Ferrari Daha da Çetin Bir Sezon Bekliyor

yazar:

kategori:

Takım Patronu Stefano Domenicali, McLaren ve Mercedes’in ilerleme kaydetmesini bekliyor ve bu sene ön grubun daha da yakınlaşacağını düşünüyor.

Domenicali: “2010 hararetli bir sezondu ve 2011 daha da fazlası olacak.”

“Çünkü kazanan ve dolayısıyla favori olarak başlayacak Red Bull’un yanında McLaren, güçlü bir şekilde geri dönecek ve Hamilton olağanüstü bir pilot. .ayrıca Mercedes’in de yukarıda olmasını bekliyorum. Sonuncusu kadar iyi bir iş çıkarma adına çok fazla yatırım yaptılar”

2011’de kilit noktanın ne olduğu sorusuna Domenicali: “Pistte biraz devrimlere alışmamız gerekecek: Artık polü alanın otomatik olarak zafere gitmeyecek. Stratejiler önemli olacak.”

“Ama daha genel olarak, grupta çalışmak önemli olacak. Bugünkü F1’in asıl sorunu, artık öyle teknik insanların olmaması. Sadece tek bir-adamlık-gösteri devam ediyor: Adrian Newey”

“Geri kalanı için -her seviyede- mükemmel seviyede insanlar tarafından koordine edilen mükemmel 2 ve 3 numaralı takımlar var. Bu yüzden gerçek zorluk, insanları ve grupları düzene sokmak. Ancak bu şekilde kazanabilirsiniz, ancak bu şekilde yeni bir dönem başlayacak.


Yorumlar

  1. OUTLAW RIDER avatarı

    http://www.youtube.com/watch?v=g2sNCvAXgec
    Ferrari takımının telsiz görüşmeleri çok çetin geçecek demek istiyor sanırım >:)

  2. OUTLAW RIDER avatarı

    Saldırmak >:)

  3. 2011 de de davidson şampiyon olamayacak ya….en çok buna sevinicem.

  4. katılıyorum demeç gayet net.

    Mühendis faktörünü de aynı netlikle belirtmiş.
    Ferrari = 250 milyon pound = 600 milyon lira
    Red Bull = 170 milyon pound = 408 milyon lira
    McMerc = 150 milyon pound = 360 milyon lira

    ve sonuç malum. (+Adrian'a bu devasa kaynak sunulsaydı ne olurdu diye düşünmemek elde değil.)
    işin daha garibi Ferrari F10'unun çalışmalarına 2009 sezonunda başlamıştı. 600 milyonun üzerine bu tutarı eklediğinizde ve alınan 3.lüğü düşününce…… dicem ama dominik zaten bunu çok fazla düşündüğünü ifade etmiş.

  5. Domenecali çok isabetli demeçler vermiş ,Ross Newey in karşısında durabilmek adına yol alamaya erkenden başlamıştı umarım yatırımlar + emek + zaman doğru formülü yakalamak adına işe yarar bunun yanında Massa lastiklerden çok yakınmıştı 2010 da, lastiklerin önemli rol oynayabileceği taraftarıyım pilotlar arasında adabtasyonu erken yakalayan seçiliminde zirvesinde yer alır (bknz:İnterlagos ta polü alan Hulkenberg)

  6. rocco junior avatarı

    Son olarak lastik konusu çok kritik olucak bana göre şampiyonluğu bile belirleyebilir

  7. rocco junior avatarı

    "Çünkü kazanan ve dolayısıyla favori olarak başlayacak Red Bull'un yanında McLaren, güçlü bir şekilde geri dönecek ve Hamilton olağanüstü bir pilot. .ayrıca Mercedes'in de yukarıda olmasını bekliyorum. Sonuncusu kadar iyi bir iş çıkarma adına çok fazla yatırım yaptılar"

    Son derece kibar bir takım patronu,başarılar geldikçe geçmişteki hataları veya başarısızlıkları unutulur.Ayrıca artık iyice oturdu bu düzen

    2011'de kilit noktanın ne olduğu sorusuna Domenicali: "Pistte biraz devrimlere alışmamız gerekecek: Artık polü alanın otomatik olarak zafere gitmeyecek. Stratejiler önemli olacak."
    Burdan da yaratıcı tasarım çıkarmak zorunda olduğumuzu çıkartabiliriz.Takımdan bu sene ciddi teknolojik yenilikler bekliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir