"2010'un En İyi Değerli Takımı McLaren"

yazar:

kategori:

Woking kökenli takımın 2010’daki £135 milyonluk ($210m) bütçesi, 454 puan topladı ve puan başına £295,000 ($460k) harcamış oldu.

İkinci sırada ise Red Bull geliyor. 2010 şampiyonu, £170m ($265m) ile 498 puan topladı ve puan başına £340.000 ($530.000) harcamış oldu.

Öte yandan £250milyonluk ($390m) Ferrari’nin dev bütçesi bütçesi, meyvesini 396 puan olarak verdi ve her puan, £630.000’a ($990.000) mâl oldu.

McLaren’in isim sponsoru Vodafone de, 2010’u kârlı kapattı. İletişim devi, MP4-25 ve pist kenarındaki reklamlarına £40m ($65m) harcadı. McLaren’in sezon içindeki performansı, Vodafone’nin 520 milyon izleyene sıkça ulaşmasını sağladı.

Formula Money’e göre eğer Vodafone reklamlar aracılığı ile TV’de görüşmüş olsaydı, £75m ($120m) harcayacaklardı; yani F1 yatırımının neredeyse iki katı.

Tek kazanan Vodafone değildi. Red Bull’un TV’deki gösteriminin değer £230milyonu ($360m) geçti. Bunlardan %70’i Red Bull, %30’u Toro Rosso sayesinde oldu.

Santander de yatırımının karşılığını aldı. Şirket, 2010 £64 milyon ($100m) üzerinde tanıtım gerçekleştirdi.


Yorumlar

  1. Pek öyle değil. McLaren'in motor ortaklıklarına baktığımızda en başarısız ortaklığı bu oldu. Kers dışında da Mercedes fabrika ekibinden çok aman aman bir katkı olmadı. Motor çok iyi dersen aynı motordan Fİ'da da var.

  2. son 5 yılda buralara gelmesini özellikle mercedese boçlu unutmayalım yani
    hocam.

  3. Kalan hisseleri 2012 sonuna kadar alacağız.

  4. Janus bunlar Red Bull içiyorlar 🙂 hahaha

  5. McLaren tecnoloji merkezi diye bir yer var. Orada 250kmh hız yapan polis aracından, nano teknolojiyle çeşitlendirilen metal alaşımlarına, çeşitli sektörler için geliştirilen(havacılık,kara ulaşımı vs..) son teknoloji simülasyon bilgisayarlarına kadar çok çeşitli sektörlerde üretim yapılıyor. Daha enterasan olanı ise Henkel, enkei gibi resmi tedarikçilerinin neredeyse tatmıyla kendi ürünlerini geliştirme bakımından ar-ge faliyetleri yapılıyor. McLaren son 5 yılda anormal bir şirketleşme atılımı yaptı. Görüyoruz ki artık marketing e de önem veriyorlar. Her ne kadar arkasında Fıat gibi bir destek olmasa da Ben önümüzdeki 10 yıl içinde McLaren'in diğer takımlardan teknoloji ve finansal açıdan ayrılacağını düşünüyorum. Sportif başarı da buna paralel olacaktır.

  6. Petrol Ofisi küçük de olsa bişeyler yapmayı denedi gayet de başarılı oldu ancak … Devlet vergi cezaları ile işini bitirdi doğanın..

  7. 01McLaren01  avatarı

    %10-11 civarı halen mercedesin. zaten MW açıklama yapmıştı geri kalan bu hisseyi almak çok önemli değil gibisinden. kalsın bencede sorun değil, herzaman mercedes ile bağlarımız osun isterim. umarım tam olarakta asla bitirmezler.

  8. Ben o biraz sıkıntıdan çok korkuyorum açıkçası. Yanlışlık olmasın aracımız müthiş. Yakından takip etmeye çalışıyorum kendi çapımda. Şuan 458 den çok çok hızlı bir araç olduğu kanatindeyim Hatta ben Nurburgring de kaç yaparız diye kafa yoruyorum sadece.

    Ama nakit olarak ve F1 sorunlu geçebilir 1 2 sene. Çok iyi bir paketle başlarsak o ayrı tabi.

    Ama şunuda unutmamak lazım herşeyi bir plana göre yürütüyorlardır eminim. Ron Dennis boşuna bırakmadı F1 i. Birde bu bütçe kısıtlaması tam zamanında geldi vallah.

  9. ben alındı diye biliyorum sadece 2015e kadar motor tedarik edecek mercedes bize sadece o olay değil mclaren sadece f1e yatırım yapmıyor artık pek çok alanda yatırımlarımız var en başta mp4-12c geliyor biraz sıkıntı çekeriz ama sonrası aydınlık

  10. Hımmm… Takımın bütçesi rakiplerine göre geride kalmış. Hele Ferrari'nin yaklaşık yarısı kadar. İkinci yarıdaki geri kalmanın nedenlerinden biri bu olabilir.

    Mercedes'teki hisselerin geri alınması için de para gerekti tabi takıma. Mercedes'te en son %11'lik pay kalmıştı. Geri alındı mı? Bilen var mı?

  11. bazı arkadaşlar dalgasını geçmiş ama hesaba katmadığınız bişey daha var bu para 2010 bütçesi aracı 2009dan beri geliştirmeye çalıştığınız düşünülürse harbiden süründürürsünüz bizi seneye 😀 bütçe sınırlaması gelince ne yapacaksınız merak ediyorum 😀 yine süründürürsünüz bizi herhalde 😀 sevgili arkadaşlarım
    olayı çizgisinden çıkaran arkadaşlara yanıt verdiğimize göre KONUYA dönebiliriz vodafone gibi sponsorlar bulabiliriz arka kanat arka kısmı boş sidepodların üst kısımları boş daha fazla sponsor çekebiliriz bu sayede
    bir de yakında gelecek bütçe sınırlandırılmasına da uyum sağlamalıyız şu an şuursuzca para harcamak yerine kendimizi hazırlamamız en doğrusu yanlış hatırlamıyorsam bir finans şirketi ile anlaşmıştık bunun da faydasını görmüş olabiliriz paramızı idareli kullanmayı da öğretiyor olabilirler yatırımlarımıza yön vermek dışında

  12. Burda çelişki yok. Bur da ki haber başlığı ne McLaren en iyi değerli takım. Ben de haberle uyumlu en büyük rakibimizi burdada geçtik diyerek McLaren ın başarısını vurguluyorum.

    Sizin gibi her haber başlığı altında Alonso nun Lewis i geçmesini yazmıyorum ve yazmıyoruz. Sizinkiler zorlarsa anca belki öyle. Çünkü bazıları kışkırtmada bir numara.

  13. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    Allahım ya böyle çelişki olmaz en sondakı yorumda yazan kim ferrariyi yine geçmek guzel diye valla yuh diyorum harbi fiyasko cıktın o yorumu sizden biri değil direk sen yazdın

  14. Bzi onla grur duymuyoruz sizin gibi. Her fırsatta söyleyen biz değiliz Alonso Lewis i geçti diye. Bizden biri nin konuştuğunu gördünmü Ferrari yi yine geçtik diye.

    Kendinizi avutursunuz anca böyle.

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    daha toy bir arkadaş, birde fanatik olunca böyle oluyor işte

  16. murat levent avatarı

    Evet, takım olarak değil mi ?

  17. Pilotlar klasmanında bir 4.lük farkla önümüzde,takımlar klasmanında 2 galibiyet+6.lık gerimizde bitirdiniz.Harbiden ezmişsiniz bizi ya.Gerçi siz bu aracı 2009 un ortasında başladınız geliştirmeye ya ondan bu kadar üstün bi aracınız var.rakiplerinin 2 katı bütçe ve yarım sene extra zaman ile ürettiğiniz aracın iki şampiyonayı da eze eze almış olması tesadüf değil zaten,haklısın.

  18. Haber McLaren "takımı" haberi.Arkadaş McLaren e hitaben yorum yazmış.Bende McLaren in sezonu ferrarinin önünde kapattığını hatırlattım.Pilotlar klasmanından bahseden mi oldu.Ordan bahsetsek ne olacak ayrıca.Sanki sezonu iki klasmanda lider bitirip ezici bi üstünlük kurdunuz da bize süründünüz diyorsunuz.Arkadaş ne içiyorsunuz da böyle oluyorsunuz.Söyleyin biz de ondan içelim.

  19. 2. olan kaybedenlerin birincisidir. Bununla mı övünüyorsunuz.

  20. Pardon en büyük bütçeli Ferrari ymiş. Onları yenmek güzel oldu tek bir klasman hariç.

  21. Bu Toro Rosso, Red Bull a iyi bir para getiriyor galiba. Bizim de böyle bir takımdaş edinmemiz lazım bence.

    HRT yi yoldan geçen biri almadan biz hisse alalım ordan. Adamların çekileceği yok galiba. Hiç değilse bizimde cebimize para girer. Ama şuan için böyle bir çalışmaya ayırıcak vakit yok McLaren şirketi için.

    Bunun dışında Red Bull Ferrari yi geçerek iyi iş yapmış gerçekten. Birde rakamlardan anladığım kadarıyla bütçesi en büyük takım Red Bull galiba. 3. McLaren o zaman büyük iş başarmışız.

  22. Bizim ülkemizden böyle bir yatırım beklenemez. Ancak önemli firmalar takımlara sponsor olabilir. THY nin yaptığı gibi.

  23. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    asıl sen cok dusundunmu bunu yazarken puan durumuna baktık bizim faster sizin kufurcu karaoğlanı gecti.eğer sen yok ben yarıs izlemeyi sevmiyorum puan durumunada bakmıyorum diyorsan atıp tutup sallama

  24. bu yorumu yazmak için çok düşündün mü.önce bi haberi okusaydın veya önce bu sezonu izlemiş olsaydın daha iyi olurdu.Yok ben yarış izlemeyi sevmiyorum diyorsan.2010 sezon sonu puan durumlarına bir baksaydın.

  25. Böyle başarılar,yüksek rakamlar dolanırken ülkemizden hala bu spora el atan bir grubun olmaması beni daha da şaşırtıyor.

  26. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    ferrari bu sezon için maranellodaki rüzgar tünelini nasa teknijolosiyle yenilemiştir.eminim 2011 aracımız downforce bakımından daha iyi olucaktır.

  27. Heryeri değer olsa ne yazar seneye de sürünecekler

  28. güzel veriler olmuş , sporun bu yönünüde bilmek iyi oluyor…tebrikler McLarene finansal başarısı için 🙂

  29. Mclaren bu bütçeye rağmen çok güzel iş çıkarmış. Ferrarinin bütçesi neredeyse onların iki katı ama araç olarak aradaki fark nerdeyse sıfırdı. Kendilerini tebrik ediyorum demekki çok kaliteli arge elemanları var. Şimdi Mercedesin bütçesini merak ettim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir