Vettel Güçlü Bir Başlangıç Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Sonunda şampiyonluğa ulaşmasına rağmen Vettel, teknik sorunlar ve kendi hataları olmasa belki de son yarışı beklemeden zaferini ilan edecekti.

Bahreyn’de buji arızası ile galibiyetten olan Alman pilot, Avustralya’da yine zafere giderken tekerlek sorunu nedeniyle yarışı tamamlayamamıştı.

2009’da Jenson Button’a karşı şampiyon mücadelesinin ilk yarışlarda İngiliz pilotun çok fark açmasına bağlı olduğunu bilen Vettel, 2011’e mükemmel bir başlangıç yapmak istiyor.

Vettel: “Şampiyona, ilk yarışla birlikte başlıyor ve bu sene birçok puanı gerimizde bıraktığımızı düşünüyorum”

“O puanları alsaydık, sonunda daha rahat olabilirdik diye düşünüyorum. Ama alamadık, olan buydu”

“Elbette daha güçlü bir konuma gelebilme adına her yarışta her bir fırsatı dahi kullanmak hedeftir ve ideali, daha sakin bir sezon sonudur”

“Gelecek sene zor olacak, araçlar değişecek ve diğerlerinin, yakalamak için bir şansı olacak. Bizim de tekrar harika bir iş çıkarmak için şansımız var. Ama bekleyip görmemiz gerek.”

Red Bull Racing, 2011’in ilk testine yeni aracı RB7’yi çıkarmayı planlıyor. Geçen sene ilk testi es geçip gelişim için süre kazanmak isteyen Red Bull’un inanılan o ki bu sezon işe hemen koyulması, Pirelli lastiklerinin genel etkilerini görebilmek.


Yorumlar

  1. keyser soze avatarı

    Bazen bazı kişilerle aynı sezonu mu izledim diye düşünüyorum.Belki defalarca söylenmiştir ama ben yine de bir kez daha değerlendirmek istiyorum.

    Öncelikle Vettel in 5 galibiyeti var.10 polden 3 ünü galibiyete çevirdi.Diğer galibiyetlerinden birisini 3.başladığı yarışta(malezya) ve diğerini de 2.başladığı yarışta(brezilya) aldı.Özellikle Vettelin sezonun ilk 2 yarışında dayanıklık sorunlarından kaybettiği 38 puan var ki kimse bunu önemsemiyor.Belki de o yarışları kazansaydı Button ın 2009 da yaptığı gibi sezonun ilk yarısında kendisi için yeterli puanları toplayacaktı o motivasyonla.Bunların dışında birtakım sorunlar da yaşadı.Örneğin; Türkiyede sıralamalarda Q1 ve Q2 performanslarına göre Vettel polü almaya çok yakındı ama Q3 te araçta yaşadığı sorundan dolayı 3. sırada kaldı.Belki de polden başlasaydı yarışa Webber ile olan o meşhur kazasını yaşamayacaktı.Bunun dışında Korede beklenmeyen bir motor arızası yüzünden yine muhtemelen bir galibiyetten oldu.İngiltere deki kanat mevzusunda kendisinin hiçbir suçu olmamasına rağmen yarışı Webber e kaybedince kendisine birçok haksız eleştiri yapıldı.Bunların yanı sıra kendisinin de yaptığı çok ciddi hataları oldu.Özellikle Türkiye ve Belçika.Hele Belçika daki hatası gerçekten sinir bozucuydu.Ama bunun üzerine yapılan onca eleştiri ve hakarete rağmen gerekli motivasyonu sağlayarak sezonun geri kalanında hiçbir hata yapmaması ve şampiyonluğu alması bile başlı başına takdir edilecek bir olay.

    Hata konusunda Hamilton da 2008 de yeteri kadar hata yapmıştır.Örneğin; Kanada da pitte Kimi ye çarparak ikisinin de yarış dışı kalması ve Brezilyada son turlarda Vettele geçilerek neredeyse şampiyonluğu kaybedecek olması.Kesinlikle Hamilton ın kötü bir pilot olduğunu kastetmiyorum.Hatta şampiyonluğundan sonra kendini daha da geliştirdi.Umarım Vettel de öyle olacaktır.

    Bir de sürekli bahsedilen RedBull un herkesten 1 sn hızlı olduğu argümanı var.Evet sıralamalarda gerçekten çok iyidiler neredeyse rakipsizdiler ama yarış temposu ve dayanıklılık konusunda o kadar da iyi değildiler.Özellikle Ferrari taraftarlarının sezonun sonlarına doğru sürekli olarak yarış tempomuz RedBull ile aynı hatta bazen daha iyi derken şampiyonluğu kaybedince zaten 1 sn hızlıydılar demesi de ilginç bir konu.

    Kısacası tabii ki aracının da büyük katkısıyla bence Vettel hakederek kazandı şampiyonluğu.Yani sadece aracının başarısıyla şampiyonluğu kazandı demek bence basite kaçmak oluyor özellikle şu ana kadar kırdığı rekorlara bakarsak.

    Umarım 2011 de çok daha çekişmeli ve heyecanlı bir sezon izleriz ve umarım hakeden kazanır.Herkese mutlu yıllar.

  2. Bu sene çok hatalıyı evet ama bu insan aynı zamanda çıkışıyla ses getiren insan.Yapabileceklerinin maksimumuna ulaşmak için zaman lazım ve bu aranın ona iyi geleceğini düşünüyorum.

    Puan kayıplarına rağmen şampiyonluğu getiren tabi ki araçtı ama Vettel bu yıl pilotajını ilerletmiş olarak gelecektir.Buna inanıyorum.

  3. David Jones avatarı

    güldürme beni vettel. 10 pol pozisyonun var ama sadece 4 tanesini galibiyete çevirebildin. bu kadar hata yapıp şampiyon olan birtek sen varsın herhalde. redbul bu kadar hızlı olmasaydı …. alırdın şampiyonlığu. eğer seneye mcleren ve ferrari ile eşit güçte olursanız rüyanızda görürsünüz birdaha şampiyonluğu.
    çünkü o zaman iş pilotajda bitecek. haliyle ya alonzo yada hamilton şampiyon olur.

  4. kersleri ne durumda gerçi aracın teknik olarak olumlu seyrettiği yönünde açıklama yapıldı ama hem onun hemde Weber in kerse adaptasyonu ne olur onuda gözününde bulundurmak lazım sonuçta bu pilotlar daha önce kersli araç kullanmadı

  5. @F1ilyoF1 haklısın , 2011 de aynı tempoyla başlangıç yapıp devam ederlerse 2000 den sonraki ferrari dönemi gibi olur ve f1 izlemenin bir anlamı kalmaz…

  6. Bize çarpmadığın sürece ne kadar puan kaybettiğinin bir önemi yok.

    Şaka bir yana 2011 de bu kadar rahat olmamaları gerekiyor düşüncesindeyim bende. Her yarışta polü aldılar nerdeyse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir