Alonso "Mclaren'deki Kazanma Günlerim Bitmişti"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Mclaren’deki kazandığı günler geride kaldığı için sezon sonunda takımdan ayrıldığını söyledi.

Mclaren’den ayrılan Alonso 2 şampiyonluğunu kazandığı Renault’a döndü ancak R28’in düşük performansı onu çoktan şampiyonluk potasının dışına çıkardı.

Alonso dün yaptığı açıklamasında bu sene Mclaren’de kalmış olsaydı yine de matematiksel olarak şampiyonluk şansının yüksek olmayacağını söyledi.

Diaro AS’ye konuşan Alonso "2008 Mclaren aracı kazanan bir araç ancak geçen sene sonunda olanlardan dolayı kazanmayacağımı biliyordum. " dedi.

Alonso, Hamilton’un takım arkadaşlığında takımından destek almadığını hissettiğini söyledi.

Renault’a dönüşünü kasteden Alonso "Üçüncülük ya da benzeri sonuçtansa 7. bitirmemi isteyen 1000 kişinin olduğu takımda 8. olmayı tercih ettim." dedi.

Ancak Alonso Mclaren’den ayrılmanın kendisi için gerekli olduğunu ve bunu yaptığını söyledi.

Alonso "Bir yerin sizin için en iyi yer olmadığını bildiğinizde, kendinizi rahat hissetmediğinizde ve kişisel olarak sizin için doğru yer değilse başka bir yere gitmek sizin için daha iyi, öyle değil mi?"

"Sezon ilerledikçe şampiyonayı kaybedeceğimi düşünmüştüm çünkü anlaması güç şeyler oluyordu. Er ya da geç ayrılma zamanının geleceğini biliyordum çünkü takımın felsefesini paylaşmıyordum." dedi.

Alonso ayrıca geçen seneki Mclaren’in başarısızlığından dolayı kendisini sorumlu görmediğini ve daha uzun yıllar sporda kalmak istediğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.


Yorumlar

  1. Lost boy hayırdır o fanatik Alonsocu olusundan eser yok.:)

  2. mc laren de işler yeteri derecede karışık yürütülüyor zaten. bizde orda zoraki 3.lük yaşamandansa 7.lik için yarıştığın yarışlarda 8. olamanı tercih ederiz. bu daha az hayal kırıklığı olur hem senin için hemde biz taraftarların için.en azından mutlu olduğunu biliyoruz. tekrar şampiyonluklar yaşayacağin yıllar gelecektir. biz bundan eminiz er yada geç

  3. tolga soydan avatarı

    bekliceğini sanmıyorum.seneye ferraride olma olasılığı yüksek.

  4. geçen sene mclaren ciler yılın başında alonso alonso diye seviniyorlardı. bizlerde raikkonen gibi bir pilotu kaybetti mclaren, ona üzülün diyorduk. şimdi ise hem raikkonen hemde alonso yok. bazı şeyleri önceden görmek için kahin olmaya gerek yok. alonso bu mizaçla, katı kuralları olan, katı alman ve ingiliz takımında geçinemez demiştik baştan. ama yanılmayan bir şey var:) o da zaman. alonso bundan sonra yarış kazanabilecek bir arabaya geçmek için yıllar bekleyecek.

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Çok şükür artık takımda bir mikser yok umudum hiçbir takımdada olmasın

  6. McLaren taraftarlarının bu ayrılıktan ne kadar mutlu ve mesut olduğunu birisi anlatsın.

  7. yine alonso :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir