Basın: "Bankacıya Teşekkür Ücreti 50 Milyon $?"

yazar:

kategori:

Seneler evvel hakların CVC Capital Partners’e satılmasından önce Bayerische Landesbank Yönetim Kurulu Üyesi Dr Gerhard Gribkowsky, Formula 1’de otomobil üreticilerinin ayrı bir seri kurma tehdidinde bulunduklarında sıkça padokta bulunuyordu.

O zamanda ticari haklar BayernLB’nin kontrolündeydi ve bahsedilene göre Gribkowsky, CVC’ye satışın ardından kontrolü Bernie Ecclestone’ye devretmekte etkili olmuş.

Seddeutsche Zeitung gazetesi, 80 yaşındaki Ecclestone’ye olan desteği nedeniyle bir “teşekkür” olarak Gribkowsky’ye 50 milyon dolar kadar ödeme yapılmış olabileceğini öne sürdü.

Bu iddia, Avusturya’da Sonnenschein Privatstiftung adındaki özel bir yardım vakfı kuran Gribkowsky’nin, servetini nasıl arttırdığı yönünde şüphelerin oluşması üzerine ortaya atıldı.

Alman basını haberlerinde Suddeutsche Zeitung’nin Gribkowsky’ye paranın kaynağını sordu ama mantıklı bir açıklama alamadı.

Aynı haberler, BayernLB’nin 2007 senesinde 1,63 milyar avroya Avusturya’daki Hypo Group Alpe Adria’nın %50 hissesini almasına ve ardından batmasının önüne geçmek için 1 avro için tekrar satılıp kamulaştırılmasına atıfta bulundu.

Gribkowsky, 2010’daki batış ve şahsi dinansal durumu ile ilgili savcılar tarafından sorgulandı.


Yorumlar

  1. Haberden bişeyler anlamak için 3, 4 defa okudum vallah. Anladığım kadarryla "BayernLB" kayıt dışı çalışmış biraz. Bu işin içinde Bay E de var ki sus payı verilmiş "Gribkowsky" ye.

    Ama yanlış da anlamış olabilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir