"F1 Gridi, Tarihin En İyi Halinde"

yazar:

kategori:

2010 sezonu, tarihin en heyecanlı şampiyonalarından birine sahne oldu ve Sebastian Vettel, 5 kişilik mücadelede rakiplerini yenmeyi başardı.

Stewart: “Bana göre tarihin en iyi gridi. Red Bull, bu sene iyi bir araca sahipti ama son yarışa kadar şampiyonluk için dört pilot mücadele etti. Rekabette sezonun çoğunda 5 kişiydiler”

“Yukarıda Red Bull, Ferrari ve McLaren vardı; Renault ise zorluyordu. Bu yüzden bundan daha fazlasını isteyemezsiniz. Uzun bir sezon oldu, son yarışa kadar sürdü. Ayrıca yakın bir mücadeleydi.”

2010 gridinin, kendisinin şampiyonluklar aldığı 1969, 1971, 1973’teki kadar güçlü olup olmadığını sorusuna Stewart: “Kesinlikle. Sebastian Vettel’in, Jim Clark veya Graham Hill veyahut Jack Brabham’dan farkı olduğunu düşünmüyorum, ya da bir defadan fazla şampiyon olmuş birinden.”

“Bu pilotlar aynı, arzular aynı, istekler, odaklanma, bağlılık aynı ve bu Allah vergisi yetenekler, en yüksek seviyeye çıkılmasını sağladı”

“2010 harika bir seneydi ama 2011… Çünkü aynı insanlar olacak ama daha tecrübeli halleriyle. Bir başka harika sezon olacağını düşünüyorum”

Stewart, Vettel’in daha da iyisini yapacak potansiyele sahip olduğuna inanıyor ama Webber, Alonso, Hamilton, Button ve Robert Kubica’nın, gelecekte ona ciddi rakip olacağını düşünüyor.

Stewart: “(Vettel) genç bir pilot. 23 yaşında. 23 yaşında olduğum zamanı hatırlıyorum ve Autosport Ödülleri’nde onu gördüğümde söyledim: yarışlara başladığım yaştasın. 23 yaşındaydım ve o ise 23 yaşında bir dünya şampiyonu”

“Mark Webber 34 yaşında. Biliyorum ki 34 yaşında iken 23 yaşımdaki haline göre daha iyi bir adamdım. Dolayısıyla Sebastian’dan daha çok şeyin ortaya çıkacağını düşünüyorum”

“Webber hâlâ orada, Kubica ise bir gün şampiyon olabilir. Ayrıca en hassas en temiz sürüş yapan Jenson’u sayabilirsiniz. Lewis de muhtemelen aralarında en iyi yarışçı. En iyi donanımlısı ise hâlâ Alonso. Böylesi olağanüstü yetenekli insanlardan oluşmuş bir gruba sahipsiniz”


Yorumlar

  1. Kimi ile montoyanında olmasını cok isterdim..

  2. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    ben hakkinenin ve coultartın kimi raikkonen kadar sorun yaşadığını hatırlamıyorum nedense. he 2003 ve 2004 yıllarında coultart yola devcam ederken kiminin çok sağa çektiğini gördüm ama. ferraride de ne yazıkki massanın yanında bile çok parlak günleri olmadı.

  3. tabi canım.coulthart-hakkinen-montoyada mclarenle çok arızalar yaşadılar.onlara tank gekliydi çünkü onlarda aşırı zorluyorlardı değilmi senin mantığına göre sonuç bu çıkıyor.kimi 2003-2005 yıllarında şampiyonluğu hak etmişti ama kahpe felek bize yedirdi kelek.

  4. Ben her sezonu en ince ayrıntısına kadar hatırlıyorum her birisinin kaydı bende bulunmaktadır. Senin amacının da farkındayım, konu neydi sen nereye getirmeye çalışıyorsun örnek vermeye kalkarsak konu dallanıp budaklanır sonuçta 2005-2006 da Alonso şampiyon olmuştur hala en genç çifte dünya şampiyonudur buda bir gerçek. Bunu siz hala kabul edemiyorsunuz sorun bu galiba.

  5. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    hehe:) hatta mclaren kimi ferrariye gittiğinde; ferrarinin kimi'ye bir tank üretmesi gerek. gibi bir açıklaması olmuştu:) şaka bi yana, mclarenin sorun istatistiklerine bakarsak kimiden sonra bayağı bir düşüşe geçtiğini görürüz 🙂

  6. 2005'te Alonsoyu, Mclaren'in kazaları değil Renault'un başarılı performansı, dayanıklılığı, ve Alonso'nun akilane sürüşü şampiyon yapmıştır. 2005 sezonunun başından itibaren dominant olarak klasman lideri olarak gitmiştir. Buna karşın Mc laren Kiminin aşırı zorlamalarına karşı dayanıksız bir araçtı ki, ferrarinin bile dayanamadığı zamanlar olmuştu buna.
    Ben ortada kocaman bi yumruk göremiyorum kusura bakmayın önce de dediğim gibi siz bu şekilde kendinizi avutabilirsiniz, kaldı ki ben 2007'de Kimi'nin şampiyon olmasına sevindim bile.

  7. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    arkadaşlar bazen anlamıyorum. yani ortada bir başarı var. 2005te adam şampiyon olmuş. bunu küçük görmenin anlamı yok. 2005 ve 2007 bence çok farklı birer iki yıl. 2005te aralarında bence mücadele vardı. ve alonso bu savaştan galip çıktı. 2007de ise kimi hiç lafı bile yokken sadece son 2 yarışta olasılıklar arasındaydı. nitekim şansı yaver gitti ve oldu. yani bi tokat gibi bi olay yok. alonso her iki şampiyonluğunda da sezonun başlarında olabildiğince fark açtı, sonra savunmaya geçerek(renonun da klişeleşmiş sezon sonu yavaşlığı ile) her iki sezonun sonunda da akılcı strateji ile şampiyon oldu. he eğer 2007de de yanında birilerini hissetseydi emin olun şampiyon alonsoydu. bunun gibi çok o onu bu bunu gçmiş örneği verilebilir. ihtimaller söylenebilir. oyle bakacak olursak ta kimi, alonsonun sorunları sayesinde şampiyon olmuştur. lafı uzatmanın anlamı yok bence. ki lewis olacağına kiminin şampiyonluğunu yeğlerim. nitekim tüm alonsocularda bence böyle düşünüyordur.

  8. Öyle veya böyle neticede şampiyon oldu,ben olmasına sevindim,
    Destekli hamilton şampiyon olacağına beyefendi raikonen şampiyon olsun,
    Ama Alonso haksızlığa uğradığını düşünmeseydi son yarışta hamilton şampiyon olurdu,
    Alonso bilerek biryerlere toslasaydı puan farkıyla hamilton şampiyondu unutmayın.

  9. 2005 te kimi alonsoya senin deyiminle tam olarak yenilmemiştir.mclarenin arızaları alonsoyu şampiyon yapmıştır.2007 de ise kimi alonsoyu ve hamiltonu son yarışta kocaman bir yumruk vurarak nakavt etmiştir.kimi>all (kimikolik kardeşin deyimiyle)

  10. Yok gayet iyi hatırlıyorum ama 2007 sezon sonu Kimi Alonso arasında kaç puan fark vardı. Tüm sezon neredeyse ya Hamilton ya Alonso klasman lideriydi son yarışta hem Alonso hem Hamilton sorun yaşayınca Kimi fırsatını iyi kullandı hepsi bu, tabi sen kendini 2007 sezonu ile avutabilirsin. Ama bizim bi de 2006 yılımız var Schumacher'e karşı kazanılan bir şampiyonluk.

  11. Kimi Alonso-Hamilton savaşında aradan sıyrılıp şampiyon olmuştur. Son yarışta Alonso'da Hamiltonda kötü bir yarış geçirmiş ve Kimi'de bundan faydalanmayı bilmiştir tam anlamıyla bir yenilgi söz konusu değil bana göre, Ama 2005'te Alonso sezon bitmeden şampiyonluğunu ilan etmişti yani tam bir yenilgi sözkonusu puan farkı olarakta. Tabi siz Kimiciler kendinizi 2007'de Alonso Kimiye karşı malup oldu diyerek tatmin olabilirsiniz bu doğal hakkınız:)

  12. kimiyi severim ama ******** daha çok seviyorum.kimi artık f1 deyok gelsin yarışsın öyle yorum yazarım.

  13. nasıl yanı vehbı sen sımdı montoya ıle kımı gelse schumı harıcınde gerısı fıs haklısın be kardeşim alonso hamılton vettel button kubıca kım bunlar dımı bravo yaw bu kadar mantıksızlığıda ılk defa goruyorum

  14. pardon bu sayfadaymış

  15. diğer sayfaya 2005 yılını unuttunuzmu diye yazmışsınız.kimiciler 2005 yılını gayet iyi bilir.tüm f1 cilerde.peki siz 2007 yılını unuttunuzmu.kimi nini alonsoyu ve hamiltonu mağlup ettiği yılı.

  16. sende 2007 yılınımı unuttun.kimi nin alonsoyu ve hamiltonı yendiği yıl açta sen onu izle.

  17. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    merak etme yakında kimi orayıda deneyecek. gerçi ben onu kamyon yarışlarında görmek istiyorum ama !

  18. Senin hesabina gore, bende 2010 Abu Dhabi yarisini tekrar izlemenizi oneririm, cok cabuk unutmussunuz anlasilan :))

  19. Korkmayin Kimi den bu kadar. Donse iyi olurdu demek cok mu zoruna gidiyor?

  20. He bide Kimi ile Montoyayı aynı takımda yarışırken ancak Nascar'da görebiliriz oda Kimi Nascar'a geçerse:D

  21. Nasıl yani! Geçici bir hafıza kaybı mı yaşadınız acaba 2005 sezonunu komple unutmuş gibisiniz. Ee tabi insan beyni hatırlamak istemediği şeyleri çabuk unuturmuş ama sağlığa zarar size tavsiyem Kimi ve Montoyanın Mclarende yarıştığı ve Alonso'ya kaybettikleri 2005 yılı sezonunu açıp izlemeniz:D

  22. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    ikisininde var olduğu zamanlarıda bili,yoruz biz. örnekmi: bakınız 2005 senesi 😀

  23. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi ve montoya gelse schumi dısında digerleri fış kalır bu 3 pilota karşı 🙂

  24. efendimayin  avatarı

    Şuan nico,michael,lewis,massa,alonso,webber,vettel,kubica bence şampiyon olabilecek adamlar iyi bir araçla. Ayrıca daha bir çok yetenek yetişiyor ve f1 e geliyor. Mesela pastoru çok merak ediyorum.

  25. "en donanımlısı alonso" başka söze gerek yok

  26. bende kimi birde montoyanın dönmesinden yanayım 🙂

  27. rocco junior avatarı

    "Webber hâlâ orada, Kubica ise bir gün şampiyon olabilir. Ayrıca en hassas en temiz sürüş yapan Jenson'u sayabilirsiniz. Lewis de muhtemelen aralarında en iyi yarışçı. En iyi donanımlısı ise hâlâ Alonso. Böylesi olağanüstü yetenekli insanlardan oluşmuş bir gruba sahipsiniz"

  28. açıkçası bu yıl benim beklentlerimin altında kaldı.rbr nin üstünlüğü seyir zevkini azalttı.seneye diğer takımlar rbr nin performansına yakın bir araç üreteceklerdir.o zaman gerçekten zevkli olur.ve gerçekten istikrarlı-hızlı pilotlar kimmiş bizlerde görürüz.

  29. asıl 2011 güzel bir yıl olacak rosberg-schumi-kubica da rekabetçi araca sahip olurlarsa.muhteşem olur yemede yanında yat.hani geriye tek eksik kalıyor oda her zaman tek geçtiğim kimi.kısmet belki 2012 de oda döner inş.

  30. "Webber hâlâ orada, Kubica ise bir gün şampiyon olabilir. Ayrıca en hassas en temiz sürüş yapan Jenson'u sayabilirsiniz. Lewis de muhtemelen aralarında en iyi yarışçı. En iyi donanımlısı ise hâlâ Alonso. Böylesi olağanüstü yetenekli insanlardan oluşmuş bir gruba sahipsiniz"

    katılmamak elde değil

  31. Villeneuve nin de dönmek istediğini cümle alem biliyor,keşke Raikonen de dönebilseydi ve bizde 7 dünya harikası misali izleyebilseydik yarışları (listeyi daha da geliştirebiliriz fakat dönmesi muhtemel pilotları düşündüm :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir