50 Milyon $ Alan Bankacı Tutuklandı !!!

yazar:

kategori:

Bu hafta başında çıkan haberde F1’in ticari haklarının Bayerische Landesbank’tan CVC Capital Partners’e geçişinde Münih kökenli bankanın F1 temsilcisi Gerhard Gribkowsky’nin bir “teşekkür” ücreti aldığı iddia edilmişti.

Bu iddia, Avusturya’da kurulan bir yardım vakfının finansı hakkında şüpheler ve Gribkowsky’nin mantıklı cevaplar verememesi üzerine güçlenmişti.

Münih savcıları Çarşamba günü geç saatlerde, Gribkowsky’nin tutuklandığını ve rüşvet, vergi kaçakçılığı, F1 haklarının mevcut değerini değerlendirmeden satarak ihlâlde bulunduğu için gözaltına alındığını belirtti.

Savcılar, Griblowsky’ye kimin ödeme yaptığını söylemedi ve CVC adına bir sözcü ise açıklama yapmaktan kaçındı.

Ama savcılar adına bir sözcü, Gribkowsky’ye rüşvetin, iki danışmanlık anlaşması aracılılığı kılıfı ile verildiğini ifade etti.

Daha sonra CVC bir bildiri yayımlayarak “Bay Gribkowsky veya CVC’nin Formula 1’deki satın almasında onunla ilişkili herhangi bir kişiye ödeme yapmadıklarını ve onlarla ilgilerinin olmadığını” duyurdu.

Rüşvet verenin CVC içinde -belki de Bernie Ecclestone- olup olmadığı ilerleyen zamanlarda dikkatle takip edilecek.


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İddia doğruysa 50 milyon dolar,bir teşekkür bedeli olarak çok fazla değil mi?
    Gözünü sevdiğimin F1 i, rüşveti bile bir servet.
    Bunlar F1 e spor olarak değil banknot olarak bakıyorlar.

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Gribkowsky F1 hisseleri CVC'ye devredilirken, Ecclestone'un söz sahibi olması için çalışmalarda bulunmuş -ki şu andaki durum başarılı olduğunu gösteriyor- ve CVC Gribkowsky'ye bunun için ödeme yapmış, iddia bu yönde. İş yargıya intikal ettiğine göre sadece bir iddiadan öte gibi duruyor. Yargı sürecinde gerçeğin ne olduğu ortaya çıkar diye umuyorum. Eğer doğruysa, Ecclestone zor bir duruma düşecek, hem de çok zor… Doğruluğu kanıtlanırsa ciddi bir ceza alacaktır, büyük ihtimalle hapis cezasıyla yargılanır. Peki Ecclestone hapse girerse F1 ne olacak? İyi yada kötü bu sürüye çobanlık eden Bernie, peki o giderse ne olur, beni biraz korkutuyor

  3. Bunun ilk haberinde vardı.

  4. Teorin nedir açıklar mısın

  5. Teorim tutarsa yuh derim vallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir