Schumacher: "2010'da Tüm Eleştirileri Hak Ettim"

yazar:

kategori:

Formula 1’e geri dönüş yılında gösterdiği performansların ardından bir çok kesim tarafından eleştirilen Formula 1’in en başarılı sürücüsü Schumacher, bu eleştirilerin kendisini daha da tetiklediğini söylüyor.

Schumacher “Eleştiriler konusunda sorun yoktu. Her zaman iyi görünmedim. Eleştirilerle iyi bir şekilde yaşayabilirim. Bu durumu değerlendirmeli ve daha da ilerlemelisiniz.”

“En ömnemlisi bu takımda oluşturduklarımdan tamamiyle keyif alıyor olmam ve başarı için her zaman en iyi şey budur çünkü motivasyonu sorgulayamazsınız. Ve lütfen beni yanlış anlamayın. Ciddiyetimi sorgulamayın. Yeni sezonun başlaması için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Schumacher, Formula 1’e dönüş yılının kendisi için zorlu geçtiğini be iyi sonuçları elde edememelerinin kendisini de şaşırttığını söyledi.

Schumacher “Bu sene oldukça mücadeleciydi ve bu açıdan beklentilerim oldu. Sonuçlar açısından ise beklentilerimizi karşılayamadık.”

“Ancak istediğiniz şeyler için mücadele etmeniz lazım ve ben her zaman öyle yaptım. Mercedes’le birlikte tüm takımla harika şeyler başarmak için birlikte çalışıyoruz. Bazen, sürecin kolay olmaması mücadeleyi daha heyecanlı kılar.”

“Beklenen sonucu alamadığımızda vazgeçecek insanlar değiliz. Tam tersi, bu bizi daha da kararlı kılar. Yıllarca mücadeleden keyif aldığımı ve zorluklarla baş edebildiğimi gösterdiğimi düşünüyorum. Geri dönüşten pişman değilim.” dedi.

Schumacher, sezonun son yarışlarındaki yükselişinin, kendisini 2011 öncesinde heyecanlandırdığını söyledi.

Schumacher “Noel’de ailemle birlikte sakin günler geçirmek için sabırsızlanıyorum ancak çoktan gelecek sene için konuşmaya başladığımın farkındayım.”

“Sezonu olumlu duygularla bitirdik ve sonunda işler iyi yönde ilerlemeye başlamıştı. Fiziksel açıdan da sezon benim için çok zorlayıcı olmadı.”

“Bu yüzden, gelecek sene için gelişimimizi bildiğim için, kendi gücümüz açısından galibiyet mücadeleleri verebileceğimden eminim. Bu durum, tekrar mücadeleye dönme açısından beni sabırsızlandırıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. ispanya , japonya , brezilya , türkiye , monako , kore , belçika…

  2. yani bana göre tüm takımların araçları eşit olsaydı.takımların alacakları puan sayısı açısından.mgp takımlar şampiyonu olurdu.rbr-ferrari-mclaren gibi takımların sadece 1 yıldız pilotları var ancak mgp de 2 tane var.

  3. ispanya-brezilya-japonya da schumi rosbergden daha iyiydi.sadece bu 3 yarış hatırladığım kadarıyla.
    neyse hepimizin isteği enaz öndeki 3 takım kadar güçlü bir mercedes gp zira mgp nin pilot kadrosu bana göre griddeki en iyi kadro onlara yazık olmaz umarım.umarım isteğimiz bu yıl olmadı ama seneye olur.

  4. sezonun ikinci yarısında schumi rosbergden daha iyi performans sergiledi.Rosberg puan olarak önde oldugu için mercedes rosberg'e öncelik tanıdı.bunu sende biliosun jetman.

  5. şakşakcı nın ne olduğunu tam olarak anlatıyım.schumi ne yaparsa yapsın ne söylerse söylesin hatada yapsa doğruda yapsa.hani bir tiyatro izlersinizde herkes alkışlar beğensin yada beğenmesin(ben beğenmediysem alkışlamam niye beğenmediğim bir şeyi beğendiğim anlamına gelir alkışlarsam.)işte schumi fanatikleri hariç(onların pilotlarını sürekli savunmalarını bi noktada anlarım) ama schumi yandaşları her seferinde bu adamı övdükleri alkışladıkları için ve savundukları için onlara şakşakcı diyorum.şakşakcı kelimeside aslında dilimize yerleşmiştir kötü niyetli değil şakavari söylenmektedir.bu nedenle alınmayınız

  6. 05Alonso| SF avatarı

    Ben daha Rosberg'i hiç kimse ile kıyaslayamıyorum bile. Nakajima ile mi kıyaslayacağım (ismini yanlış yazmış olabilirm affola) 🙂

    Tamam Rosberg'e kötü pilot demiyorum iyi pilot ama Schumi ile denk tutmak yanlış. Alonso'yu bile Schumi ile kuyaslama yanlış bana göre.

  7. geçme dedikleri içinmi schumi 3 kez start düzlüğünde rosbergin hava koridoruna girip geçmeyi denedi.peh

  8. ben anlatmaktan yoruldum yeminle.artık bazı şeyleride pas geçiyorum.anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.

  9. Pardon sadece ilk senesinde takim arkadasindan 3 puan az almis..

  10. tek basina savasiyor adam, saygi duyun biraz 🙂

  11. Referans noktan nedir? bildigim kadariyla Rosberg`i henuz hic bir takim arkadasi gecemedi, ben Rosberg icin 2010 sezonunda ki Efsane Schumi`yi bile referans noktasi olarak gosteremezken sen neye dayanarak boyle bir kaniya vardin merak ettim 🙂

  12. Hocam sen gidiyon geliyon Suzuka yarisindan bahsediyon, ustune bide yanlis anladigin bir seyi savunup duruyorsun 🙂 Takim Schumi`ye telsizden gecme demedi, atak yaparsan Rosberg sorun cikarmayacak dedi, yani hizliysan gec dedi.. istersen sen o yarisi bulup bida izle 🙂

  13. Schumacher: "2010'da Tüm Eleştirileri Hak Ettim"

    Yahu Schumi kabul ediyorda Schumi`ciler kabul etmiyor elestirileri, kraldan fazla kralci olmak dedikleri bu heralde 🙂

  14. schumacher61 avatarı

    suzuka'yı ortaya atıp ağladı diyen sensin.ben ona cevap verdim.şakşakçı lafını da fazla diline dolamasan iyi edersin.çünkü burada schumacher'i tıpkı benim gibi savunan herkes "doğaldır , insandır hataları olabilir" diyor.senin kimseye şakşakçı demeye hakkın yok.kimse schumacher'den para almıyor burada.

  15. Schumacher: "2010'da Tüm Eleştirileri Hak Ettim"
    Efsane kabullenmesinide biliyor.Tebrik ederiz yalnız bizde sorunun kendisinde değilde aracında olduğunu biliyoruz.Bunuda unutmasın lütfen.

  16. schumacher61 tamam kardeşim olabilir 1-2 yarışta schumi rosbergden üstün olabilir ama 19 yarış vardı !!.anlatıp duruyorsunuz suzukayı 15 yarışta geçilmiş scgumi.1 yarıştan bahsediyorsunuz.o kadar kusur kadı kızndada olur.(hamilton-alondo da takım arkadaşlarına geçildiler 1 yada daha fazl ayarışta bu sezon.)
    şakşakcılar derken schumi yandaşlarından bahsediyorum.

  17. 05Alonso| SF avatarı

    Rosberg iyi adamdır ama asla Schumi,Alonso gibi pilotlar ile kıyaslanacak kapasitede değildir bunu anlamanız gerek.

  18. schumacher61 avatarı

    f1'den ne kadar anladığını bu sözünle ortaya koyuyorsun.ama ağladı derken bir düşün: hani ağladı diyorsunya ; neden schumi ağlamadan önce rosberg'in yanına gelirken , ağladıktan sonra 0.5-0.6 ile takip etti ? hiç mi yorum yapamıyorsun ? bunun şifre olduğunu anlayamayacak kadar mı birşey bilmiyorsun ? schumi'yi sezon boyu eleştirip yerden yere vuranlar bile , o telsiz görüşmesini duyunca yarıştan sonra " takım schumi'ye rosberg'i geçme dedi" diyebildiler de aradan aylar geçmiş hala sen görememişsin….yazık gerçekten.ayrıyetten şakşakçı lafıyla kendini tarif etmiş olabilirsin…tüm schumacher taraftarları adına saygı duyuyorum!

  19. Yine bir Schumi haberi ve sayfanın altına doğru yıldızı parlayan, herkese laf yetiştirmeye çalışan bir isim. Kim mi? Tabi ki "jetman".

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    eminmisin thrillercd thrillercd (sonra yoğurdu üfleyerek yiyeyim deme)
    sen sezonu izlemedin galiba tam olarak
    Schumi'nin sezon içerisinde zaman zaman güçlü yarışları oldu
    ancak sıkıntıları daha büyüktü (rahat değildi araçta en azından)
    ama yinede sesini çıkarmadı kendi işini yaptı
    Schumi sonuçta süper robot veya insaan değil
    normal insan bildiğimiz gibi
    bak bunu unutma Schumi mücadeleci bitr insandır (en büyük artıı bu bence)

  21. haaa birde ben schuminin söylediklerini tekrarlıyorum.""Fiziksel açıdan da sezon benim için çok zorlayıcı olmadı."
    açıklamasında benim belirttiğim gibi başka şekilde olabilirmi izah edemiyorum.ona rağmen eksi yağmuruna tutuluyorum bilmem anlatabildimmi !
    schumi kabul etmişken böyle bir şeyi sizlerin yani schumicilerin ve onun şakşakcılarının kabul edememesi ; neyse !

  22. la bide ağlamasın takım arkadaşım bana yol versin diye ayıptır la.ağlamak delikanlıya yakışmaz.D:

  23. l sana d:d:d:
    alonso şampiyonluklarını gridin en iyi aracıyla almıştır.gridin en iyi 2.aracıyala hiç şampiyonluk alamamıştır.2010 da alsa idi bu olurdu ama olmadı alamadı.
    2-alonso puancıdır klasmanda lider olsunda farketmez o güngü yarışta 4. yada 5.olsun önemli değil aracı süperde olsa zorlamaz.puancı bir pilot meziyetleri varsa bile göstermek istemez zorda kalmadıkça.süper pilotmuş !! ne şartlar altında
    3-rosbergin neyi var as kozu var d:git

  24. Başarılarını anlatırsın Alonsounun anca o destanda
    Rosberg in neyi var be? Söyle hadi de duysun herkes:D:D:D

  25. 1-murat kulbilge sen önce bu sitede sürekli yorumlar yap anlayalım boşmusun dolumu
    2-alonso dediğin pilot diye başlarsam burda gılgamış destanı gibi uzun bir destan yazarım şaşar kalırsınız bilmem anlatabildimmi !
    3-senin alonso alçak dağları ben yarattım diye geziyor ortalıkta.sende alonsoda biraz mütevazi olun.

  26. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vay schumi 2011de ki performansını sabırsızlıkla bekliyom

  27. Eleştirileri hak etmiş olabilirsin ama sana yapılanlar eleştiriden de öteydi

  28. bi bas git ya takdın rosbergte rosberg.Alonsonun tırnağı olamaz o nicocuk kapito.

  29. ve 1 yıldır yazdığım yorumlarda kaç kez yanıldım birde öyle düşünün tabi düşünmek isterseniz.acaba bu sefer yanılacakmıyım.içinizden bu adam deli yada uçmuş diyenleriniz çok olacak ama.sezon başşındada bunları düşünenler çok olmuştu.

  30. maykil schumacher ben buralarda olacağım seneyede.
    thtillerc thrillerd schumi eski schumi şüpheniz olmasın.2011 de özlediğinizschumiyi göreceksiniz.size her zamanki gibi saçma gelecek ama schumi-alonso-hamilton ne kadar büyük pilotlarsa rosbergde öyle.siz kabul etmiyorsunuz.hatta alonso ve hamilton cılarda kabul etmeyebilir ama bunu ispatlayacak rosberg.o zamanda hepiniz seneye buralarda olun.bende sizlerin ifadelerini görmek için sabırsızlanıyorum.

  31. 05Alonso| SF avatarı

    Schumi'yi Rosberg ile kıyaslamak biraz abes kaçar ama bu sezon için tabiki Rosberg.

    Seneyi bekleyelim eski Schumi' mi yoksa sıradanlaşan bir adam mı!

  32. Kabul etmek gerekir ki Schumacher eski Schumacher değil; yine de bu onun önümüzdeki sezon daha güçlü olmayacağı anlamına gelmiyor.

  33. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    2010 sezonu bana 2005 sezonunu hatırlattı
    2005 sezonunda araç mclaren ve reno araçlarının gerisinde kalmasına rağmen ve üstelik araç Schumi'nin sürüş stiline uygun olmasına rağmen Barrichello'yu ezip geçmekle kalmayıp sezon içerisindeki bazı pistlerde çok güçlü yarışlar çıkarmıştı
    2010 sezonu ise araç hem Red Bull hem ferrari hemde mclaren'den geride kalmasına rağmen ve üstelik araç Schumi'nin sürüş stiline uygun olmamasına rağmen 3 sene ara vermiş,kurallar değişmiş,yeni lastikler ile birlikte aerodinamik eklentiler gelmiş bir F1 dünyasından bahsediyoruz ve bu durumu ben böyle görüyorum
    rosberg i anlatmama gerek yok zaten (araç sürüş stiline uygun yaratılmış lastiklere alışık olan kurallara alışık olan bir pilot)
    doğal olarak Schumi takım arkadaşının gerisinde kaldı
    2011 sezonunda Schumi için bir başlangıç olacak tıpkı 2006 sezonunda olduğu gibi…
    jet man ve gibilerini seneye buralarda görmek isterim.

  34. şunuda belirtmem gerek daha öncede yazmıştım bu adamın karakteri 10 numara.bunu özellikle belirtelim bazı pilotlar schuminin karakter olarak eline su dökemezler.eleştirilerimiz sacede pistteki sürüşüne yönelik olabilrir.schumiden son zamanlarda gerçekten içten yorumlar geliyor.

  35. Fiziksel açıdan da sezon benim için çok zorlayıcı olmadı."
    yani 41 yaşında olması sorun olmamış schumi için.zaten fiziksel olarak diri görünüyordu.

  36. Bu yüzden, gelecek sene için gelişimimizi bildiğim için, kendi gücümüz açısından galibiyet mücadeleleri verebileceğimden eminim. Bu durum, tekrar mücadeleye dönme açısından beni sabırsızlandırıyor." dedi

    takımın 2010 daki hatalarını analiz etmesi ve çözüme kavuşturulduğunun belirtilmesi artı Schumi den ve Rosberg den olumlu bildirimler Mercededes ten beklediğimizi bir an önce verir umarız

  37. Suzuka 2010 net birşekilde gösterdi ki Rosberg le Shumi farklı sürüş tarzlarına sahip. Yani araç RB6 gibi olmadığı sürece ikisi hakkında yüzde yüz bir karşılaştırma yapamayız.

    Ama araç ne olursa olsun hızlı olabilemekte bir yetenektir o da ayrı tabi.
    Bakalım seneye Mercedes nasıl bir araç üreticek asıl soru işareti bu, Shuminin performansı değil bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir