Domenicali, Görevinden Ayrılmayı Düşünmüş

yazar:

kategori:

La Repubblica gazetesi ile söyleşi yapan İtalyan patrona göre Formula 1 değil de futbol olsaydı, şimdi belki de yeni bir iş arıyordu.

Domenicali: “İnsanların beni Ferrari’nin koçu olarak gördüğünü biliyorum. Ama takım patronluğu farklı bir şey. Bu bir iş ve farklı açılardan idare etmem gerekiyor, sadece sportif açıdan değil”

“Her şeyle ilgileniyorum. Bu yüzden birçok yetki veriyorum ama bunu söylememle birlikte, iki senedir istediğiniz şey olmuyorsa her şeye hazır olmanız gerekiyor.”

“Ama Tanrıya şükür futbol değil.”

“F1’de tekrar yapılanmak aylar, seneler alır ve bu açından başkan ve hissedarlardan her zaman büyük bir destek gördüğümü hissettim.”

Sıkıntılı Abu Dhabi yarışının ardından iki gün uyuyamadığını söyleyen Domenicali, zamanını görevden ayrılmayı düşünerek geçirdiğini belirtti.

Domenicali: “Abu Dhabi’nin ardından meseleyi kişisel olarak ele aldım. (Takımda) kalmamanın doğru olup olmadığını düşündüm”

“Bunu bir görev olarak aldım ve koltuğuma bağlı değilim. Ama bırakmanın bir hata olacağı sonucuna vardım. Takımı tanıyorum ve son aylarda göstermiş olduğumuz her şeyden çıkar sağlayabilecek doğru adamın da ben olduğumu düşünüyorum.”

“Yöntem açısından Maranello’da neredeyse her şeyi değiştirdik ve eminim ki yakın zamanda sıkı çalışmalarımızın sonuçlarını göreceğiz”

Ve Domenicali, strateji hatası için başkalarının görevine son vermenin de uygun bir tepki olmayacağını söyledi.

Domenicali: “Hata, yıkıcı bir etkide bulundu. Ama normal bir yarışta o, normal bir hataydı. Bu yüzden her şeyi geminizden bütün yükleri boşaltamazsınız”

2011 için büyük değişiklikler olacağı, McLaren’in eski tasarımcısı Pat Fry’a daha ön planda bir görev verileceği söyleniyordu.

Domenicali: “Önümüzdeki saatlerde resmi bir açıklama yapacak ve önemli anlarda karar verecek olanların, hata yapmamaları için gerekli donanıma sahip olmasını sağlayacağız”

Domenicali ayrıca Massa’nın 2010’daki zayıf performansının 2009’daki kazasından kaynaklanmadığını ekledi.

Domenicali: “Bütün kontrolleri yaptık; bir pilot ve bir insan olarak Felipe mükemmel bir şekilde eksiksiz”

“2011’de harika bir Massa göreceğimizden eminim. Bu şekilde bir başka sezon daha geçiremeyeceğini o da biliyor.”

Ve 2011 aracı için Domenicali: “2010 aracında sıfırdan başlamamız gerekiyordu”

“Şimdi ise iyi bir başlangıç noktamız ve bir kural değişimi var. Bu yüzden çözümler için düşüncelerimizden azamisini çıkarmamız gerekiyor.”


Yorumlar

  1. "2011'de harika bir Massa göreceğimizden eminim. Bu şekilde bir başka sezon daha geçiremeyeceğini o da biliyor."

    Kubica hazırlan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir