"Kişisel Sorunlarım Şampiyonluğa Mal Oldu"

yazar:

kategori:

Ayrıntıya girmeyen İngiliz pilotun kastettiğinin aslında daha çok babası ile ilgili olduğuna inanılıyor. Lewis Hamilton, babası ve menajeri olan Anthony Hamilton ile iş konusunda yollarını ayırmış ve artık baba-oğul olarak kalmak istediğini söylemişti.

BBC’ye konuşan Hamilton: “Özel hayatımda işlerin gidişatı, geçmişte olduğu kadar sorunsuz ve mutlu bir şekilde olmadı. İşimi yaparken, etrafımdaki birçok şey etkili oldu. Durum sadece yarış pistine gidip sürmekten ibaret değil: Görünüşünüz, ruh halinizdeki değişimler, aileniz ve arkadaşlarınız gibi etrafınızdaki insanlar, onlara ayırabildiğiniz zaman ve onlarla aranızdaki ilişkiler”

“Bu gibi şeyler olmadığında, bulmacanın bütün parçaları yerli yerine oturmamış oluyor. Bu da, hayatınızın diğer yönlerini kolayca idare etmeyi zorlaştırıyor. Bana göre hayattaki kilit unsur, bulmacanın bütün parçalarını yerli yerine koymak”

McLaren pilotu, 2011 sezonuna daha iyi bir konumda girdiğine inandığını söyledi.

Hamilton: “Şu anki planım, her sorunu halletmek, gelecek sene kafamın %100 temiz olmasını sağlamak ve zihinsel olarak dışarıya kapalı olmak”

“Tiger Woods gibilerine bakıyorum. Bu sene ona etki eden çok ama çok şey oldu yine de hâlâ oynuyor, vuruşlar yapıyor. Ama bu, onun için kötü bir sene oldu, ama her şey yolunda iken diğer insanlar için o inanılmazdı.”

2010’a dönüp baktığında Hamilton, pilotlar şampiyonasında 4. olmanın hayal kırıklığı yarattığını düşünüyor.

Hamilton: “Kariyerimde uzun bir zamandır ilk 3’ün dışına çıkmamıştım. Dördüncülük, özellikle gurur duyacağım bir şey değil”

“Birkaç kötü yarışım oldu ve burada kaybettiğim puanlarla, sene sonunda şampiyonluk için çok daha güçlü bir konuma gelebilirdim”


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    bu da son yorumumdu. isteyen istediğini yazar. oda sorun değil. elbet konuşacağımız başka zamanlarda gelir.

  2. Yavuz Balcı avatarı

    kimseye kendimi şirin gösterme niyetim olmadı. olmayacakta. bugüne kadar çok nadir tartışma içine girmiş biriyim. yalnız şu var. hakaret içerikli yazı yazan birine karşı asla susmam. tanıdığın adam konuşma içine girene kadar seninle bir sıkıntı doğuracak tek bir tartışma içerikli konuşma yok. ama insanları bu şekilde bile suçluyorsunuz. suçlayın. hiç sorun değil. siz birbirinizi bilirsiniz. elbet benide birileri bilir. ama kimsenin beni savunmasına ihtiyacım yok. bunuda bilen bilir. siz kendinizi kandırsınız ancak.

    ortalığı karıştıran adamların kimler olduğu belli. site McLarenciydi ya. sizi susturmadı ama. kendinizle bile her konuda çelişiyorsunuz. gelip ahkam kesin durun. doğruları bilen sizsiniz ya. devam edin. saygıdeğer çok doğru insanlar.

  3. Ok. seni buraya ben davet ettim insanların yanlış tanımasını istemem, gerçek F1 yorumlarında görüşürüz:)

  4. Sanırım 2007'de kuruldu çünkü daha öncesi arşivlerde yok. Bizim 2005'te takip ettiğimiz tek site padokf1'dir.

  5. Padok F1 daha bu site yokken, sen daha F1'in ne olduğunu bilmiyorken var olan yegane f1 sitesiydi bilmemen normal. ayrıca arkadaş sana F1 ile ilgili fantastico_alonso olarak yazmaya başladığı tarihten bahsetmiş ki ,bende o tarihte speeder86 olarak yazmaya başladım, sen ne algılamışsın anlayışın birazcık kıt galiba ama senin de yapacağın birşey yok Allah herkese eşit davranmıyor malesef.

  6. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    tamam. altta ki mesajda buradaki insanlardan özrümü diledim. buradan tekrar ileteyim. teşekkür ederim speeder. gerçek f1 yorumlarında görüşmek dileğiyle 😉

  7. Şu açıklamayı yapmak istiyorum, beni bilen yorumlarımı takip edenler nasıl biri olduğumu bilir, ben 2003 senesinde f1 izlemeye başladım 2005 'te sayın fantastico_alonso ile padok f1 de tanıştım, o zamanlar bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum bu site yoktu genelde padokf1'den takip edilirdi haberler yorumlar oraya yapılırdı. fantastico_alonso bana f1 i daha da sevdirmiş bir kişidir, gerçekten f1 konusunda da bilgilidir. Çok şey tartışmışızdır ama iğneleme vs olmadıkça saygıyı elinden bırakmaz kesinlikle ama kışkırtılmaya gelemez. tartıştığı şahış bunu anlamış olsa gerek kışkırtmak için elinden geleni yapıyor benim isteğim bu tip şahıslara fırsat vermemek bence bu kavga burda bitsin sözüm sana fantastico_alonso;)

  8. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    sende haklısın arkadaşım. boşa laf anlatmaya çalışıyorum. rahatsızlık verdiğim herkesten özür dilerim arkadaşlar ( yavuz balcı hariç)

  9. Ailesinin sadece desteklemesini ve izlemesini isterse daha iyi yerlerde olacağından eminim.Yarışlardaki agresifliği ve hırsıyla bize güzel geçişler izletti; ve bunu 2010 sezonunda en iyi yapan pilottu.

  10. Ben mi yanlış siteye girdim yoksa kavganın ortasına mı geldim ne tuhaf yorumlar.F1 ile ilgili olsun arkadaşlar.Çıkıp yarışamıcaz ama bilgi edinelim.

  11. Ben mi yanlış siteye girdim yoksa kavganın ortasına mı geldim ne tuhaf yorumlar.F1 ile ilgili olsun arkadaşlar.Çıkıp yarışamıcaz ama bilgi edinelim.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkadaşım fantastico-alonso,buna bir son vermeni rica etsem çok şey mi isterim?Allah Aşkına uğraştığın şeye bak ya.

  13. beyler yapmayın!!!!Seviyeyi düşürmeyelim….

  14. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    bak sana bi link veriyorum. bence acil ve ivedi bir şekilde oraya başvur sen…

    http://212.175.14.115/wrandevu/randevu1.tr.php

  15. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    yok ya vallahi mal. konuyu aileye getireceksen sana +18 bi bölüm açalım orada ne gibi fantezilerim olduğunu anlatırım sana senle ilgili. klavye delikanlısı.

  16. Yavuz Balcı avatarı

    sen ilk önce adam ol. ne yazdığını bilmeyen bir moronsun.

  17. Yavuz Balcı avatarı

    senin gibi ne olduğu belli olmayan. kimden türediği belli olmayan biriyle tartıştığım için hata benim evet.dikkat et o çengelköy mahsülü bir yerinde yer etmesin.

  18. Haklısın Site yorumlarının aldıgı hal küfür ve hakaret boyutana varmış durumda şuan insanlar buraya eglenmeye mi? yoksa kabadayılık taslamayamı gelıyo belli degıl.

  19. bari bilen birine sorsaydınız bu site kaç senesinde kuruldu diye :p

  20. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    siteye üye olduğun tarihle övünen sensin aslanım. klavye delikanlılığındna bahsediyorsun ama kendin ahkam kesiyorsun. o sivri dille fazla yaşamazsın sen. sen daha babanın aldığı naylon lastikli arabalara dütdüt derken biz vardık. kes sesini otur aşağı.

  21. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    tek kelime. malsın. büyüde gel cücük beyinli. daha da ileri gitme daha da ağır konuşturma. çengelköy cacığı. ''tuzlu cacık''

  22. Yavuz Balcı avatarı

    adamın biri ben geldiğimde sen yoktun diyor.komediye bak. adamın üyelik tarihi 31.10.2009 benden 1 sene sonra üye olmuş. hatta daha fazla. hala neden bahsediyor. sözüne itibar edilecek adamlara bak. vay be.

  23. Yavuz Balcı avatarı

    padokf1 dediğin yer haberleri kaç gün sonra veriyordu bu 1. ikincisi yaşımı nerden biliyorsun. üçüncüsü sitenin kuruluş tarihi ne. dördüncüsü siteye 2005 te girdin diye adammı oldun ki o tarihte bura yok padokf1 le ne bağlantısı var benim dediklerimin. beşincisi kimseden destek istediğim yok tek başımaydım her zaman. altıncısı sen git kendini tuzla baksana yaşın baya geçmiş. yedincisi burdan hava atan bir adamla artık tartışmam. sekincisi senin gibi soğanlarla hiç tartışmam. dokuzuncusu senin gibi bin tane çıksa karşıma sözümdende dönmem. onuncusuda yürü anca gidersin. bana artık tek laf etme. buradan klavye erkekliğide yapma bana.

  24. Dostum sen o Trulli'den sonraki mesajımı da gördün değil mi? Görmediysen göz atabilirsin tekrardan geriye bakabilirsin o konuya. Neyse sen de kal sağlıcakla.

  25. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    ok speeder. nokta btiit 😉 🙂 .

  26. 05Alonso| SF' avatarı
    05Alonso| SF'

    Şuan Alonso 135, Benim yorumum ile Hamilton 134:)
    Bazı dostlar gibi bir birimize saldıracağımıza böyle şeylerle uğraşmak bana mantıklı geliyor:))

  27. Bırak fantastico_alonso senin de benim de 2005'ten beri aynı nickte olduğumuzu bilen bilir gerçi eskilerden neredeyse hepsi gitti ama yenilerin bizi tanımaması normal:D
    Daha da yorum yazmanı tavsiye etmem bu arada, yazık cevap yetiştiremeyince konuyu dallandırıp budaklandırmış 😀

  28. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    he birde duyan 7-8 yıldır burdasın sanacak. daha 2008den beridir burdaymışsın. bilirmisin bilmem ama padokf1 zamanlarını. biz oralardan gelmeyiz. zamanının 2005 mücadelelerini gördük. yaşını bilde konuş

  29. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    bak yavuz balcımısın nesin. dikkat et konuşmalarına. neyin ne olduğunu bilmeden sallama. kaç kere isim değiştirmişim bi araştırdınmı he? işim gücüm yok senin üyelik tarihinlemi uğraşacağım. tarihin olsa ne olur. ensiz-çapsız konuşmalar yapıyorsun hala. biyerden tutulur bi bilgi birikimi edinsen eyvallah diyeceğim. hadi girelim o zaman. bu adresi bilgisayarının en nadide yerine sakla bence. saklamana gerek yok. çünkü suratına tokat gibi yapıştırmaya çok heveslendim gelecek sezon sonunda.

    tartıştığın kişi yakınım oluyorsa 3. de olurum 5. de! ne oldu yoksa zoruna mı gitti tek kalman yada cevap yetiştirememen. benim gibileri çok görmüşmüş. ağzının ayarı kaçmış senin. e tabi benim gibileri çok göre göre ayarın bozulmuş senin. bi ayarcıya gitte ayar çeksinler sana. e hani sözünün eriydin. hala yazıyorsun. nede sözünün erisin ama. tuzlayımda kokma…

  30. Yavuz Balcı avatarı

    sözümün eriyim senin fantastic pilotun şampiyon mu oldu. ayrıca ben yokmuşum senin gözlerin nerde. aç bak bakalım siteye üyelik tarihime. sizin gibi zırt pırt nik değişmem. geldiğimden beri aynı üye adıylayım. çapını bileceksin evet. o zamanlar susup şimdi ben görsem konuşurdum gibi teraneler okuma bana. ya adam gibi konuş yada hiç konuşma. sonra ben sana cevap verdiğimde herşeyi duymaya da hazırlıklı ol. külhan beyliği yapma bana. çok gördüm ben senin gibileri. hadi iddiaya girelim yine. bu senede şampiyon olamaz alonso. olursa ben gideceğim.ya sen.

    ayrıca tartıştığım kişi sen değilken araya girmişsin üçüncü şahıs.

  31. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    ki hala kaçamak cevaplara devam ediyorsun.
    + ben varım İDDAAasına haberin olsun.

  32. Zuhahahahahaha!

  33. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    allah allah ben niye hatırlamıyorum acaba bu söylediklerini? ben varım derdim. hadi seninle 2011 için iddaya girelim o zaman çocuklar gibi. konuşmalarına sen dikkat asıl ve ÇAPINI BİL de konuş. çapsız-ensiz insan… başka insanların neler neler dediğini başka başka insanların üzerine de sıvıyorsan sana yuhh diyorum. ben schumiyi sevmem gibi bir açıklamamı bul. bir tane int sayfasında yada başka bir yerde. ok ben bırakacağım f1i. ama senin gibi yol-yordam bilmeyen insanlar yüzünden kimi ve lewise bir antipatim olduğu bir gerçek.

    bak seeen. mclaren olduğu sürece buradaymış. şimdi benide ferraricilerin arasına sıkıştırıverirsin. sen daha yoktun. çook eskilerden beri renaultF1 team taraftarı olduğumu bilen bilir.

    bu adam gittiğinde geride birçok şampiyonluk bırakmış bir şekilde bizim bi endişemiz yok. başka pilotlar gibi başka başka yerlere kaçmayacağından eminiz. ve ellerimizi başımızın arasına koyup. ne yaptın sen alonso niye mclaren gibi dünya devine ters düştünmü diyeceğiz. hiç sanmıyorum. 2007 yılının sonunda mclarenden ayrılıp renaultF1 teama geldiği günmü sevinci biz biliriz si,z değil.

    seb hala buradamısın. hani yazmayacaktın? önce sözünün adamı ol….

  34. yine çok iyi bir tespitte bulunmuşsun, ancak kendi yorumunuda hesaba katınmı hatta benim yorumuda sayarsak 🙂

  35. 05Alonso| SF' avatarı
    05Alonso| SF'

    Bu arada Alonso haberi'nde ki yorum sayısı 126, Lewis Hamilton haberinin altında ki yorum sayısı 125 :))

  36. OUTLAW RIDER avatarı

    Canım benim >:)

  37. Yavuz Balcı avatarı

    siz ki şumiyi bile sindiremiyorsunuz. adam efsane. buradan dediklerinizi çok iyi hatırlıyorum. o yüzden genelde midesinde gaz olanlar belli. siz kendi pilotunuz dışında herkesi gözardı edip küçümseyecek adamlarsınız. istisnalar var tabi. şu aşağıya bakında oversteer neler yazmış okuyun. oda alonsocudur. ama asla iyi niyetinden şüphe etmediğim bir adamdır. ayrıca sizin saygınız karşınızdakinin adını bile değiştirmekle ölçülü. seviyeniz yok çünkü. biraz çap edinin. adam gibi cevap verin.

    geçen sene burada dedim alonso şampiyon olsun f1 bırakacağım dedim. sizde varmısınız dedim. hiçbiriniz çıkıp bir şey diyemedi. ama şurası bir kesinki bu adam gittiğinde başınızı ellerinizin arasına alıp düşüneceksiniz. ve sizde bu sayfalardan gideceksiniz. ama ben McLaren olduğu sürece burdayım. teklifim yine geçerli bu arada. isteyenle istediği iddiayada girerim. 2007 den beri bu adam dönecek diyorsunuz hala dönemedi. 2011 de de dönemeyecek.

  38. vega; ya sen bu aralar iyi değilsin ya da bana karşı bir tavır içerisindesin kardeşim. Ben;

    Ne yazayım ki? Zırvalamanın cevabı olur mu?

    yorumunu yaptığımda senin bu sayfada bir tane yorumun vardı o da benim şu mesajıma;

    Oooo… Burada şenlik var. Ama ağır toplar eksik. Akşama damlarlar.

    karşı yazmış olduğun şu mesaj;

    Hamilton'un kafasının içindeki problemler bizi çok alakadar etmez. Kafasındaki yarış dışı problemler de performansını düşürüyorsa, buna üzülecek olan taraf biz Alonso'cular değil siz McLaren'cilersiniz. Alonso ile alakalı bir durum olduğu an, zamanımız uygun olduğu sürece buradayız merak etmeyin. 🙂

    Benim buna bir cevabım da olmadı. Hatta Allah inandırsın, okurken tebessüm ettim geçtim. Sen bu yorumunda, son bir kaç günde sıkça yaptığın saçmalamaları yapmamışsın, abuk sabuk bir şey yazmamışsın. Ne diye üstüne alınıyorsun? Son günlerdeki bu aşırı hassas tavrın niye? Bir tek bana karşı mı bu şekilde davranıyorsun bilmiyorum. Çünkü artık eskisi gibi her yorumu okuyamıyorum.

    "Genel konuşuyorsun" diyorsun. Tek tek isim belirtmeme gerek mi var, zırvalayanlar belli. Ben burada genel konuşsam da sen ve senin yorumunun bunun içerisine girmediği de belli. Çok maddesel yaklaşıyorsun, biraz duygularını ön plana çıkarsan ne dediğimi anlayacaksın. Hatta iki üç gündür neler dediğimi de anlayacaksın.

    Belki fark etmişsin, sana karşı elimden geldiğince düzgün yazmaya çalışıyordum. Senin de eski bir Mika taraftarı olmanda bunun payı büyük. Trulli-Alonso mevzusunda haksız olduğun halde sırf seni kırmamak için "Haklısın" diyip konuyu kapattım. Sanırım sen bunu bir zayıflık olarak gördün ki bu tür şeyler yazmaya başladın. Dediğim gibi, son günlerde bi'haller oldu sana. Belki de son günlerdeki halin gerçek halindir, öncesi normal değildir, onu da bilmiyorum ya…

    Kalasın sağlıcakla…

  39. 05Alonso| SF avatarı

    davidson ve Diaz a geçmeden önce bizde ne var yahu:D Ne Nicole ne Raquel 😀

  40. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    istediğin şekilde cevap verme hakkın varsa o zaman gerçeklerden kaçıyorsun demekdit. hala istediğin şeylere cevap veriyorsan yemeyen birşeyler var demekki???

    hala 3 senenin hesabındasın. ki 3 sene değil 2 sene. 3. sene ki,m önde zaten bildiğin bi durum bildiğin ve hazmedemediğin. tabi birde sana gülüyorum, gridin en iyi aracını verdiler. niye çok güveniyorlardı. bende buna gülüyorum. ron bbasının kolları o kadar sıcaktı ki onun için. daha doğar doğmaz sahip çıktı ona. ve hemen arabasını teslim etti.

    sodayı ben ikram ettim. e nede olsa hazımsızlık sende.bizde değil. unutmadan dardanelton hamilton kaç kere şampiyon olmuştu??? daha da konuşma zaten.

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/18431-kisisel-sorunlarim-sampiyonluga-mal-oldu.html#ixzz19Utl2XXC

  41. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    istediğin şekilde cevap verme hakkın varsa o zaman gerçeklerden kaçıyorsun demekdit. hala istediğin şeylere cevap veriyorsan yemeyen birşeyler var demekki???

    hala 3 senenin hesabındasın. ki 3 sene değil 2 sene. 3. sene ki,m önde zaten bildiğin bi durum bildiğin ve hazmedemediğin. tabi birde sana gülüyorum, gridin en iyi aracını verdiler. niye çok güveniyorlardı. bende buna gülüyorum. ron bbasının kolları o kadar sıcaktı ki onun için. daha doğar doğmaz sahip çıktı ona. ve hemen arabasını teslim etti.

    sodayı ben ikram ettim. e nede olsa hazımsızlık sende.bizde değil. unutmadan dardanelton hamilton kaç kere şampiyon olmuştu??? daha da konuşma zaten.

  42. Alonsoda da Raquel var ama Nicole'ün eline su dökemez:D

  43. Orda dur bakalım sayın Yusuf Balcı, Alonso'nun F1 e başladığı tarihle Hamiltonun başladığı tarih aynı mı,Alonso yokluklardan Flavio'nun keşfi ile F1'e gelmiş yeteneği ile iki kere dünya şampiyonu olmuş bir pilot, ayrıca Alonso'nun şampiyon olması, genç pilotların yolunu da açmak için diğer takımlara cesaret vermiştir. Alonso bir milattır, Alonso F1'de Button'un yerine yarışacağı zaman yılın hatası olarak gösteriliyordu, ama ne oldu sonunda fitipaldiden en genç dünya şampiyonu ünvanını almayı başardı. Bütün bu başarılar ile Mclaren zaten kendi bünyesinde yetişen Hamiltonu yarıştırmak için cesaret bulmuştur. Daha Gp2 de F1 aracı test etmeye başlamıştı Hamilton. Hepsinden de önemlisi Brigstone lastiklerine alışıktı, tüm bu avantajlarının yanında takımında desteğini almış buna rağmen aynı puanı toplamıştır Alonso ile. Bütün bunlar gerçektir şu durumda Alonso'nun kapasitesi buymuş ta Minardi de başlamış diyemezsin dersen olaylara at gözlüğü ile bakıyorsun demektir biraz bakış açınızı geliştirin tavsiyemdr;)

  44. Ama nicole onda alonsoda kim var 😀

  45. Genel konuşuyorsun ne yazık ki dostum sorun bu. Üzerimize alınmamamız için bu genel söylemlerden kaçınmalısın kanımca. Hem de harareti yüksek Alonso-Hamilton-Raikkonen vs konularında.

  46. hehe 😀 nu masalın sonunda ne oluyor ? 😀

  47. Didem beni senden daha çok seviyorlar galiba. -5 +1. Aynı şeyi savunuyoruz bide. Muhahahaha.

  48. Yavuz Balcı avatarı

    :))) sadece gülmekle yetinmeyeyim. istediğim şekilde cevap verme hakkım zaten var. aynı senin gibi. ayrıca alonso sadece bu sene puan olarak geçti lewisi. diğer üç sene kim önde sen söyle. işine gelmez. niye dartanello falan gibi ukalaca cevap verirsin. gelelim diğer meseleye. senin deyiminle dartanello gridin en iyi aracına oturacak kapasitede bir pilot ki verdiler aracı.aynı aracı kime verdiler biliyormusun.çifte dünya şampiyonuna. sonuç ne. hazmediğim şekilde lewis dünya ikincisi alonso üçüncü. senin taraftarı olduğun pilot demekki ancak minardiyle başlayabilirdi. kapasitesi buymuş.

    daha da bir şey demem artık. bunun üstüne soda mı içiyorsun,herhangi gazlı bir içecek mi yoksa bir bardak soğuk su mu sen bilirsin. cümleten iyi geceler.

  49. OUTLAW RIDER avatarı

    (Hamilton: "Asla Yeteneğimden Şüphe Etmedim"
    Biliyoruzki sana gp2 aracı verseler bile önlerde mücadele edebilecek yeteneğin var onları korkutan ve sana saldırmalarının sebebide bu.Gridde şu an Hamilton ve diğerleri diye adlandırabileceğimiz bir durum var. 06.07.2010 )
    Gene aynı şeyleri söyleyeceğim!
    Onları korkutan ve sana saldırmalarının sebebi ulaşılmaz yeteneğinin farkında olmaları. Tifosilerden korkunun kokusu gelmeye başladı!
    >:)

  50. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    tam üzerine bastın speeder:) işlerine gelince ferrari hızlıydı mclarenden. dediğim gibi. artık hazmedin bunları. hazmedemiyorsanda git bi sade soda iç. iyi gelir…

  51. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    yahu yavuz balcı, neyin açıklamasını ve neyin konuşmasını yapıyorsun sen. istediğin cevaplara istediğin yorumları veriyorsun. sen önce şuna cevap ver. alonsonun ilkk sezonunda yarıştığı minardi ile sizin dardanelton hamiltonun yarıştığı mclaren aynı kefedemi. önce buna cevap ver sonra konuş.

    he birde yok alonsonun araç lewisten hızlıydı vs diyorsun. e bu tür açıklamanı alonsoyla lewisin gridde olduğu 2008 2009 için niye yapmıyorsun? bu seneyle ilgili konuşmalar ise hiç hoşuna gitmiyor, yoksa bu sene lewisle alonso gridde değillermiydi.

    hadi araç iyi değildi diyelim, lewisin bu sene pistlerde yaptığı hatalarda mı ferrarinin yada alonsonun suçu?

    yada sen hala alonsonun lewisi geçtiğinmi hazmedemiyorsun. bence senin sorunun bu…

  52. Yok ağabey, eskisinden daha beter artık. Bir kaç sezon önce F1 izlemeye başlayan insanlara laf anlatması zor oluyor. Adam gibi adam dediklerimiz de diğerlerine uyuyor.

    Bak, sana "Neredesin" demişim (-)'leri basmışlar. Ne diyeyim canları sağolsun.

    Tekrar toplanırsanız beni unutmayın.

  53. O Nicole bende olsa hayatıma mal olurdu mazallah.Şampiyonluğun lafı mı olur O nun yanında 🙂

    Bu arada Hamilton a laf yok.O sakal gibidir kestikçe gürleşir 😀

  54. Sana da "Aferin"! Hem de en katmerlisinden.

  55. Yahu vega, sen niye alınıyorsun. Şuraya yazdığın yorumla en büyük zırvayı şu an sen yaptın kardeş.

    Peygamber aşkına, tüm yorumları oku da yüzde kaçı konuyla alakalı söyle. E konuyla alakası olmayan abuk subuk yorumlara izin ver de zırva diyeyim.

    Senin bir derdin sıkıntın var gibime geliyor ama dur bakalım…

  56. Ya vega sen niye alındın sadece buna. Sadece sen misin Alonso cu? Yani sen bilgili kültürlü ve hiç değilse mantıklı yorum yapan birisin.

    Lich King mi dir nedir bir yazdıklarını oku şunun, ondan sonra karar ver.

  57. İşte bunu yakıştıramadım sana. Biz, bizim gibi Alonso'cular zırvalıyorsak; siz ne yapıyorsunuz? Makale mi yazıyorsunuz? Ha dostum? diye sormamak için zor tuttum kendimi. Ama siz zırvalama diye bir kelimie kullanıyorsanız da sormamız gerek değil mi?

  58. Merhaba Onur,Murat.siz nasılsınız neler yapıyorsunuz?Çok fazla bakamıyorum siteye bu gün bir bakayım dedim yne eskisi gibi her şey. )) Hakanı sezon bıttı bıtelı ne gördum ne konuştum Fatihde aynı.Bir ara biz üçümüz toplanırız sonrada hep beraber görüşürüz inşallah….

  59. Ben aksini iddia etmiyorum sonuçta F1 pilotları da insan mekanik değiller etkilenirler tabi ki. Ama ne kadar az olursa o kadar faydalarına buna da "olgunluk" deniyor zaten. Alonso Mclarende 26 yaşındaydı, Lewis şuanda 25-26 yaşlarında. sanırım aynı dönemden geçiyorlar:D

  60. RedBull'u bu yüzden sevmiyorum. Şişede durduğu gibi durmuyor melet 🙂

    Bu kadar Hamilton kin,nefret ve düşmanlığına sahip olmak bir meziyet. Ayrıca Alonso Hamilton'dan daha büyük daha şampiyon daha yakışıklı daha zengin daha başarılı daha akıllı daha tahsilli olsun hatta ne olursa olsun ''bana ne bundan?''

  61. Ben aksini iddia etmiyorum sonuçta F1 pilotları da insan mekanik değiller etkilenirler tabi ki. Ama ne kadar az olursa o kadar faydalarına buna da "olgunluk" deniyor zaten. Alonso Mclarende 26 yaşındaydı, Lewis şuanda 25-26 yaşlarında. sanırım aynı dönemden geçiyorlar:D

  62. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Akşam düşerler dedin ya epeyce kişi gelmiş.Aferin.

  63. İyi demişsin.Bence yiyemez.Öyle f1 de adam yemek,kaçırtmak falan…Yakında bu gs-fb deki gibi olaylar olacak f1 dede yanarımda ona yanarım.Kimsenin başkasını kabul etme olasılığı yok.Buna en başta kendim dahilim.Hem çok kötü…hemde çok iyi.kötü çünkü gruplaşma var.iyi çünkü f1 deki pilotunu resmen ''kahramanı'' ile ediyor insanlar.f1 sevgisi büyüsünde gruplaşmalara rağzıyım. yoksa anTropozdan çıkamam değilmi 😀

  64. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşım ben dedim alonso vetteli yer diye. senin dediğini iddia etmedim zaten :))

  65. Alonso yu kaçırtmadı.Haug Alonso şampiyon olsa bile grup takımda kalmasını istemiyor dedi.

    Buna benzer şey Kimi'ninde başına geldi.
    Emekli edilen Schumi'ninde.Başkalarınında.Kaçsa f1'de kalmazdı zaten.Öyle Alonso yer falan demedim.Bence şu anda griddeki en iyi iki pilot Alonso ve Vetteldir.Birebir pek yorum yazmıyorum.Ben ecevap vermeden ortaya yorum yapıyorum.İster hoşgeldin de ister küfür et.Açıkça söyleyeyim okuma kültürüm pek yok malesef.Onun için haberleri dikkatlice okuyup,yorumcuların yorumlarına şöyle bir göz atıyorum.Ona cevap ver,buna cevap ver…onun için senin yorumunuda dikkate almamışım,yada okumamışımdır.Bunu kötü anlamda söylemiyorum.Arkadaş olmadağımıza ve olmayacağımzıa görede burdan iyi yada kötü bir anlam çıkartma.Yani yorumunu görmedim.Görsemde cevap vermezdim.

  66. Yavuz Balcı avatarı

    bak sende ne güzel diyorsun farklı psikolojide yarıştılar. eyw.o senenin özetini yazacak değilim.madem psikolojik olarak etkilendi doğrudur. bu senede lewis diyor bunu.kişisel sorunlarım şampiyonluğa mal oldu diyor. yani gayet normal.bunu alonso olunca kabul edenler neden lewis söyleyince geç bunları diyor.

    bu adamlar olmasa şu sitede kaç kişi tartışır. ben bir haberden sonra yazdığımı yine yazıyorum. bu 2 pilotun birbirine gösterdiği saygıyı burda bizde yansıtalım. ama yok yok yok.

  67. Ayrıca bu sene puan olarak Mclaren Ferrariyi geçip 2. olmadı mı ben mi yanlış hatırlıyorum.

  68. Nasıl yani iyi değildi başka bir sezon mu izledim acaba ben sezonun ilk yarısında gayette iyi bir araca sahipti Mclaren, hatta uzun bir sürede klasmanda şampiyondu nasıl birden kötü araç Mclaren oldu böyle. Bazı pistlerde Ferrari bazı pistlerde Mclaren hızlıydı topluca baktığımızda ortalamada eşit sayılabilecek düzeydeydi her iki araçta. Ayrıca aracı hız olarak geliştirdiğini ben söylemiyorum F1 racing dergisinin 2005 kasım sayısıydı galiba orada Renault mekanikerleri söylüyordu ve ayrıca ben sadece geri bildirimi iyi olan bir pilot olduğunu söylüyorum Alonsonun, aracı geliştirecek olan MÜHENDİStir. Evet aynı araçta yarıştılar ama farklı psikolojilerde yarıştılar Lewis psikolojik olarak üstündü çünkü takım koruması altına girmişti zaten ve buna rağmen aynı puanda bitirdiler sonuçta birbirlerine üstünlük kuramadılar. Bu arada geyik muhabbeti yapmıyorum kendimce fikirlerimi paylaşıyorum ister beğen ister beğenme.

  69. Yavuz Balcı avatarı

    ben ne vettelciyim ne petrovcuyum nede lewisçiyim arkadaşım ben McLarenciyim. milletin yorumlarına bakmışsın vettel ile söylediği haberde. git bak sana verdiğim cevaplara ondan sonra konuş bana. gerek yok bakmana ben hatırlatayım yorumlarımı.

    ilki. sen demişsinki lewis nascara kaçar. bende demişimki lewis renaulta kimi kaçırmıştı.

    ikincisi. ayrıca bencede alonso vetteli yer.

    aşağıda yorum yazmışsın kendi fikirlerimi demişsin sonra parantez içinde gerçekleri demişsin. ne kadar objektif olduğun belli. kendi gerçeklerini kendine sakla. herkesin kendi gerçekleride kendine kalsın.

  70. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  71. Alonso 2 kere şampiyon oldu,ikisindede Schumacher,Raikkonen griddeyken.Bu sene şampiyonluğa çok yaklaştı ve yine sizin pilotunuzun önünde bitirdi.Schumacher ve Raikkonen'i yendi.Şimdi çok komik duruma düştün kusura bakma.Sanki o iki şampiyonluk sıradan insanlarda karşı alınmış gibi.Sanki—aaaa onlar şampiyonluk değil,bizimki yarışırkende şampiyon olda görelim gibi. 😀 Ya Vettel'ci oldunuz,Petrov cu oldunuz 😀 2 hafta.Daha ne isterim.EVET ANTROPOZ'a girdim.Arada girerim ben.sen boşver.hoşgelmişim beşgitmişim.ne farkeder.

  72. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    :)))

  73. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar lütfen kurabiye canavarı gibi sesler çıkartmayın.Zuhahaha muhahaha tarzı yorumlar küçük çocuklara yakışıyor ancak ondan sonra Ferrari taraftarı arkadaşların yorumlarına dandik diyorsunuz.Kimse kimseye dandik diyemez ayrıca çok f1 bilgisine sahip bir yorumunuzda göremedim ya neyse.Burada f1 bilgisi kıyaslamasıda yapılmamaktadır ama arkadaşımız sezonları ayrtıntıları ve olan biteni bilgiye dayanarak yazmış.Katılmayabilirsiniz lakin sizin tutumunuz sadece şakşakçılık yapayım yada abuk subuk tepkiler vermek üzerine dayalı

  74. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşım bırakın rekabetçi aracı vs. bende sana derim ki bu senede lewis in altındaki araç ferrari kadar iyi değildi. sen bunu açıkla o zaman. geçin bu geyik muhabettini. 4 senedir aynı griddeler. aynı araçtada yarıştılar. sonuç malum. klasmana bakalım. lewis : 3 alonso : 1

    işinize gelince hemen tırıvırı araç rekabetçi değil. hani cebinde 1 saniye vardı. cebindeki saniyeleri niye çıkartamadı. hani 0.5-0.6 aracı geliştiriyordu. bunları diyen sizsiniz kardeşim ben değil. nerde bu saniyeler. onuda gidin alonsoya sorun bana değil.

  75. Lewis şampiyon olduğunda, Alonso'un altındaki araç rekabetçi değildi bunu hatırlatırım bu sene adam akıllı rekabetçi bir aracı oldu Alonso'nun, onda da sizin karaçocuğu puan olarak geçmeyi başardı buna ne dersin;)

  76. Yavuz Balcı avatarı

    alonsonun 2 dünya şampiyonluğu vardır evet. lewisinde 1 bu da doğru. aradaki fark alonso şampiyon olduğunda lewis gridde değildi. lewis şampiyon olduğunda alonso griddeydi. hadi sende bunu inkar et.

  77. Verecek cevap olmayınca geyik :D.Bari Rudolph olsun değilmi?Bilirmisin ne olduğunu.

    Haber= Alonso,Vettel^'le yarışmanın sorun olmayacağını söyledi.
    Bir ''resimdeki pilotun taraftarı olduğunu düşünüyorum''= 2007 Monaco gp,Spa gp sinden aldığı,dergiden kopyaladağı demeçleri basıyorda basıyor.

    Bir tane mclaren taraftarıda ''YAPMA!!'' demiyor.çünkü hoşlarına gidiyor.
    Ama benim yorumları didik didik inceliyorlar 😀 Belki birşey buluruzda dalga geçeriz.Bende bu özgüven varken geçemesziniz malesef.

    Evet sinemalarda.Hemde 3D.Pop Cornlar benden.Geliyormusun sinemaya??

  78. Yavuz Balcı avatarı

    :))) ben adama özel ikramiye hoşgeldiniz diyorum adam site senin değil istediğim zaman girerim diyor. site benim değil kim girerse girer onada karışacak değilim. antrapoza mı girdin kardeşim :)) iyimisin :))

  79. Cidden neredesin Sedat Ağabey. Sen yoksun, Hakan ağabeyim yok, Fatih kardeşim yok…

  80. Cyber insan.. Yeni çıktı.. Sinemalarda 🙂

  81. Usta nerelerdesin ya? Ne var ne yok?

  82. Nasıl adlandırılsanız öyle adlandırın.Cyber insanlar sürüsü.İstediğiniz kadar gülün,nasılsa burası ''sanal-alem''Gerçekte söylemediklerinizi burda söyleyin.Ben f1 tutkumu,sevgimi,bilgimi kimseye bakarak kıyaslamayacam burda.Kimsenin ne düşündüğüde beni ilgilendirmez.
    Ama madem F1 taraftarlarını sorguluyorsunuz,önce sizin takımınızın,resimddeki pilotunu hastalık derecesinde destekleyen,bizzat katıldığım o programda canlı yayın dışında söyledeği lafları söylesem ağzınızın açık kalacağı o malum kişiyede keşke bir mail yollayıp,uyarsaydınız,engin bilgilerinizi onada aktarsaydınız doğarken elinde f1 racingle doğmuş,mclaren,resimdeki pilot dışında kimseyi sevmeyen,saygı duymayan,kabul etmeyen ve hala ve hala körü körüne savunan,yalanlarını bile kabullenen,ama konu Alonso olunca Singapur'u ağzından düşürmeyen f1 in en büyük 😛 takımının taraftarları olan siz mclaren ve resimdeki pilotun taraftarları.
    İstersen piyango de,istersen kazı kazan..Bu site senin değil,ben istediğim zaman girerim,istediğim yorumuda yaparım.Küfür etmiyorsam kimseninde beni uyarmaya hakkı yok.Aramızda öyleleri varki,her Alonso haberinin altında ( atıyorum Alonso baba oldu) —-bizimkide baba olacaktı ama pitte bekletti diye yazıya başlayabilecek insanlar var.
    2007-ne ALonso,ne Kimi yanlış düğmeye basmadı.
    2008-yorumumu yaptım.
    2009-araç gelişti,ona lafımız yok.babasının hayrına gelişmedi,2010 için gelişti.sizin standartlarınıza göre muthiş ya bu arkadaş o yüzden 2009 silik bana göre.
    2010-Alonso,Vettel ve Webber'in gerisinde kaldı.

    Peki ben neden 2009 diyorum?Nedenmi?Çünkü hala bazıları 2008 de pilotunun Alonso yu yendiğini iddaa ediyor.Yani o seneki Renault'u,2008 mclaren le eşit tutuyor?Ben neden yapmayım?.

    2007 de yenmişler. ( 2-3),Alonso 2010 da yeni ( 2-4) artık bırakın 2007 yi.Alonso 2 kere dünya şampiyonu,adamınız 1.Haydi bunlarıda inkar edin.edin edin.Alıştık.

    Q:whats the difference between God n hamilton????
    A:God doesnt think that he is hamilton.

    Saygılar.

  83. Hamilton'un kafasının içindeki problemler bizi çok alakadar etmez. Kafasındaki yarış dışı problemler de performansını düşürüyorsa, buna üzülecek olan taraf biz Alonso'cular değil siz McLaren'cilersiniz. Alonso ile alakalı bir durum olduğu an, zamanımız uygun olduğu sürece buradayız merak etmeyin. 🙂

  84. durmadan 2009 silik diyen arkadaş sene başında aracın 2,5-3 sn daha yavaş olduğundan haberi yok , ya da sadece sezon sonundaki yarış sonuçlarına bakarak konuşuyor. bu olay dünya kupası afrikada oynanırken birilerinin istanbulda oturduğu yerden atmosferi anlatmasına benzemiş , aklına geleni söylemek bu olsa gerek 😀

  85. Ne yazayım ki? Zırvalamanın cevabı olur mu?

  86. Yusuf  Hitay avatarı

    kariyer denen şey sadece f1 den ibaret olmuyor malesef, katıldığı tüm turnuvalardan şampiyon olmuş bir pilottan bahsediyoruz

  87. Güzel yoruma bakkkkkkkkkk.

    2009 silik.lafa bak, yaw zaten sezonun ikinci yarısı kürsü mücadelesi vericek duruma geldik ondada en çok puan toplayan Hamilton. 2007 de şampiyonluk kaçtı araç durup dururken vitesi bozuldu takım Lewis jantta giderken hala pistte tutu( unutmayalım çaylak adam tarihe geçmek üzere ve siz ordaki duyguları düşünceleri anlayamazsınız bizde anlayamayız biz sadece hissederiz aramızda ki fark)

    2008 de şampiyon oldu mu oldu gerisi boş çok rahat alıcağı şampiyonluğu FİA zorlaştırdı. 2010 bütün yaz bağırdınız en hızlı 3. araç diye. Ne oldu peki şimdi.

    Adamlar hala Kore diyor Adam yarış sonunda kendi hatamla geçilmemiş olsamda yarışı kazanamazdım Alonso benden daha hızlıydı dedi ya yuh. Brezilyada adam fren yaptı arka lastikler kitlenince bırakmak zorunda kaldı ve yarış çizgisi dışına kaydı. Telsizden no grib diye babam bağırıyordu zatan neyse. Singapurda Webber 4 yada 5. kez çarpyordu Lewis e 2010 da ve yine olan bize oldu.

    Formula 1 izleyicilerinin hali içler acısı.

  88. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lich-King,tebrikler güzel yorum olmuş ellerine sağlık.
    Kariyerinde uzun zamandır ilk 3 ün dışına çıkmadığını söyleyen bir adamı ancak gülerek savunabilirler.Aslında bu hamilton'un ilk yalanı değil ve son yalanı da olmayacak.

  89. Adamda Hamilton aşkı bir başka.

  90. ahahahaha yavuz koptum yorumuna 😀
    özel yılbaşı ikramiyesi =))

  91. Muhahahahaha!

  92. siktir git

  93. Yavuz Balcı avatarı

    milli piyangonun özel yılbaşı ikramiyesi sitemize :)) hoşgeldiniz :))

  94. Yavuz Balcı avatarı

    ağır top dedin de ya adamlar alınırsa :)))

  95. Asıl sen yoksun. Bir birşeyler yaz, adamlar uçuk yorumlar yazıyor.

    F1 mi izliyorlar bilmiyorum ama izliyorlar fakat takip etmiyorlar F1 gündemlerini ve haberleri. Sonra böyle yorumlar çıkıyor. Bende Zuhahahahaha diyorum ne diyim başka.

  96. Zuhahahahahahahahahaha! Muhahahahahahahahahaha!

    Yorumların süper, görünüyorki F1 bilgin "olağan üsttü".

  97. bu resimdeki arkadaş Alonso kadar iyi olamaz.
    2007-şampiyonluk 17 puan ödeyken kaçtı.
    2008-zar zor ıkına sıkına….Raikkonen performans olarak yokken,Alonso'nun aracı sezonun ikinci yarısında düzelmişken,Schumi yokken,Button Honda'yla sürünürken,BMW aracın gelişimini bırakmışken,Massa ya karşı son 200 mt de alınan şampiyonluk.
    2009-silik.
    2010-Vettel-Alonso-Webber'in arkasında,Button'nın çok az önünde.

    Diyelimki adamınız Alonso yu yendi 2007 de.
    2010 da intikam alınmıştır.(Madem 2007 de 2-3 olmuşlardı,2010 da genel sıralamalarda 2-4).Hemde kimse destek almadı diyemez.Artık o süper genç yetenek yok.Yaş geldi 26 oldu.Alonso artık iyi bir takımda,Vettel var.Massa,Webber gibi pilotlar var.İyi bir araçları olursa Schumi var,Rosberg var,Kubica var.Sıralamalarda sorun yaşamassa Button var.
    Bu resimdeki f1 pilotu 20 yarışlık takvimde 3,4 iyi yarış çıkarır geçer vs ama sonunu getiremez.Baskı altındayken inanılmaz hatalar yapıyor.İnanılmaz sorunlara neden oluyor.Sadece şanszılkı olamaz bu.2007 Çin Brezilya,2008 Brezilya ,2010 Singapur,Kore,Brezilya….Brezilya,Brezilya,bukadarda BRE,bu kadarda reZİLlik olmazki YA!

  98. rocco junior avatarı

    Araç yeterince iyi değildi en büyük sorun bu.Alonso ve Hamilton son yarışa kadar kendilerinden çok daha güçlü bir rakibe karşı işi bu noktaya getirdi.Lewis bildiğimiz hatalarını yineledi bu ne kadar dediği ile ilgilidir bilemem ama neticede bunlar insan kalkıp böyledir diyorsa aksini ispat edemeyiz.Benim istediğim kendi pilotumuz bunu çıkıf dürüstçe söylüyorsa onu destekleyip kabullendiğimiz gibi aynı şeyi bir başka rakip pilot yaptığında da saygı göstermek.
    Benim kişisel fikrim ise artık Hamilton 25 yaşında hatta 26sının içerisinde,f1 e gireli 4 yıl olmuş seneye 5.sezonunu geçirecek bir şampiyon.En büyük takımlardan birisinde yarışmakta ve ailevi meseleler onu bu derece etkilediğini ve o yüzden kaybettiğine ben pek inanmadım ama dediğim gibi aksini ispat edemeyiz.Bir arkadaşımızda herkesin şansı vardı hatta Senna nın bile Massa dan fazlaydı demiş.Bu kadar abartmaya ve uçmaya gerek yok gerçekçi olalım.
    Kısaca bunca deneyimi olan ve kaliteli kumaş bir sürücünün babamla sorunum var kaybettim demesi inandırıcı değil

  99. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    sizinde yazdığınız alonso yorumları cok olunca bizimkilerde cok oluyor halıyle ayrıca bidaha bana çaylak diye hitap etme diğer yorumunda yazmıssın çaylak diye olmasın bi daha

  100. alonso haberi bekliyorsunuz diyorsun ama yazdığın yer hamilton haberi çok fazla tutarsızlık gösteriyorsun sevgili dostum siz hamilton haberine yorum yazacaksınız biz alonso haberine neden yazmayalım…

  101. Oooo… Burada şenlik var. Ama ağır toplar eksik. Akşama damlarlar.

  102. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    eee siz her alonso haberini doldurursanız bizde boş geçmeyiz etki tepki

  103. 1.si 2007 yılından ilk bahseden kişi değilim 2.bahseden kişiye cevap verdim sende gelip yok 1 sn yavaş araç maraç bahaneleri 3.bende 2007 yılındada son yarışlarda ferrari mclarenden hızlı olduğunu ve desteklemenin fazla önemli olmadığını yazdım ayrıca haber alonso haberi değil hamilton haberi anlaşılan senin gözler baya bi bozuk üstelik yaşında çok genç. :))))

  104. yani mclarenci değil hepsi tabi, çoğu öyle, pilotaj konusundan bahsediyorum. Yalan konusuna gelince, anladığım kadarıyla benim anlatmak istediğimi yanlış anlamışsın, olur böyle vakalar hepimizde.

    öte yandan alonso ikiyüzlü olabilir, valla babamın oğlu değil vebali üzerime değil pek umrumda da değil. Öte yandan bu konuda da bir düşüncem var, bu insanları kişisel olarak tanımıyoruz, Alonso hakkında yarış hafta sonunda hiç konuşmuyor, öyle soğuk mizaca sahip biri diyende çıktı, takımla çok iç içe, gülüyor şakalar yapıyor, eğlenceli adam diyende çıktı, bu açıklamalardan birini yapan takım patronu diğeri bir pilot. Şimdi bu insanlar yarış hafta sonlarında neler yapıyorlar bilemiyorum, farklı kişiliklere bürünüp farklı açıklamalarda bulunabiliyorlar. Göz göre göre yalan söyleyeni de gördük, takımın 2. pilotu için fena değil diyende… demek istediğim insanları yargılarken gördüklerimiz hakkında konuşuyoruz, alonso belki iğrenç bir insan, ama bunu içimizden biri bilemez muhtemelen. Atıp tutuyoruz farkında değiliz 🙂 Belki de F1 de başarılı olmak için ikiyüzlü olmak gerekiyordur.

    İngiliz basını ALonso'ya karşı tutum almış durumda malum sebeplerden dolayı bu açık, nasıl marca gibi ispanyol gazeteleri mclaren ve hamilton hakkında ki haberleri abartıp farklı yerlere çekebiliyorsa ingiliz basını da aynısını alonsoya yapabiliyor. işin sıkıntılı kısmı ise f1 basınının bir çoğunun ingiliz kaynaklı olması. Yapacak bir şey yok. konu nereden nereye geldi.

  105. 05Alonso| SF avatarı

    Ayrıca şunuda belirtiyim Fernando Alonso ve Lewis Hamilton haberleri çıkmasa ne konuşucaz, nasıl hakaret edecez bir birimize? 🙂

  106. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1
    ozaman o sene ferrarinin son yarışlardaki hızınıda unutma 2007'de son yarışlarda ferrari bazı yarışlar hariç mclaren'den daha hızlıydı yani öyle alonso desteklense şampiyon olacaktı demiyeceksiniz birde çifte şampiyonluktan bahsediyor arkadaş ama mclaren'in takım puanlarının silindiğini bilmiyor hani şu alonsonun mail sevdası yüzünden hatırlıyorsun değilmi…

    sen bi bak bakalım bu yorumunu yazarken bana cevap vermıssın yapmayın bu kadar alonso haberi cıksa diye ayrılmıyosunuz pc nin başından gözlerınız bozulur tabii daha kime cevap verdiğini göremiyorsun

  107. 05Alonso| SF avatarı

    İyi ama en iyisi değil şuan.

  108. Ben sana yalancısın demek istemedim bunu baştan söyliyim. Ben yalan yanlış şeyleri savunuyorsunuz gibisinden bir yorum yapmak istedim.

    Alonso nun ne kadar iki yüzlü olduğunu vurgulamak istedim. İki yüzlü olmasının bir çok da kanıtı var.

    Alonso nun pilotajına ben hiç bir zaman laf etmedim bazı McLaren cı arkadaşların aksine ve yeri geldi mi onların bu konuda yaptığı yorumlara – de verdim.

  109. senin gözlerinde problem var anlaşılan yada okumada problem var ben 2007 yılından bahseden ve alonso desteklense diye devam eden yazıyı yazan arkadaşa cevap verdim eğer bakarsan görürsün yok hala göremediysen sana iyibir gözlükçü öneririm.

  110. bir de unuttm yazmayı, Hamilton'ın sorun yaşaması kesnlikle performansını etkilemiştir. Zaten baskı inanılmaz fazla üstlerinde ki, bu tip sorunlar insanı çok etkiliyor. Ben daha basit olan hayatımda bu tip şeyleri gözlemliyorum. F1 takımları aslında pilotları psikolojik ve zihinsel olarak güçlendirecek çalışmalar yapmalı 🙂 Yapıyorlardır belki ben bilmiyorum, ama daha fazlası gerekli demekki, son yıllarda gördüğüm şeyler buna işaret ediyor, nitekim bu üstteki açıklama da dahil

  111. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    arkadaşım 2010 yılından bahsediyoruz demi ayrıca 2006 2007 2008 2009 yıllarında alonsoyu desteklemıyordum

    noldu yaa dönmussun yine 2007 yılına

  112. ozaman o sene ferrarinin son yarışlardaki hızınıda unutma 2007'de son yarışlarda ferrari bazı yarışlar hariç mclaren'den daha hızlıydı yani öyle alonso desteklense şampiyon olacaktı demiyeceksiniz birde çifte şampiyonluktan bahsediyor arkadaş ama mclaren'in takım puanlarının silindiğini bilmiyor hani şu alonsonun mail sevdası yüzünden hatırlıyorsun değilmi…

  113. ben Alonso-mclaren ilişkisinin yürüyeceğini hiç ihtimal vermiyordum, 2005 sonunda 2007 anlaşması açıklandığı an. Ama öte yandan martin whitmarsh belki bir şeyler yapabilirdi bu konuda. Benim kastettiğim şey tamamen psikolojik olan destek. Takım emri falan değil. Ron Dennis'in ilgi duyduğu pilotunun haricinde ki pilota karşı olan tutumunu, juan pablo montoya ve david coulthard belirtmişti. Eğer bu tip bir tutum almışsa Alonso'ya karşı, zaten ipler tamamen kopmuştur. Çünkü Alonso takımı arkasına alıp başarılı olabilen bir pilot görüldüğü üzere, Renault onun etrafında odaklanmıştı, bu sene de Ferrari bunu yaptı. Zaten latin bir pilotun Mclaren yerine Ferrari'de ki ortamı tercih edeceği aşikar. Ron dennis'in resmen pilot geliştirme programının ürünü olan ingiliz hamilton'ı Alonsoya karşı içten içe desteklemesini garipsemem, ama bu kadar büyük bir takımın patronunun telsizden onunla yarışıyorsun demesi ise bence herşeyi açıklıyor, Alonso'nun şampiyonluk şansı varken demese neyse. İşler daha farklı olabilirdi, böyle oldu. Biz de şimdi hararetle hamilton-mclaren vs. Ferrari-alonso mücadelesi bekliyoruz, bence kazansakta kaybetsekte bizi ekrana kitleyecek olan mücadelenin en büyüğü bu olur. bir de schumi ile mercedes katılsa, of off 🙂 Kimi'nin olmaması büyük kayıp

  114. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    valla bizde aynısını sizler için söyluyoruz

    FERNANDO ALONSO DİAZ en iyisi çekemeyenler çatlasın

  115. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    asıl sen nasıl yorum yazıyosun arkadasım takımın pilotu desteklemesi altındakı arabayı 1sn.hızlı araç yapmaz karsısında 1sn hızlı rb6 olduğu için şampiyon olamadı

  116. 01McLaren01  avatarı

    bu çocuk en iyisi, çekemeyenler çatlasın.

  117. Ben F1racingte yayınlanan bir söyleşi de, Alonso'nun şampiyonluğu Japonya'da yaptığım kaza ile kaybettim dediğini çok net hatırlıyorum. bahsettiği tarih 2007.

    Senin bahsettiğin ise 2006 Çin Gp sonrası. Benim neyi bilip bilmediğimi yorumlayacak kadar beni tanıdığını düşünmüyorum. Yaptığım yorumda ise neyi kastettiğim açık, sen yine anlamak istediğin gibi anlamışsın.yine diyorum çünkü nadir olarak bir mclaren veya hamilton taraftarı olan bir arkadaş çıkıp Alonso konusunda objektif davranır. Bir çoğunuza göre kendisi hala balon, şanslı, beceriksiz, massadan iyi olmayan bir pilot. Tabi 2 dünya şampiyonu, f1'İn en büyük iki takımına da sansasyonel bir şekilde transfer olmuş ve ikisinde de son yarışa kadar şampiyonlğu kovalayıp yarışlar kazanmış. ama hala öyle, dandik bir pilot yani, iyi olsa heralde aynı araçla 3 saniye fark atacak herkese.

    Alonso'nun 2006 yılında çin gp'si sonrası yaptığı açıklama kendine göre doğru olabilir, ben ne onu savundum ne de bu konuda yorum yaptım, 2007 yılında yaptığı her şeyi de savunmuyorum üstelik, onun hatalarının olduğunun farkındayım, benim söylemek istediğim şey başkaa, senin anladığın şey başka. Ben Alonso kariyeri boyunca takımını korudu onlara hiç toz kondurmadı demedim ki.

    Yarış sonrası basına yapılan hararetli açıklamalardanda bahsetmiyorum, bir çok insan, sporcu, pilot vs, olayın hararetiyle bir sürü şey söylüyor yada yapıyor, pist üstünde kaska yumruk atanı da gördük, yarış dışı kaldığında takımın garajını basanı da, yarış sonrası onu öldüreceğim diye tehdit edeni de, takımı hakkında ileri geri konuşanı da. Ama benim bahsettiğim açıklamalar sezon sonunda daha adam akıllı düşünülüp söylenmiş açıklamalar. Hamilton böyle bir açıklama yapmış bu sezonla alakalı, Alonso'da 2007 hakkında öyle bir açıklama yapmıştı. Maalesef evde olmadığımdan dolayı kaynağı direk yollayamayacağım, bu konuda yardımcı olacak biri çıkarsa bana eyvallah.
    senin cümleni yazıyorum senin yaptığın gibi
    "Ayıp diyorum sadece.

    Bu konuları çok tartıştık hala zevk alanlar var belliki ama bari sallamadan bir şeyler yazın okuyalım.

    Burda elbet kendi düşüncelerimizi yazıyoruz ne olursa olsun eyvallah, fakat hiç değilse doğruları öğrenmeye çalışalım.
    "
    asıl sana ayıp, benim söylemek istediğim şeyleri çarpıtıp beni düşmek istemeyeceğim bir duruma düşürmeye çalışıyorsun.

    Mclaren'de takım açık bir şekilde psikolojik üstünlüğü hamilton'a vermedi mi? verdi. Bunda Alonso'nun suçu var mı? var. Mclaren'in bu konuda suçu yok mu? olmaz mı, hemde master degree. Mclaren Alonso'ya eşit bir araç verdi mi? verdi. Alonso belki de en güvendiğim kaynaklardan biri olan F1racing'e 2007 hakkında, şampiyonluğu kaybettiğim yer kaza yaptığım andı dedi mi? dedi. Hamilton üstteki açıklamayı yapmış mı? yapmış.

    ben yalan söylediğim ya da çarpıttığım bir yer olduğunu düşünmüyorum.

  118. hala 2007 yılında mclaren alonsoyu destekleseydi şampiyondu diyorsunuz busene takım alonsoyu desteklemedimide şampiyonluğu vettel aldı nasıl yorum yazıyorsunuz anlamıyorum bildiğin bişey varsa yaz sanki mclarenin hissedarısında herşeyi biliyo gibi konuşuyorsun bu sene ferrari alonsoyu sonuna kadar destekledide noldu takım emri bile uygulandı sonuç ortada olmayınca olmaz. 2007 yılında alonso son yarışa kadar puan olarak lewis'in gerisindeydi mantıklı yorum yap.

  119. yazın gerçekten iyi olmuş birçoğuna katılmakla beraber şunu belirtmek isterim eğer baban seni f1 de görmek adına 3 farlı işte çalışmışsa ve bir gün o babadan manevi desteğin kesilirse bu benzer durumu yarıştığın takımdan görmekten daha çok tahrip eder bence.takım değiştirilebilir nitekim Alonso da şu an çocukluk hayalim dediği Ferari de sanırsam Mclarende işler iyi gitseydi bile şu an onun için daha tatmin edici bir durum olmalı

  120. Nasıl bir yorumdur bu ya anlamış değilim. Bir çok yerde vurgulamışsın senin cümleni yazıyorum;

    "Takım açık bir şekilde psikolojik üstünlüğü Hamilton'a vermesine rağmen Alonso çıkıp takım beni desteklemedi o yüzden kaybettim demedi, bunun etkisi vardı ama o kendini suçladı"

    Kendinde bu söylediklerine inanıyormusun ya. Alonso değil miydi her fırsatta takım beni desteklemiyor diyen. Onu geçtik 2006 Çinden sonra Renault a neler demişti hatırlamıyormusun yada hatırlamak istemiyormusun.

    Ayıp diyorum sadece.

    Bu konuları çok tartıştık hala zevk alanlar var belliki ama bari sallamadan bir şeyler yazın okuyalım.

    Burda elbet kendi düşüncelerimizi yazıyoruz ne olursa olsun eyvallah, fakat hiç değilse doğruları öğrenmeye çalışalım.

  121. Heikki i en sevdiğim pilotlardan biridir ama onun 2009 da özellikle sezonun ikinci bölümünde yarış sonuçlarına itafen verdiği demeçleri tekrar gözden geçirmende fayda görüyorum

  122. bu güne kadar yayınlamayan başka haberler varsa söyle de bizde bilelim site yöneticileri ne düşünmüşte yayınlamamış bir haber gözden kaçmış diye site Mclaren ci mi olmuş haberin neden yayınlanmadığına dair açıklama yapıldı mı yapıldı haber gözden kaçmış peki bazı üyeler ne yaptı aşırı tahrik artı nankörlük artı basitlik siteye üye oldun diye devamlı girmek zorunda değilsin madem beyenmiyorsun bir zorunluluğun yok hiçbişe için sürekli adminlere tahrik ve tahrip amaçlı eleştiride bulunuluyor ama kimse düşünmüyor bu insanlarında bir real hayatı var çalıştıkları işleri var ve zaman ayırmaları gereken aileleri var ama bu adam yinede elinden geldiğince zaman ayırıyor gerçekçi açılardan bakıldığında hemen farkedilebileceği gibi bu olayın tam zamanlı gerçekleşmesi ütobik ayrıca bu insanlar haberleri çevirip yayınlamanın yanında birde dünya kadar şikayetle uğraşıp onaylamalı mesajları kontrol diyor mu ediyor ve saçma bir olay sürekli su yüzünde niye bu olay o kadar önemli niye olucak bahsi geçen pilot için aşalayıcı yorumlarda bulunmak için ama unutulmaması greken bir şey varsa bir pilotun negatif yanlarının açığa vurulması bir diğerini daha temiz yapmaz

  123. kişisel sorunlarım şampiyonluğa mal oldu-2010 lewis hamilton

    şampiyonluğu kaybetmemin sebebi benim pist üzerindeki hatalarım, başka şeyler değil-2007 Fernando Alonso.

    bir karşılaştırma yaparken hamilton'ı yerme gibi bir niyetim yok söyleyeyim, sadece bir şeye dikkat çekmek istiyorum; 2007 yılında Alonso takımla kanlı bıçaklıyken, resmen takımı ona cephe almışken, takım patronu açık bir şekilde takım arkadaşını desteklerken bile, çıkıp kişisel sorunları veya takımın ona karşı olan tutumunu değil, kendini suçlamıştır Alonso. Bir çok Alonso taraftarı işte Alonso'nun aracı 30 beygir düşüktü gibilerinden saçmalar, ama olay o değildir, Alonso ciddi bir şekilde takımdan psikolojik destek almamıştır, bu adamlarda insan, kişisel problemleriniz, takımla olan ilişkileriniz sizi etkiler, Hamilton'ın sorunları olmuş olabilir bu yıl, bunlar performansını da etkilemiş olabilir, ben bunu normal karşılarım, "aman bunlar profesyonel" gibi düşünmüyorum ben, evet profesyoneller ama, insanlar öte yandan. benim psikolojik durumuma göre üniversitede ki not ortalamam değişiyorken, bu insanların performansı da oldukça güzel değişebilir.

    senelerdir söylemeye çalıştığım şey şuydu, takım eğer Alonso'yu -da- destekleseydi her şeye rağmen, 2007 yılında çifte şampiyonluğu kazanır, 2008 yılında da lewis veya alonso ile takımlar şampiyonluğunu da alırdı, 2008 de belki lewis kazanırdı, kendisi iyi bir pilot sonuçta. Mclaren açık bir şekilde çocuk gibi Alonso'ya sırtını çevirmiştir, Alonso bir hata yaptı evet ama mclaren'de yaptı bu açık. Eğer Ron Dennis değil Martin Whitmarsh olsaydı başta gerçekten daha farklı bir tarih yazılacağına eminim.

    Takım açık bir şekilde psikolojik üstünlüğü Hamilton'a vermesine rağmen Alonso çıkıp takım beni desteklemedi o yüzden kaybettim demedi, bunun etkisi vardı ama o kendini suçladı. İçten içe Mclaren'i ve Ron Dennis'i sorumlu tuttuğuna da eminim. Nitekim açıklamalarında Mclaren'in rakiplerini desteklediğini bence olmaması gereken bir biçimde desteklediğini bir çok kez açıkladı. Şimdi ise Mclaren'in en büyük rakibine geçmeyi başardı ve mclaren'in en büyük rakiplerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

    beni eleştirenler çıkacaktır. Hamilton Alonso mücadelesi hakkında benim Alonso cephesinde yazacağım çok şey var. Konuyu saptırmamak istediğimden yazmak istemiyorum şuanda, hamilton'ın 2007 yılında başardıkları konuşulurken mclaren taraftarları hep alonso'nun başa çıkmaya çalıştığı sıkıntıları göz ardı eder, kolay ve işlerine gelen budur çünkü. Ve işin özeti, asıl Alonso 2007 de takımla yaşadığı problemler yüzünden şampiyonluğıu kaybetmiştir, pist dışı faktörlerle, takımına güvenmeyen bir pilot ne kadar başarılı olabilirse o kadar başarılı olmuştur Alonso, son tura girilirken bile bir şampiyonluk şansı vardı üstelik.

    Hamilton bu sene kişisel nelerle uğraştı bilemiyorm, babasıyla problemleri vardı sanırım, ama o hala ingilizlerin(kısacası f1'in büyük bir çoğunluğunun) ve takımının göz bebeği.

  124. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    bu sitede yayınlanmadı ama bizim için önemli olan bu sitede yayınlanmasıydı her fırsatta alonsoya ferrariye normal bir haberde bile gurursuz karaktersiz diyen sizler kendi pilotunuzunda ne halt olduğunu görecektiniz burdakı coğu kısı o haberi bilmiyor…

  125. McLaren ciler siteyi ele mi geçirmiş. Zuhahahaha. Keşke öyle olsa. Bazı Ferrari taraftarlarının yaptığı dandik yorumlar bile beğenme oranı 5 den aşağı değil. Bizden biri normal bir yorum yaptımı ya 1 ya 0. Biraz fanatiğe kaçtı mı -10 filan oluyor.

    Sen neden bahsediyorsun ya. Bir de burda ki başlık bizim pilotumuzu ilgilendiriyor.

  126. ingiliz olmasına karşın bukadar duygusal olması hayra alamet değil , belkide siyahi olmasındandır 🙂 ancak sonuçta o da bir insan , herkes schumi kadar profesyonel olamıyor …

  127. Yayınlandı. Ben okudum.

  128. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    yöneticilerin çoğu ferrari ve alonso fanı dediğin kişiler eğer hamıltonun kufur haberini yayınlamıyorsa sorun bu siteden kaynaklanıyordur…

  129. 05Alonso| SF avatarı

    @"Kişisel Sorunlarım Şampiyonluğa Mal Oldu"

    Bahaneleri cüzdan'ına kaldır. Prof adamlar bunlar. Hele ki şampiyonluğa mal olacak olaylar ise hiç konuşma. Bu kelimeleri Alonso kullansa onada tepkim aynı olurdu. O zaman işin yok burada yarışma git özel hayatında ki çöküntüleri hallet sonra gel yarış şampiyon! 🙂

    İyidir karaoğlan iyidir.

  130. Bence sizin 1 McLaren fanına dahi tahammülünüz yok. Burası tarafsız bir site. Yöneticilerinin içinde Alonso ve Ferrari fanı bol miktarda var.

    Aslında haksız sayılmazsınız. Türkiye'de ''bazı'' f1 sitelerinin varoluş amaçları Ferrari'yi ve 1.pilotu her kimse onu övmek ve ona tapmak olduğu için bu sitenin mevcut tarafsızlığı bile Ferrari ya da 1. pilotu her kimse onun düşmanı gibi görünüyor olabilir. Ama sorun bu siteden kaynaklanmıyor.

  131. O dalga geçtiğiniz pike 2006 Gp2 serisinde ingiltere yarışından sonra atağa kalkmış ve son yarışa kadar adamınızı zorlamıştı.İşin ilginç kısmını gelin hep birlikte iredeleyelim.O sezon İspanyadaki yarışa kadar çok iyi olan Premat,İspanyada bir hata yaparak adamınızı geçip yarışı kazanmıştı,adamınızın suratındaki ifadeyi hiç unutamıyorum.1 HAFTA sonraki yarışta ve sezonun geri kalan kısmında kayboldu gitti.Kimbilir ne dediler ….
    2005 sezonunda şu anda Mercedes'in gelecek yatırımı olarak gördüğü Rosberg'e kafa tutan Heikki'nin karriyerinide acımadan harcadılar,ve ne acıdırki 2010 da günlerce konuşulan pistte/yarışta daha vahim bir olay yaşanmıştı.Adamınız Heikki'den sonra iki pilot daha geçti ancak,biri frenleri bitmiş Massa,diğeri podyuma rağzı Piquet jr idi.Heikki yi geçmesi ile aynı değil,çünkü Heikki'de yeni lastikler ve o piste en çok uyan ikinci araç vardı.Ne tesadüftürki Heikki asla aynı şansa sahip olmadığını ve rd nin adil olmadığını söyledi.
    Haydi Alonso yalancı diyelim,Ya Heikki?Premat?.Birde şu 2006 Turkiye yarışını irdeleyelim.Ben şampiyon olamıyorum,yinede ülkemin bayrağı dalgalansın diye adamınıza nasılda yol vermişti.Son 3 tur kala!2002-2007 yi irdeleden önce gel bunları hep birlikte inceleyelim.Dark Cherry Mochalar benden.Yeterki tarafsız olun.

  132. Aslında daha sezon başlamadan Massa hariç kalan bütün pilotların şampiyonluk şansı vardı.

    Hatta Bruno Senna'nın şampiyonluk şansı bile Massa'dan daha fazlaydı.

    Son bir not: 2007'de en hızlı araç Hamilton'unki değildi ama Hamilton o kadar hızlıydı ki bunu size bile kabul ettirmiş.

  133. Hamilton: "Kariyerimde uzun bir zamandır ilk 3'ün dışına çıkmamıştım. Dördüncülük, özellikle gurur duyacağım bir şey değil"

    Lewis'in yarışlara yaklaşımına hayranım. Tıpkı Senna'nın söylediği gibi; ''Benim için en kötü derece ikinciliktir''

  134. Lafım meclisten dışarı mclarenciler siteyi ele geçirmiş.mclaren ve pilotları dokunulmaz.3 4 5 kişi anında cevap,hemde doğrulara karşı kendi fikirleriyle.zaten bir bu konuda iyiler birde Alonso & Ferrari 'den nefret etme konusunda.Ama her Alonso haberinin altına Alice harikalar diyarından seçemeler dizerler.

    Örnek= Alonso'nun Vettel yorumu
    Cevap= sözde mclarenci birisi 2007 Monaco Gp si değerlendirmesi.

    Noel bitti,3 gün sonra yılbaşı.2011 e girecez.Cevap vermiş,yorum yazmış olmak için yapmayın.

  135. lewisin başarılarını Ron Denisin desteğine bağlayanlar , alonsonun briatore desteğini unutmuşlar galiba. bu destek truliye karşıda vardı , fisicoya karşıda vardı piqeye karşıda vardı anlayacağımız tüm takım arkadaşlarına karşı vardı , üstelik takım arkadaşları yanında figüran gibiydiler. diğer haberde truli örneği verilmiş o zamanı bende çok iyi hatırlıyorum adamı afaroz ederseniz moral vs kalmaz ne yapar son yarışlara sadece geziye çıkar gibi aracı sürer …bu durumda tam destek hep destekle asıl adam yüksek moralle havaya girerek kendinden fazlasını verebilir. ancak eşit şartlarda bu gerçekleşmez. bir kişiden alışkanlığını kolay kolay bırakmasını bekleyemezsiniz. tam hatırlamıyorum ama 2002-2007 beş uzun yıl bu şekilde yarışmış birinden farklı bir sistemle yarışmasını beklemek fazla iyimserlik olur 😀

  136. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    tamam problem falan yaşamamış olabilirsin, hadi bunu çıkıp basınla paylaştın ona da tamam. ama şu tiger woodds'u niye işin içine karıştırmış ki? yani hamilton "aaa bak bu da bu sezon böyle zorluklar yaşamış ama yine de sopasına iyi vurmuş" mu diyo kendi kendine:) o zaman hamilton F1 tarihinde başarısız olmuş bütün pilotları araştırmış nasıl davrandıklarını ezberlemiştir:) severim hamilton'u ama bazen o da böyle durumların içine gezebiliyor. biraz daha pişmesi lazım

  137. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  138. Şunuda söyleyeyim.Stockholm sendromunu yaşamak kötü birşey değildir.Oku öğren.Stockholm diyorum Stockholm!İstanbul değil yani 😀

  139. Ailesiyle herkes sorun yaşayabilir, bunda bir problem görmedim, görenlerin aksine.

    Lewis bence Monza, Singapur ve üstüne birde Suzuka daki dikkatsizlik ve kötü şansın etkisinden kurtulamamış halen. Şampiyonluğu bunlarla kaybettiğini herkes gibi biliyor ve üzülüyor.

    Bu sene Nicole lede problem yaşamıştı bir de galiba.

    2011 aracının içine bindimi 2010 unutulur eminim. Ailesiyle arası düzelir her türlü aile sonuçta. 2010 İngiltere de Babasının yine aynı şekilde yarışı takip ettiğini gördük hepimiz sonuçta.

  140. Andropoz/Antropoz farketmez..İşinize gelmeyince sallama 😀 hmmmmmm evet çok iyi sallarım.Ama fikirlerimi ( gerçekleri) bangır bangır takk!!taakkk!!laaak! diyede haykırırım.Maykıl senin adamının is mihael di,ye okunur.Hiç haz etmediğim ingilizlerin bir Alman'ın isminide kendi kültürünü kendi dillerini,diğer insanların isimlerine uyarlamasına ve bazılarınında bu şekilde kullanmasından nefret ederim.maykıl şumakır..çok itici çok…

  141. Sallamayı aşmış artık.

  142. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Lich_King arkadaşım sizin bu görüşlerinize… { hem olumlu hemde olumsuz bakarak gülüyorum :)) }
    öyle şeyler belirtmişsinki hani öyle baksam gülünç böyle baksam gülünç bir fikir beyan etmişsin
    şunu yanlış anlama katıldığım noktalarda var yani…

  143. Yavuz Balcı avatarı

    andropoz değilmiydi o.

  144. MagicAlonso avatarı

    bi nevi erkeklerin menapozu denilebilir.

  145. Yavuz Balcı avatarı

    ayrıca bu konuda baya bilgilisin diyelim. birincisi bu uzmanlık alanın mı ? ikincisi uzmanlık alanın değilse sen iki sendromuda ağır bir şekilde yaşamışsın demektir.

  146. Yavuz Balcı avatarı

    bu adamın kariyerini sen F1'den ibaret görüyorsan sana ne diyim ki :))

  147. Yavuz Balcı avatarı

    o değilde antrapoz ne :))))

  148. Sende sallamakta iyi döktürmüşsün bravo.

  149. Alonso kendini siper ederek Hamiltonun hayatını kurtarmıştı, lakin yinede takımına yaranamamıştı diye devam eder bu hikaye

  150. 2009 a göre daha iyi bitirdin,umarım 2011 dede 3ncü olursun.Alonso puan durumunu bilmediğini ( demek istediği ciddiye almıyoruz,sezon bitmedi) bazıları,buna kimse puan durumunu söylemiyormu diyordu.E be adamım,Martin sana 2009 un daha kötü olduğunu söylemedimi?2010 senesinde hiç iyi bir şey yapmadın.Yaptığın tek şey Malezyada yarış dışı kalanlar sayesinde yükselmek ve zayıf araöları geçmekti.Birda Avustralya gpsi. 30 araç geçti 30 diyenler,havada karada geçmesi gereken Sutil'i neden geçemediğini bir türlü açıklayamadılar.
    Adamımızın bir diğer garip hikayeside ne zaman Alonso'nun arkasında olsa yada yetişmeye çalışsa lastikleri bitti,bunun için takımın stratejisini sorladı.Yada eli ayağına dolandı bütün düğmelere aynı anda bastı ve Alonso'nun önündeki yerini koruması 1 tam turu bulamadı.Ama esas hikaye bundan sonra başlıyor :D..Durum böyle olunca! hahaha!! kendine gönül vermiş taraftarları 2 3 haftalığına Vettel-Petrov cu oldular çıktılar.Ama bu sene arkadaşımız kendini çok geliştirdi..Nasılmı?Hiç yalan söylemedi,hiç gizli kapaklı takım içi işler çevirmedi,bangır bangır Button beni geçmesi bile diyebildi Lionheart Richard'ın yeğeni :D..
    Bir Raikkonen'in rahmetli babasıyla,annesiyle ilişkisine bakın,Bir Alonso'nun,Massa'nın,Button'ın,Schumi'nin,Vettel'in kine bakın,birde dönün bunukine bakın.Bunun sadece baba-oğul kavgası olduğuna inanmıyorum.Bu kadar yakın akrabalar içinde sorun menajer oldun olmadından çok başka şeye çıkar.
    Eskiden olsa Nicole derdim,olgun kadın çoy çocuk ama bununda yaşı oldu 26.Alonso dan sadece 3 yaş küçük.O rekorları bile paralayacak çağı geçti.2 kere şampiyonluk kaçırdı.Bence bu olsa olsa,iyi bir aracı olmadığı zaman,vasat bir pilot olduğunu anlamasının getirdiği erken yaşta antrapoza girme sendromudur diye düşünüyorum…Stockholm sendromuna benzemez,büyük umutlarınız varsa mahveder sizi içinizi yakar.Saygılar herkese.

  151. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Zaten kariyerinde 4 tane sezon var.2 tanesinde ilk 3'e girmiş,diğer 2 sezonda da ilk üç dışında kalmış.Çok nadir falan deyince millet 15 -20 yıldır yarışıyor zanneder.
    Elbette çeviride hata olabilir.Umarım ki bu tür yaklaşımları Alonso haberlerinde de sergilersiniz.Aslında siz buna körü körüne savunma diyorsunuz ya.

  152. Yusuf  Hitay avatarı

    2009 da 5. bitirdi

    sanırım buradaki kastı kariyerinde çok nadir ilk 3 dışında kaldığı, hamilton bu kadar erken bunamayacağına göre çeviride bir problem olabilir.

    umarım 2011 daha iyi bir sezon olur mclaren için

  153. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yıl Button hariç diğer 4 adayın da şampiyonluk şansı her zaman ve sonuna kadar vardı.Neticede içlerinden bir tanesi şampiyon olabildi.Bazen en hızlı araca sahip olmak yetmeyebilir.Hamiltonun da dediği gibi bulmacanın parçalarının tam olması gerekir.
    Hamilton 2007 yılında Alonso'ya karşı yarışma fırsatı bulduğunda,içinde olduğu durum öyle sanıyorum ki şuankinden daha iyi idi.Omuzlarında hiç bir yük yoktu.Kendisinden çok önemli başarılar beklenmiyordu.Yaptığı veya yapacağı hatalar görmezden gelinebilirdi.Ailesi tam kadro padokta ve hatta garajda idi.En önemlisi ise Ron Dennis vardı ve hep destek tam destek anlayışı vardı.Yani uzun lafın kısası kaybedeceği hiçbir şey yoktu ve çok rahattı.Kariyerine pistin en hızlı aracı ile başlamıştı.Rakip sayısı bugünki gibi değildi.
    Öyle sanıyorum ki hamilton ve taraftarları, o malum yıllarda Alonso'nun neler çektiğini anlamıştır.Mclaren'e 3.şampiyonluğunu yaşamaya gelen bu adam o sezonu nasıl tamamlayabilmişti.Takım patronunun bile tek kelime etmediği ve konuşmadığı ortamlarda nasıl yarışmıştı.Mekanikerlerin küfür ettiği yarışları nasıl tamamlayabilmişti.Her an bir sabotaj olabilir korkusuyla nasıl yarışmıştı.Ne padokta ne de garajda kimsesi yoktu.Bu ruh haliyle nasıl geçti o güzelim sezon.

    Hamilton da o şaşalı yılları geride bıraktı ve her yokuşun bir inişi vardır olayına döndü.Hayatında bazı taşlar yerine oturmuş olmalı.F1 in acı gerçekleri ile tanışmaya başlamış.

  154. yapma karaoğlan profesyonel bir pilot piste çıkınca tüm özel hayatını bir kenara bırakır ve yarışına odaklanır.örnekmi galiba 2003 san marino idi schumi kardeşler annelerini kaybetmişlerdi bir gün önce ama piste çıktılar ve profesyonelce yarışıp galibiyet için kıran kırana kapıştılar.

  155. buna çok güldüm:))))

  156. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Hamilton: "Kariyerimde uzun bir zamandır ilk 3'ün dışına çıkmamıştım. Dördüncülük, özellikle gurur duyacağım bir şey değil"

    Hamilton 2009 yılını 49 puanla 5.olarak bitirmedi mi?:)

  157. dürüst davranıp , gerçekleri itiraf ettiğin için takdiri hakediyorsun lewis…zaten özel problemler olmasaydı sonuç daha yavaş olan araca rağmen beliydi , neyse kısmetse 2011 bekliyeceğiz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir