Newey: "2011'i Tahmin Etmek İmkansız"

yazar:

kategori:

Newey “Tahmin etmek zor. Gerçek şu ki, motor sporlarının güzelliği de burada, işler çok hızlı değişebilir. Eğer diğerleri kış döneminde daha iyi iş çıkarırlarsa işler değişir.” dedi.

Newey, son 2 senede hızlı araç üretmiş olmalarının, gelecek sene de hızlı olacaklarını garanti etmediğini düşünüyor.

Newey “Bu güven getirmenin dışında hızlı olmayı garantilemez. Ancak aracı tasarlarken iyi bir zemin oluşturabilirsek o zaman yaratıcı olmaya devam edebilir ve iyi bir araçla geri dönebiliriz.”

“Kurallar sabit kaldıkça detaylara daha fazla inersiniz ve ardından tekrarlama süreci başlar. Büyük takımlar gibi bu süreci iyi değerlendirip değerlendiremeyeceğimizi henüz bilmiyoruz.” dedi.

Newey ayrıca, rakip takımların şikayetlerinden artık bıktığını söyledi.

Newey “Uzun ve zor bir sezondu. Bir çok kez şikayet edildik ve bu yorucu oldu. İnsanlar hiç durmadılar.”

“Bu bir nevi övme gibi olsa da, bir süre sonra sinir bozucu oluyor.” dedi.


Yorumlar

  1. serhanacar ın sitesindeki bilgiye göre araçlar daha da büyüyormuş, anlamıyorum hangi virajda 2 aracı yanyana görebilicez?, 2 senedir araç büyüdükçe büyüyor üstüne seyir zevkini arttırmaya çalışıyoruz diyen salak el kaldırsın

  2. 2005 ve 2010 olmak üzere 2 defa dünya gözüyle McLaren zaferi yaşadım. Pist boyunca koşup McLaren bayrağını seromoni bounca dalgalandırdık. Bu mutluluk paha biçilemez. Muhtemelen 500 metreyi 10sn de koşarak Usain Bolt'a hava atıyorsun ama seromoni bittikten sonra 45dk dil dışarıda geziyorsun. Gene de değer. Gene olsun gene yaparım.

  3. bu sene atlamadıysan, daha iyisi mümkün mü:)

  4. 05Alonso| SF avatarı

    Arkadaşlar İngilizce'ye çevirdiğinde onuda burada paylaşmaya çalışırım. Önemli değil arkadaşlar sık sık çıkmaya başlayacaktır artık böyle detaylar:)

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    2011 de çok çekişmeli geçeceğe benziyor, umarım mclaren da güçlü bir araç hazırlayabilirde istanbul parkta galibiyet sonrası tribünden falan atlarız 😛

  6. MagicAlonso avatarı

    güzel paylaşımlar teşekkürler

  7. çok güzel paylaşımlar olmuş tebrik ederim , birde ingilizce olsaydı daha fazla anlama imkanımız olurdu…

  8. 05Alonso| SF avatarı

    Alıntıdır*

  9. Newey usta 2011 öncesi gayet temkinli konuşuyor faka hepimiz biliyoruz ki daha binlerce fikri kafasının içinde ve araçlar ortaya çıktığında diğerleriyle farkı görüp ona göre gerekli geliştirme veya düzenlemeyi yapacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir