Massa Yeni Kurallarda Sorun Yaşadığını Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa çekiş kontrol ve pilot yardımlarının olmadığı yeni kurallara adapte olmakta zorlandığı görüşüne karşı çıktı ve Malezya’da yarış dışı kalmasının kendi hatası olmadığını söyledi.

Massa’ya kurallarda sorun yaşayıp yaşamadığının sorulması üzerine "Hayır, yaşamıyorum. Araç içerisinde rahatım, sadece sonuçlar kötü."

"Bu olabilir ve ben ne yaptığımı biliyorum. Hızlı olmak, aracı hızlı kullanmak ve istikrarlı olmayı da biliyorum."

"Malezya’da kötü sonuç alsamda pole pozisyonundan yarışa başladım ve çok iyi tur attım ve hızlı olabileceğimi biliyorum. Bu yüzden herşeyin bir araya gelmesi gerekiyor." dedi.

Massa Avustralya’da yarış dışı kalmanın Malezya’da da spin atarak yarış dışı kaldı ve şu anda klasmanda puanı bulunmuyor.

Genel görüş Malezya’daki spinin sürücü hatası olduğu yönünde olsada Ferrari pilotu kendi hatası olmadığı yönünde ısrarcı.

Massa "Avustralya’da araçta sorun vardı ve Malezya’da hata yaptığımı söyleyemem çünkü böyle bir şey sözkonusu değildi."

"Ancak sadece kerbe vurdum ve aracımın ayarları değişti ve bu yarış dışı kalmama neden oldu. Çok farklı sorunlardı ve aynı şey olduğunu söyleyemem." dedi.

Brezilyalı pilot geçmişi artık düşünmediğini ve bu hafta sonu yapılacak yarışı düşündüğünü söyledi.

Massa "Sadece bu (Bahreyn) yarışı düşünüyorum. Önemli olan iyi bir araca ve takıma sahip oluşum ve mükemmel sonuç almak için sabırsızlanıyorum. Mutlu olmanın ve herşeyi geride bırakmanın tek yolu iyi sonuç elde etmek. Bu yüzden iyi sonuç kazanmak istiyorum."

"Geriye dönüp ağlayan birisi değilim. Bu hafta sonu yarışımız var ve iyi sonuç elde etmek için sabırsızlanıyorum." dedi.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    allahtan sezonun bası.yaptıgı bu hata gecen sene hamıltonun son ıkı yarısta yaptıgı ıkı hata gıbı degıl.herseye mal olan hata.unutulabılır ama sezon sonunda oyle aranırkı bu ıkı yarıs.massa kısısel fıkrım evet yenı kurallara alısamadı.ıstedıgı kadar kabul etmesın alısamadı.gecen sene kımıde ferrarıye alısana kadar 6 hatta 7 yarıs gecmıstı.fakat ıkı pılot arasındakı fark bence alısamama hata yapmak da degıl.herkes hata yapabılır pısten cıkar spın atar vs.ancak massa da ben ıstıkrar gormuyorum.sureklılık te gormuyorum.yarıs ıcınde bıle aha da massa bırseyler yapar bu yarısı cevırır hıssı vermıyor.onden baslayınca alıp basını gıdıyor.ama baskı altında veya gerılere dusunce kımı gıbı degıl.ferrarıde de kım ne derse desın gızlı bır sekılde ıkıncı pılot ve bunu kendısıde gayet ıyı bılıyor.ancak kendını ıspatlıyayım bırseyler yapayım durumu lehıme cevıreyım derken psıkolojık olarak bunun etkısınde hata yapıyor.ben tc sız bahreyn ın kumlu pıstınde bır cok pılot gıbı massa nın da hata yapacagını dusunuyorum.patlama yapacaksa da sonrakı yarısı beklıycez gıbı gelıyor

  2. elbette ki bu 2 hatayla kalmayacak.. hiç hata yapmayan, hiç hata yapmayacak bir pilot söyler misin? hata bu sporun doğasında var. hiç hata yapmamak için hiç limitte araç sürmemek gerekir. önemli olan felipe'nin 2 yarışta yaptığı gibi puan açısından hayati derecede önemli hata yapmamak. ve yapılan hataları asgariye indirmek. kimler hatalarıyla yarışdışı kaldı kimler kalacak?? bu ne ilk ne de son. ben diğer favori pilotlara gösterilen toleransın felipe'ye gösterilmemesine anlam veremiyorum. felipe'nin de diğerleri kadar kötü anlar yaşama hakkı vardır değil mi? elbette en kısa zamanda felipe düzlüğe çıkacaktır.

  3. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    ben massa'nın 2008sezonu boyunca bu iki hatayla kalıcağını zannetmiyorum.
    şahsi düşüncem………

  4. öyle yada böyle kaybedilen 2 yarış var ve bu 18 yarışta ilk 2 olması itibariyle çok anlam ifade etmiyor. felipe'nin malezya'da spinde hatası olmadığını söylese bile kerblerin yüksek olduğu bu pistte aracını kerbe vurması bir hatadır. yine albert park'ta düşük vites-yüksek devir-soğuk lastik-ani ivmelenme sonucu attığı spin de bir hatadır. ancak tüm bunlar yarış içerisinde olan şeyler. her kazanma duygusu yoğun olan ve kazanma potansiyeline sahip pilotun başına gelebilir. önemli olan ders çıkarıp aynı hatayı tekrarlamamaktır. 50-60-70 turun herbiri aynı olmayabilir bazen. spin atan, kaza yapan, ceza alan, pist dışına çıkan vs… problemle karşılaşan tek pilot felipe değil, bundan sonra da tek olmayacak. biraz soğukkanlılık, sabır ve dikkat, zaten hızlı ve başarılı olan felipe'ye galibiyeti getirecektir. bahreyn'e gelince.. haftasonu güzel antrenmanlar, başarılı bir sıralama ve hatasız bir yarış. sıkıntılar da, ilk 2 yarıştaki problemler de unutulur gider. fazla büyütmenin gereği yok..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir