Lorenzo: "En Ciddi Rakip Stoner"

yazar:

kategori:

Zirvede takımlarda bazı değişiklikler oldu ve bu kapsamda Stoner, Ducati’den Honda’ya, Rossi ile Yamaha’dan Ducati’de geçti. Lorenzo ise Yamaha’da kalarak unvanını korumaya çalışacak.

Gazetta dello Sport’un en çok hangisi ikiliden Rossi-Ducati? Stoner-Honda? çekindiği sorusuna Lorenzo, Honda’nın daha hızlı bir paket hazırlayacağını düşündüğünü belirtti.

Lorenzo: “Şimdi görünene göre Casey-Honda diyebilirim”

“Japon üretici, Ducati’ye kıyasla önde ama Valensiya’dan sonra bir şey söylenebilir”

“Bununla birlikte tecrübeler, Katar’daki senenin ilk yarışın beklenmesini söyler. Kırmızı motorun potansiyeli yüksek ve bu yıllarda Stoner ile bunu gösterdiler.”

Lorenzo ayrıca Stoner’in, Rossi ve Pedrosa’ya nazaran uzun vadede daha ciddi rakip olduğunu göstereceğine inanıyor.

Lorenzo: “Pedrosa, yan yana mücadelede eksiklik yaşıyor, Rossi ise…. hımm… onda eksiklikler bulmak zor”

“Yaşının engel olduğunu söyleyebilirim. Yıllardır önlerde ve uzun süre boyunca orada kalmak kolay olamaz. Elbette şu anda çok motive durumda”

“Bana göre Stoner, diğer herkesten daha yetenekli. Sürüş şekli etkileyici ama istikrarlı değil. Çok kaza yapıyor. Ama sakin ve odaklanmış olduğunda onu yenmek güç”

Dünya Superbike’nin eski şampiyonu Ben Spies, gelecek sene Yamaha’da Lorenzo’nun takım arkadaşı olacak ve İspanyol sürücü, yeni takım arkadaşının da büyük bir rakip olacağına inanıyor.

Lorenzo: “Gerçekten olağanüstü ama onun varlığı bana muazzam bir motivasyon sağlıyor.”


Yorumlar

  1. 2010'da senin şampiyon olmana seviniyorum çünkü bu sene gerçek bir şampiyon gibi davranamadığını, sadece bir şampiyonluğun "usta" sıfatını almak için yetmeyeceğini öğreneceksin.

  2. Zamanında bu şahıs 250cc'de pedrosa'nın çok tozunu yutmuştu.Pedrosa kendisinin önünde şampiyon olmuş,kendiside Pedrosa Motogp'ye geçince anca şampiyon olabilmişti.Oradan bi kuyruk acısı olsa gerek.Sevemedim ben bu çocuğu.Doohan,Criville zamanlarından beri Gp Seyrediyorum.Ben sabit pilot tutmuyorum Lorenzo hariç herkese sempati duyuyorum.Sn Lorenzo sen kendini Spies'e konsantre et bence.Kendin onunla uğraşırken bir bakmışsın aradan Rossi veya X bir pilot şampiyon aradan şampiyon oluvermiş

  3. yuh. lan ne zaman unuttun her yarış pistlerin tozunu bir tarafınla silerek aldığın günleri.. yerle yeksan dolaşıyordun millet motorunu sürerken. salya sümük üstünün başının tozunu çırptığın zamanların dumanı üstünde daha..

    beyimiz adam olmuş, rossi'yi sorguluyor, stoner'ın ve pedrosa'nın eksik yanlarını söylüyor, otorite edasıyla asıp kesiyor.

    stoner'ın ducati'si yavaş kalmış bu yıl, rossi kaza yapıp bir çok yarışı kaçırmış, pedrosa yine kaza yapıp yarışlara çıkamamış, meydanı boş bulan lolipop, şampiyon olduğunu sanmış..

    seni bu yıl göreceğiz. rossi'nin geliştirdiği motorla boş meydanda borunu öttürmek kolaydı…

  4. 05Alonso| SF avatarı

    Lorenzo bu konuştuklarını pistte nasıl yutacaksın bilemiyorum :DD

  5. rossi bu yıl sakatlanmasaydı ve sakat sakat yarışmasaysdı.lorenzoyu geçen yılki gibi ağlatırdı.utanmadan bide rossi yi taklit ediyor.bu arada en ciddi rakip kendinsi motordan düşüp duruyor.rakipleride lorenzo kadar güçlü bir motpsiklete sahip olursa düşme rekoru kırar artık zorlamaktan.taklitçi jorge.rossiyi taklit ediyor.aslı varken sahtesine gerek yok D: git

  6. ohoo daha ne kadar toy bu çocuk ya..stoner mış mış…rossinin ducatiye geçmiş olmasıyla kendine beliren korkunun eseri bu..2 sene rossi nin yaptığı motorla yarıştın bakalım..bu sene ne yapcaksın ? ? rossi şef tasarımcısını aldı ducatiye her zamanki gibi…sen halen konuş orda..

  7. 2008 yılında ağlayarak Moto gp kariyerini bitirmeyi düşünen Lorenzo,şampiyonluk sıfatı olarak Hayden dan hiç bir farkı olmayan Stoner'ı diğerlerinden üstün görmüş.Pedrosa'yı yerin dibine sokmuşki! 2010 senesinde eğer sakatlanmasa Pedrosa şampiyon olucaktı.Rossi feedback leri bırakıp duvar çektikten sonra sadece 1 yarış kazanabilen Lorenzo,''sakat ve yaşlı''!! Rossi karşısında adeta madara olmuştu.Lorenzo büyük lokma yemeden önce katıldığı her seride başarılı olmuş Ben Spies hakkında biraz daha endişe etse iyi olur.Zira o bir John Hopkins yada Colin Edwards değil,O Haga yı bile sinir krizine sokabilen bir yetenek.Yani Lolipop çocuk senin Moto gp kahramanı olup,söylediklerininin en azından 0-6 yaş arası ciddiye alınması için önce Rossi'nin emekli olması lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir