"Vettel'in Ferrari'ye Gelmesi Sorun Olmaz"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Formula 1 kariyeri boyunca hiç bir takım arkadaşı tarafından geçilmediğinin altını çizdi ve Vettel’den çekinmesi için bir neden olmadığını belirtti.

Bu hafta Oviedo’da İspanyol basınına konuşan Alonso: “Vettel’den hiç korkmuyorum. Bir gün Ferrari’ye gelirse sorun olmayacaktır. Benim söyleyecek bir şeyim yok”

“Ama hiç bir takım arkadaşı ile karşı karşıya gelmekten korkmam. Çünkü onlardan hiç çekinmedim. Takım arkadaşlarımdan hiç biri benim aldığımdan fazla puan toplamadı. Bu yüzden birinden korkmak için herhangi bir neden göremiyorum”

Alonso ayrıca Ferrari’nin, 2011 senesinde Red Bull ve McLaren ile mücadele edebilecek yetenekte bir araç üretmesini bekliyor.

Alonso: “Gelecek sene istediğim araca sahip olacağım konusunda hiç şüphem yok. Ferrari, sahip olduğu itibar nedeniyle şampiyonluğu hedeflemeli”


Yorumlar

  1. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    hamıltonun son haberindekı yorumlar silinmiş ve yorum yazmaya kapatılmıs bu haberde yoruma kapatılmalı

  2. Ne yazık ki hararetli bir tartışma da dönmüştü bu esnada sen her konuya yorum yapıp rahmet dilemeyenler var. Ayıp. demiştin bu haberin altında. Ben de sana görmemiş olabilirim çok doğaldır demiş ancak sana her cevap verişim gibi ağır konuşmuştum. Sonuçta yorumumuz silinmişti.

    Dikkat edersen o gün sadece 21 civarı yorum yaptığımı görürsün. Benden sonraki ve önceki yorumlara okumama fırsat olmadı o gün. Ha şimdi buna da inanmazsın sen. TRF1'den atacağım özel mesajını da ancak yoğunum biraz sabredeceksin.

  3. http://www.trf1.net/formula1_haberler/11797-resmi-schumacher-donuyor-haberi.html

    rahmetlinin vefat ettiğini öğrendiğimiz haber bu..altında bir şey göremedim,özel mesaj kutum neresiymiş ne varmış orda anlamadım.ben senın baş sağlığı dilediğini okumadım haber yorumu altında varsa sen göster.

  4. Aslında çok uzamış konu. Benim de buraya hepsine yazarak daha fazla uzatma gibi bir düşüncem yok. Bizim yüzümüzden anasayfa kirlenmesin. Zaten sen yine konuları ve olayları kendince çarptırmışsın, işimiz uzun sürerdi. Mesela bir sene önce hakkın rahmetine kavuşan Mercedes taraftarı arkadaşımız hakkındaki olay. Ayrıntılar için özel mesaj kutunu açarsın.

    Alonso dünya'daki ve tarihteki en iyi pilot değildir ayrıca. Schumacher'in rekorları, Alain Prost'un profesörlüğü, Aytron Senna'nın karizması, Alonso'nun önünde olmalarını sağlıyor.

  5. Can kardeşim sanal alemde dahi beni mahçup ediyorsun.
    iltifatını memnuniyetle kabul ediyorum.

  6. Memnun oldum Can,saygılar…

  7. 05Alonso| SF' avatarı
    05Alonso| SF'

    İsmim Can Sedat kardeşim.
    Tanışmış olalım bu mana ile.

    Saygılar

  8. Dediklerinizin hepsine kendi adıma katılıyorum isminizi bilmiyorum kusura bakmayın.

  9. 05Alonso| SF' avatarı
    05Alonso| SF'

    Aşağıda ki yorumun ayarı kaçmış 🙂

    Sedat kardeşim bu sitenin sayılı kişilerindensin herkes bilir. Şahsen çok McLarenci,Mercedesci arkadaşım vardır herkesin görüşü,tarzı başkadır. Hiç bir zamanda düz Alonso'cu olmadım. Gerektiği zaman gerektiği yerde konuşulur,fikrin ortaya atılır. Ben Alonso'cu, sen McLaren'ci olduğun zaman arkadaş olamıyormuyuz yada sohbet edemiyormuyuz.? 🙂

    Burada ki çoğu yorum saçmalığa doğru ilerliyor. Umarım bütün arkadaşlar bende dahil ilerleyen zamanlarda 'insanca' konuşabiliriz.

  10. 05Alonso| SF avatarı

    Sedat kardeşim bu sitenin sayılı kişilerindensin herkes bilir. Şahsen çok McLarenci,Mercedesci arkadaşım vardır herkesin görüşü,tarzı başkadır. Hiç bir zamanda düz Alonso'cu olmadım. Gerektiği zaman gerektiği yerde konuşulur,fikrin ortaya atılır. Ben Alonso'cu, sen McLaren'ci olduğun zaman arkadaş olamıyormuyuz yada sohbet edemiyormuyuz.? 🙂

    Burada ki çoğu yorum saçmalığa doğru ilerliyor. Umarım bütün arkadaşlar bende dahil ilerleyen zamanlarda 'insanca' konuşabiliriz,tartışabiliriz.

  11. Aleykum selam ama selamını nasıl iletırım uzerımde kalabılır çunku hiç sohbet etmedik,Elif Çivici..Çok narin bir insan olduğu halinden belli oluyor.aktifmi derken ne demek istediğini anlayamadım?

  12. anladım haklsın bu konuda. alonso cu arkadaşa selamlar. face de çok aktif mi:))

  13. Tamam ben sen iddia ettin demıyorum zaten,senın yazdığından bu anlamı çıkaran arkadaşlarımız olabilir diye belirteyım dedim.ayrıca listemde alonsocu bir arkadaşım var bunuda belirteyim 🙂

  14. evet yanlış anlaşılma olmuş. beni eklediğini iddaa etmedim zaten. ekleyen alonsocuların olduğunu ve onları da kabul etmediğimi söyledim. örnek olarak yani. anlatmaya çalıştığım f1 ile ilgili konuları böyle platformlar üzerinden konuşmayı tercih ettiğimdir. face den değil.

  15. yanlış anlama olmasın ben sana ekleme talebinde bulunmamıştım yanlış anımsamıyorsam,kısa bir mesajlaşmamız olmustu ve o mesajlaşmalar valencia yarısı sonrasına denk gelıyordu halıyle sende sınırlıydın.ne yapmaya çalıştığımı anladığınıda söylemiştin gerçi ben anlamadım tam olarak ne yapmaya çalıştığımı anlamanı.o son cümlende yazdığına vega nın katılmaması mumkun değil.))

  16. alonso cular seninle niye arkadaş olmuyor acaba? bi düşün bakalım. ama kendim ile ilgili kısmı söyleyebilirim. facebook olayı senin mc laren ci kimliğinle alakalı bir durum değildi. hayır bunu burda yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama alonso cu olupta beni ekleyenlerde oldu. ben onlarıda kabul etmedim. bu benimle alakalı bi durum yani. ayrıca vega nın kendine ait düşünceleri var ve ona benzer yorumlar yazana da katılacaktır. kimliğe pek önem vereceğini sanmıyorum. benim de her yazdığıma katılamayabilir. ama istersen deneyelim. ben alonso f1 deki en iyi pilottur diyorum. yaz bakalım bunu katılacak mı katılmayacak mı?

  17. Alonsocular benle arkadaş olmuyorki:) sen oldunmu benle arkadaş ben sana da arkadaşlığımı sundum facebookda.seni diğer sitedende tanıyordum hatırlıyorsan seni afaroz(mecazen) etmek isteyenlerde vardı orda ama ben hep kalmandan yanaydım alonso mclarenden ayrıldıktan sonra.
    tamam bende f1 ile alakalı onu anlayamaman zaten imkansız ötesi olur diyeyım.ama mesela senın benle f1 ile alakalı paylaştığın bir şeyı ben onunla paylaşsam o buna katılmaz onu bu kadarda tanıyorum )))

  18. senin kaç tane alonso cu sıkı dostun var acaba. bende senin yazdıklarınla aynı fikirde olan bir alonso cu görmedim burada. demek ki senin de senin gibi olanlar dışında pek dostun yok. tekrar ediyorum gerçek hayatta ki kişiliği beni hiiiiç ilgilendirmez. o yazısını okumadım ama ben vega nın f1 ile olan bilgisine ve düşüncelerine saygı duyuyorum. beğenerek ve keyif alarakta okuyorum.
    "sanada demesın nasıl tanıyorsun benı burdaki yazdıklarımla"
    böyle saçma bi cümle kuracağını da sanmıyorum. çünkü buraya yazdıklarıyla elbetteki f1 ile ilgili tarafını tanıyabileceğimi anlayacak kapasiteye sahip. onun kendi kişiliğini tanıdığımı iddaa etseydim bana bu cümleyi rahatlıkla söylerdi:))

  19. Ben zaten gerçek hayatta böyle biri değilim buraya eğlenmek ve f1 ile ilgili bir şeyler paylaşmak için nickimin arkasına sığınıp realde olmadığım gibi davranan şahzına münasır bir insanım diyor sende şehadet ederim diyorsun.sizin sizden başka dostunuz yok zaten 🙂 Dar bir açıdan olaylara bakan,her ne olursa olsun alonso haklı diyen bir tarafdar grubusunuz.hiç bir zamanda Herkülün dediği gibi ayranımız ekşi demezsiniz.Bir alonsocunun diğer alonsocunun fikirlerinin paralel olması hasebiyle diğerine kefil olması zaten kaçınılmaz."burda beni ilgilendıren tarafını gayet ıyı tanıyorum" demıssınde sanada demesın nasıl tanıyorsun benı burdaki yazdıklarımla diye bir cevap almayasın Vega arkadaşdan ))

  20. 05Alonso| SF' avatarı
    05Alonso| SF'

    Adamsın.
    Saygılar

  21. burda birbirimizin yüzünü tanımaya, gerçek hayattaki kişiliğini ve düşüncelerini bilmeye gerek olduğunu sanmıyorum. vega arkadaşımızı şahsen tanımam ama burdaki kişiliğini yani beni asıl ilgilendiren tarafını gayet iyi tanıyorum. burda F1 yorumları yapıyoruz ve o yüzden sadece f1 ile ilgili düşünceler önemlidir. bence bu konuda vega oldukça tanınan bir insan ve ben hemen her yazdığına şehadet getirebilirim.

  22. şu ana dek 113 yorum olmuş maşallah.sanki yerış koşulmuşda hemen sonrasında yorumlar başlamış gibi.pilotlar pistte galip gelmeye çalışırken taraftarlarıda sanal alemde galip gelmeye çalışıyor.tüm camiaya hürmetler.
    esas yazma nedeimie gelince ;hazır burda bu kadar kardeşimi bir arada görmüşken.ben ankara da ikamet ediyorum.ankara daki hangi takım yada hangi pilot traftarı olursa olsun f1 severlerle tanışmak isterim.

  23. Yok diyor saygıdeğer üstadlar.Neyse kal sağlıcakla.

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sinan , sana bahsetmeye çalıştığım budur.Birileri kopyala yapıştır yapıp provake ediyor.Bizler de buna karşı çıkınca yorumlar kayboluyor.Gel de tartış.Gel de çık işin içinden.Biraz daha ileri gidersen "yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır" oluverir.Bu işin sonu varmıdır?

  25. Yorumlar için kriter arayan arkadaşlar.Hangi kriterlere dayanarak içerisinde hakaret içermeyen yorumları siliyorlar merak ettim açıkçası

  26. vega_nitro yazdıklarımda sana ağır hakaret yoktu.birileri öyle okumadan silmişler sen şikayet ettın dıye.lafı uzatmayayım sen nickinin arkasında saklanıp gerçek hayatta böyle değilim diyerekten yazmaya devam edebilirsin.ben neysem oyum kardeş.eğlenmek için burdayım bende ama burdaki insanları önemsıyorum burdan birisinin ölüm,hastalık haberını aldığımda üzülüyorum kim olursa olsun,senın gibi es geçen bir tip değilim.Beni tanıyanlar tanıyor seni tanıyan yokkı şehadet etsin.) kal sağlıcakla.

  27. 2007 konusu birden açılmış ve dolayısı ile belgeler de havada uçuşmuş.Siyaset meydanı gibi oluyor zaten burası söz konusu 2007 olunca.
    Şimdi diğer arkadaşlar bazı sitelerdeki yazıları burada örnek olarak verip düşüncelerini savunuyorlar.Sen ise olayın içinde sabotaj var diyorsun.Ben de sana ispatla diyorum.
    Fransa 2007 de fren sensörü arızası nedeni ile aracın tüm parçaları değişmiş ve o yüzden alonso o kadar bekletilmek zorunda kalmıştı.Hem bazı şeyleri görmek için müneccim olmaya gerek yok.2007 de iki tarafta suçlu olabilir ama suçun büyüğü bana göre rekabetten kaçan ve çocuk gibi davranan Alonso.Bu tarz tartışmalarda haklı birileri çıkmaz.Çünkü herkes kendine göre haklıdır.Dolayısı ile tartışmalar uzar gider.

  28. saygılar döktürmüşsün yine 😀

  29. Sadece yorumlarını okuduğun, forumda özel mesajla her hangi bir diyaloğa girmediğin, facebook'tan mesaj atmadığın yani bire bir iletişime geçmediğin bir sanal kişilik hakkında bu kadar ağır sözler sarfetmen senin insanlığının ne seviyede olduğunu göstermesinin yanında aynı zamanda insafsızlığını gösterir.

    Dediğim gibi biz burada nick arkasına saklanan, buraya eğlence, bilgi paylaşımı ve Türkçe Formula 1 haberi okumak, yorumlamak için gelen F1 severleriz. Sizin buradaki yorumlarınız gerçek kimliğinizi temsil edebilir de etmeyebilir de. Ancak benim yorumlarımın gerçek kimliğimi temsil etmediğini belirtmem gerekir. Bu yüzden yorumlarıma cevap olarak gerçek kimliğime hakaret edilmesini kabul edemem ve ben de doğal bir refleks ile aynı şekilde karşılık veririrm.

    Yorumlarımdan kişiliğimi çıkarma ve bana, yani yorumlar harici birebir diyaloğa girmediğin bir insana not verme ve onu yargılama gafletine ve seviyesizliğine düşmen senin için de acı verici olsa gerek. Hoş, sen bana not vermişsin. Ben de senin yorumlarını okuyarak, davranışlarını görerek; sen 34-35 yaşında olup benden yaşça epey büyük olmana rağmen yaşının gerektirdiği gibi sevgi dolu, ağır ve kucaklayıcı davranmadığını görüyorum. Hakan abimizi de kötü bir ırkçı ve troll kişilikli bir insan olarak gördüm en azından Achilles nickini kullanması haricinde. Eminim yorumlarınız gerçek hayattaki kimliğinizi temsil etmiyor ve böyle insanlar değilsinizdir, yorumların harareti içinde böyle bir kimliğe bürünüyorsunuzdur benim gibi. Keşke bire bir tanışsaydık ve birbirimizin kişiliklerini öğrenseydik, tahmin ettiğimiz özellikle bireyler olmadığımızı görseydik. Ancak böyle ağır hakaretler eden bir bireyle de tanışmak ne kadar sağlıklı, yararlı ve mutluluk verici olur bu konu tartışılır elbette.

    Saygı ve hürmet görmek istiyorsanız da yaşınıza, yaşınızın gerektirdiği gibi davranmalısınız. Kişiliğime hakaret eden bu ve önceki yorumları şikayet ettim. Umarım silerlerken, benim yorumumu da sileceklerdir. görüşmemek ve tanışmamak üzere diyorum, sayın İstanbul beyefendisi(!).

  30. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sinan Bozok sen de haklısın.Şumi haberleri bu kadar rağbet görmüyor.Ya da amaç,herkes Alonso ile uğraşsın ve şumiyi kimse eleştirecek vakit bulamasın.Konuya bak başlığa bak.Konu vettelin ferrariye gelebilme konusu.
    Şimdi rascasse virajının burada ne işi var.İndianapolisin ne işi var.Monakonun ne işi var.Amaç ne??Alt beyinin altında yatan gerçek ne?Sen bana neye dayandığımı soracağına ,savunduğun kişiye neden taraftarların tartıştığı konuların altına sürekli 2007 den kopyala yapıştır yapıyorsun diye sorsana..Provakecilere sempati duyuyorsun galiba.Hangi belgeden bahsediyorsun.O tarihte o anda oradamıydın.2007 de yaşananları birkaç dergi okuyarak mı öğrendin.Ya da bir kaç f1 sitesinden mi??Kim veya hangimiz 2007 de yaşananları tam olarak biliyoruz.Martin çok mu dürüst.Ya dennis yalancı değil mi?Yok martin şunu demiş,yok gazeteci bunu demiş…..tabi bu adamların dürüst olduklarına ne şüphe??
    Dennis takımın pilotlarının birbirleriyle ilgili basına demeçler vermeme konusunda anlaşmaya vardıklarını söylüyor.Alonso'da ben böyle bir anlaşma yapmadım diyor.Sonra dennis ,evet Alonso doğru söylüyor,işte ben şöyle demek istedim de falan diye kıvırıyor.
    Benim yazdıklarımı iyi okumamışsın.Eğer 2007 den bahsedeceksek tümünü alalım.Aradan seçmeler yapacaksak o zaman bu işin sonu gelmez.Yarın biri çıkar Fransadan bahseder,diğeri de çin ve japonyada lastik basıncına değinir.bununla da kalınmaz 2008 singapurlar,2009 melborneler havada uçuşur.Bu mudur??

  31. bahar candaş avatarı
    bahar candaş

    "benm arkamda kaldığı müddetçe vettel'in gelmesi sorun olmaz" demek istemiş aslında 🙂

  32. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    valla eğer istanbulda iseniz sizlerle tanısıp yarıs izlemeyi ben cok isterim ailemde arkadaşlarımda f1 alakası olan hiç kimse olmadığı için tek basıma izliyorum tek basıma seviniyorum ben gerçekten çok isterim burdaki insanlarla tanısıp yarıs izlemek

  33. Neye dayanarak böyle bir açıklama yapıyorsun.Bahsi geçen İndianapolis ve Monaco gp leri için elde belgeler var taraflar sunuyor.Sen de söyle de biz de bilelim şu sabotajı?.Sabotaj diyince aklıma nedense Çin 2006 geliyor!!!

  34. Kabul etmen ümidiyle sana özürlerimi sunarım.

  35. 05Alonso| SF' avatarı
    05Alonso| SF'

    Dostum sana hiç yakıştıramadım.. Herkesin bildiği bir şey var. Santander ,Ferrari'yi satın aldığına göre Massa ve ekibini de almış oluyor.
    Onun için pek bozulmamışlardır Alonso'nun kulları sonuçta.:) (yada Santander kulları)

    Saygılar

  36. Senın kankan varmı? 🙂 insan içine çıkabılıyormusun arkadaşlıklar kurabiliyormusun,nasıl birisin sen söyle bakım İzmirin gülü Vega )) seni tanımak için görmem gerekmez,ben kankamla tanışmadan notunu vermiştım kafanı yorma,onu realde tanıyan burda yazan diğer arkadaşları bir bir yazmayayım sen biliyorsundur süreklı takıp edıyorsun burayı.onlarda notunu vermişler herkesde saygılı ona karşı oda sevgısını gösterır herkese.sana tavsiyem büyüklerıne saygı göster onlarda senı sevsınler gerisi hikaye yok alonso yok hamılton.bak biz kimseyi dışlama çabasında değiliz sana senınle ciddi tartışmalarımıza başlamadan önce gel beraber yarış izleyelım demıstım sen bir cevap vermemiştin.korkmana gerek yok seni darp edecek değilim gelirsen 2011 yarışına burada olan bir çok insanla birlikte benide görebilirsin.belki düşüncelerin değişmeyecek olaylara yaklaşımında ama en azından insanlara yaklaşımın değişecektir emin ol.

  37. Açıklamaları yazdım. Yanlış bir tarafını göremedim. Eleştrilerin de beni alakadar etmez. Bildiğim gördüğüm gibi yazarım, düşüncelerimi savunurum sizin yaptığınız gibi. Hoş gülmeniz de alakadar etmiyor ya (Sanki biz size, ve zırt pırt laflar edip nick değiştirip tekrar dönen o kankana gülmedik ya). Birebir tanışmıyoruz çünkü, benim için hiç de sorun değil. Son olarak tanımadığınız birine laf uzatmak sizin kişiliğinize kalmış der tartışmayı kendi nazarımda kapatırım.

  38. İyi bak halen benden bir şeyler öğrenebiliyorsun bunu iyi değerlendir.) bende senden 2007 amerikada Alonso 3 antremanda en iyi dereceyi yaptı diye birilerinin korktuğunu öğrendim bu korkanlar Mclarenciler olmasa gerek ?Salakça biraz belki ağır kaçtı,nitelediğim hiçbir takım arkadaşının puan olarak onun önunde olmadığını nitelemesi.benim kendi işimle verebileceğim bir örnek gelmiyor aklıma.diyelimki bir bankada cari işlemler şefliği yapan bir personel o bankaya ondan daha sonra gelen bir personelın ondan çok daha kısa sürede bu göreve atanmasını göz önüne almayarak ama zaten her ikimizde aynı maaşı alıyoruz demesi gibi bir şey. Truli meselesini zaten arkadaşlar tartışmış bunuda yazdım.ben sadece açıklamanın o kısmına dokundum.alonso şunu dıyor zaten bunu demıyor ki falan dıyorsunuzda alonso 2007 sezonu başında Hamilton için sorulan bir soruya daha önceki takım arkadaşlarım ondan daha hızlıydı dolayısıyla sorun olmaz dediği bir açıklamada vardı.gereksiz açıklamalarına bır yenısını eklemiş diyip sözlerimi noktalarken hamiltonun 2009 sezonunu unutmuş olduğundan şüphelıyım,belki çeviride bir hata vardır dıye dusundum ama çeviride bir hata yoksa o da çok salakça olmuş sayın Nebuchadnezzar

  39. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bütün bu indianapolislerin monakoların burada işi ne??Amaç ne?? Provake etmek mi?Yok eğer amaç bilgi vermekse sezonu tüm olarak ele alalım.İşinize gelenlerle bu iş olmaz.Bu işin sonu gelmez.Yarın da birisi çıkar ''''2007 Fransada cumartesi antrenmanlarında Alonsonun aracı sabote edildi.Millet antrenman yaparken Alonso 55 dakika garajda oturdu.Bu da yetmedi sıralamalarda tam da Q3 başlayınca araç arızalandı ve tur bile atamadan sıralamayı bitirdi:Sonuç 10.sıra.''''demez mi??

  40. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    ne bileyim kirve 12.Sen yazdın da ben öyle öğrendim.:)
    Alonso'nun bu açıklamalarına salakça demene şaşırdım.Herkes vettel ve ferrari ilişkisini konuşurken basın mensuplarının bir soru da Alonsoya sormasını neden yadırgadın.Alonso şu an toro rosso takımında falan olsa tamam gereksiz konuşmuş diyeceğim ama ortada Ferrariye gelmesi muhtemel bir adamdan bahsediliyor ve haliyle bu kişi hakkında Ferrari pilotuna soru soruluyor.Nesi yanlış bunun.Alonso sezon sonu 1 puan geride kalmadım diyor.Klasmandan bahsetmiyor.Ben onu şurada geçtim ve o beni geçemedi demiyor.
    Bütün bunlar bazı şeyleri örtbas etmek için mi?
    Bugün hamilton 2009 sezonunu unutarak konuşunca buna neden salakça bir konuşma demedin??Objektif kirve.

  41. Merve bence Monte bu lafları bir kamuflaj vazifesi görsün diye kullanmış. diazın davranış kalıplarının anormalitesi o kadar bariz ki, monte baştan göz boyamaya çalışmış. ama sökmedi tabii.

    Massa yol vermeyince;
    diaz: bu çok aptalca….

    kendisine yarış galibiyeti hediye etmek için uğraşan ekibine bu yakıştırması ekip tarafından acaba nasıl karşılanmıştır.

  42. Nebuchadnezzar Amerika ve Kanada Hamiltonun daha önce hiç sürmediği pistler bilgin varmıydı bu konuda?

  43. Ya sen nasıl inat bir insansın 🙂 alonsonun salakca açıklamalarından biri işte.puan olarak geçmemiş olsada ılk sezonunda FİA sıralamasında alonsonun önünde olarak yıllarca çıkmayacak biri acı koydu alonsoya daha ne olsun )) truli meselesinide burda okudum kendi bilgim yok yazılanlara göre yorum yaparsam eğer sen her seyı ışıne geldıgı gibi yorumluyorsun,her ıkı pilotunda aynı aracı kullandıkları yarışları kıstas almıyorsunda aaa alonso yanlış söylememışki sezon sonunda trulınınde önunde gibi sadece çocukların güleceği bır şeyı çıkarıp atıyorsun ortaya ondan sonra neden zırvaladınız dedın dıye söylenıyorsun Onur'a ))) Keza truli alonsodan daha ıyı pilot değil bunuda belirteyımde farklı anlamalar olabilir..

  44. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vega, sadece işine gelen parağraflar alıntı yapılmış.Orada martin açıkça Alonso'nun daha hızlı olduğunu söylüyor.Bir önceki yıl o virajda kimi ve montoya'nın başına gelenleri düşünen dennis ilk viraj talimatını çoktan vermişti.Alonso indianapolise damga vurmaya hazırlanırken oyuna geldi.Cuma ve cumartesi 3 adet antrenmanı lider bitirince herkesin gözü korktu.Yarış içinde de en hızlısıydı ama dennisi geçemedi.

  45. @turbo(spa 2000)
    keşke biraz daha devam etseydin yazmaya ,açtım baktım devamı daha bir manidar :)))

    …Alonso,Mclaren yönetiminin kendisini hiçe saydığına inanmaya devam ediyor.İşin aslı iki tarafta suçlu.Ferrari ise aynı hataları tekrarlamama konusunda kararlı.Montezemolo başından beri pilotların takım içindeki konumları konusuna çok önem veriyor:''Bu konular hakkında Domenicali ile bin kez konuştum,yüz kez değil,tam bin kez.Alonso'yla da konuştum.Ona dedim ki:'Bizim pilotumuz olacaksan takım için yarışıcaksın,kendin için değil.'

  46. Gerçekten siteye yazmayı bırakmamı istiyor musun? istiyorsan gideceğim.

  47. Bu arada Espn'de Alonso'nun sözleri şöyle yayımlanmış: (http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport/story/37137.html)

    "None of my team-mates have ever finished a season with more points than I have…"

    Tr. "Hiç bir takım arkadaşım sezonu benden fazla puanla bitiremedi.

    Planet F1'de ise yine aynı cümle var
    (http://www.planetf1.com/news/18227/6619404/Alonso-not-fazed-by-Vettel-partnership)

    "None of my team-mates have ever finished a season with more points than I have…"

    Bu arada Alonso'nun demecini Marca adlı İspanyol gazetesine, İspanyolca verdiğini tekrar hatırlatıp; açıklamadaki "sezonu" ibaresine tekrardan dikkat çekerim.

  48. Bu haberde de başını ve sonunu yazmadan, kolaya kaçarak sadece ortasından bir kaç bölümü yazmışsın. Halbuki benzer haberlerde Alonso'nun kendisini savunmasını, Martin Whitmarsh'ının sözleri arasında "Tabii ki her pilot, şayet daha hızlı bir araçta sürdüğünü düşündüğü bir pozisyondaysa, öne geçiş hakkı verilmesini ister." şeklinde bir söz de bulunduğunu da görecektin.

  49. 2007 indianapolis
    ——————
    McLaren idari direktörü Martin Whitmarsh, takımın Indianapolis'te sürücüleri rekabette serbest bırakmasına rağmen, diazın tepkisel bir şekilde yarış ortasında pit duvarına sürmesinin, serbest rekabeti farklı yorumlamasından kaynaklandığını ifade etti.

    Whitmarsh, daha hızlı bir araca sahip olduğunu düşünen diazın, Lewis Carl Davidson Hamilton'la yan yana geldiğinde kendine "öne geçiş hakkı" tanınmadığı için tepki olarak böyle bir manevra yaptığını belirtti.
    ————————–

  50. "Vodafone McLaren Mercedes ile sürücüleri arasındaki telsiz konuşmalarının incelenmesi, FIA gözlemcisinin raporu ve takımın verdiği bilgiler çerçevesinde, McLaren'ın 2007 Monako Grand Prix'de (aldığı) tedbirlerin tümüyle yasal olduğu ve daha fazla soruşturmaya gerek olmadığı açıktır"

    Bir copy paste daha gelsin.

  51. Alan Henry – temmuz 2007
    —————————————————-
    Monaco grand prix'inin hemen ardından gelen o gergin günlerde orta kademe bir FIA yetkilisiyle sohbet ediyordum. Kimi gazetici meslektaşlarımın Ron Dennis'in Lewis Hamilton'a canavarca davrandığını ve ilk girişiminde takvimdeki en ünlü yarışı kazanmasına izin vermediğini henüz düşünmeye başladığı, yani suyun minimum seviyede kaynadığı günlerdi.

    "Peki şimdi ne olacak?" diye sordum yetkiliye. "Kanıtları gözden geçireceğiz ve eğer daha ileri bir aşamaya geçmeyi gerektiren bir şeyler varsa bile olanlar muhtemelen Paris'e davet edilip görüşleri alınacak."
    ———————————————————————
    yetkilinin bahsettiği şey McLaren pit ekibinin Hamilton'a ağır davranmasını söylemesi ve diazı geçmemesini sağlaması.

  52. Kendini yormaya değmez. Copy paste gelsin.

    Bu arada FIA'nın Pedro de La Rosa ve Alonso'ya yazdığı mektubu da koymuştum yorumlardan bir yere. Alonso ve Pedro bilgilerini paylaşmak konusunda zorunluluk taşıyorlardı. Bu durum da F1 Racing'in yanlı, taraflı yazılarını okurken daha dikkatli olmanızı hatırlatır galiba.

  53. F1 Racing Ekim 2007 sayfa 13
    ———————————————–
    Koşullar tartışmalı ancak Belçika Gp'si hafta sonunda ortaya çıktı ki Macaristan GP'sinin sabahında diaz , Dennis'e meydan okumuş ve bir ultimatom vermişti: "Lewis Hamilton'a haddini bildir ve onu yavaşlatmanın yolunu bul. Yoksa de la rosa'nın bana gönderdiği Coughlan'ın ferrari istihbaratıyla ilgili e-postalarını FIA'ya götürürüm.
    ————————————————–

  54. Tabi ki Hamilton tepki gösterecektir yarışmama izin verilmedi diyerek. Ancak McLaren'in yaptığı savunma ve FIA'nın konu hakkındaki kararı Lewis Hamilton'un tepkilerinin boşuna olduğunu göstermekte. Kendinizi yormanıza gerek yok.

    Bu arada FIA'nın Pedro de La Rosa ve Alonso'ya yazdığı mektubu da koymuştum yorumlardan bir yere. Alonso ve Pedro bilgilerini paylaşmak konusunda zorunluluk taşıyorlardı. Bu durum da F1 Racing'in yanlı, taraflı yazılarını okurken daha dikkatli olmanızı hatırlatır galiba.

  55. aLonsoKenan  avatarı

    No problem adamım için :)) Formula 1'de adamım olmasa bu kadar zevk alabilcekmisiniz acaba ? İnş daha uzun seneler yarışacak..

  56. 05Alonso| SF' avatarı
    05Alonso| SF'

    Lewis buyursun gelsin Ferrari'ye sevinir herhalde tüm fanlar :))

  57. efendimayin  avatarı

    Lewisle aynı takımda yarışmak istemediğini söylemişti neden acaba?

  58. F1 Racing Nisan 2010 / syf 36
    ———————
    … monaco'da ise yarış öncesinde düzenlenen basın toplantısında, diaz ile zafer mücadelesine girmesine izin verilmemesinden yakınan hamilton'ın ateşli konuşması, takımın çatırdamaya başladığının sinyallerini veriyordu.
    Sonunda diaz, macaristan gp sinde hamilton ın itirazları yüzünden sabrını kaybetti ve sıralama turlarında takım arkadaşını kasten engelledi.
    Bu olaydan sonra McLaren tarafından yapılan basın bildirisi son 20 yılın en zehir zemberek açıklamasıydı. Ertesi gün diaz nun e-posta kozunu kullanmasıyla olay iyice büyüdü ve McLaren takımlar şampiyonasından ihraç edildi.
    ——————

  59. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    tamam konu kapandı

    ama emın ol ben sadece yerine göre ve şartlara göre r yaparım bedavaya cok dayak yedim dayak yiyeceğimi bile bile cok kavgalara karıstım ama insanı daha dirençli daha kuvvetli yapanda o dayaklar

  60. anlaşılan sen çok fazla şiddet içerikli diziler seyderiyorsun ama biliyorumki onların sende gerçek olmadığını biliyorsun şimdi sana uzun uzadı yazmak istemiyorum ama şunu unutma ben çok şey yaptım yaparım diyen kişilerin iş gerçeğe binince nasıl eyvallah dediğini iyi biliyorum. şimdi sen yanlış anlarsın yaparsın yapamazsın bu benim sorunum değil dünyanın nasıl bi yer olduğunu nasıl kişilerin içinde barındığını biliyoruz ama seninle anlaşamadık ben sen tehtid etmedim sen beni tehtid ediyorsun ben uşakta yaşıyorum sen istanbulda yaşıyorsun ama burada birbirimize kötü sözler sarf ediyoruz burada 4 yıldır yazıyorum ilk defa birisiyle böyle kişisel bi tartışma yaşadım. ve seni tehtid ederek yazmıyorum seni sözlerinden dolayı uyarıyorum benim sözümden rahatsız olduysan sözümü geri alırım ama aynısınıda karşımdakinden beklerim.

  61. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    sen yapamıyorsundur ama ben yaparım…

  62. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    kadir diye sor birine bulursun

  63. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    ben veriyorum

    yahyakemal mah. yavuz sok gültepe kağıthane istanblu

  64. bende oldum kardeş bende uşak insanıyım verdiğim sözde dururum asla yapamayacağım şeyleri söylemem delikanlılığın kavgayla artistlikle olmadığını çok iyi bilirim kimseyede lanlı lunlu sözler sarfettem yiyemeyeceğim sözleri söylemem seninle burada kavga etmiyorum benim düşmanım değilsin konuşurken ulan lan ben şurda burda şunları yaptım demem suratında düz yer bırakmam demem çünkü yapamayacağım şeyleri söylemem.

  65. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    aaaa ulan sen bana adresini ver yada ben verim gel gör tehditmi değilmi tabii pc basında tehdit gibi gelir ayrıca hiçte yapamayacağım şeyler değil kağıthane gültepe insanıyız eğer çözüm konusularak olmuyorsa kavgayla olur çok şahit oldum

  66. senin gibi barbar ve kavgayı bi çözüm yolu sanan insana cevap yazdığım için utanıyorum konuşurkende tehdit etme yapamayacağın şeyleride burada söyleme git nerede kavga edersen et nerede kimi dövüyorsan döv unutma sen düz yer bırakmazsın ben okişiyi bırakmam ve tehdit etmem pişman ederim.

  67. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    konu burda hangi spor olduğu değil hitap şekli ben ali samiyende de abdi ipekçide de cok kavga ettim futbol basketbol yada f1 farketmez benle duzgun konusmayanın suratında duz yer bırakmam

  68. bu spor futbol değil sevgili dostum kavga etmek istiyorsan futbol sahaları orada duruyor anlaşılan 1 senedir öğrenemedin sporun işleyiş şeklini merak etme ben 10 yılda bir çok şey öğrendim fazla değil 9 senen daha var…

  69. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    sen o çaylağı cıkıp karşıma yuzume söylesene o zaman göruruz çaylağı
    hiç bi kavgadan kaçınmam sen gel söyle bana o zaman göruruz kim çaylak kim usta nokta.

  70. bun un için hissedar olmama gerek yok çaylak dostum alonsonun takım içindeki konumunu çok açık gerektiğinde takım emri bile uygulattı ve vettelin başarısınıda rahatlıkla engeleyebilir demek istediğim bu 2010 almanya sana bişey çağrıştırıyormu ve bunu onaylıyormusun sevgili çaylak.

  71. fatih aslan avatarı

    aynen katılıyorum kardeş. . .
    sen gerçekten f1 den anlıyorsun. . .

  72. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    sanki santanderin hissedarısında herşeyi biliyosun

    allah allah acaba bu yorum sana bişey çağırıstırıyormu

    tahsin emre efe :

    sanki mclarenin hissedarısında herşeyi biliyo gibi konuşuyorsun
  73. gelse nolcak santander olaya hemen müdahele eder. :))

  74. Kaç yaşına geldi hala ukala ukala demeçler veriyo.Bugüne kadar kendisiyle yarışmasına izin verilen tek takım arkadaşı LEWİS'ti.Oda çaylak sezonunda geçmeyi başardı.Şuan aynı takımda olsalar ne olur bilmiyorum.Heralde onun aracı benden daha hızlı beni yavaşlatıyolar der.Zaten ozamanlar bile böle şeyler sölemişti.

  75. "Alonso için Ferrari son duraktır. Buradan takımı ele verip gidebileceği başka bir yer yok"

    "Briatore katkılı Renault pilotu tüm f1 camiasının tren tabirini kullandığı İtalyanı geçemiyor"

    Buyur yazdım. Keşke giderim deyip gidecek biri olsan.

  76. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    bu kadar konuşulacak elbet çünkü o Ferrari pilotu, önemli olan bu koltukta oturmayıp bu kadar konuşulmak son örnekler bakın şhumi bakın kimi. biri şampiyonluğa oynamıyor diğeri f1 de bile değil fakat hala en merak edilen pilotlar. alonso 2 sendeir haberi çıksa bu kadar yankı yapıyormu elbetteki hayır skandalları hariç yapabileceği en iyi işi yaptı Ferrari'ye kancasını taktı umarım güzellim takımı f1in harika Renault ve Mclaren takımlarında yaptığı gibi skandallarla uğraştırmaz şampiyonluktan çok Ferrari severler bence bundan korkuyor gibi

  77. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    medyum olmana gerek yok:) hepimiz böyle olacağını biliyorduk. alonso işte adam ne yapıp edip gündeme gelmeyi başarıyor. taraftarları da buna seviniyor:)

  78. murat levent avatarı

    İlk mesajı ben atmıştım konuya, medyummuyum neyim 🙂

  79. David Jones avatarı

    Arkadaşlar lewis lewis diyip duruyorsunuz. Bir defa lewis ilk dokuz yarışta podyuma çıktı ama nasıl çıktı araçta hiç teknik arıza yok ve diğer rakipleri ara ara sorunlardan dolayı geride kaldı. Böyle olunca alonzoyu geçebildi. Tamam kabul ediyorum Lewis yetenekli bir pilot zaten yetenekli olmasa bu kadar başarılı olamazdı. Ama şunuda kabul etmeliyizki o sene teknik arızaları hep alonzo yaşadı. Fren sorunları, motor sorunları, cezalar, başka yarışçılar yüzünden yarış dışı kalma. Lewis ise birkaçkez lastik sorunu yaşadı zaten lastiklerine nasıl davrandığını hepiniz biliyorsunuz.Çoğu kendi hatası. Bir de olaya bu yönden bakınız. Takım içi bloklaşmaları da unutmamak lazım.

  80. ne güldüm yaa. alonso sen ne adammışsın bee.Alonso nun Santerder sayesinde Ferrari koltuğuna oturduğunu söyleyen şahsiyetler yazılarının devamında Alonso için ferrari nin son durak olduğunu iddaa etmektedirler. uyanın!!! burda santander dan bahsediyoruz. koskoca ferrari yi satın alıp alonso yu koltuğa oturtan bankadan söz ediyoruz. ferrari olmazsa gider bu kez Red Bull u satın alır adamlar. Alonso ya gene koltuk bulurlar. Madem bu kadar egemenler bu olaya. Şimdi kimse çıkıpta bana Ferrari yi satın alanın Red Bull a gücünün yetmeyeceğini söylemesin. Valla bukez gülmekten ölümüme sebep olur:))) Bu kadar çelişilmez ki arkadaş. Hem bu kadar güçlü olacaksın hem Ferrari son durağın olacak, başka şansın olmayacak. Parasıyla değil mi arkadaşım:))

  81. Alonso Trulli'yi geçemedi hiç diyor bu yüce arkadaşımız

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/18430-vettel-in-ferrari-ye-gelmesi-sorun-olmaz.html#ixzz19MEi0bAZ

    Bir de kalkıp Alonso'yu artık Ferrari'den başka bir takım almaz diyebiliyor bu arkadaşımız.

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/18430-vettel-in-ferrari-ye-gelmesi-sorun-olmaz.html#ixzz19MExNhr8

    Yazılarımda bu iki ifadeyi bulun, siteye bir daha yazmayayım. Bu kadar açık ve net.

    Şimdi anlaşılmıştır herhalde aşağıdaki linkleri neden verdiğim. Klasik hedef saptırma hareketleri bunlar, yazmadığım şeylerle itham edilmem falan. Alıştım artık. Belki okur da ibret alırsınız diye bunların açıklamalarını da veriyorum. Hepsi aşağıdaki linklerde mevcut.

  82. Oooo hoşgeldiniz arkadaşlar.Sitenin üzerindeki ölü toprağı kalkmış ve rekor sayıda yazılar yazılmış.Bankacılar ve Almanyacılar, sitenin 1950-60 yıllarına ait sezon özetlerinden sıkılmış olacaklar ki Fernando haberini görür görmez kendilerine gelmişler ve altın bulmuşcasına sevinmişler.

    Vettel:Ferrari adına yarışmak çok özeldir.Neden olmasın?

    Montezemolo:Sebastian er ya da geç kırmızı otomobil sürecek.

    Redbull sahibi Mateschitz:Seb günün birinde Ferrari kullanmak istiyor.Bunu zorlaştıracağız.

    Şimdi ortalıkta bu kadar vettel ve Ferrari dedikodusu olunca ne yapmak lazım.Elbette ki her haberi rayting rekoru kıran ve dünyaca ilgiyle izlenen pilota da bu konuyu sormak gerekirdi.Alınan cevapta abes olan ne var anlamadım.

    Kimse neyin ne olduğunu bilemez.Kahin gibi medyum gibi konuşmaya gerek yok.
    Raikkoneni mağlup eden Massa'nın Fernando'yu da mağlup etmesi gerekirdi.
    Ya da 7 şampiyonlu Schumi için Rosberg çok kolay lokma idi.
    Ama olmadı.Hatırlarsak eğer sezon başında Massa Alonso'yu ezecekti ya da Schumi 8 kere şampiyon olmuş olacaktı.İşte o gün bunları yazanlar şimdi de benzer şeyler yazmaya başlamışlar.2004 ler 2007 ler havada uçuşuyor.Ama sadece singapur eksik.Bir kişi de Singapurdan bahsetseydi kadro tamamlanacaktı.

  83. bu arada 2011 dede olmassa Alonso gidecekmiş..

    2007-şampiyonluk kaçtı
    2008-balablock alsana glock şampiyonluk.
    2009-silik
    2010-Vettel-Alonso-Webber'in gerisinde Button nın çok az farkla önünde.Yine şampiyon değil.

    Bu adam kalıyorsa takımda RD destekli herkes kalır.İster adı Santander olsun sponsorun isterse Omo.

  84. söylediklerine kısmen katılıyorum , ancak ferrari ve Mclaren gibi takımlar şampiyon olmuş bir pilotu astronomik rakamlarla getirirken sadece reklam için getirtmez onun kendilerinide şampiyon yapmasını isterler. ilk sezonda birtakım problemler veya şansızlıklar yaşanabilir ancak ikinci sene herşey belli olur . montezemello kimiyi neden gönderdi belki santander baskısıyla yine bir şampiyonu takıma katmak istedi asıl sorun kimiden bekledikleri performansın gerçekleşmemesiydi. ha şunuda söylemekte fayda var alonsoyu elbette ferrariden sonra alacak birçok takım var , ancak McLareninde almayacağı bukadar açık ortadayken ve kiminin durumuna benzer bir biçimde takımdan gönderilirse ki bu isim vettel olabilir büyük ihtimal işte ozaman alonsoda kimi gibi tamamiyle bırakabilir f1 … herşey mümkün…şunu belirteyim ben asla bırakmasından yana değilim rekabet nekadar üst seviyede olursa okadar keyif verici olur… iyi geceler…

  85. Valla dostum şunu söyleyeyim ben sana. Tarafsız olduğunu söyleyenler yerine, senin gibi harbi taraflılarla tartışmayı yeğlerim. Buralarda ve sağlıkla ol 🙂

  86. rocco junior avatarı

    -yapamaz,-edemez tarzı kelimeler kesinlik içermektedir,burada hiçbir arkadaşımız ileride ne olacağını bilemez.Belki kestirebilir ancak neticede neler olucağını bilmek için yeterli argümanımız yok.Alonso bence de Ferrari'de kariyerini bitirecektir.Son durak burası olucaktır bence ama akside ihtimal.Ona belirli bir süre verildiğinide sanmıyorum.Alonso geçen sene çok iyi bir sezon geçirdi.Her şeyden önce elinden gelen en iyi perfonmansı sergiledi ve şansınında yardımıyla son yarışa kadar lider geldi.Maaş,Santander ya da diğer yakıştırmaları kabul etmiyorum.Bunlar çok basite kaçması işin.Bu kadar büyük bir pilotu kaldı ki tüm f1 camiası kabul etmiş bizim bu yakıştırmalarımız gölgeye düşüremez.Eğer takım Alonso'un çabasını görüp daha iyisini yapamacağını anlarsa bence yollamayabilir çünkü araç kazanmasına müsade etmiyordur ya da taktiksel hatalar olabilir.Alonso nun kişisel hataları ve çabaları yetersiz kalırsa ancak o zaman gönderilebilir ki ben onun Ferrari'de en azından 1 sezon şampiyonluk yaşayacağına inanıyorum.Burada daha önce çok şu olucak bu olucak ben sizi görürüm tarzı yorumlar yapıldı ama çoğu tutmadı malesef

  87. Senin gibi tarafsız olmaz olsun arkadaşım. TRF1'de tarafsızlığı onaylama timi'nin görev yaptığını yeni öğrendim. Minardi nicki'ni alıp tarafsızlık taslayıp; ben tarafsızım deyince çok inandırıcı oluyorsun emin ol 😀 Senin gibi tarafsız olacağıma Formula 1 izlemem daha iyi. Hayret "tek puan önümde yer alamadı" şeklinde link verip, sonrasında verdiği örnekler arasına "2007" yılını da koyan İngilizce'den anlayan arkadaşımızın (hoş 2007'yi neden örnek veriyorsun? 2004'te hakkınız var da ufak da olsa. Alonso ve Lewis aynı puandaydı 2007'de gözünüz mü kör, diliniz mi yok bilmem ki.), karşısındakinin yabancı dili hakkında atıp tutuyor da.

    Neyse kişisel tartışmalardan arınalım. 2004'ü Onur arkadaşıma güzelce açıkladım. 2004 yılında Trulli Alonso'nun takım arkadaşı olmuş, sezon sonunda ise Alonso'nun gerisinde kalmıştır.

  88. 🙂 Tamam kardeş. Haklısın. Hem de dibine kadar 🙂

  89. çoğu tarafsız arkadaşında vurguladığı üzere ki bende bunu daha önceden vurgulamıştım , 2011 yılında alonso şampiyon olmazsa kendisinin ferrari macerası biter . hernekadar santander onun maaşını astronomik olarak ödesede montezemello onun gözyaşlarına aldırmayacaktır. adam yıllarca getirmek istediği uğruna schumiyi emekli ettiği kimiyi bile gönderdi , alonsoya hiç acımaz . çünkü zaten zamanında alonsonun ferrarinin dokusuna uymadığını defalarca vurgulamıştı.ferrari bir pilota astronomik bir maaş verip getirirse ondan şampiyonluk bekler , politika beklemez… 2011 sonunu sabırsızlıkla bekliyorum 😀

  90. Baştan başlayalım.

    İtalya'dan sonra Trulli Renault ile yolları ayırma kararı aldı (not: haberlerde kovuldu diye bir ibare göremedim, sözcüsü bile Trulli'nin kovuldu diye bir ibare kullanmamış). Nedeni ise okuduğum haberlerde gördüğüm karadıyla Trulli'nin performansından Renault'un memnun olmaması (ki ben yanlış (4) saymışım 5 yarışta puan alamamış, haklısın), takımın Villeneuve ile test yapması şeklinde sıralanabilir.

    Neyse gelelim puan olayına. Hesabının doğru olduğunu söylemem dahi sana biraz da olsa hak verdiğim anlamına geliyor. Ancak 2004 pilotlar sıralamasında Alonso Trulli'nin önünde gözükmekte daha önce dediğim gibi. Cevabının evet olduğu şu sorulara göz at istersen: Trulli, 2004 sezonunda Alonso'nun takım arkadaşı olmuş mu? Alonso Trulli'den sezon sonunda daha fazla puan toplamış mı? Ne yazık ki hala Alonso'nun tüm takım arkadaşlarını puan olarak geride bıraktığı sezon sonundaki pilotların puanlarına baktığımız zaman gözler önünde.

  91. Ha unutmadan, Trulli Renault'taki son 4 değil, son 5 yarışından puan alamamış.

  92. Bir de kalkıp Alonso'yu artık Ferrari'den başka bir takım almaz diyebiliyor bu arkadaşımız.

    Acaba bu arkadaşımız Alonso'nun artık belli bir tecrübeye sahip bir pilot olmasının yanında, 2 şampiyonluğa sahip olduğunu ve F1'in günümüzde en çok konuşulan isimlerden biri olduğunu unutuyor mu? Hadi bunları unuttu diyelim. Kariyeri bitti denilirken hortlayıp Sauber ve Renault'ta yarışan, günümüzde hala yarışma hayalleri kuran Villeneuve'ü de mi duymamışlar? Bir yıl ara vermesine rağmen adı marka olmuş Raikkonen'in F1'de yarışa söylentilerinin çıktığını mı farketmemişler? Uç örnekler de var baba Nelson Piquet gibi.

    Alonso gerektiğinde yarışmak istiyorsa cebindeki parayı harcar yine yarışır. Kendisini iyi tanıyan bir Mike Gascoyne var en kötüsü.

  93. 🙂 vega yapma gözünü seveyim, İtalya'dan sonra bu ikiliye takım arkadaşı denilebilir mi?

    Bir daha oku lütfen, bak ne demişim:
    "Trulli Briatore ile ters düşüp takımdan kovuluncaya kadar" diyip, "Alonso ise aynı süreçte" diye devam etmişim.

    Alonso son üç yarışta 14 puan toplarken Trulli Çin'e katılamamıştı son iki yarışta ise sezonu bir kaç puan ile son sıralarda tamamlayan Toyota'da idi.

    Monako'dan niye bahsettiğini pek anlamadım kardeş. Orada Alonso ve Michael'in kaza yapıp yarış dışı kaldığını ve Trulli'nin bu şekilde galibiyet aldığını mı söylemek istedin? Yanlış anlama, valla anlamadım.

  94. Manidar bey! bu yorumu yazarken hiç mi sıkılmadın be adam,
    hertürlü eleştiri yapilabilir ama kalkıp Alonso için,sponsor sayesinde ferraride yarışıyor demen senin Alonso karşıtı olduğunu göstermez,2010nun en iyi pilotunu seçen f1 patronlarının ne kadar f1 den bihaber ve işten anlamaz gösterir(sana göre)

  95. Ooo yüce tarafsız yorumcumuz hoşgelmiş. Alonso Trulli'yi geçemedi hiç diyor bu yüce arkadaşımız. E peki 2003 Formula 1 sezonunu nasıl bu kadar kolayca çöpe atabildik? Alonso'nun 55 puan alırken, Trulli'nin 33 puan aldığı sezon… Alonso'nun Renault'a ilk pole'unü ilk galibiyetini getirdiği sezon. Bilmem anlatabildim mi, hatırladınız mı? Hoş Trulli de yabana atılacak ve kötülencek bir pilot değil. Sıralama turlarında yardırabildiğini, yeteneğini hepimiz biliyoruz.

  96. Hesaplama doğru. Ancak Trulli'nin takımdan kovulma olayı, Trulli'nin Alonso ile 2004 yılında takım arkadaşı olduğunu değiştirmemekle beraber; sezon sonunda ise Alonso'nun 59 Trulli'nin ise hala 46 puanı vardı. Yani Alonso'nun puan olarak tüm takım arkadaşlarını geçtiği, önümüzdeki liste ile hala gözükmekte. Keşke Trulli sonuna kadar kalabilseymiş Renault'ta en azından puanını arttırırmış, belki de Alonso'yu geçermiş (gerçi kariyerinin son 4 Renault yarışında puan bile alamamıştı). 2004 Monaco'yu hatırlarım eğlenceli bir yarıştı, tünellerin konuşulduğu bir yarış. İlk önce Alonso kazası tünel çıkışı civarında. Sonra güvenlik aracı arkasında Montoya Schumacher kazası.

  97. Dikkat edelim arkadaşlar, Santanderseverler göremese de ortada bir gerçek var. Alonso için Ferrari son duraktır. Buradan takımı ele verip gidebileceği başka bir yer yok. O yüzden Vettel gibi şampiyon pilotların gelmesini istemeyecektir. İsterse kendi kuyusunu kazmış olur. Diğer şampiyonla beraber geçirdiği sezon ortada, bir sezona daha dayanabilir mi bilmem. Zaten gidecek yeri olmadığı için sezon sonu Ferrari'ye sert çıkmadı hatalarından dolayı. Mclaren'de artık gidici olduğunu bildiği için istediğini söyleyebiliyordu. Burada artık o şansı yok bir de Santander sponsorluktan çekilirse olacakları düşünemiyorum bile. Ayrıyetten bu hayır aynı puandaydılar Lewis ile geçilmemiştir diyen gönül gözü kapalı şahsiyetler Trulli için ne diyecekler acaba? O zatlara sesleniyorum, Briatore katkılı Renault pilotu tüm f1 camiasının tren tabirini kullandığı İtalyanı geçemiyor, bunu da mı yalanlayacaksınız Santander aşıkları?

  98. 2009 da sezon ortasında Bariccihello sezon ortasında verdiği bir demeçte ferrari için yarışırsanız unutulmazsınız demişti.F1 eğer eğer motor sporlarında tepeyse ferrari de buradaki en değerli en parlak noktalardan biridir fanlardan tutunda pilotlara kadar,en uzun soluklu takım olmanın gururunu da taşır ferari.Piranhalar klübüne girmeyi başarmış her pilot bir gün o parlak noktalardan biri olarak atfedilen ferrari için yarışmak ister.En genç şampiyonun ağzından bu ifadeyi duymak sürpriz olarak karşılanmaz kimse açısından.
    Benimde içinde bulunduğum azımsanmayacak bir fan kitlesi için tarihin gelmiş geçmiş en büyük efsanesi Ayrton Senna dır.Peki Senna ferrari adına yarışmışta mı efsane olmuş hayır.Peki Senna daima teknik olarak üstün araçları mı kullanmış hayır.Tamamen saf yetenek ve adanmışlık olduğunu düşünürüm.Peki Senna ferrari için yarışmazmıydı,yarışabilirdi beklenilmeyen ayrılığı olmasaydı.Nitekim bazı açıklamaları da doğru yada yanlış bu doğrultuda.
    Gelelim günümüze Vettel ferrari ye geçmeli mi.Red Bull teknik üstünlüğünü sürdürdüğü sürece feriştahı gelse geçiremez.Ne diyor Newey onu kaybetmemek için iyi araçlar vericez.Peki Vettel efsane mi hayır sadece yetekli.Ayrıca Felipe Massa+Fernando Alonso formülünün Mark Webber+Sebastian Vettel formülünden çok daha etkili ve kuvvetli .Peki şampiyon kim?Neymiş efendim iş teknikte bitermiş. O yüzden bu açıklama dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi.

  99. Bilinen şeyler. FIA'nın açıklamasının tam metninde de

    1. İki pit-stop stratejisi, güvenlik aracı piste çıkmadığı sürece en uygun (stratejidir). (Güvenlik aracının pistte olması durumunda ise) tek pit-stop daha iyi olabilir.

    2. Güvenlik aracı, geçmişteki beş Monako Grand Prix'sinin dördünde piste girmişti.

    3. Mevcut kurallar çerçevesinde tek pit-stop ile iki pit-stop stratejisi arasındaki tercih son sıralama periyodundan önce yapılmalıdır.

    4. Sıralamalar sonrasında, FIA ölçümlerine göre, McLaren Hamilton'ın (aracını) Alonso'dan beş tur daha fazla (gidecek şekilde) doldurmuş olduğu açıktır.

    5. Hamilton'ın tek pit-stop stratejisi tercihi, güvenlik aracının ilk bölümüde piste gireceği tahminiyle yapılmıştır.

    6. Güvenlik aracı piste girmemiştir.

    7. McLaren Monako'da diğer araçlardan kaydedeğer şekilde daha hızlı olmuştur.

    Bu maddeler sayılarak

    "Vodafone McLaren Mercedes ile sürücüleri arasındaki telsiz konuşmalarının incelenmesi, FIA gözlemcisinin raporu ve takımın verdiği bilgiler çerçevesinde, McLaren'ın 2007 Monako Grand Prix'de (aldığı) tedbirlerin tümüyle yasal olduğu ve daha fazla soruşturmaya gerek olmadığı açıktır"

    Denmişti.

  100. adamın dediklerinin "tamamını" okuyup yorum yapmayanların hali ortada.

  101. Alonso'nun yukarıdaki açıklamalarını okuyunca aklıma Trulli ile takım arkadaşı olduğu 2004 sezonu geldi. Kimin önde olduğuna emin değildim, "Bir bakayım" dedim. Şöyleymiş:

    O sezon Trulli Briatore ile ters düşüp takımdan kovuluncaya kadar 2 pol ve 1 galibiyetle 46 puan toplamış. Alonso ise aynı süreçte 1 pol ve 45 puanın sahibiymiş.

  102. 2007 Monaco
    1- diaz
    2- Carl Lewis
    ————————–
    Ron Dennis, McLaren'ın Monako Grand Prix'de yarışı diaz avantajlı olacak şekilde yönlendirdiği iddialarını yalanladı. diaz yarışa Hamilton'dan beş tur daha az yakıtla start aldı. Dennis ise bunun güvenlik aracı ihtimaline karşı alınmış bir tedbir olduğunu söylemişti. McLaren patronu sözkonusu iddiaların ortaya atılmasının ardından yaptığı açıklamada, herkesin Hamilton veya diaz için bir kayırma veya bir cezalandırma olduğunu düşündüğünü söyleyerek, pilotlar arasında adil olmak için çok titiz davrandıklarını ifade etti.

    Hamilton, “Oldukça şaşırmıştım çünkü diazdan beş veya altı tur daha fazla yapacak şekilde doluydum. Fakat sadece üç tur sonra beni durdurdular” dedi

    McLaren patronu Ron Dennis ise, takımın başlangıçta Hamilton için tek pit stop stratejisini seçtiğini ancak daha sonra iki pit stopa kararı verildiğini söyledi.
    ————————–

  103. Alonso neymiş be, keşke biraz daha gayret gösterip şampiyon olsaymış. Akıl işte

  104. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    bir ferrari pilotu takım arkadaşından ya da takım arkadaşı olma potansiyeli olan bir pilottan zaten korkmaz. yani bunu dillendirmekte ancak alonso'nun başaracağı bir işti:) Korku yoksa yoktur, bunu kelimelere döktüğün zaman iş değişir. Alonso gelecek planları yapıyor sanki, korkularını yenmek için

  105. Yavuz Balcı avatarı

    ayrıca vettelin pilotajına asla inanmayan biriyim. bencede alonso vetteli yer.

  106. Yavuz Balcı avatarı

    lewis kimi Renaulta kaçırmıştı arkadaşlar ben hatırlamıyorum :))

  107. ya arkadaslar 2007 de Lewis 2. Alonso 3. bitirdi

    bu durumda Alonso gecildi bu kadar acik birseyin tartismasi nasil olur anlamiyorum

    alonso nasil ben hic bir takim arkadasima gecilmedim diyebilir

    mesela bu sen de lewis 4 bitirdi alonso 2

    simdi lewis kalkip ben bu sene alonso ya gecilmedim mi dicek?

    macin sonunda skor tablosu ne diyorsa herkes ona saygi gostermek zorunda

    bu bu kadar acik ve nettir

    kalkip lewis simdi

  108. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    maydanozlar çıkmış meydaneee,
    her biri birbirinden ukalaaeeee!!!

    bi alonso ahberinede maydanoz olmasanız şaşıcam

  109. torro rossodayken görmemişmiydin nasıl olduğunu yoksa ozaman gözlerin yokmuydu yenimi taktırdın sanayide

  110. kardeş kesinlikle haklısın..bu vettelin ne kadar büyüttüler ya..1sn hızlı araca sahipti..birde kendinde 1 saniye yavaş araçla şampiyonluk mücadelesi yaptı..o araç alonso veya sumide olsa sezonun yarısında şampiyondu..

  111. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    İnşallah ferrariye gelir de o zaman görürüz (göremeyenlere gösteririz) kim hızlı, vettel in redbul dışında bi araçta aynı performansı gösterebileceğine inanmamız için bi kaç fırın daha ekmek yemesi lazım, fazlacada tartışmaya gerek yok zaten, yeni sezona ne kaldı şunun şurası :))

  112. Shumi ile de kapışmasını dört gözle bekliyorum.Seyir zevki en üst düzeyde olacaktır ve İyi olan kazansın

  113. Alonso harika bir pilot ve Hakinen ve Shumi ikilisinden sonra bence F1'in şu anda en iyi pilotu.Vettel herkesden 1 sn hızlı araca sahipti ve öyle şampiyon oldu. O hızda bir araç Alonso yada Shumi gibi pilotlarda olsaydı eminim uzak ara şampiyon olurdu ve şampiyonluğu erken ilan ederdi.Bence Vettel'de Massa,Rosberg gibi birbirine eşdeğer pilotlar. İyi olan pilot kendini gösterir.

  114. Alonso Vettel ikilis muhteşem olur.F1deki en iyi iki pilot.Vettel'in Alonso yu yeneceğini idda eden arkadaşalar,Vettel Mclaren'e gelirse Lewis'i Nascar'a kaçırtır.Bunu nerdeyse Button bile yapıyordu az daha.İyi seneler hepinize,daha fazla söyleyeceğim birşey yok.Mesajı alan alır,almayan kendini kandırır.

  115. merak ettıgım bi nokta var neticesi pötürlü montezemelo sezon basında iki plotumuzda esit şartlarda olacak sezon ortalarına dogru bakarız demıştı… vettel ferrariye geldigini düşünürsek ki kısa vadede bu imkansız diyelımkı geldi vettel in redbull da yaptıklarını göz önüne alalım özellıkle istparkta falan yanı sonuç olarak alonso wettel ikilisi kan uyuşmazlıgı yapar takımın bilincine taş kaçar ama formula 1 bu ne olacagı bellı olmaz

  116. forza felipe avatarı

    ah keşke, nerde o günler.. allah alonsonun türkiyeye gelmediği günleri de nasip etsin.. ANTİ ALONSOOOO

  117. forza felipe avatarı

    aynen katılıyorum, buradan da alonsonun ne kadar bencil ne kadar hazımsız bir herif olduğu ortaya çıkıyor. pist üstünde adam geçemeyeni tutar ferrariye koyarsan sen olacağı budur. 2005te şampiyonluk beleşeydi, 2006da adam gibi bir duelloya girdiğini görmedik, 2007 mağlum sadece 1 kere geçti 2008de takım arkadaşını duvara çarptırıp kazandı, 2009 desen söylenecek bir söz yok 2010da da ya pitte geçer, ya pit yolunda ya da takım emriyle. ANTİ ALONSOOOO

  118. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    lewis ile geçinemedin, vettelede geçinemzsiz.. aynı şey. ilk başta pilot geçinmek isteyecek gerisi yönetime kalmış. aksi taktirde yönetim ne yapsa boş.

  119. alonso seneye şampiyon olamassa ferrari ciddi ciddi alonsoyu sorgulamaya başlar vettel şampiyon olur yada ilk 3e girdimi zaten ferrari vettelle anlaşma imzalar alonsoyuda kapının önüne koyar

  120. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vega, tabiki cümleyi tam olarak okumak gerekir.İçinden alıntılar yapılırsa olay saptırılır.
    Yapılan tüm güçsüz bırakılma müdahalelerine rağmen;
    2007 de koşulan toplam 17 adet yarışın 10 tanesini Alonso Lewisin önünde bitirmiştir.
    2007 de Alonso Lewise bir yarışta tur bindirmiştir.
    2007 de pist üzerinde tek geçiş ise brezilyada oldu.Orada da Alonso lewisi geçti.
    Vettel'in Ferrariye gelmesi hiç sorun olmaz.Ama diğer takımlar için sorun olur ve ortalığı karıştırmaya çalışırlarsa onu bilemem.Vettel'in Henüz tam olarak olgunlaşmadığı ve Alonso ile mücadele edebileceğini sanmam.Sıralamalarda tek tur saf hızıyla herşey bitmiyor.

  121. Puanlar eşit ama Lewis klasmanda önündeydi 🙂

  122. 2012 de massa nın ayrılacagı yerine vettelim getirelecegini düşünüyorum zemin hazırlanmaya başladı

  123. Alonso, haberde "hiç bir takım arkadaşı tarafından geçilmediğinin altını çizdi" dendikten sonra "Takım arkadaşlarımdan hiç biri benim aldığımdan fazla puan toplamadı." şeklinde bir söz etmişse; kendisinin geçme eylemini puan olarak algıladığını, FIA'nın 3.lük fazlası gibi aynı puanla bitiren pilotların sıralamasında etki eden faktörlerini takmadığını gösterir bize. Söz olarak bir çelişki yok.

    Ayrıca Alonso'nun Vettel'den korkmadığına inandığım gibi, Vettel'in Ferrari'de yarışmayacağını düşünüyorum. Ama burası F1. 😀

  124. dişine göre oldugu bu sene belli oldu

  125. 05Alonso| SF avatarı

    Vettel, Ferrari'ye geçtiğinde Alonso, Vettel'in sponsorlarını, Santander'e satın aldırıp takım emri uygulattırarak öyle geçer :DD

  126. Alonso varken Vettel i almaz Ferrari. Vettel de gitmez. Ama ilk girişimi 2012 de McLaren yapıcak düşüncesindeyim.

    Öbür konuyu da tartışmaya gerek yok, çünkü çok yaptık.

  127. 05Alonso| SF avatarı

    Zaten Lewis'in Alonso'yu geçmediğini düşünen adamın aklından şüphe ederim. Aynı puandalar fakat 2.basamak Carl Lewis Hamilton'undur uzatmaya gerek yok!

  128. vettel alonso'yu geçer. en azından öyle umuyorum. ayrıca şu ferrari yi herkes neden seviyor anlamıyorum. bence arabaları bile çok çirkin. alonso da kendini övmeyi bıraksın

  129. sandro verone avatarı
    sandro verone

    yarış sıralama sonunda sonuç olarak geçildi!!!
    ha puan olarak eşit kaldılar diyorsan evet kimle eşit kaldı puan olarak???
    cevabınız yoksa vereyim = bir çaylakla!

    iyi pilotmudur, iyidir yarışçıdır tam lewis'in dişine göredir yani…

  130. rocco junior avatarı

    Alonsocu arkadaşlar kızacak bana belki ama şunu belirtmek lazım Alonso-Hamilton yendi mi yenmedi mi tartışmasına girmem zaten bu çok uzadı ve gereksizdir.Kayrılmak-kayrılmamak,yarış,pole vs kıyasına da girmiyorum çünkü önemli olan Formula 1 in puan tablosundaki yerinizdir.Malumunuz Alonso sezonu üçüncü Lewis ise ikinci sırada bitirdi.Bu yüzden bu kriter olarak alınır yani f1e göre yenmiştir.Bende bir Ferrari fanıyım Alonsoyuda severim sonuna kadar desteklerim ama işin gerçeği de bu

  131. rocco junior avatarı

    Ben Vettel in belki sıralama perfonmansı olarak geçebileceğini ama yarışta kesinlikle geçemeyeceğine en azından şimdilik öyle olduğunu düşünüyorum.Çünkü Vettel,Webberi yani takım arkadaşını dahi öyle büyük bir farkla mağlup etmedi bunu onu küçümsemek adına söylemiyorum ama Alonso ile Webber bir değil.Altında gridin açık ara en iyi aracı ile bu başarıları elde etti ama yarış galibiyetleri ve puan tablosunda hemen hemen eşittiler.Bir de Alonsoyu Redbull'a koyalım bence en iyi mukayese bu olucaktır.Bunun dışında yaşanılan talihsizlikleri bir kenera bırakıyorum çünkü herkes yaşadı ve bu bize kim sıralama veya yarışta hızlı açıkça bir delil sunmaz ama bana göre Alonso kesinlikle yarışta daha iyi.Özellikle sezon 2.yarılarını ve baskı karşısındaki tavrı çok güçlü.Ama Vettel de pişiyor artık eski hatalarını tekrarlamaz ve kesin bir kıyas yapmak için artık son bir kaç yılı bekleyip ikisininde Ferrari adına yarışmasını bekleyeceğiz.

  132. vettel çaylak olmasına rağmen saf hız olarak çok hızlı , eşit şartlarda vettel sıralamalarda alonsoyu geçebilir , yarışta da sorun yaşamazsa alonsoyu geride bırakabilir. ayrıca eşit puan alan takım arkadaşına karşı acaba ne hissediyordur alonso …:)

  133. 3-zor ama ikisi takım arkadaşı olursa.alonso vetteli eşekten düşmüşten beter eder.etmeze bende adımı değiştiririm fıs man diye.

  134. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    puanları eşit nasıl geçilmiş oluyo yarış sıralama sonunda geçilmiş olabilir ama puan olarak geçilmedi lewise

  135. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    puanlar eşit

  136. alonso;
    1-ferrarinin 2 tane yıldız pilotu bir arada yarıştırmama politikasının olduğunu gayet iyi biliyor.
    2-vettelden korkması için bir neden yok çünkü adam beceriksiz.zaten alonsoda akıllı bir pilot bunuda gayet iyi biliyor.

  137. Lewis'e geçildin diye biliyorum.Hani seni sevmem Alonso ama öyle çekemeyen birisi de değilimdir.Ama Vettel karşısında yapabileceklerine dair şüphelerim var.

  138. Valla trulli onu geçmemişmiydi diyecektim ama birden aklıma lewis geldi

  139. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    off be alonso ya niye konustun şimdi millet atıp tutucak

    sen türkiyedeki düşmanlarını seni çekemeyenleri bir bilsen bidaha yarıs sonrası basın toplantısında bile konusmazsın

  140. murat levent avatarı

    Helal.. 🙂

    Şimdi gelecek yorumlara bakalım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir