Şimdi de Ukrayna F1 Pisti Yapmaya Niyet Etti

yazar:

kategori:

Salı günü yapılan basın konferansında Kiev Bölgesel Yönetimi Başkanı Anatoliy Prysiazhniuk, şehrin yakınlarında 1 milyar dolarlık bir plan olduğunu açıkladı.

Prysiazhniuk: “Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapma amacıyla Polissia ve Ivankiv bölgelerinde uluslararası bir pist inşa edeceğiz”

Prysiazhniuk, 5.2 km uzunluğundaki pist etrafında inşa edilecek otel ve diğer tesisleri de kapsayan yer için yatırımcının şimdiden bulunduğunu söyledi.

Prysiazhniuk: “Projeyi gördüm ve Avrupa’nın bunu değerlendirmesini bekliyorum. Proje; Emirlikler, Singapur ve diğer ülkelerde pistler inşa etmiş Danimarkalı biri tarafından tasarlandı. Pist, bütün modern gereklilikleri karşılıyacak.”

Prysiazhniuk, Ecclestone’nin Rusya’nın yanında Ukrayna’ya yeşil ışık yakıp yakmayacağı yönünde net bir şey olmamasına rağmen pistin inşaatının gelecek sene başlamasını umduğunu belirtti.


Yorumlar

  1. OUTLAW RIDER avatarı

    Formula 1 yarışı yapılsın yapılmasın,bir ülkede uluslar arası yarış pisti olmaması o ülkenin ayıbıdır.

  2. mehmet ceviz avatarı

    eğer ukraynaya pist yapılsın,değil istanbula yarışa gitmek tv de bile seyretmeyenler başka sebepten dolayı ukraynaya yarışa gider.

  3. allah akıl fikir versin

  4. Hadi Macaristan ben bildim bileli var. Çin'e alıştık. Rusya anlaşma imzaladı. Geçen gün Vietnam haberi ve şimdi Ukrayna. Haydi Kuzey Kore, seni bekliyorum 🙂

  5. İpini koparan F1 pisti yapmaya mı niyet ediyor nedir Rusya takvime girecek diye bekliyorduk haberdede bahsedildiği gibi Ecclestone un tepkisi ne olur ki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir