Brawn, Schumacher'in Gelişeceğinden Emin

yazar:

kategori:

Schumacher’in 2010’da F1’e dönüşü, beklentileri karşılayamamıştı. 7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, hem podyuma çıkamadı hem de takım arkadaşının gerisinden kaldı.

Schumacher’in 42. yaş gününü kutladığı hafta konuşan Ross Brawn, artık sorumluluğun kendi üzerine olduğunu ve iyi bir araç yapmak için çalışacaklarını belirtti.

Schumacher’e doğum günü için bir hediye düşünüp düşünmediği sorusuna Brawn: “Hayır. Michael Schumacher’e, özel bir hediye düşünmedim. Çünkü benden ne istediğini zaten biliyorum: Rekabetçi bir araç”

“Yine de iyimserim. Çünkü Michael’in geçen sezonun sonundaki performansı cesaret vericiydi. Bu sene kesinlikle daha iyi olacağına inanıyorum”

Schumacher’in sezon başındaki sorunların çoğu, Bridgestone 2010 lastiklerinden kaynaklanıyordu. Alman pilot, kariyerinin önceki dönemindekinin aksine 2010’da daha dar ön lastikler kullandı.

Schumacher, Pirelli’nin 2011 hamurlarının kendisine yardımcı olmasını umuyor ama ilk testler net bir bilgi vermedi.

Pirelli lastiklerinin Schumacher’e uygun olup olmadığı sorusuna Brawn: “Bir şey söylemek için erken. Abu Dhabi testinde Bridgestone’ye göre büyük bir fark göremedik. Ama şu net ki, tedarikçi değiştirince araçların buna uyumlu hale getirilmesi gerek. Kış testleri süresince birçok değişiklik göreceğiz”


Yorumlar

  1. Madem kasten yaptı diyorsunuz, o zaman biz de size katılalım. Schuminin hakkını vermek lazım ne spindi amma! Varya hiç kimse o kadar güzel spin atmaz adam en iyi pilot olduğunu her alanda belli ediyor. Ferrarisiyle yılın en çaylağı olan Petrovu geçemeyen pilotun taraftarları pilotlarını suçlayacakları yerde, efsaneye saldırıyorlar. Siz ancak onun tozunu alırsınız hatta onu bile alamazsınız. Burdan tekrar efsane o güzel spini için teşşekür ediyorum. Bazılarının avcundaki şampiyonluğu kaybetmesine vesile olduğu için. Tekrardan teşşekürler büyük şampiyon.

  2. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    +1 ayrıca schumı orda spin attı luizzide ona çarptı tamam

    Be adam sen neden aractan inince güle güle kahkaha ata ata gidiyosun insan uzulur sonucta son yarısta yenı yarıstığın bir pistte çeyrek turda yarış dısı kalmıssın insan uzulur kahrolur yada ne bılım sinirinden bi yerleri tekmeler ama luızzıyle sankı şöyle konusuyolar: nasıl spin attım ama 🙂

  3. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    +1 ayrıca schumı orda spin attı luizzide ona çarptı tamam

    Be adam sen neden aractan inince güle güle kahkaha ata ata gidiyosun insan uzulur sonucta son yarısta yenı yarıstığın bir pistte çeyrek turda yarış dısı kalmıssın insan uzulur kahrolur yada ne bılım sinirinden bi yerleri tekmeler ama luızzıyle sankı şöyle konusuyolar: nasıl spin attım ama 🙂

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso haberlerinin müdavimleri hemen itiraz etmişler.Merak etmeyin Şumi,ölümcül kazanın nasıl ve nerede olacağını az çok tahmin edebilecek kadar çok yapmıştır bu işleri.Geçmişe gitmeye gerek yok.Macaristanda Rubens'e yaptığı harekete ses çıkaramayanlar,Abu dhabideki en yavaş virajda bilerek atılan spinin öldürücü olduğunu savunuyorlar.Tehlikeden ,ölümcül kazadan korkan adam macaristanda Rubensi siyah bayrak diye bağırttırmazdı.O saniyelerde Rubensin eşi ve çocuklarının yüz ifadesi umarım bazı şeyleri daha iyi anlatır.Abu Dhabi spinine Ölümcül kaza diyenler webberi valensiyada izlesin.Bırakın da şumi, hemşerisi için bir spin atsın.Temassız,kalabalığın ortasında,virajda,araçlar yavaşken yani çok temiz bir iş.Helal olsun.O kadar acemi pilot bile o virajda spin atmadı.

    Minardi nickli şahıs beni gözü kararmışlıkla suçlamış.Dinime sövene bakın.Daha iki gün önce Alonso ve paparazzi mevzusu için "vahim ve elem verici" diyen şahıs bana F1 taraftarlığından bahsediyor.Vahim ve elem veren ne demek.Ortada cinayet falan mı vardı, ya da küfür eden mi oldu.Oradaki vehamet nedir?..Alonso haberlerinden başka yerde boy gösteremeyen şahıslar istediklerini yazacak ama işine gelmeyen şeyleri duymadan değil mi??

    Umutbg ben zaten Alonso ile ilgileniyorum.Ama görüyorum ki sizler benden daha çok ilgili ve meraklısınız.Maşallah en fazla yorum Alonso haberlerine yazılıyor.Kaç tane Alonso haberi yoruma kapatıldı saydınız mı hiç?Kaç kişi bu siteyi bu provakatörler yüzünden terk etti biliyormusun?Sizler istediğiniz gibi hakaret ediyor ve bunun adına da "eleştiri" diyorsunuz.Ama biri çıkıp da doğruyu gözünüze gösterdi mi rahatsız oluyorsunuz.İstiyorsunuz ki;Şumi haberlerine kimse yazmasın.Hiç kimse suzukayı konuşmasın ama almanyayı konuşmak serbest.
    Bu yıl ilk defa değişik bir araçta sadece Şumi mi yarıştı.Araç buttona göre dediler.Ama ben hiç F10 Alonsoya değil de raikkonene göre yapılmış diyeni duymadım.Ya da mp4 25 buttona değil de heikkiye göre yapılmış diyeni duymadım.Brawnın bu sözlerine inanmadım.Yazdıklarımın arkasındayım.Şuminin sezon sonunda cesaret verici ne yaptığını açıklayın,ben sezon sonuna baktım spinden başka bişey göremedim.

  5. bu konuda pek bilgiye sahip değilim ama lastiğin yapısı baya etkili kullanılan kauçuk ,sertlik oranı ,yüzeye tutunma ve dolayısıyla denge bunlar etkili olabilir ama takip ettiysen Pirelliden gelen açıklama Abu Dhabi de yapılan testlerde kullanılan lastiklerin bir hayli değişeceği yönündeydi hatta büyük takımlarda yarışan pilotlardan Hamilton,Button,Webber gibi isimler testlere katılmadı bunu istinaden her an her şey olabilir düşüncesindeyim

  6. kendini yorma boşver ,hadi diyelim Schumi bilerek spin attı peki Schumi nin spini mi size duvara sürtündüğü için pite girmek zorunda kalan Webber in arkasından Massa ile bi deneme yapın ardındada Alonso yu pite alın dedi dar bir çerçeveden bakılıpta o gereksiz pit stop yapılmasaydı ne Vettel yeterli puana sahip olup şampiyon olurdu ne de Schumi nin spinini de kimse hatırlardı (bknz: pite girmeyenler)

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Selim Kaya arkadaşım Brawn'ın dedikleri belki şaşırtmacadan ibarettir nereden bilirizki değilmi ama.
    yalnız şunu belirteyim daha iyi kavramamız açısından
    Mercedes takımı ve camiasının bu saatten sonra kaybetmeye tahammülü yoktur.
    umarım yeni sezonda Mercedes "gümüş oklar" niteliğinde bir araç çıkarır ve çıkaracağınada inanıyorum.

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher
    Abu Dhabi'nin ilk metrelerinde bilerek attığı spin mi cesaret verici??

    şunu dedin ya YAZIKLAR OLSUN senin gibi F1 zihniyetine…
    ya arkadaşım orada spin attıktan sonra tekrar yarışa dönmeye çalışıyordu ama o an geç olmuştu üstelik kaza ölümle sonuçlanabilecek bir kazaydı
    ben buradan herkese sesleniyorum alın o videoyu tekrar tekrar izleyin
    alonsocuğun o kazadan sonra zavallı ve komik bir şekilde şampiyonluğu kaybetmesinin sonucunu buradan çıkarıyorsunuz ya pes yani pessss…

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yusuf sen git göz doktoruna görün hadi güzel arkadaşım hadiii.

  10. Doğruları siz gibiler ortaya dökemez, o konuda bir sorun yok meraklanma. Size laf yetiştirmeye çalışarak dogruları sizin o kısıtlanmış kafanıza sokmaya çalışarak zaman kaybetmek istemiyorum, sanırım anladın.

  11. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    pardon bilerek yaptı demiş te o spin bilerek veya değil bilmeyiz şunuda unutmayalım başkalarının kötülüğü için bi plan düşünüyosak bunun sonunun ne olduğunu bilemeyiz hadi scmi bilerek spin attı ne bilecek force indianın üstüne çıkacağını????????

  12. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    adam orda bilerek yaptı demiyo üstüne gitmeyin doğrudur hata olabilir ztn hata olduğu için bunu örnek gösteriyo

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    adam orda bilerek yaptı demiyo üstüne gitmeyin doğrudur hata olabilir ztn hata olduğu için bunu örnek gösteriyo

  14. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    zoruna gitti galiba doğrular:D

  15. ağırlık dağılımı ve önden kayma sorununu çözmek için 2011 aracı geçen sezonun 2/3 ü bittikten sonra tasarlanmaya başladı.endişeye gerek yok bu sorunlar halledilmiş olacaktır mgp de.önden kayma sorunu hem schuminin hemde rosbergin stiline uymuyordu.lastik konusu ise muamma yeni araca ve yeni şaseye nasıl uyum sağlayacak belirsiz.pirelli latikleri griddeki takımların araçlarının şasesine en uygun araç(şaseye bağlı olarak erken ısınma-geç ısınma-erken aşınma-geç aşınma-şasenin sert ve yumuşak lastik performansları)2011 de bu kombinasyonları en iyi harmanlayan takım diğerlerinden bir adım önde olacaktır.her şeye rağmen bu yıl mgp nin öndeki gruba yakın olacaktır.

  16. _bianconera_  avatarı

    @Nebuchadnezzar
    Saçamalama da üstüne yok şu sitede.Bilerek spin atmışmış insan kafayı yemsi lazım böyle yorum yapabilmek için.Adamın kafasını eziyordu be Force İndia.

  17. "
    Pirelli lastiklerinin Schumacher'e uygun olup olmadığı sorusuna Brawn: "Bir şey söylemek için erken. Abu Dhabi testinde Bridgestone'ye göre büyük bir fark göremedik."
    Bu laf beni yine endişelendiriyor. Hiçbir fark yok demekki. Bende artık aracın önden kayma sorunlarını çözecek şekilde bir şase ve ona uygun bir ağırlık merkezi oluştursunlar. Son zamanlarda Brawn boş demeçler vermeye başladı. Netice olarak ben lastik performansının değişeceğini düşünmüyorum yine oluksuz ve ince ön lastik kullanılacak.
    Yeni getirilen kurallar yüzünden başka sorunlar yaşamadan şu adama rekabetci bir araç verin artık.

  18. Hak veriyorum sana arkadaşım.Teknik bakidir,Shumi 50 yaşına gelsede değişmez.Aynı eski Galatasaraylı HAGİ misali.Antrenmanlarında hala klas goler atıyor.Yarışlarda Shumi'nin de agresifliğini gördük ve hala en iyi pilot.Sadece hızlı bir araca ihtiyacı var.Bak o zaman nasıl yarış izlenir.Yeni kurallarda biraz dur demek için gibi ya hadi neyse.Bekliyoruz bakalım mart ayını…

  19. Abu Dhabi'nin ilk metrelerindebilerek attığı spin mi cesaret verici??

    Baak, birileri hala hazmedememiş kaybetmeyi. Yahu zaten böyle bir iftirayı atabilenden korkmak şart. Ancak gözü fanatiklikten kararmış olanlar neredeyse ölümcül bir kazaya bilerek yaptı diyebilir. Bir kere de çuvaldızı kendinize batırsanız da tamam takım ve takıma uyan pilot hata yapmıştır ve bu hata şampiyonluğa malolmuştur, önümüzdeki sene daha dikkatli olmalarını temenni ediyorum diyebilseniz. F1 sever olmakla pilot partizanı olmak arasındaki fark işte bu. Bu cümleyi kurabildiğiniz gün gerçek f1 tutkunu olacaksınız. Sağlıcakla kalın.

  20. Sen Alonson ile ilgilen, ilerle buradan.

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Brawn :'' Şumi'nin geçen sezonun sonundaki performansı cesaret vericiydi''
    Acaba Brawn hangi yarış ya da yarışlardan bahsediyor anlamadım.Abu Dhabi'nin ilk metrelerinde bilerek attığı spin mi cesaret verici?? Yoksa Brezilyada 8.başlayıp 7. bitirmesi mi? Ya da Suzuka ve korede rosbergi hava koridoruna girerek falan mı geçti.Şumi sonlara doğru cesaret verici bişeyler yaptı da ben mi göremedim.Yoksa Brawn şumiye doğum günü için övgü mü yapıyor.
    Ne olursa olsun 2011 yılında gözler bu defa daha dikkatli bir şekilde mercedes ve şuminin üzerinde olacak.Büyük takımlar arasında en erken 2011 çalışmalarına başlayan ekibin mercedes olması ve yenilgi bahanelerinin tümünün 2010 yılında kullanılmış olması benim de dikkatimi 2011 mercedes takımına çekmektedir.Artık hiç kimse bu araç buttona göre demeyecek.Hiç kimse lastikleri bahane edemeyecek.Hiç kimse geri dönüş sonrası alışma periyodu diyemiyecek.Hiç kimse boynu ağrıyordu demiyecek.Bu sene ak ve kara belli olacak.Bu sadece mercedes için geçerli değil.Diğer takımlarda da durum pek farklı değil.Bu yıl kimse lastik ve alışma bahanesi üretmesin.Lastikler herkes için aynı.Oluksuz lastiğe herkes alıştı.Ayrıca takıma yeni gelmiş alışma ve tanışma adaptasyon süreci diye bişey de kalmadı.Şumi ve rosberg mercedese,button mclarene ve Alonso Ferrariye alıştı artık.

    Öyle görünüyor ki Brawn;sorumluluğu üzerine alıp şumiye rekabetçi bir araç vermek için elinden geleni yapmaya çalışacak.O da biliyor ki 2011 için söylenecek pek fazla bişey yok.2011 de gözler şumide olacak.Bu arada inşallah rosberg heba olup gitmez, ya da gözardı edilip unutulmaz.

  22. schumacher61 avatarı

    Brawn: "Bir şey söylemek için erken. Abu Dhabi testinde Bridgestone'ye göre büyük bir fark göremedik" demiş brawn efendi.yani el insaf…adam takım arkadaşına 0.9 sn fark attı ve 2. sırada bitirdi.nasıl büyük bir fark göremezsin.tamam bu 2011 için belirleyici olmayabilir ama , başlangıç olarak ta çok çok iyi bir başlangıç.kimse de inkar edemez.zaten bu ilk başlangıç böyle iyi olmasaydı,tüm sezon boyu schumacher'i eleştirenlerin eleştirileri kesilmezdi.ama asıl mesele 2011 areacında.ben şahsen 2011 de mercedes'in hemen schumacher'in sürüş stiline uygun bir araç üretebileceğine dair çekincelerim var.ben bu iş kolay değil ne kadar önceden başlarsan başla.kaldı ki sezon içindeki vasat gelişim süreçlerini de göz önüne alırsak işlerinin hiçte kolay olmadığını söyleyebilirim.ama herşey için erken.ilk testler aldatıcı olabilir , belki mercedes çok hızlı görünebilir.ama önemli olan bu hızı devam ettirmektir.eğer 2. antrenman seanslarında da mercedes hızlı olursa bir SCHUMACHER TARAFTARI olarak rahat ve zevkli bir sezon izleyeceğiz demektir.ama dediğim gibi bekleyip görmek gerek…"2011'i fethedeceğiz" demeyelim ama umudumuzu da kesmeyelim…..bekleyip görelim…

  23. Brawn: "Bir şey söylemek için erken. Abu Dhabi testinde Bridgestone'ye göre büyük bir fark göremedik" demiş. brawn efendi… yani el insaf…. nasıl büyük bir fark göremedin adam takım arkadaşından 0.9 sn daha hızlıydı ve 2. bitirdi.haa, bu 2011 için belirleyici değil ama başlangıç olarakta çok çok iyi bir başlangıç.

  24. 2010 Malezya da sıralamalardan sonra Schumi nin gelipte büyük bir merakla Hamilton'ın mp4-25 ini incelemesini unutamam bu herkese onun karakteristiği hakkında bilgi verir,bu arada dün Schumi'nin doğum günüydü iyi ki doğmuş

  25. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    destur cek bence ross usta schumacherın değil aracın gelişmeye ihtiyacı var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir