McLaren, Krom Renkle Devam Edecek

yazar:

kategori:

Takımın kıyafetlerinde gümüş-krom rengin azaltılması ve ağırlıklı olarak siyah-kırmızıya geçilmesi sonrasında McLaren’in, Mercedes ayrılığı sonrasında renklerinde oynama yapacağı öne sürülmüştü.

Ama takımın resmi twitter hesabı olan TheFifthDriver, resmi olarak bu haberlerin doğru olmadığını yazdı

“Siyah görüntü? Hayır. 2007’de Vodafone McLaren Mercedes’in doğumundan beri bayıldığınız synı roket kırmızısı-krom kaplama”

“Bu resmi açıklamadır.”


Yorumlar

  1. 🙂 yahu fazla güzellik de başa bela. Nazardan mıdır nedir artık güzelliğine güzel de bir de şampiyon olsa!

  2. Sayın Lost boy arkadaşım bilgin için teşkürler.Shumi'den dolayı hep kırmızıları seviyordum ama şimdi Gri otomobili seviyorum(Gene Shumi için).Yalnız bence en şık otomobil resimde görülen MCleren Merecedes.Çok hoş renkleri ve agresif bir görünümü var.Harika görünüyor.İnşallah hakkettiği bir yerde olur.İşciliğine 10 tam puan verdim

  3. McLaren'in krom rengi Mercedes'in gümüşünden değil, 1997'de yapılan West anlaşmasından geliyor.

    McLaren'in 45 yıl boyunca temelde 3 tip aracı oldu. 1983'e kadar genelde Kırmızı ve Turuncu, 1983-1997 arası Kırmızı-Beyaz Marlboro paketi deseni ve 1997-2005 arasında West paketinin rengi krom araç siyah kanatlar şeklinde oldu, 2005'ten sonra da West'ten gelen krom renk araca çok yakıştığı ve gelen sponsorları etkilemediği için devam edildi sadece kanatlar FlyEmirates'in kırmızısı oldu. Ne hikmettir ki FlyEmirates'ten sonra Santander ve mevcut Vodafone da marka rengi kırmızı olduğundan aracın kanat renklerinde 5 yıldır bir değişikliğe gidilmedi.

    Bilginize.

  4. o kadar fark olmuyordur, ağırlığın ağırlık merkezinden yukarıda olduğu kısımlarda sıkıntı oluyor, pilot nispeten daha aşağıda gibi.

  5. tam oalrak 0.6 sn değildir o fark daha azdır. sadece safraları dagıtırken webber in işi biraz daha zorlasıyordur.
    yoksa massa geçsin red bull'a direk 50 kilodan azdı sanırım =)

  6. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    *** İSTERSE ALTIN RENGİ OLSUN!!! ***

  7. O kadar büyük bir fark olmuyordur bence, önümüzde Nigel Mansell örneği dururken. Bir de Webber'in daha fazla kilo vermesi imkansız gibi, zaten 1.90 boyu var daha fazla veririse gücünü yitirmeye başlayabilir.

  8. 12.0,05=0,6 saniye Webber kilodan kaybediyor Vettel e karşı demekki tur başına .aslında çok ciddi bir zaman saniyenin binde ikisiyle bile polün kaçırıldığını görünce insan

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    herşeyden önce Gümüş ve Krom aynı şey değildir(renk açısındanda) bunu bilmek lazım. olurmu canım nerdeyse birbirine yakın renkler işte denilebilir,krom daha parlaktır. zaten demiri,çeliği parlatsan oda benzer, glvanize yatırsan gümüş-gri gibi olur, nikelaj yapsan ha keza,aliminyum desen oda benzer renkte biliyorsunuz. metaller böyle işte genelde. yani hangi metali seçseniz,altın,bakır,titanyum vs… renktekileri seçmediğiniz sürece mercedesin gümüşüne benzeyecek 😀 gümüş mercedesindir ama diğerleride başka metalleri seçme özgürlüğüne sahip Krom gibi. McLaren in bu stili devam ettirecek olmasına çok sevindim. umarım ömür boyuda devam ettirirler. %90 taraftarının sevdiği tarz oldu.

  10. Onboard kameralarda McLaren'in aracı renk kombinasyonuyla çok güzel gözüküyordu bu sene yalan değil. Aracın genel olarak görüntüsü pek güzel durmasa da şimdiki renk kombinasyonu epey sağlam. Rakip Mercedes'in ise renk kombinasyonu yine fena değil ancak onboard kamerada burun yapısından dolayı çirkin gözüküyordu. Profilden görünüm ise aksi yönde karizmatik ve dehşet gözüküyordu.

  11. Şu yazından sonra adamın aklına 12 kiloluk devasa fark geliyor.
    Vettel: 62 kg.
    Webber: 74 kg.

    Tabii safralarla denge sağlanmaya çalışılır ama buda ayarlardan nispeten vazgeçmeye sebebiyet verir.

  12. görsel açıdan ve alıştığımız görüntünün sürdürülmesi açısından gerçekten çok isabetli bir karar verilmiş aslına bakılırsa boya sadece görsel bir obje olmanın ötesindedir boya edilgen bir şekilde görüntü şıklığının yanında aerodinamik yüzeyin pürüzsüzlüüğünüde korur performansa etkisiyse ilk öğrendiğimde beni çok şaşırtmıştı bir kilo boya tur başına 0.05 sn çalıyormuş ve üreticiler max 2 ye kadar tutuyorlarmış bu sınırı bu arada F1 Racing dergisinin bir sayıda verdiği F1 otomobillerinin evrimi adlı posterde 50 lerden günümüze kadar yeralan çeşitli araçların ardından 2000 ler ifadesinin üstündeki McLaren aracı bu konudaki genel kanıyı çok net açıklar

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    hiç sorma 🙂

  14. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    McLaren ile ayrılmış bile olsak, bu takıma bu renk çok yakışıyor.Bence de kalmalı.

  15. mclaren'in sevmem.ama Johnnie Walker ı sponsor yapsalar ve aracın genel hatlarında chrome altın rengi ve keskin hatlarındada siyah kullansalar bence güzel olurdu.ama sevmem dedim ya oda bana kalsın.

  16. mclerene sesleniyorum burdan bırak rengarenk olmayı transparan yapalım agaaa :))) hem göze hem kulağa… kulak mı. 0_o

  17. eminim şimdi mcleren bi ferrari kırmıızı bir redbull metalic laciverti latus yeşili siyahı altın cart curtu koysa da beğenmiyaceksin bu seferde hırsız olacaklar çünki.. sen nasıl seversin bi yaz istersen iletelim mclerene belki bi kıyak yaparlar sana?..

  18. Sezon arası özlem epey bi artınca yorumlara da bi değişiklik geliyo heyt yawrum bee 🙂

  19. bence çok itici…ben Ferrari'nin chrome kırmızısı,Refbull'un metalic lacivertini, ve STR nin tasarımını çok beğeniyorum.Williams oldukça hoş ama Lotus bakalım nasıl olacak.Mercedes te fena değil.yani bu renk pek hoş değil.bana itici geliyor.

  20. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Hem bu renk kombinasyonu değişmesin hem de Mclaren Mercedes kombinasyonu değişmesin.

    Mclaren Mercedes efsanesi hiç bitmesin.

  21. iyi haber çok sevindim bu renk bencede hiç değişmemeli. belkide resmi ürünlerdeki değişimin Mercedes pit ekibiyle karşılıklı gri-siyah değişimini 2011 de görebiliriz , yani Mercedes gp pit ekibi gri kullanırken McLaren-Mercedes ise siyah rengine geçebilir…

  22. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Yorumun her ne kadar objektif olmasa da Mclaren kesinlikle gridin en güzel ve en gösterişli arabası.

  23. Bak bu güzel bi haber

  24. Bu renge bu araca aşıgım hiç degişmesin lütfen bu renk kombinasyonumuz.

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    bu güzel haber, zırta pırta renk değişmemeli, bence bu krom renk bi 30 yıl daha gitse kimse sıkılmaz.

    zaten araç üzerinde kullanılan fazlaca kırmızı sebebiyle mercedesgp te pekte benzemiyor,ben en çok hrt ile karıştırıyordum mesela 😛

    şu resimdeki güzelliğe bak be hey yavrum hey.

    bu arada yeni ürünler daha hoş olmuş, bembeyaz polo tişörttense siyah futbolcu formasını andıran tişört daha hoş olmuş. resmi sitesinden almayı düşünüyorum ama sanırım şubat sonu başlayacak satışlar.

  26. Güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir