Alonso, Ferrari Söylentilerini Sürdürüyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2008 sezonu sonunda takımını değiştirebileceği yönünde olan söylentiler için kapıyı açık bırakıyor.

Alonso 2007 sezonu sonunda anlaşması devam etmesine rağmen Mclaren’den ayrılmış ve daha önce şampiyonluklarını kazandığı Renault’a dönmüştü.

Ancak Alonso’nun yeni anlaşması Renault’un güçlü olamaması halinde kendisinin takım değiştirmesine izin veriyor ve söylentiler Alonso’nun sıradaki durağının Ferari olabileceği yönünde.

Bugün Bahreyn’de konuşan Alonso 2009 sezonunda Renault’ta kesin kalacağını söylemekten kaçındı.

SID Haber Ajansına konuşan Alonso "Renault ile 2 senelik anlaşma imzaladım ancak Formula 1’de anlaşmaların esnek olduğunu biliyorsunuz." dedi.

Alonso’nun başka bir takıma geçmesine Renault’un performansı izin verecek ve şu ana kadar Renault Alonso’ya kazanabilir bir araç sunmadı.

Alonso "Renault’ta zor bir sezon geçireceğimi biliyordum ancak birkaç kez podyuma çıkabileceğimizi düşünerek geldim. " dedi.

Alonso konuşmasına şu şekilde devam etti: "Daha şampiyonaya yeni başladık. İlk 2 yarıştaki performansımız için üzgünüz ancak pes etmenin zamanı değil."

"Şu anda çalışmaları sürdürmeniz zamanı ve sezon sonunda nerede olacağımızı göreceğiz. Gelecek seneden itibaren kurallarda büyük değişiklikler olacak."

"Tüm bu değişimler F1’deki görüntüyü değiştirebilir. Renault ile birlikte iyi işler yapabileceğimize ikna oldum."

"Renault ile anlaşma imzalarken bu büyük farkın kısa sürede kapanmayacağını bilerek geldim. Renault ile anlaşma imzalarken zor bir sezon olacağını ve tepedeki takımları yakalamak için çok çalışmamız gerekeceğini biliyordum."

"Aynı zamanda şampiyonluk için mücadele etmiyorsanız podyuma çıkmak ya da en azından 1 yarış kazanmak istiyorsunuz."

"Ancak şu anda bu pozisyonda görünmüyoruz ve bu yüzden duygular biraz karışık. Şimdi çalışmanın zamanı ve Barcelona geliştirmelerinin ardından podyuma daha yakın mücadele edebilmemizi umuyorum."

"Araçta çok büyük sorunlar yok ancak bir çok küçük sorun var. Aerodinamik olarak araç daha iyi ve etkili olmak zorunda. Bakalım neler olacak."


Yorumlar

  1. ya Allah aşkına siz bu haberleri kaynaklarından okuyor, irdeliyor ve araştırma yapıyorda mı bu haberlerin tekrar tekrar yapıldığını iddia ediyorsunuz!!

  2. bence bunun sebebi ne bu sitenin aynı haberi tekrar tekrar yayınlaması nede bazılarının sölediği gibi alonso nun aynı şeyleri geveleyip durması.bence gazetecilerin duymayı umdukları şeyler alonsonun ağzından çıkana kadar aynı soruyu tekrar tekrar sormasıdır.alonso ne yapsın adamın bu soruya verdiği cevap bu.ayrıca alonso nun biyere kaçtığı yok.her pilot ve üstelik o pilot bi şampiyon pilotsa elbetteki tekrar kazanabileceği bi araç ister. bu çok normal.bunu reno yapamazsa tabikide kazanacağı bi takıma gitmek ister.siz olsanın öyle yapmazmıydınız. biraz gerçekçi olun lütfen

  3. Umut fakirin ekmeğiymiş, gidersin bir gün ferrariye sen. ha gayret. seni 2 kere dünya şampiyonu yapmış bir takımda yarışıyorsun en azından SUS da VEFA BORCUNU ÖDE.

  4. tijs_wervest avatarı

    abdullah arkadaşım sen boşver bilen biliyor olayı da çatıcak yer arıyorlar:D alonso baktı reno da prim yapamıo haberleri çıkmıyor ferrari hakkında konuşuyım bari dio 😀 alonso kendinden resmen nefret ettiriyor.özellikle taraftarları.kimi McLaren de o kadar zor günler geçirdi ferrariye yada başka takıma gidicem dedi mi ??alonso işine baksın boş boş ötüp duruyor.

  5. bay herşeyi bilen ayşegül hanım! haberlerin içerisinde hangi ajanslara, tvlere ya da gazetelere; hangi tarihte ve günde bu pilotların konuştuğu yazılıyor. lütfen eski haberler ile karşılaştırıp ve haberler aynı mı yoksa alonso mu aynı şeyimi geveleyip duruyor bir bakın… lütfen… aynı haberi asla 2 kere satma niyeti yok kimsenin…

  6. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    ya arkadaşlar alonso bu cümleleri hergün sölemiyor.1 defa sölemiş 40 defa haber yapılıyor.
    renault'un bu kadar kötü olacağını kış testlerine kadar kimse beklemiyordu 2007nin başından beri r28 üzerinde çalışıyorlar fakat sonuç ortada.
    bu sezon renault gelişene kadar diğer takımlarda yerinde saymayacakdır herhalde.

  7. Alonso yeter be kardeşim her Allahın günü Ferrari de Ferrari bıktık artık Ferrari gibi bir takım seni bu çenen yüzünden almaz emin ol.

  8. Ya tamam da Alonso gelirken Renault'un durumunu bilmiyor muydu sanki. Şimdi eğer takım kendini geliştirmezse ayrılabilirim diyor. McLaren'den ayrılmak için yapmadığı kalmadı. Sezon yeni başladı henüz 2 yarış geride kaldı ama her üç günde bir Alonso'nun Ferrari'ye gelebilme çabalarını okuyoruz. Artık bıktırıcı olmaya başladı Alonso. Madem o kadar iyi pilot, takımına sağdık Renault'a kalıp gelişimine yardımcı olabilir. Ama bunu yapmak yerine kaçmayı tercih ediyor.

  9. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    hakkaten ya aynı aynı demeçler 30defa haber oluyor.ayrıca söyledikleri çok mantıklı, renault'u geliştiricem diye ömrünü orada tüketemez.zaten renault gelişme gösterirse yani rekabetçi olursa bi yere gidiceğini düşünmüyorum…

  10. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Takmışsınız bu başlığa ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz. Adam son derece gerçekçi ve makul bir yorum yapmış. Ferrari' ye gidiyorum demiyor ki! Akbabaların iştahını kabartmak için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz. Biraz daha duyarlı davranırsanız çok mutlu olacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir