Rosberg Bu Sezon Yarış Kazanabileceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, geçen sene yeni takımında ilk yarış galibiyetini almayı umuyordu ama 2010’daki Mercedes aracı, güçlü rakipleri karşısında etkili olamadı.

Geçen sezonun aracını geliştirmeyi erken bırakıp 2011’e yoğunlaşan Mercedes GP, daha iyi organize oldu ve Rosberg, sonunda kendisinin de kazananlar arasına gireceğinden emin.

Rosberg: “Kesinlikle zihniyet bu. Bizim için kolay değil. Çünkü 2010’da olduğumuz yere bakınca, birden bire önlere atlamak basit değil. Çünkü diğer herkes önden başlıyor. Zor ama başarılabilir. Bekleyip görmemiz gerek.”

Rosberg geçen sezon, Michael Schumacher’i yenen ilk takım arkadaşı olarak da dikkat çekti.

Güçlü formuna ve birkaç podyum başarısına rağmen Rosberg’den şüphe edenler, düz bir pilot olduğunu yönünde bir inanış var ama o, bu algıdan rahatsız değil.

Rosberg: “Bu muhtemelen basındaki bir durum. Ama bu konuda herhangi bir endişem yok. Benim için gelecek sene daha iyi bir araca sahip olmak ve yarışlar kazanabilmek önemlidir.”

“Kariyer açısından performansımı, F1’de karar veren insanların görmesi önemli. Bu seneki performansımın onlara kanıt teşkil ettiğini düşünüyorum. İyi bir iş çıkardığımı gördüler.”

Rosberg’in takım patronu Ross Brawn, bir yarış kazandığında Rosberg algısının değişeceğini düşünüyor.

Brawn: “Sessiz bir pilot; pistte göz alıcı çok şey yapmadığını görüyorsunuz. Ama birini geçerse, geçiş açısından iyidir. Bununla idare ediyor ve belki de kamuoyu bunu yakalayamadı. Bir yarış kazandığında, ki kazanacak, bu (imajı) değişecektir.”


Yorumlar

  1. Kesinlikle.Rosberg biraz daha agresif olursa MGP'de 2 tane Schumi olur 🙂

  2. Rosberg'te bir tek eskiklik var;AGRESİFLİK. Öyle olunca bak nasıl dikkat çekiyor.Bak Shumi abine.Geçmek isteyeni bile duvara yapıştırıyor Baricello misali:)))Geçmek isteyende de azıcık boğa yumurtsı olacak.:))
    Yeni kurallar da uslu durun diyo ya neyse

  3. ''Rosberg geçen sezon, Michael Schumacher'i yenen ilk takım arkadaşı olarak da dikkat çekti.'' Şu yazıyı da illa yazıyorlar ya.Shumi 3 yıl aradan sonra yarışlara döndü.Sanki şampiyon olacaktıda ne bekliyodunuz dimi Button'a göre hazırlanmış aracı kullandı daha yeni kendine geliyor.Çok kızıyorum bilmiyorlarmış gibi yazıyorlar .Yazmayın şunu.Mart ayında görecem inşallah bu yazıyı yazanları. Rozberg te iyi de o da yendim demesin.Biliyo arkadaşının durumunu.

  4. trf1 deki ilgili arkadaşlardan ricam şu adresteki fotoyu benim nickime eklemeleri.ben ekleyemiyorum.şimdiden teşekkür ederim.
    http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/urheilu/formulakuvat/kuljettajat/2010/985514-max250x150.jpg

  5. evet bu yıl çok güçlü olamayacağız muhtemelen ama yarışlar kazanabiliriz ancak 2012 de mgp den ve rosbergden şampiyonluk bekliyorum.

  6. bir çok kez podyumda yeralmış olması bunu en üstbasamakta da yapabileceğini gösterir (sanırsam en iyi derecesi Singapur 2008 de ki ikincilik olmalı) doğru zamanda doğru araçla bunuyapabilecek pilotlardan biridir Rosberg Mercedes galibiyet mücadelesi verecektir tabi umarım bu şampiyonluk mücadelesinede dönüşür

  7. rosberg yarış kazanabilecek hatta uygun koşullarda şampiyon olabilecek bir pilot , aynı zamanda Mercedes-brawn-schumi üçlüsününde 2011 de çok güçlü olacaklarına inanıyorum…

  8. rosberg in kendini kanıtlaması için schumi nin eski günlerine dönmesi lazım…böylece herkes dünyanın en iyi pilotunun yanında rosberg in performansını görmüş olacak.

  9. Rosbeg e düz pilot diyenlere acırım sadece.

    Rosberg in şansızlığı Vettel in basın tarafından desteklenmesi. Aralarında ki en büyük fark.

  10. 2010 formuyla kesinlikle-tabi iyi bir araçla-kazanabilir.Rosberg'in yeteneğinden hiçbir zaman şüphe etmedim.Yetenekli Almanlardan biri de o.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir