattığın gibi bir olay.

  35. ben nekadar saygıdan düzgün usluptan bahsetsemde malesef siz yolunuzu seçmişsiniz yapacak birşey yok devam edin siz. ayrıca yorumlarımı okursan neye atıfta bulunduğumu anlarsın umarım. kimseyle birşey yarıştırmak gibi bir ihtiyacım yok…

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonen citroen den kovulmuş nascara geçecekmiş umarım haberin vardır.

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir çok kişiye göre;Pilot eşitliği, son yarışlara doğru diğer pilotun şampiyonluk şansı kalmadığı zaman bozulursa bu olay kabul edilebilir bir davranış oluyor.Ben bunu göremedim.
    Mclaren takımının Button için istanbul ,spa ve suzukada yaptıkları caiz midir?Button'un istanbul,spa ve suzuka yarışlarında matematiksel olarak şampiyonluk şansı yokmuydu.Suzuka sonrası hamilton ve button arasında sadece 3 puan vardı.Demek ki şampiyonluk şansı devam eden ve hatta sezonu hamiltonun önünde tamamlama şansı olan button bu 3 yarışta eşitlikten uzak yarışmış.

    Massayı yere göğe sığdıramayan ve massanın düşük performansı olarak almanyayı gösteren arkadaşlar acaba sezonun 2.yarışı olan albertparkı izlediler mi?Telsizden tüm dünyanın gözü önünde smedley massaya nasıl süreceğini tarif ediyor.Ne zaman gaza oturup ne zaman fren yapacağı anlatılıyor.Smedleye bunları santander söyletmiş dersiniz ya.
    Massa sezon başında neydi,sezon ortasında nasıldı ve sezon sonunda ne oldu.Massa sezon başında da aynı massa idi.Sezon sonunda da aynı massa idi.Değişen bişey yoktu.Yıl boyunca 57 tane antrenman yapılmış.Bir tanesine bile liderlik edememiş.Sutil'in bile 2 tane liderliği var.Gören duyan da massa almanyaya kadar esti gürledi ve almanyadan sonra duraklama ve gerileme dönemine girdi zanneder.

  38. suzukada yananalar ! hangisi ?

  39. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    halamın bıyığı olsaydı, amcam olurdu. diyelim ki ve -se -sa eklerinden bişey çıkmaz.Anlatacaksan suzukada yaşananları anlat.

  40. idrar müsabakanız bitti mi_?

  41. aha buraya yazıyorum diyelimki sezonun 1.yarışı ve massa lider alonso 2.durumda takım telsizinden alonso şöyle der.ben massadan hızlıyım (yol versin bakın ağlıyorum ınga ıngaaa).massaya telsizden mesaj gelir alonso senden hızlı(huu huuu massa ne o lan kendini 1.pilotmu sandın çekil bakıyım kenara alonso geçecek seni hadi lan)massa yavaşlar alonso geçer

  42. rocco junior arkadsım benım karalamam ferrariyi deil montezemeloyu kapsıyor … benım bilmeme gerek yok zaten adam kendısı söylüyor zaten bu spor içinde yasalaştı artık takım emri yasak deil bende takım içersindeki emırleri montezemelonun uygulayış şeklinden dolayı onun etrıkası diyorum küreye ihtiyaç yok yanı …artı sadece almanyadamı yaşandı emınmısın hafızan iyi deil en son yarışı bıle hatırlamıyorsun alonso kendi stratejısı dısında massanınkıne bile karışabiliyordu kımden destek alıyordu acaba kafasına göremı takılıyordu . unutmadan ben 12 yıllık saglam bı tifosıydım ferrari düşmanı deilim bilen biliyor .ferrariyi bana ögretme ferrari hiçkimsenın açıklayamadıgı bi gizem bi efsanedir kendi işine bak

  43. sen 19 yaşındasın ben 30 yaşımdayım ve senin ömrünün yarısından fazla f1 i takip ediyorum , (1998 den beri) … mesele f1 i takip etme hususu değil , saygıdan bahsediyorum. yoksa azıcık aklı olan ve klavye kullanan herkes hakaretde edebilir , küfür de çok rahat eder. hatta 2-3 yaşındaki çocuklarda küfür edebiliyorlar… bilmem birşeyler ifade ettimi senin için…

  44. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    ben f1 fanı olmaktan son derece mutluyum 19 yasındayım arkadaşlarım f1'in f sini bilmezken ben onlara elimden geldiğince f1'in teknik detaylarını gecmişteki olayları f1 araçlarının ne kadar muazzam bir araç olduğunu anlatıyorum istanbul parkta çektiğim videoları izletip araçların gerçek seslerini duymalarını sağlıyorum ve ScuderiaFerrariMarlboroF1 Takımını cok seviyorum ve inan bana bu siteden baska hiç bir sitede yorumum yok sosyal siteleR filan demişsin ama ben fAcebook filanda kullanmam

    sizlerin bu şekilde yorumlarınız insanı fitil ettiği için sinirlilik haliyle çıkıyor bu laflar

  45. @ScuderiaFerrariMarlboroF1 , bumudur olaya bakış açın , birde nick olarak takımın tam adını yazmışsın , sen git abuk sabuk bir nickle burda yorum yaz , tuttuğun takıma layık biri değilsin , aslında f1 taraftarlığınada uygun değilsin. alışmışsın başka türlü sosyal sitelerden bu şekilde yorum yazmaya aynı uslubu burda da devam etiriyorsun… ben biraz daha sabretmekten yanayım … seviye yerlerde …

  46. cocukca yapilmis yorumlarla yanlislari hakli cikaramazsiniz, bu soylediklerinize kendiniz bile inanmiyorsunuzdur eminim 🙂

  47. sende az konusmuyosun masallah 🙂

  48. Santander saolsun 🙂

  49. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    koca karı lafı sizlere fena uymus yaww

  50. Eze eze yenecek Alonso MAssa denen şöförü.Tıpkı bu sene ki gibi.

  51. sokak ağzıyla ve argo kelimeler kullanarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun , burada habere yorum yapıyoruz ve haberinde içeriği duruma müsait. sen kimsenin yorumlarını bu şekilde küçük düşürücü sözlerle aşağlayamazsın , umarım yaptığın hatanın farkına varırsın ve özür dilersin…

  52. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    ahh tabiya takım emrinin modern hali benzın tasarrufu

  53. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    sadece mclarenciler olsa iyi valla kuyruk acısının en buyugu kimicilerde var bakın pilotunuz yarısacak seri bulamıyor.bide nascara gitsin

  54. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    sana istabulu hatırlatırım ilk virajda lastıklerının carpıstığına canlı tanık oldum daha sonra ne hikmetse button geriledi

  55. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    herkes fikrini beyan etmekte özgur değildir arkadasım

    bir bireyin özgürüğü diğer bireyi rahatsız ettiği yerde biter artık santander lafındanda kurtulun

  56. yahu ben ustteki yoruma cevap veriyorum, cevabim asagida ki yoruma gidiyor, kusura bakmayin 🙂

  57. murat levent arkadasim herkes fikrini beyan etmekte ozgurdur, lutfen kullandigimiz kelimelere dikkat edelim, koca karilar cumlen hos kacmamis, ona bakarsan en cok sen konusmussun. Biraz daha saygili olmaya calisalim..

  58. murat levent arkadasim herkes fikrini beyan etmekte ozgurdur, lutfen kullandigimiz kelimelere dikkat edelim, koca karilar cumlen hos kacmamis, ona bakarsan en cok sen konusmussun. Biraz daha saygili olmaya calisalim..

  59. Evet cunku Mclaren Ferrari gibi pilotunun birini one cikarmadi, yaris kazanacak adami durdurup digerini one gecirmedi 🙂

  60. bu güzel sözün üstüne ne denir nothing 🙂

  61. murat levent avatarı

    Yal allah aşkına bişey soracam, özellikle mclarencilere.

    Sizin derdiniz ne arkadaş, Alonso 1. pilot olunca size ne oluyor, kendi işinize baksanıza siz. Benim bildiğim insan kendi işine odaklanır, koca karılar gibi Alonso düşmüyor ağzınızdan.

    Sanki Massa sezon boyu Alonsoyu 1 kere geçmiş de derdi size düşmüş, Yarışı bırak antremanlarda geçemedi adam ayıp valla.

  62. murat levent avatarı

    Teorik olarak öyle olması gerekirdi. Eğer öyle olmasaydı neden alacaklardı ki, bunlar birazda imaj meselesi, herşey şöförlük değil. Adam dünya şampiyonu olmuş, kim istemez takımında 1. numaralı aracı.

    Yoksa 1.numaraya hamilton bindide biz mi farketmedik. 🙂 Dikkat ettiyseniz, sezon boyu button ı hiç 2.plana atmadılar heiki yi attıkları gibi, neden ?, Çünkü son 4-5 yarışa kadar adam çok iyi geldi, hamiltonu yenme şansı vardı.

    Yani evet, button 1. pilot olmak için geldi, oldumu olmadımı o sizin sorununuz.

  63. Yani diyosun ki Hamilton 2. pilot, Button 1. pilot, oylemi? 🙂

  64. murat levent avatarı

    Santander izin verir vermez, Alonso üstüne düşeni yaptımı yaptı. Tek başına getirdimi takımı taa son yarışa getirdi. Ferrari Monzadan evel havlu atmak üzerydi nerdeyse.

    Çatır çatır hakediyor adam hem desteği hem de parayı. O kadar para alıp lastik ısıtamıyorum diye ağlayanlar utansın…!!!!

    Bu kadar yazıyosunuz çiziyosunuz karalıyosunuz, bunca sene F1 seyrettiğinizi anlatıp milleti küçümsüyosunuz ama daha şunu öğrenememişsiniz.

    Takımdan gitmeyen pilot her zaman 2. pilottur. Yeni gelen ise her zaman 1. pilottur.

  65. alonso mesajı almıştır , geçen sene yaptığı gibi felipeye birkaç lastik patlatmalar , pist girişinde dışarıya atmalarla ne yapıp edip sezonun ilk yarısında öne geçer ve yine kendisi büyük bir destekle birinci pilot olmanın avantajıyla şampiyonluğa oynar…:))

  66. artık takım emirleri yasağıda kalktığına göre artık bundan sonra alonso ve ferrariden korkun derim.evet sezon başından başlayacaklar tabiki .ferrari o kadar aptalmıki alonso ile boy ölçüşemeyecek kapasitedeki bir pilota eşit muamele göstersin.

  67. Santander izin vermez be Monti..

  68. Hamilton'un sözü de amma moda oldu. ''Birlikte kazanır, birlikte kaybederiz'' bunu monte kinte den duymak çok enterasan ama bu da bir gelişmedir. hele bu tip bir takımda ''atılım'' kategorisine bile girer 🙂

    Meseleye gelince : Sezonun ortasını bekleyeckmiş. Hee inandık.

  69. rocco junior avatarı

    Geçen senede böyle dediniz Almanya dışında bir olay olmadı.Ama diğerleri de az eline yüzüne bulaştırmadı hani.Madem yaşanacak diyorsun entrika diyorsun o zaman kesin olacağını biliyorsun söyle bizde bilelim.Gelecekleri gösteren küre sahibi çok bu sitede zaten.Böyle durumlar olsada bizde fırsattan istifade Ferrariyi karalasakta bekleyeceğinize,sporun yarına olan yine bu seneki gibi rekabetçi,çekişmeli bir sezonu merak edelim.Güç dengelerini merak edelim.Felaket tellalarının işini bırakın onlar yapsın

  70. demekki almanyada alınan karar felıpenın kendi kararı deilmiş basın bultenlerinde ve yapılan açıklamalarda böyle konuşulmuyordu yasak kalktı rahat rahat öt bakalım montezemelo … önümüzdekı sezon en çok ferrarı takımındakı yaşanacak entrikaları merak ediyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir