Kovalainen: "Neden Red Bull Gibi Olmayalım?"

yazar:

kategori:

Fin pilot, F1’e daha geçen sezon girmiş olan takımının, Red Bull’un son yıllarda Ferrari ve McLaren’e kafa tutacak gelişimin aynısını koyduğuna inanıyor.

Kovalainen: “Bunun bizim hedefimiz olması gerektiğini düşünüyorum. Bana göre hedeflerimizi yükseklerde belirlemeliyiz.”

“Gridin arkasında ortalama bir takım olmak istemiyorum. Daha iyi olmak istiyoruz. Bu takımdaki insanların, bunu yapabilmek için neyin gerekli olduğunu, neyi yapması gerektiğini bildiğini biliyorum”

“Ve işte bu yüzden tam gaz çalışmaya devam etmek çok önemli. Araç yeteri kadar hızlı olmasa bile zorlamaya devam edeceğim. Çünkü aracın hızlı olduğu noktaya ulaştığımızda, hazırlanmış olmamız gerek.”

“Söylediğim gibi, eğer buna inanıyorsam, yapabiliriz ve eğer yeteri kadar inanırsak, kesinlikle başarabiliriz.”

Takım arkadaşı Jarno Trulli de benzer şekilde iyimser ama bunun hemen olmasını da beklemiyor.

Trulli: “Zaman alacak. Başta elinde bulundurduğu kaynaklarla Red Bull’un neler yapabildiğine bakarsak, Formula 1’in ne kadar zor olduğunu, (başarının) ne kadar zaman alabileceğini görebiliriz.”

“Bazıları için bu hiç olmaz. Toyota adına yarıştım. Büyük kaynakları vardı, sınırsız kaynaklar. İstediklerini hiç başaramadılar. Kaynaklara rağmen, kazanan bir araç üretme kabiliyetine sahip olamadılar. Bu da gösteriyor ki F1 ne kadar zor ve çetin”

“Lotus Takımı ve Tony’nin (Fernandes) oldukça adanmış olduklarını düşünüyorum. Ama gelecek sene için Tony iyi bir iş çıkarmış olmasına rağmen zirveye ulaşmanın zaman alacağını anlamaları gerek.”

“Güzel bir paketi bir araya getirdi: iyi bir vites kutusu ve motor. Bunlar da benim (2011 için) kendime güvenmemi sağlıyor”


Yorumlar

  1. Attıkları adımlar bana bunu hep düşündürmüştür.Eminim 5 yıl içinde Lotus çok büyük bir ilerleme kaydedecek.

  2. bunun için Newey gibi bir mühendisi de transfer etmeniz gerekiyor :)))ama ruh var maddi kaynak var neden olmasın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir